עבור לתוכן

התלבטות בין MAC לLENOVO

Featured Replies

פורסם

ידידה מתכננת לקנות מחשב בארה"ב ומתלבטת בין השניים (אין דגמים ספציפיים....)- השמושים הם בעיקר אינטרנט, אופיס ושות', בתקציב של עד 1000$

הכי חשוב זה אחריות בין לאומית... אם יש המלצות למשהו אחר בתקציב- שתפו :)

אגב, שאלה לגבי מערכת ההפעלה של הMAC- מהי, איך היא והאם זה יהיה בעייתי להתרגל אליה אחרי וינדוס...

תודה לעוזרים.

פורסם

80% מהדגמים של לנובו (של ה-Thinkpad לפחות) עולים בצורה משמעותית על ה-Macbook (אני מניחה שהיא לא קונה את ה-Macbook Pro מכיוון שהוא עולה הרבה יותר מ-1000$).

עם זאת, עניין האחריות הבינלאומית של לנובו הוא סבוך ובעייתי ולא על כל דגם זה קיים.

מערכת ההפעלה של ה-Mac, לדעתי אין בעיה להתרגל אליה אבל זה תלוי כמובן בסגנון של המשתמש ורמת הגמישות שלו לדברים כאלה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה!

הבעייה שהיא (וגם אני) לא הכי מבינה בדגמים, אז זה מאוד יעזור אם תוכלי בבקשה לתת אתר\ רשימה של דגמים שיש להם תמיכה בינלאומית, וגם כמה דגמים מומלצים (בין 800 ל-1000$$....)

אגב, באילו בחינות הthinkped עולה על הmacbook? כאמור, היא לא מתכוונת להריץ משחקים כבדים במיוחד- רק אינטרנט ואופיס, ככה שאני מניח שעיצוב, נוחות שימוש ויציבות זה הדברים הכי חשובים שצריך לכוון אליהם....

פורסם

אני לא מכירה רשימה אמינה של דגמים עם אחריות בינלאומית, למרבה הצער זה הרבה יותר מסובך מזה וגם אם יש רשימה איפושהו לא ניתן לסמוך עליה בכלל. גם מחשבים שנמכרים עם אחריות בינלאומית כביכול לא תמיד מקבלים שירות אצל היבואן בארץ (בכלל, זה נושא שמשתנה מאד בין מדינות שונות) וישנם גם מקרים בהם אחריות כוללת רק חלפים ולא עבודה. לכן, כפי שאמרתי כל הנושא דורש בירור מייגע מול כל חברה לגבי כל דגם.

לנובו בדר"כ מספקים אחריות בינלאומית על דגמים מסויימים (לרוב הסדרות הטובות יותר שלהם) רק אם הם נקנו כמערכת מורכבת מראש. עם זאת, זה בהחלט לא מובטח ולא הייתי ממליצה לקנות שום דבר מבלי לברר ספציפית מול לנובו אם תהיה תמיכה לקונפיגורציה עליה מדובר. כרגע קיימים מספר דגמים חדשים של לנובו שסטטוס האחריות שלהם בארץ עדיין לא ברור (או שלנובו פשוט לא מוכנה לשחרר פרטים בנושא, בכל מקרה מאמצי לברר עד כה כשלו).

אצל דל ניתן בדר"כ לרכוש אחריות בינלאומית לרוב הדגמים העסקיים ולפעמים גם לדגמים הצרכניים והם באופן כללי קצת יותר גמישים בנושא.

אצל HP יש אחריות בינלאומית על חלק מהדגמים העסקיים.

אצל אפל לדעתי יש אחריות בינלאומית של שנה, אבל אני לא משוכנעת בזה.

המחשבים הטובים של לנובו עולים על ה-Macbook באיכות הבניה בצורה מאד משמעותית. כמו כן, יש הרבה יותר גמישות במפרט והחומרה והרבה יותר אפשרויות קונפיגורציה. חיי הסוללה של המחשבים החדשים שלהם יהיו מדהימים בהשוואה לאלו של ה-Macbook והם מציעים תמורה טובה למחיר (בניגוד ל-Macbook שבו אתה משלם על הפוזה בעיקר)

על איז גודל מסך חשבת? ה-Macbook הוא 13" אבל שוקל כמו 14" האם זה בערך הטווח?

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע על איזה מסך הידיה חשבה, אבל אני מניח לפחות 14"....

יש אולי איזה מפרט שרצוי לכוון אליו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים