עבור לתוכן

מחשב לסטודנט 13.3" (אולי טאבלט) בין 6000 ל-8000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתכוון להתחיל ללמוד הנדסת חשמל ומחשבים בשנה הקרובה ואני מתכנן לקנות מחשב נייד.

יש לי כמה שאלות:

1. מנסיונכם, עד כמה שימושי טאבלט ללימודים מהסוג הזה ?

2. אני מתלבט בין Fujitsu Siemens T5010, Apple Macbook או מחשב אחר בעל מסך 13.3" מבוסס על פלטפורמת Centrino 2 (המלצות יתקבלו בברכה). מה לדעתכם הבחירה המנצחת (תקציב בין 6000-8000 ש"ח) ?

תודה מראש לעוזרים

פורסם

ה- Fujitsu T5010 נראה מאד מבטיח. המסכים של Tablets של Fujitsu בדר"כ מרשימים לטובה (בהתחשב בזה שמדובר ב-Tablet כמובן). Nemesis רכש אותו לאחרונה והוא יעלה התרשמויות כשיגיע אליו.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=351978.0

לדעתי Tablet זה שימושי במידה מסויימת ללימודים מדעיים. זה נחמד שניתן לשרטט משוואות וליצור מחברות דיגיטליות מאורגנות. יש טעם בזה בתחום הלימודים שלך אבל לא הייתי אומרת שזה חיוני. אם אתה יכול להכניס את זה בתקציב בלי להתפשר יותר מידי על איכות בניה ורמת המסך אז זה כדאי.

לדעתי המקבוק זה בזבוז כסף מוחלט למי שלא חייב להשתמש בתוכנות ייעודיות מסויימות. האחריות היא לשנה בלבד, איכות הבניה צרכנית אבל המחיר מוגזם והם גובים הון תועפות על כל שדרוג קטנטן וללא שום יתרונות ממשיים מלבד מערכת ההפעלה (שניתן לראות בה יתרון או חסרון, בהתאם למשתמש). אם אתה רוצה לבחור במחשב מהרמה של המקבוק אז ה-Vostro 1310 הוא אפשרות יותר טובה. האיכות שלו קצת יותר גבוהה מהסטנדרט, מציע 3 שנות אחריות, חיי סוללה גבוהים מהממוצע, משקל נמוך מהמקבוק ועלותו לפחות 1500 ש"ח פחות מהמקבוק בקונפיגורציה זהה. לדעתי אתה יכול לקבל תנאי רכישה קצת יותר טובים על המקבוק עם תעודת סטודנט אבל עדיין העלות תשאר הרבה יותר גבוהה מהמתחרים.

האיכות של ה-T5010 עולה על שניהם ואם הוא בתקציב הייתי בוחרת בו (דרך איפה אתה רוכש?)

כרגע אין הרבה מחשבים נוספים בגודל של 13" בארץ שנמצאים בתקציב שלך ומומלצים לדעתי ובאופן כללי אין הרבה מחשבי 13" מאיכות שהולמת תקציב כלכך גבוה. ה-Lenovo SL300 שעוד לא הגיע לארץ עשוי להיות אפשרות נוספת אם אתה יכול להמתין. איכות הבניה גבוהה מהממוצע, המקלדת טובה ויש יציאות טובות. חסרונו במסך מבריק. אני די בטוחה שהוא יהיה בתקציב שלך.

Dell צריכה להשיק מאד בקרוב את ה-E4300, מחשב 13" מסדרה עסקית "אמיתית". איכות הבניה צפויה להיות טובה מאד עם מונטבינה כמובן, משקל נמוך, מסך LED ואפשרות לרזולוציה גבוהה. סה"כ זה נראה כמו מחשב מאד מרשים אבל אין עדיין מידע לגבי המחיר או תאריך הזמינות בארץ.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה.

לפי מה שהבנתי סטודנטים אצל IDigital מקבלים 3 שנות אחריות - זוהי ההטבה.

אני עדיין מתלבט איפה לקנות את ה-T5010, אבל הוא נכנס בקצה התקציב.

כנראה שהייתי הולך על ה-SL300 ללא היסוס אם הייתי מודע למבצע שהיה לפני מספר ימים בארה"ב.

אני מאוד מכוון לפלטפורמת המונבינה (ה-X4500 ו-TDP של 25W הם די הכרחיים לדעתי), כמו כן מסך Led וחיבור HDMI הן תוספות נחמדות לא פחות.

ה-E4300 נראה נחמד, אבל לא ראיתי מידע לגבי אומדן המחירים שלו.

אני חייב לציין שהמחשב יריץ לינוקס במקביל לחלונות.

פורסם

כנראה שהייתי הולך על ה-SL300 ללא היסוס אם הייתי מודע למבצע שהיה לפני מספר ימים בארה"ב.

איזה מבצע? אפשר מידע?

פורסם
  • מחבר

קופון שהיה תקף עד ה- 12.9 והקנה 36% הנחה

פורסם

כן, זה היה מבצע די מדהים אבל נמשך רק יומיים.

אולי זה יחזור, למרות שאצל לנובו יש פחות התקפות של מבצעים כאלה בהשוואה לדל או HP.

פורסם

וואו, באמת חתיכת הנחה!

תגידו, איפה אתם שומעים על המבצעים האלה? אני לא שמעתי על זה בשום מקום (אני גם לא ממש מחפש), ובקרוב אני נוסע לארה"ב לקנות את ה-LS300, ככה שאשמח לדעת איפה בדיוק להסתכל כדי לדעת אם יש שוב פעם מבצע דומה...

פורסם

ל-Notebookreview יש מדור דילים בארה"ב שמתעדכן באופן קבוע:

http://www.notebookreview.com/deals/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים