עבור לתוכן

מחפש המלצה למצלמה / כיוון לטיול לתאילנד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

קודם כל נתחיל בשאלה האם שווה לקנות מצלמה בתאילנד? ידוע שיש חיקויים וזיופים ומצלמות מחודשות ומה לא... אם אפשר לקנות בבנגקוק למשל בחנות אמינה (יחסית) בהפרש מחירים ניכר - עדיף. מה דעתכם?

עכשיו לדילמה, אני בן 21 משתחרר, עוד חודשיים - שלושה טס לתאילנד. לא היה לי כ"כ חשוב מצלמה אבל אני ניצב מול אחד הטיולים אם לא הטיול שהכי יהיה כיף ויפה וזורם ומתאים להשקיע בצילום איכותי. וחבל להשתמש במצלמה בינונית.

אבא שלי הציע את המצלמה שלנו - ניקון 4800 שהיא בסה"כ די טובה אבל לא מרגישה לי מספיק טובה.

אני מתלבט אם ללכת על מצלמה דיגיטלית שאינה SLR, איכותית וטובה או ללכת עד הסוף על SLR.

לגבי התקציב - תלוי בהחלטה, אם לא SLR אז איפשהו 1000-2000. אם SLR אז יותר גמיש כלפי מעלה.

לגבי הדרישות שלי באופן כללי:

-זום גדול.

-אני לא יודע מה השם המקצועי, אבל מה שבדר"כ יש בSLR שניתן לצלם הרבה תמונות בלי השהייה כלל וכל תמונה לוקחת שבריר שנייה לצלם והתגובה מיידית.

-גודל סביר. אני לא מחפש מצלמת כיס אבל לא ללכת בג'ונגלים עם פלאש ועדשה עצומים, משהו שאפשר להתנייד איתו בלי הרבה בעיות ושלא יותר מדי מסורבל. ולא מצלמה שיהיה "פרוייקט" להסתובב איתה ואני ארגיש קצת יוצא דופן ואשמור אותה רק לאירועים מיוחדים.

-ידידותי לחובבן - אין לי ידע בפוטושופ, לא עשיתי קורס, אני לא מבין בתאורה, אין לי בעיה להשקיע עוד 5-10 דקות על אותה תמונה ושתצא טוב אבל צריך איזשהו שיתוף פעולה מהמצלמה.

-וידאו - לא חשוב.

-לא להכנס להוצאה של 3,000 על מצלמה בלבד ואז צריך להוסיף גם עדשה וגם פלאש וכו' וכו' וכו'.

-כל מיני תכונות מגניבות ופיצ'רים - יתרון.

ובכלל רציתי לשמוע את דעתכם על המקרה שלי מישהו שחושב שהוא יאהב לצלם וניצב בפני דילמה כי חבל לי לפספס את תאילנד מהבחינה הזאת.

תודה מראש,

אופיר.

פורסם

קודם כל נתחיל בשאלה האם שווה לקנות מצלמה בתאילנד? ידוע שיש חיקויים וזיופים ומצלמות מחודשות ומה לא... אם אפשר לקנות בבנגקוק למשל בחנות אמינה (יחסית) בהפרש מחירים ניכר - עדיף. מה דעתכם?

מחירי המצלמות בישראל הם מהזולים בעולם, כך שקשה לי להאמין שהחסכון יהיה משמעותי (אם בכלל יהיה חסכון). אל תשכח גם שקנייה בחו"ל משמעה וויתור בפועל על האחריות.

-זום גדול.

-אני לא יודע מה השם המקצועי, אבל מה שבדר"כ יש בSLR שניתן לצלם הרבה תמונות בלי השהייה כלל וכל תמונה לוקחת שבריר שנייה לצלם והתגובה מיידית.

-גודל סביר. אני לא מחפש מצלמת כיס אבל לא ללכת בג'ונגלים עם פלאש ועדשה עצומים, משהו שאפשר להתנייד איתו בלי הרבה בעיות ושלא יותר מדי מסורבל. ולא מצלמה שיהיה "פרוייקט" להסתובב איתה ואני ארגיש קצת יוצא דופן ואשמור אותה רק לאירועים מיוחדים.

-ידידותי לחובבן - אין לי ידע בפוטושופ, לא עשיתי קורס, אני לא מבין בתאורה, אין לי בעיה להשקיע עוד 5-10 דקות על אותה תמונה ושתצא טוב אבל צריך איזשהו שיתוף פעולה מהמצלמה.

-וידאו - לא חשוב.

-לא להכנס להוצאה של 3,000 על מצלמה בלבד ואז צריך להוסיף גם עדשה וגם פלאש וכו' וכו' וכו'.

-כל מיני תכונות מגניבות ופיצ'רים - יתרון.

אני לא חושב שיש טעם בשלב הזה ללכת על DSLR. פנסוניק TZ5 תענה על רוב הצרכים שלך ותהיה מאוד נוחה בטיול.

ובכלל רציתי לשמוע את דעתכם על המקרה שלי מישהו שחושב שהוא יאהב לצלם וניצב בפני דילמה כי חבל לי לפספס את תאילנד מהבחינה הזאת.

טיילתי בתאילנד במשך שבועיים עם מצלמה שאינה DSLR (אולימפוס C5060) ומאוד נהניתי. אני לא מצטער שלא לקחתי מצלמת רפלקס. התוצאות שקיבלתי מספקות אותי לגמרי. הנה כמה מהן:

gallery_4674_470_34181.jpg

gallery_4674_470_144846.jpg

gallery_4674_470_150669.jpg

gallery_4674_470_134958.jpg

post-4674-1207518631.jpg

פורסם

אני לקחתי איתי ל 2 טיולים שלי לשם מצלמות CANON, אחת אז A95 (שנגנבה שם), ובטיול השני A610.

הצבעים שקיבלתי יצאו מהממים.

חפש מצלמה קטנה ונוחה להיסחב איתה לכל מקום- גם לים.

אגב איפה התמונה הראשונה צולמה?סוקומביט? (איים בטוח שלא,לפי רוחב הכביש).

פורסם

שלוש התמונות הראשונות צולמו בצ'יינה-טאוון בבנגקוק.

פורסם
  • מחבר

אוקי קיבלתי.

קודם כל נחמד לדעת שאנשים לא מתחילים להגיב "ב3000 אי אפשר לקנות DSLR סבירה אפילו אתה צריך פלאש ועדשה ומתחת ל6K אי אפשר לדבר".

שתגובות כאלה כבר קיבלתי גם כאן...

בכל אופן לגבי המצלמה -

ראיתי שאין עינית - זה לא מפריע? למי שרגיל...

לגבי זום - ראיתי שהוא X10. בניקון 4800 שיש לנו יש 8.3.

בהשוואה נגיד לעדשת קיט של הK200D - הוא יותר / פחות? רק בשביל לקבל פרופורציה.

אני רואה שהתקבלו תמונות יפות וצבעוניות במיוחד, צבעים בהחלט מדהימים.

יש לציין שאני הולך לעשות קצת טרקים, יהיה הרבה טבע, נוף, צמחים, בעלי חיים, חופים ומה לא. בקיצור המון אובייקטים לצלם.

האם מצלמה כזאת תענה על הצרכים?

היא נראית לי נורא נורא דקה וקטנה. היא בגודל של המצלמות כיס המיקרו קומפקטיות או שהיא איפשהו באמצע?

לא עדיף ללכת לכיוון של דמוי SLR או משהו כזה?

אני מאמין שההמלצה שלך היא בטוח המשתלמת והטובה ביותר אבל היא פשוט נראית לי קטנה ו"לא רצינית".

אשמח לתגובה...

עריכה: עוד פרמטר חשוב מאוד. אם אני לא טועה קוראים לו "קצב אש", הכוונה שהמצלמה תוכל לצלם במהירות ולא יקח זמן לטעון בין תמונה לתמונה או זמן מהרגע שלוחצים עד רגע הצילום.

עוד עריכה: עד כמה ההבדל בין הTZ5 לבין ניקון 4800 של ההורים משמעותי? אני ארגיש ממש מצלמה ברמה אחרת לגמרי או עוד כמה שכלולים ?

פורסם

קודם כל נחמד לדעת שאנשים לא מתחילים להגיב "ב3000 אי אפשר לקנות DSLR סבירה אפילו אתה צריך פלאש ועדשה ומתחת ל6K אי אפשר לדבר".

בפחות מ-3000 ש"ח אפשר לקנות DSLR נהדרת עם עדשת קיט טובה לא פחות - פנטקס K200D + ‏18-55. מקריאת התכונות שאתה מחפש אני לא משוכנע שכדאי לך למהר בכיוון הזה.

בכל אופן לגבי המצלמה -

ראיתי שאין עינית - זה לא מפריע? למי שרגיל...

לדעתי לא:

http://boren.sent.com/photography/articles/LCDvsOVF

לגבי זום - ראיתי שהוא X10. בניקון 4800 שיש לנו יש 8.3.

מכפלת הזום לא צריכה לעניין אותך. לטיול (ולא רק), העדשה הרחבה של ה-TZ5 תהיה שימושית בהרבה מזו של הניקון. הסבר כאן:

http://boren.sent.com/photography/articles/Lenses/zoom.htm

בהשוואה נגיד לעדשת קיט של הK200D - הוא יותר / פחות? רק בשביל לקבל פרופורציה.

טווח אורכי המוקד של העדשה ב-TZ5 שימושי יותר מזה של עדשת הקיט של הפנטקס - מקביל ל-28-280 מול 27-82 בעדשת הקיט. המאמר בלינק השני יעזור לך להבין את המספרים האלה.

אני רואה שהתקבלו תמונות יפות וצבעוניות במיוחד, צבעים בהחלט מדהימים.

זאת תמיד הייתה נקודה חזקה אצל אולימפוס. הצבעים שלהם ב-JPEG נהדרים.

יש לציין שאני הולך לעשות קצת טרקים, יהיה הרבה טבע, נוף, צמחים, בעלי חיים, חופים ומה לא. בקיצור המון אובייקטים לצלם.

האם מצלמה כזאת תענה על הצרכים?

בהחלט כן, אבל תצטרך ללמוד להשתמש בה כדי להוציא את המקסימום. אל תשכח גם להוסיף לה חצובת שולחן, כי בלעדיה לא תוכל לקבל צילומים טובים של נופים ליליים, ותגלה שקשה מאוד לצלם בתנאי תאורה בעייתיים (כן, גם למייצב יש גבולות). ב-3 מתוך 5 התמונות שלמעלה השתמשתי בחצובה כזו.

היא נראית לי נורא נורא דקה וקטנה. היא בגודל של המצלמות כיס המיקרו קומפקטיות או שהיא איפשהו באמצע?

באמצע.

לא עדיף ללכת לכיוון של דמוי SLR או משהו כזה?

אם אין לך בעיה עם המשקל והמימדים של מצלמה כזו, אז בהחלט עדיף. ה-SP570 של אולימפוס כוללת טווח עדשה מדהים (26-520 מ"מ) והרבה תכונות שימושיות אחרות - למשל עינית EVF, מצב RAW ותושבת לפלאש שתאפשר לך (ביחד עם פלאש מתאים) לקבל תמונות איכותיות ומחמיאות גם בתנאי תאורה שבהם מקובל לחשוב שחייבים DSLR:‏

http://boren.sent.com/photography/articles/Lighting2

עריכה: עוד פרמטר חשוב מאוד. אם אני לא טועה קוראים לו "קצב אש", הכוונה שהמצלמה תוכל לצלם במהירות ולא יקח זמן לטעון בין תמונה לתמונה או זמן מהרגע שלוחצים עד רגע הצילום.

במצב צילום של תמונה בודדת ה-TZ5 מצלמת תמונה כל שניה וחצי. במצב צילום מתמשך היא מסוגלת לצלם בקצב של 1.8 תמונות בשניה (ללא מגבלה). בעיני זה סביר. ה-SP570 לא שונה מהותית ואפילו כוללת מצבים של צילום בקצב מהיר במיוחד ברזולוציה מופחתת.

פורסם
  • מחבר

הבנתי את עניין העדשה.

תקן אותי אם אני טועה - העדשה של הSP570 עדיפה משמעותית על הTZ5 בעוד עדשת קיט של הK200D היא כמעט ללא זום בכלל לעומת הSP570 אך בצד הרחב יש לה עדיפות?

לגבי דמוי SLR - אם אני שוקל SLR, כנראה אני מוכן להתפשר על נוחות בשביל תמונות טובות והנאה מהצילום עצמו.

אשמח לשמוע במונחים פשוטים על יתרונות וחסרונות ב3 הדגמים המדוברים:

TZ5

SP570

K200D

כמובן אחד מול השני, איפה כל אחד יצטיין בתחומו ואיפה החסרון יהיה הכי ניכר.

כמו כן, במידה ואלך על כיוון דמוי SLR - יש עוד דגמים מומלצים?

כי המבחר עצום והידע שלי - מצומצם.

פורסם

אתה נשמע כאילו אתה טס לתאילנד כדי לצלם ולחזור.

תאמין לי אתה תצטער אם תיקח לשם SLR.

אתה טס למקום שפשוט העיניים שלך ירצו לראות, הגוף ירצה להנות.

אתה רוצה לקנות מצלמה לפי צרכים לטיול??? תהנה מהטיול שלך !!!

אני הייתי בתאילנד פעמיים עם מצלמה קטנה ונהניתי, ויצאו לי אחלה תמונות.

פורסם

תקן אותי אם אני טועה - העדשה של הSP570 עדיפה משמעותית על הTZ5 בעוד עדשת קיט של הK200D היא כמעט ללא זום בכלל לעומת הSP570 אך בצד הרחב יש לה עדיפות?

העדשה של ה-SP570 עדיפה מבחינת טווח על זו של הפנסוניק, ובוודאי שעל פני עדשת הקיט של הפנטקס. מצד שני, בפנטקס אפשר להוסיף בהמשך עדשות נוספות (טלה, מקרו, אולטרה רחבות ועוד), וזאת לא אופציה מעשית עם מצלמות קומפקטיות.

אשמח לשמוע במונחים פשוטים על יתרונות וחסרונות ב3 הדגמים המדוברים:

TZ5

SP570

K200D

היתרון העקרי של ה-TZ5 על פני ה-SP570 הוא בקומפקטיות. היא נופלת ממנה בפיצ'רים (טווח עדשה, שליטות ידניות, תושבת פלאש ועוד).

הפנטקס היא DSLR. על היתרונות של מצלמות DSLR תוכל לקרוא כאן:

http://boren.sent.com/photography/articles/DSLR/dslr_vs_non-dslr.htm#DSLR_advantages

על החסרונות של מצלמות כאלה תוכל לקרוא בחלק העליון של המאמר.

כמו כן, במידה ואלך על כיוון דמוי SLR - יש עוד דגמים מומלצים?

פוג'י S9600. יש לה מסך מסתובב וגלגל זום מכאני שלא קיימים ב-SP570 וגם איכות תמונה מעט טובה יותר (במיוחד ב-ISO גבוה). מצד שני היא כבדה יותר, טווח העדשה שלה מוגבל יותר (28-300 מול 26-520) ותושבת הפלאש שלה לא תומכת ב-TTL (ולכן יותר מסובך לצלם איתה עם פלאש חיצוני).

יש עוד דמויות SLR לא רעות, אבל אלה השתיים המוצלחות ביותר בעיני (להוציא את הפוג'י S100fs היקרה יותר).

פורסם
  • מחבר

בעקרון אתה צודק.

אבל בא לי להוסיף עוד "קטע" לטיול... היות וזה טיול עם הרבה זמן פנוי ואין לחץ של זמן ויש הכל מהכל - טבע, נוף, בע"ח, ציויליזציה, תרבויות, מבנים, אנשים וכו'.

חבר שלי מביא מצלמה קומפקטית סבבה קאנון A610, שהיא יכולה לשמש ל"מצבי ביניים". ומעבר אני מביא מצלמת-התאבדות לכל הלילות שכרות וכל המקומות שמפחיד אפילו להביא פלאפון אליהם. מצלמה מגוחכת אבל שימושית בטירוף (זכיתי בה) - סמסונג A402.

העניין הוא שאומנם אני חסר נסיון בצילום אבל זה פשוט טיול שיהיה כיף לצלם ועוד יותר כיף להסתכל בתמונות לאחר מכן.

בוא נגיד שתהיה מצלמה לכל המצבים ולא "נתקע בלי" כי לא חשבנו על זה. העניין שאני אוכל להנות מצילום מדברים שבאמת שווה להתעכב חצי שעה לצלם אותם.

אני לא "פנאט צילום" אבל זה באסה לראות הורים שטסים פעמיים בשנה לחו"ל ורוצים לצלם ומוציאים תמונות חסרות שמץ של השקעה ועקומות וסתמיות...

פורסם

1. ומעבר אני מביא מצלמת-התאבדות לכל הלילות שכרות וכל המקומות שמפחיד אפילו להביא פלאפון אליהם.

2. העניין הוא שאומנם אני חסר נסיון בצילום אבל זה פשוט טיול שיהיה כיף לצלם ועוד יותר כיף להסתכל בתמונות לאחר מכן.

3. בוא נגיד שתהיה מצלמה לכל המצבים ולא "נתקע בלי" כי לא חשבנו על זה.

4. מדברים שבאמת שווה להתעכב חצי שעה לצלם אותם.

1. ואז איפה תשים את ה SLR שלך? במלון? בארון? בכספת? תגיד לה יפה שלום... (ואני עוד הייתי בבתי מלון מפוארים ומשם היו גניבות- אתה הולך להיזרק בטח בגסטהאוסים של 250 בהט ללילה).

2. וכיף גם להנות מהרגע בו אתה נמצא ולא כל הזמן אומר- בוא נצלם את היופי הזה. איך תהנה ממנו? תתנתק קצת מתמונות.

3. אז תיקח 3 מצלמות? להיתקע בלי- תמיד תוכל לקנות אחת בזול.

4. חצי שעה ??? נסחפת קצת...

נראה לי שאתה חושב בתאילנד זה אילת... אתה טועה.

אלה דעות שלי מנסיון של 2 טיולים לתאילנד (אחד ארוך).

תהנה.

פורסם
  • מחבר

1. אל תשכח שמביאים גם דרכון והרבה מאוד כסף לתאילנד. אתה נכנס למים עם דרכון בשקית אטומה? לא. בוא נגיד דרכון יותר קל להחביא ממצלמה אבל אפשר למצוא פתרונות יצירתיים כמו בגדים וכו' וכו'.

2. צודק ב100%. אבל תסכים איתי שיש זמן לשניהם במיוחד שהצילום עצמו לא לוקח לך 10 שעות ביממה?

3. אני אקח את המצלמה שאני אקנה פלוס מצלמה פיצית (סמסונג A402) שנכנסת בכיס וכמו שטענתי - מצלמת התאבדות לאור העובדה ששרדה 3 חופשות בנאפה שרוב החופשה היא הייתה בידי איזשהו שיכור. המצלמת "ביניים" קאנון A610 היא של חבר.

4. לקחתי מקרה קיצוני. בגן חיות בבלגיה היו 2 דובים ששיחקו אחד עם השני אז בשביל לתפוס את הרגע צילמתי עשרות תמונות. לא יודע אם זה היה חצי שעה אבל לא רחוק. גן חיות זו דוגמא מצויינת למקום שאני מאוד אהנה לצלם בו.

לי נראה שאתה חושב שאני עושה טיול צילום כי אתה קורא את ההתייחסות שלי לתאילנד רק בנוגע לצילום. אם הייתי שואל על כל נושא אחר ומתמקד בו זה היה נראה כאילו אני טס למטרה הזאת.

אשמח להתייחסות שלך לגבי מצלמה דמוי SLR - כרגע הSP570 על הכוונת.

פורסם

המלצה שלי:

קח קומפקטית עם עדשה רחבה ככל היותר. לטעמי זה הפקטור החשוב ביותר.

אני אישית הייתי לוקח איתי את הS6500 שלי ולא DSLR רק בגלל הסרבול בעדשות, אבל עדיין הגודל היה מפריע לי.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שהמצלמה תשמש אותי גם מעבר לטיול הזה.

ואני פשוט לא אוהב להשתמש במצלמות סופר קומפקטיות / קומפקטיות - הן נותנות הרגשה לא טובה ביד, פחות נוחות לצילום, ואני רוצה טיפה להתמקצע כדי להוציא תמונות טובות. מצלמה קומפקטית סבבה יש לנו בבית - ניקון 4800. שמספקת את הסחורה בכל הנוגע לפוינט&שוט.

אבל הטיול הזה ובאופן כללי בכלל בא לי טיפה להשקיע בנושא - ואני חושב שהגודל של הSP570 הוא סה"כ סביר ובמילא אני אסתובב עם תיק / נרתיק ולא חושב שההבדל יבוא לידי ביטוי באופן רציני.

בכל אופן אני רואה שלSP570 יש עדשה רחבה, וזום מאוד גדול, שלל אופציות אוטומטיות וידניות, תפריט בעברית (!) שזה יתרון גדול למי שלא מתמצא בכל המונחים ואפילו מדריך מובנה בתוך המצלמה. וגם ראיתי שלעומת הS9600 הוא קטנה משמעותית.

פורסם

בתור מישהו שחזר לפני שבועיים מחודש בתאילנד ( :'(), הסתובב כל הזמן עם קנון קומפקטית וקנה שם מצלמת DSLR ביום האחרון בבנגקוק (עיר מסריחה, מצלמה נהדרת), אני יכול להגיד לך שאם הייתי טס עם ה-DSLR לשם הייתי נאלץ להשאיר אותה בחדר 95% מהזמן. זה בלוק בטון שתלוי לך על הצוואר - אז נגיד יומיים שלושה בבנגקוק אתה תסתובב איתה, מילא, ומה אחרי זה? תלך איתה לחוף הים? למסיבות? תרכב איתה על קטנוע או טרקטורון? תיקח אותה איתך לטרק (לא חבל על המשקל המיותר?)?

תאילנד זה לא אירופה, אתה לא נכנס לרכב ליסינג, נוסע לכפר מרוחק בהרים, שם חצובה ומצלם... זה עולם אחר לחלוטין.

בקיצור, וותר על הרעיון. תמיד תוכל לקנות שם מצלמת DSLR איכותית, אם תרצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים