עבור לתוכן

Yet another XBOX360 thread

Featured Replies

פורסם

לאחרונה התעורר בי רצון להניח את ידי על קונסולה זו. קראתי מעט, אך אינני בקי ברזי עולם הקונסולות בכלל ועולם ה-XBOX360 בפרט. אז יש לי כמובן שאלות:

אני קצת מרגיש לא בנוח לרכוש מוצר שיצא לשוק לפני שלוש שנים; זה "מציק" לי. נראה לכם תמוה? האם לדעתכם מי שרוכש כעת קונסולה שנמצאת באמצע חייה עושה טעות?

האם חיתוך המחירים האחרון כבר התבטא במחירי הקונסולה בארץ או שיש לחכות? אם כן, עד מתי לערך?

איזו קונסולה אני רוצה לעצמי מכאן?

http://www.enjoystick.co.il/Category.aspx?catCode=56&ParentID=54

או שאולי יש דגם אחר המוצע בחנות אחרת? האם זו חנות מומלצת? האם החבילה הכוללת (מחיר ושירות) הם הטובים ביותר?

אני מתכוון לחבר את הקונסולה למקרן. למקרן תמיכה ביכולות הבאות:

576p, 480p באמצעות RGB ישירות דרך VGA

1080i, 720p באמצעות Component דרך כניסת VGA (עם מתאם שאין לי ואיני יודע היכן להשיגו.. לכן אני מעדיף להימנע)

576i, 480i באמצעות Component דרך כניסת S-Video (עם מתאם שלא קיבלתי עם המקרן וכנראה נמכר ע"י היבואן - הייתי מעדיף להימנע, אבל מאחר והמחשב מחובר ב-VGA ואני לא רוצה כל פעם לנתק ולחבר מחדש, ארצה להתחבר דרך ה-S-Video הפנוי)

מה מכל אלו מומלץ בלי קשר למתאמים שאין לי? ומה מומלץ בהתחשב ברצון שלי להתחבר דרך S-Video? האם אני "מפסיד" eye-candy בהתעקשותי להתחבר כך?

באלו דרכים מאפשרת הקונסולה להתחבר לרכיבי וידאו ואודיו "out-of-the-box"?

מדוע לא מסופק יותר השלט עם הקונסולה? האם העדרותו מהחבילה בולטת?

האם נמכרת גרסת ה-Elite בארץ? הבנתי שהיא כוללת גם כרטיס רשת אלחוטי מובנה, דבר שאין בקונסולות כאן. מה עלי לעשות אם ברצוני לשחק ברשת?

הבנתי שעלי לבקש 175W וזה מבטיח ליתוגרפייה של 65 ננומטר ולוח אם "פאלקון". זה הקריטריון היחיד?

תודה על הסבלנות!

פורסם

דווקא נראה לי אחלה זמן לקנות את הקונסולה. זוהי תקופה שעומדים לצאת בה כמה משחקים טובים, ואתה תמיד יכול לשחק במשחקים שכבר יצאו (ול360 יש ספריה מכובדת). אני מאמין שיש ל360 עוד שנתיים-שלוש לפחות של תמיכה אז לא הייתי דואג.

כדאי מאוד לחבר את הקונסולה כך שתציג 720P כי אחרת אין לה יתרון ויזואלי גדול במיוחד בהשוואה לדור הקודם.

פורסם

דווקא ירידת המחירים האחרונה מבטיחה לך מקסימום תמורה, ביחוד עם עונת החגים המטורפת הקרובה.

מהקופסא ה360 מגיע עם כבל קומפוננט, כבל קומפוזיט, כבל סטיראו RCA, ויציאה אופטית (כבל אופטי תצטרך לרכוש בנפרד)

אם התכוונת לשלט דמוי שלט טלויזיה, הוא היה רק בהשקת ה360 לאיזה חודש לערך. אל תדאג, הוא לא נחוץ השלט האלחוטי של ה360 ימלא את כל צרכיך (והוא יפה מספיק בשביל שאפילו אימא שלי לא תתעצבן כשהוא נשאר על השולחן בסלון)

שים לב לעניין ה175, למרות שעבר מספיק זמן והרוב המוחלט הם כבר כאלה. חוץ מזה אני מניח שאתה הולך על גירסאת הPRO/PREMIUM שמכילה הארד דיסק. בדוק שההארד דיסק שמגיע הוא 60 ג'יגה, זה עוד אינדיקציה שהוא מהחדשים.

מבין אפשרויות החיבור שציינת, הייתי ממליץ שתנסה להשיג את מתאם הקומפוננט. לא תפסיד ממש הרבה בחיבור ב S-video, אבל תראה שיפור משמעותי גם באיכות התמונה (מבחינת איכות האות, רעשים, הפרדה בין צבעים וכו) וגם ברזולוציה הגבוהה יותר

פורסם

Fkl0ster בקרוב כנראה צפויה ירידת מחיר משמעותית גם באירופה

לדעתי אם אין לך PC חזק (אל תתנפלו זה דעתי) ואתה מעוניין בסוג המשחקים האלו

אז זה זמן מצוין לפחות יהיה בקרוב לקנות X360

ולשחק בו שנה שנתיים

אני לא חושב שהקונסולה תבשיל יותר מהיום ואם תחכה הרבה מהמשחקים יראו מיושנים מאוד תוך שנה שנתיים

מהקונסולות שלדעתי כרגע מומלץ לקנות יש את הWII\DS\X360

אני יודע שיש הרבה חובבי סוני בפורום

אבל הPSP לא במצב טוב היום מבחינת תמיכה של חברות צד שלישי

ולא מספיק נידת (שוב דעתי האישית)

הPS3 אולי יהיה משתלם יום אחד אבל הוא לא נראה לי משתלם היום

בנוגע לחיבורים כל דבר פחות מקומפוננט אתה מפסיד איכות

אם בWII אתה מפסיד איכות אז בX360 בכלל

ואם אין לך את האפשרות לחבר דרך קומפוננט או כבל איכותי יותר אני הייתי מוותר

פורסם
  • מחבר

תודה asafgolan ,TeaTime וקרירין על ההערות וההארות. עדכון מצב:

חזית הוידאו = קריאה נוספת הביאה אותי למסקנה שכניסת ה-VGA מסוגלת לקבל אותות מסוג 1080i, 720p, 576p, 480p הן דרך Component והן דרך RGBHV.

חזית האודיו = אני זקוק רק ליציאת סטריאו אנאלוגית.

לפיכך, נראה שהמתאם הזה עשוי לספק את הסחורה בשתי החזיתות: http://www.enjoystick.co.il/Product.aspx?productid=488

השאלה היא האם ב-RGBHV הכוונה היא לחיבור שהמתאם הזה מציע? כלומר, מאחר וה-360 מוציא אות 720p (ואף 1080i בחלק מהמקרים? לא ממש מובן) לא אמורה להיות בעיה..

אגב, יש לכם נסיון עם תפעול משחקים ב-HD דרך מקרן? המקרן שלי אינו מסוגל להציג אות HD בצורה טבעית ולכן מבצע downscale, אך בכל זאת העליונות שיש לתכנים כאלו נראית לעין לעומת DVD סטנדרטי (בדקתי); אני מצפה שכך גם יהא עם הקונסולה. בכל אופן, מה שיותר מדאיג אותי הוא הטבע הידוע של המקרנים - התמונה היא "קולנועית" ומתוקף כך היא גם "רכה" יותר והצבעים בה "דהויים" יחסית ל-LCD/Plasma ואני חושש שזה יפגם בחווית המשחק. מה דעתכם? אני דואג לשווא?

הבעיה היחידה שנותרה היא חיבור המקרן למחשב דרך S-Video (לא ניתן להשיג את המתאם ל-Component אלא דרך היצרן ואני מניח שייגבה ממני סכום "מרים גבה" עבורו בארץ); בהנחה שאני צופה בעיקר בפורמט הדחוס המפורסם - שנופל מאיכות DVD - האם תהיה ירידה משמעותית באיכות התמונה אם אחבר את המקרן באמצעות S-Video ולא באמצעות Component (די ברור לי שתהיה ירידה לעומת חיבור ה-VGA הקיים כיום מאחר וביצעתי השוואה עם נגן DVD חיצוני המחובר ב-S-Video; השאלה היא איך S-Video לעומת Component)? אחרת זה להחליף כל פעם בין המחשב לקונסולה בעת חיבורם למקרן.. :-\

ה-PC שלי אכן חלש להרצת משחק עדכני כלשהו, לכן קונסולה נראית לי הגיונית למדי, במיוחד לאור העבודה שלא נראה לי שמחשב בסכום דומה יחזיק מעמד אפילו כמו קונסולה במחצית חייה (מקסימום, הם יסיימו את חייהם במקביל).

אגב, אני לא רואה מצב שבו בעתיד הקרוב יווצר הצורך להתחבר ב-HDMI. אם אני הולך על הגרסא הקלאסית הזו: http://www.enjoystick.co.il/Product.aspx?productid=398 אז מלבד העובדה שלא מדובר בפאלקון\65nm, כך שהסיכוי ל-RRoD עולה פלאים ומלבד דיסק של 20GB לעומת 60GB, אין עוד הבדל כלשהו, נכון? מדוע אם כך לא ללכת על הדגם הזה?

איך זה שהקונסולה הזו http://www.enjoystick.co.il/Product.aspx?productid=1038 עולה יותר מזו http://www.enjoystick.co.il/Product.aspx?productid=1089 כאשר לאחרונה דיסק גדול פי 3 מלראשונה (ובזה מסתכמים כל ההבדלים ביניהן)?

הרבה שאלות, אבל אני כהרגלי רוצה להיות בטוח שאני מבצע את הקניה הנכונה עבורי..

תודה ולילה שקט. :)

פורסם

אם לא תוכל להשיג את מתאם הקומפוננט מתאם ה VGA יפתור לך את הבעיות. ה360 מסוגל להציג טווח רחב של רזולוציות דרך הVGA.

עם הצבעים זה עניין של הגדרות. זה לאו דווקא תכונה של מקרנים.

לא הייתי הולך על 360 ישן. לך תדע מה עבר עליו שעדיין מוכרים אותו. כבר המון זמן לא מייצרים את הגירסא בלי ה-HDMI (כמעט שנה למעשה)

עד כמה שאני רואה, ההבדל הוא שלט נוסף בלינק היקר יותר שהבאת. אם אתה רוצה להיות הכי רגוע שאפשר, לך רק על גירסאת ה60 ג'יגה. ככל שאתה מוכן להסתכן לך אחורה יותר (למרות שבשום מקרה לא הייתי הולך על http://www.enjoystick.co.il/Product.aspx?productid=398. זה מריח רע ביותר.)

בצפיה באקסויד ודומיו, הרזולוציה במילא נמוכה יותר ומלבד אולי הפרדת צבעים טובה יותר (וגם זה בעירבון מוגבל ביותר) לא תראה הרעה בין קומפוננט ל s-video.

פורסם

Fkl0sterאם תחכה חודש בערך בטח המחירים ירדו משמעותית גם בארץ

לפי זה

http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=31564

תכול גם ירידת מחיר באירופה בקרוב

וייקח קצת זמן עד שחנויות יעדכנו את המחיר בארץ

בכל מקרה זה ירידת מחיר משמעותית מה שבארץ אופך אותה ליותר משמעותית

בארץ ה60 גיגה יכול להיות ב2000 שקל והארקיד בערך ב1500

פורסם
  • מחבר

נדמה שרוב "המכשולים ההבנתיים" הוסרו והכל בזכותכם. :)

עוד שאלות שנזכרתי בהן:

אני מתכוון להניח את הקונסולה בצד החדר, כך שכאשר אשחק, הקונסולה תהיה לימיני ולא לפני - האם תהיה בעיה עם השלט האלחוטי או שבגלל שזה מבוסס RF ולא אינפרא-אדום אין צורך להתחשב בכיווניות?

מה שמדאיג אותי יותר - רעש. קראתי המון איזכורים בחו"ל לכך שהקונסולה מרעישה, במיוחד כשמדובר בהעלאת משחק - הווה אומר spin-up - כלומר מדובר בכונן האופטי. איזה כונן נחשב לשקט מכולם? האם קיימת איזו חנות המאפשרת ללקוח לקבל מהמלאי שלה קונסולה עם הכונן האופטי הזה?

לפי הבנתי, עם החבילה שהמלצתם עליה (http://www.enjoystick.co.il/Product.aspx?productid=1089) מגיע כונן ה-Lite-On. איך הוא מתפקד מבחינת רמת רעש בלבד ביחס ל-BenQ ול-Hitachi? האם שני האחרונים תואמים את את הקונסולות החדשות שמגיעות עם ה-Lite-On כך שניתן להתקינם במקומו?

פורסם

אין כיווניות לשלט, ויש קליטה מעולה עד 10 מטר ככה, קליטה סבירה עד איזור ה20 כשב20 היא נעלמת.

לי יש 360 ממש ענתיקה (סמסונג MS25 רק גירסא אחת מעל גירסאת ההשקה) שקצת רועש בספין אפ אבל ברגע שהמשחק מתחיל ויש רעש סביבתי וכו' לא מרגישים אותו יותר. הבנתי שבחדשים אפילו את הרעש הזה כמעט ואין. זה קצת סיפור להחליף בין כוננים ובכל מקרה רמת הרעש די דומה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים