עבור לתוכן

מוד לקירור יעיל יותר - מבקש תגובות

Featured Replies

פורסם

היי , חשבתי על רעיון , ורציתי לנסות אותו לפחות.

אז ככה :

לחבר צינור עגול , בדיוק מהמאוורר שמורכב על ההיטסינק ( של המעבד כמובן )

זה יהיה צינור עבה (כגודל המאורר) והוא ילך בקו ישיר אל דלת המארז , שם יהיה פתח עגול ויהיה מורכב מאוורר נוסף.

הרעיון הוא פשוט , ידוע שיותר חם בפנים המארז מאשר הטמפרטורה של החדר , אז בעצם לנסות להביא אויר ישירות מחוץ למארז.

(בזמן שהוא סגור) המאוורר החיצוני שעל הדלת ידחוף אויר כלפני פנים הצינור , והמאוורר של של ההיטסינק עצמו ימשיך את

זרימת האויר ישירות להיטסינק , וככה (לפחות לדעתי) האויר שיוכנס יהיה קריר יותר .

צרפתי תמונה , לנסות להראות למה אני מתכוון.

מה אתם חושבים? זה ילך? יהיה שיפור ניכר?

פורסם

ומה כשתצטרך לפתוח ת'דלת??

קיצר, לא יעיל כי גם ככה האוויר במארז יתחמם עקב ההיטסטנק החם יחסית...

שים מאוורר חזק בדלת מול הלוח והמעבד וזהו.

פורסם

וואי... חשבתי בדיוק אבל בדיוק על אותו דבר, זה באמת נשמע דבר טוב אני מקווה שיש פה מישהו שיכול להסביר אם זה יפעל טוב או לא.

פורסם

אם אני לא טועה לTT היו פיתרונות קירור דוממים ששילבו שני מאווררים - תראו באתר של TT את ה ORBS הגדולים שיש להם שני מאווררים.

פורסם

יכול להיות יעיל כי באמת המאוורר של ההיטסינק לא יקח אויר חם ממארז חם.

אם טמפרטורת החדר שלך נמוכה יחסית מטמפרטורת המארז אז יכול להיות הפרש ביצועים לטובה..

אם הביצוע יהיה נכון וטוב אז אני מאמין שיהיה הפרש של 2-3 מעלות.

שוב המאוורר שיכניס אויר מהדלת צריך להיות חזק כדיי שהוא לא "יחנוק" את המאוורר שעל המעבד.

ההיטסינק שלך מבוסס על אלומיניום או נחושת? ומה הדגם שלו?

פורסם

רעיון ממש מצוין, תנסה לעשות את זה ותגיד עם יש שינוי בטפ' ?

פורסם

עדיף תעלה לאחורי המחשב

http://www.arstechnica.com/reviews/003/badong/badong-2.html

צריך להפוך את המאוורר על המעבד ולדאוג שהמאוורר מאחורה מוציא אויר גם כן. בצורה כזו כל החום מהמעבד ישר עף החוצה מהמארז.

פורסם

זה יתרון רק בגופי קירור עשויים אלומיניום בגלל זה שאלתי אותו מאיזה חומר עשוי הגוף קירור שלו אך אם הוא מבוסס נחושת עדיף שיכניסו..

פורסם

הרעיון ישן מאוד ונקרא ducting והא בהחלט עובד.

בתחילה יצרו תעלות כאלה מקרטון ואחר כך השתמשו בצינורות PVC או במתאמי PVC בצורת משפך כאשר החלק הרחב יותר יושב מול ה CPU

אני אנסה לאתר לך מאמר שקראתי לפני זמן רב עם תמונות של פרויקט כזה.

העקרון בשיטה הזאת הוא להכניס אויר קר מבחוץ לצורך קירור ה CPU מבלי להשתמש במאורר.

כאשר משתמשים במתאם PVC רחב, שחלקו הרחב גדול יותר ממידות ההיטסינק אפשר לפרק את הדלת יותר בקלות וגם למנוע ממאורר ה CPU לקחת אויר חם מתוך המארז.

בישום נכון ניתן להוריד 5-7 מעלות מטמפרטורת ה CPU.

שני חסרונות עקריים לשיטה :

1. יחד עם האויר נכנס גם הרבה אבק שעלול לסתום את ההיטסינק (שימוש בפילטר הוא חיוני אך מוריד מהיעילות).

2. רמת הרעש עולה.

אני מציע לך ליצר דלת מקרטון לצורך הנסיונות ולחבר אליה תעלה מקרטון, כך תוכל לבדוק את התוצאות מבלי להרוס את דלת המארז.

לי יש רעיון משופר שמתאים לגופי קירור בהם המאורר מותקן בצד גוף הקירור ולא מעליו (לדוגמא Aerocool DP101).

הרעיון הוא לחבר צינור פלסטיק גמיש שיכניס אויר מחזית המארז מאיזור מפרצי ה CD ויחובר למאורר ה CPU (וכך יכנס אויר קר לקירור ה CPU)ומהצד השני של גוף הקירור (הצד ממנו יוצא האוויר החם שעבר דרך הסינק) לחבר צינור דומה שיוליך את האויר החם אל מחוץ למארז (אפשר לחבר אותו למאורר האחורי במארז שמוציא אויר וכך גם לחזק את זרימת האויר על ה CPU).

היתרון על השיטה הקודמת הוא בכך שהאויר החם שנוצר מקירור ה CPU לא נשאר בתוך המארז ולכן גם טמפרטורת המארז תרד.

עדיין לא ניסיתי את הרעיון הזה מפני שגופי קירור בהם המאורר מותקן בצד אינם נפוצים.

פורסם

יעני כמו קירור מים רק עם אוויר....

חשבת על הבלאגן שזה יצור במארז??

לדעתי הפיתרון של אמירם הכי נורמלי אבל עדיין אני לא חושב שזה שווה את זה...

פורסם
  • מחבר

זה היה רעיון תיאורטי בלבד :\

יש לי כאן

Aeroflow Vantec amd

זה נחושת או אלומיניום?

פורסם

נחושת בפנים, אלומניום בחוץ ולא אבטיח.

פורסם

רק הבסיס עשוי נחושת.

פורסם

זה לא רעיון חדש, גם זלמן ניסו אותו, רק שהם עשות תעלה מההיטסינק ליציאה האחורית של כל מארז.

בתכלס, אחלה רעיון. רק שצריך לדאוג להוציא את אותו אוויר חם במהירות

פורסם

Aeroflow Vantec

זה גוף קירור מאלומיניום עם בסיס מנחושת, אתה יכול לנסות את זה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים