עבור לתוכן

בעיה במחשב נייד DELL

Featured Replies

פורסם

קניתי לפני כחודש לפטופ של DELL מהסדרה INSPIRATION 1525...

הוא הגיע בלי ווינדוס והתקנתי ווינדוס בעצמי... ויסטה ביזנס.

לאחר כמה ימי עבודה התחילו תופעות מאד מוזרות.

בסמל של הרשת האלחוטית יש איקס אדום למרות שהאינטרנט עובד.

המחשב מאד איטי. תוכנות נתקעות. אי אפשר לפתוח את הTASK MANAGER התוכנה פשוט לא נפתחת. אם אני מנסה לעשות ריסט או כיבוי זה פשוט נתקע במסך שהוא הכחול שרושם windows is shutting down.

ניסיון להכנס במצב בטוח לא מצליח גם ,אחרי שאני מכניס תסיסמא פשוט יש לי מסך שחור שבארבעת צדדיו רשום safe mode אבל הווינדוס לא עולה.

הקטע המוזר שהבעיה הזאת פשוט באה ונעלמת. בלי איזשהו הסבר הגיוני.

מDELL אמרו שלא התקנתי תמחשב עם ה MEDIA DIRECT שלהם , אז התקנתי מחדש הפעם HOME PRIMIUM עם המדיה דיירקט שלהם. בהתחלה היה נראה בסדר, אבל הבעיה חזרה אחרי כמה זמן.

דבר נוסף שחשבו בDELL שאולי הבעיה בזיכרונות. המחשב המקורי מגיע עם 2 ג'יג'ה אבל אני שידרתי ל4. אז חשבו שאולי הזיכרון ששמו לי בארץ לא תואם למחשבי DELL.

המחשב נקנה מאייבורי. החלפנו את הזכרונות ל4g של קינגסטון חדשים, אבל עדיין הבעיה היום שוב חזרה לי.

בעיה שנוספה לי לאחר החלפת הזכורונות היא ריסטים שהמחשב עושה כל הזמן שאני לא לידו (במצב SLEEP אני חושב). גם הוספתי עכבר אלחוטי עם הזכרונות אז אולי זה בגלל זה גם אנערף. יש מצבים שאם אני עובר לSLEEP ורק מוזיז תעכבר המחשב עושה ריסט.

מקודם בדקתי את חום המעבד ב100 אחוז CPU והוא במקסימום הגיע ל71 מעלות ובממוצע ל65 ככה. זה תקין ? (ב100 אחוז CPU לא במצב רגיל אני מתכוון)

במצב עבודה רגיל המעבד בערך על 54 מעלות וה HD על 45 מעלות.

הדרייברים מעודכנים כך שזאת לא נראה לי הבעיה.

המחשב נקנה בלי ווינדוס כך שאחריות יש לי רק על החומרה. ככה שכדי שיחליפו לי מחשב או חלקים אני צריך להוכיח שיש בעיה מסוימת. אבל באפליקציית דיאגנוזה שמצורפת למחשב לא נמצאת שום בעיה בחומרה , וזה אומר מבחינת התומכים של DELL שהמחשב מבחינת החומרה תקין. אבל מבחינת תוכנה אני גם לא רואה שום בעיה כי התקנתי ווינדוס 3 פעמים (אפילו גרסאות שונות של ויסטה) ,עידכנתי דרייברים. בדקתי וירוסים.

יש הצעות ? אני מבין במחשבים, אבל אני דיי אבוד בנושא הזה. בחיים לא נתקלתי בכאלה תופעות

אני אודה על כל עזרה :)

פורסם

תנסה להריץ MEMTEST במשך כמה שעות, חבל שקנית KINGSTON, היום הם כמו חברת מדבקה, כי הם לא מייצרים את השבבים שלהם יותר.

הX הוא עושה לך בתחילת החיבור(כלומר בשניות הראשונות) או בזמן שאתה מחובר?

למה אתה מתכוון בריסט למחשב? המחשב נכנס לSLEEP ואתה מנסה להעיר אותו והוא עושה RESET?, במקרה הזה זה באמת נשמע כמו תקלה בזכרונות, דבר נוסף שאתה צריך לבדוק, באילו שעות זה קורה, כי יכול להיות שיש לך מזל נאחס, ותמיד הWINDOWS UPDATE מעדכן (בשעות האלה) וכשאתה בא למחשב, המחשב מבצע RESET אוטומטי...

במקרה ההכי גרוע, הורדת גרסאות דפוקות. תקנה WINDOWS מקורי :P.

(טמפרטורה תקינה, רק תנקה אותו מידי פעם)

תשתמש בתוכנות ANTIVIRUS וFIREWALL אחרים ממה שאתה מתשתמש עכשיו, כי יכול להיות שמה שיש לך לא מצליח לזהות כלום, וכמו כן תפסיק להתקין שטויות על המחשב, ואז אולי המחשב לא יעבוד לאט כל כך

פורסם
  • מחבר

לא קניתי KINGSTON , קניתי עם זכרון של איזה חברה עלומת שם אחרת שאייבורי סיפקו , והחליפו לי לקינגסטון, אבל הבעיה לא הסתדרה(הבעיה הראשונית).

אחרי שהחליפו לי תזכרונות גם נוספה לי הבעיה של הריסטים.

הרצתי הרבה בדיקות זכרון והכל עבר תקין. הרצתי MEMTES86+ פעם אחרונה

הX מופיע לפעמים...ככה אני יודע שהבעיה חזרה. כשהוא מופיע הוא מופיע מהפעלת הוונינדוס ולאורך כל השימוש. אחרי שעות או ימים אני יכול לעשות פתאום ריסט ואז פתאום המחשב חוזר לתפקד.

בקשר לריסט, אם אני מכניס תמחשב לSLEEP דרך כפתור START , ואז ישר מוזיז תעכבר המחשב עושה ריסט(גם זה לא תמיד, לפעמים עושה לפעמים לא).

בנוסף אם אני משאיר תמחשב לבד כמה שעות בלילה נגיד , בבוקר אני קם ורואה שהוא עשה ריסט.. כאשר ביטלתי את ה SLEEP הוא הפסיק עם הריסטים.

יש לי AVAST שרץ לי ברקע..נראה לי שזה אנטי וירוס מספיק חזק. והמחשב ממש לא עם שטויות, אני מתקין רק דברים שצריך.

בקשר לזה שהווינדוס לא תקין אני בספק , כי התקנתי שתי גרסאות שונות..אבל לך תדע.

יש עוד עצות ? אני אשמח לשמוע

פורסם

תנסה להסיר את האנטוירוס וכל מה שאתה לא חייב, שיהיה מינימום, מומלץ גם לנתק כל התקן במחשב (USB וכו').

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים