עבור לתוכן

צמצם ותריס - צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

קראתי מאמרים בצילום באתר קליקי, אך עדיין לא הבנתי את תורת החשיפה.

הבנתי שאפשר לדמות את החיישן לאישון, ואת התריס לעפעף, אך לא הצלחתי להבין איך שולטים עליהם.

הבנתי גם שצמצם של 2.8 עם מהירות תריס של 1/4 שווה לצמצם 1.4 עם מהירות תריס של 1/2... או משהו כזה, אז מה בעצם ההבדל?

בקיצור, אשמח לקבל קצת הסבר על כל הענין של החשיפה, איזה ערכים עדיף לשים באיזה מצב (הטבלה באתר לא ממש עזרה לי, כי לא הבנתי למה, ולשנן לא ממש יעזור לי) וכל מה שקשור לחשיפה אופטימלית במצבים שונים (מאקרו, צילום יומיומי של אנשים וכדומה, חשיפות ארוכות בלילה)

(עדכון - יום ראשון אני מזמין את הפנטקס מYNET :D)

פורסם

צמצם:

צמצם יותר סגור (מספר F יותר גבוה) = פחות אור ויותר עומק שדה

צמצם יותר פתוח (מספר F נמוך) = יותר אור ופחות עומק שדה

כמו כן עומק השדה מושפע מאורך המוקד של העדשה. אורך מוקד גדול יותר (יותר MM) = פחות עומק שדה.

תריס:

מהירות תריס גבוהה יותר = פחות אור ופחות מריחה

מהירות תריס נמוכה יותר = יותר אור ויותר מריחה

פורסם
  • מחבר

אבל איך אני משלב בין הצמצם לתריס? יש איזה חישוב או משהו?

וצמצם פתוח לא יכול לגרום למריחה?

אז זה מה שהבנתי:

אם אני רוצה לצלם מאקרו, או במקום די חשוך, אז לשחק עם הצמצם

אם אני רוצה לצלם חשיפה ארוכה או במקום חשוך מאוד, אז לשחק עם התריס.

תודה :D

פורסם

אבל איך אני משלב בין הצמצם לתריס? יש איזה חישוב או משהו?

בהתאם לצרכים מין הסתם.

אין איזה חוק שאומר "עם צמצם X אתה צריך לשים תריס Y". זה תלוי בתנאי השטח ובצורך שלך (שדה עמוק/רדוד).

וצמצם פתוח לא יכול לגרום למריחה?

לא, אין קשר. מריחה נגרמת מזה שהחיישן "קולט תמונה" במשך זמן רב (יחסית, כן?) עד כדי כך שעצמים כבר זזים בטווח הזמן הזה.

הצמצם זה בסך הכל "גודל האישון" לצורך העניין.

עריכה:

מה שאני מציע לך בתור התחלה זה להשתמש במצב Av (ר"ת, משום מה, של Aperture Priority, עדיפות צמצם).

במצב הזה אתה פשוט קובע את הצמצם בהתאם לדרישות שלך (עומק שדה בעיקר, כאשר במצבים חשוכים תמיד תשאוף לצמצם כמה שיותר פתוח - כל עוד זה לא פוגע לך בדרישות עומק השדה) והמצלמה כבר תחשב לך את מהירות התריס.

אחרי שתצבור קצת ניסיון אתה כבר תדע לקבוע את ההגדרות האלה לבד...

ובכל מקרה, אם אתה קונה את הפנטקס - יש לך את הכפתור הירוק. המצאה גאונית.

תגדיר אותו על Shutter Shift ותצלם במצב M - תקבע לך צמצם לפי הדרישות, ותלחץ עליו כדי לראות את המלצת התריס, שאותה כמובן תוכל לשנות אם תרצה.

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר על המפסק עם היד?

למה הוא רק ממליץ? שישנה וזהו ;D

או שאתה מדבר על הכפתור למעלה ליד המפסק הפעלה?

פורסם

איזה מפסק עם איזה יד?

זה כפתור ירוק. באופן מדהים הוא נראה ממש כמו השם שלו (Green Button).

והוא משנה, לא רק "ממליץ"..

פורסם
  • מחבר

זה שליד המסך, אבל אני מניח שאתה מתכוון לזה שלמעלה

פורסם

יש לי את הK10D כבר יותר משנה ואני נשבע לכם שבחיים לא לחצתי על הכפתור הירוק הזה

פורסם
  • מחבר

למה לא להשתמש במייצב? יש לזה חסרונות?

ועומרי, תעלה תמונה של התיק שלך, קרט יביאו לי תיק במתנה, אבל בטח הוא יהיה מעפן.. ;)

אה ועוד שאלה:

כדי ליצור חשיפה כמה שיותר ארוכה (30 שניות), מה צריך לעשות? לעבור למצב M ולשים על הF הכי נמוך והשבר הכי גדול?

פורסם

אין לי תיק (כלומר, לפחות לא כזה שקיבלתי עם המצלמה).

את המייצב אתה מבטל בצילום עם חצובה.

אה ועוד שאלה:

כדי ליצור חשיפה כמה שיותר ארוכה (30 שניות), מה צריך לעשות? לעבור למצב M ולשים על הF הכי נמוך והשבר הכי גדול?

אין קשר לצמצם (F), ו...שבר?!

אתה פשט צריך לעבוד בכל מצב שהוא שנותן לך לקבוע מהירות תריס (Tv, M) ולקבוע מהירות תריס של 30"..

פורסם
  • מחבר

אין לך תיק למצלמה? פושע

המצלמה שלי נפלה ונבחטה לי (לא בגללי! ;D ) כ"כ הרבה פעמים שללא תיק היא הייתה כבר ז"ל, שלא לדבר על אבק ולכלוך, או על המסך...

לS5700 שלי יש תיק מצוין שהגיע עם המצלמה מהדיוטי, אני אסתכל על החברה שלו ואנסה למצוא אחד כזה לגודל של הפנטקס, (לDSLR התיקים נפתחים מהצד ולא מלמעלה נכון? בגלל העדשה..

השבר זה התריס...

אה הבנתי.. חשבתי שזה תלוי גם בצמצם.

צריך לשים אבל על צמצם נמוך יחסית לא? כדי שתמונות לא ישרפו (אגב, יש סכנה לצמצם בחשיפות ארוכות?)

פורסם

כן, בהתאם תצטרך לסגור צמצם.

כמה? תלוי לפי התאורה בחוץ.

צילום זהו תחום דינאמי, ותמיד 'משחקים' בין מהירות תריס למפתח הצמצם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים