עבור לתוכן

האם אפשר לחבר כבל IDE הפוך (בשני הצדדים)

Featured Replies

פורסם

האם ניתן לחבר כבל IDE לסידי וצורב (40 גידים) כך שהוא הפוך גם בצד של הלוח וגם בסידי ובצורב

כלומר הפס הלבן בפים 40 במקום פין 1

ברור שזה עובד והכל השאלה אם אין הבדל במוליכות של החוטים והכל

עשיתי את זה אצל חבר כי לא היתה ברירה (מחשב חדש) אבל הצורב שלו עושה בעיות והוא טוען שזה מזה

תגידו לו שזה בסדר :)

פורסם

בכבל של 40 גידים אפשר, בכבל של 80 גידים אם תשים אותו הפוך זה יעבוד אבל בתור כבל של 40 גידים (עד ATA33).

כל זה בתנאי שאין בעיה עם הצ'ופצ'יק שאמור לדאוג שלא תחבר את הכבל הפוך בצד של הלוח.

פורסם
  • מחבר

הכבל הפוך בשני הצדדים

וזה כבל של IDE 40 גידים (למרות שלא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם 80 גידים סה"כ המידע מועבר פעמיים על שני גידים צמודים אבל לא נכנס לזה זה לא קשור)

אני לא מבין מאיפה הוא הביא כזה כבל בחיים שלי לא נתקלתי בתופעה כזאת

אם רוצים לחבר אותו גם לסידי וגם לצורב ככה שהוא מתחבר קודם לתחתון ואחרי זה לעליון (הגיוני לא) אז יוצא שהפס האדום בצד הלא הנכון!

מה הקטע פה?

בדקתי עוד 2 כבלים אחד היה בסדר והשני גם דפוק

למה מייצרים אותם ככה?

הכי הסידי והצורב תמיד מעל החיבור בלוח אם ככה שזה ממש לא מתאים

בנוסף אין לכל הזה צופציק או פין חסום או משהו כזה

פורסם

בכבל של 80 גידים יש חוט אחד חתוך, זו הסיבה שלא ניתן להפוך אותו סתם.

אולי אם גם תהפוך אותו וגם תסובב אותו בו זמנית הוא יעבוד - ז"א הפלאג הכחול במכשיר במקום בלוח וגם החוט האדום בצד המרוחק מהחשמל)

פורסם
  • מחבר

חשבתי על לחבר אותו הפוך אבל הבעיה היא שהסידי גבוה יחסית ללוח ולכבל IDE יש חלק ארוך וחלק קצר

ככה שממש אין אפשרות לחבר אותו בסדר הפוך כי הוא פשוט לא מגיעה

למה מייצרים כאלה כבלים בכלל?

למה זה טוב?

פורסם

לא נראה לי שזה טוב למשהו

הם פשוט לא חושבים על מה שהם עושים

כוננים אופטיים הם בד"כ ATA33 ובכל מקרה הכבל שלך הוא 40 גידים אז אתה לא מפסיד שום דבר.

בכלל ראיתי מחשבים במארזי מיני שההרדיסק מחובר יחד עם הסידירום עם אותו כבל, אז חיברו את הפלאג האמצעי ללוח, צד אחד לדיסק וצד שני לסידי (כן עם הלוח באמצע). וזה גם עובד, לפחות עם כבלים של 40 גידים.

פורסם

בכלל ראיתי מחשבים במארזי מיני שההרדיסק מחובר יחד עם הסידירום עם אותו כבל, אז חיברו את הפלאג האמצעי ללוח, צד אחד לדיסק וצד שני לסידי (כן עם הלוח באמצע). וזה גם עובד, לפחות עם כבלים של 40 גידים.

מדהים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים