עבור לתוכן

מה אתם חושבים על הכבישים בארץ, אם אפשר לקרוא להם ככה

Featured Replies

פורסם

כל כביש בארץ לוקח לו שנים ! לסיים אותו וגם שמסיימים הוא כזה מעפן

ואז מבינים שאיזה אדריכל עשה טעות וואייי צריך להזיז אותו קילומטר (:

ושלא נדבר על הפקקים שזה גורם

והדלק שהולך !

אז מה איתכם יש פה נהגים או כל אחד שחושב שזה נושא לדיון ?

אההה

וזה שר התחבורה מאז קום המדינה :nixweiss:

פורסם

באמת יש המון בעיות ומשפצים או "משפרים" שנים, וצריך עוד כביש אורך טוב (3 נתיבים מינימום לכל כיוון) מתל אביב לחיפה שיהיו קצת יציאות ומהירות מותרת של 120 קמ"ש או לפחות להוסיף נתיבים לקיימים (2,4).

כביש מהיר לאילת מתל אביב שיעבור דרך ב"ש לאילת (או לפחות מב"ש לאילת) שיעבור כמה שפחות בסלעים וכמה שיותר בטיחותי ועם מהירות מותרת של 120 קמ"ש.

פורסם

כ"כ ישראלי להתלונן על כל דבר שקיים.

תנסע מתישהו למצרים/בוליביה/צ'ילה/קולומביה/פרו ותראה כמה דרכים לא סלולות יש שם.

פורסם

^^

למה להרחיק עד לשם? יש לך איזה אי במרחק שעה טיסה מפה, רודוס קוראים אותו. סע על הכבישים שם. יותר מזה, סע על הכבישים ב-mainland של יוון. מדינה מערבית ומפותחת לכל דבר ועניין שחברה באיחוד..

באמת יש המון בעיות ומשפצים או "משפרים" שנים' date=' וצריך עוד כביש אורך טוב (3 נתיבים מינימום לכל כיוון) מתל אביב לחיפה שיהיו קצת יציאות ומהירות מותרת של 120 קמ"ש או לפחות להוסיף נתיבים לקיימים (2,4).

כביש מהיר לאילת מתל אביב שיעבור דרך ב"ש לאילת (או לפחות מב"ש לאילת) שיעבור כמה שפחות בסלעים וכמה שיותר בטיחותי ועם מהירות מותרת של 120 קמ"ש.

[/quote']

קל לומר, אבל, אם לדוגמה ניקח את הדוגמה של כביש 2: בשביל זה צריך לבנות כביש חלופי, להרוס את כביש 2, לבנות אותו מ-0 ולהרוס את החלופי (במקום חלופי אפשר לשדרג את 4, אבל זה לא פחות למחלף אותו...). העלות - מיליארדים.

גם כביש מת"א/ב"ש לאילת יעלה הרבה מיליארדים. כשיהיה את הכסף וההצדקה(כמה תנועה לאילת יש שמצדיקה עלות של כביש מהיר כזה, למשל?), יבנו.

פורסם

בתכל"ס, הכבישים בארץ הם בערך כמו בכל מקום.

בכל מקום יש פקקים, אפילו יותר מבארץ.

מה שכן, אני מסכים עם זה שלפעמים מתקמצנים על עוד מסלול ובסוף זה עולה ביוקר- וזה חבל.

בסופו של דבר הבעיה העיקרית היא שאין תחבורה ציבורית נורמלית (מערך טוב של אוטובוסים, זמינות יותר גבוהה, רכבת תחתית במטרופולינים עמוסים וגדולים).

פורסם

למה לעזאזל רכבת ישראל לא מתפקדת? זה היה פותר הרבה.

חוץ מזה צריך להגדיל את הכמויות של הכבישים הפרטיים בארץ.

פורסם

כל כביש בארץ לוקח לו שנים ! לסיים אותו וגם שמסיימים הוא כזה מעפן

ואז מבינים שאיזה אדריכל עשה טעות וואייי צריך להזיז אותו קילומטר (:

ושלא נדבר על הפקקים שזה גורם

והדלק שהולך !

אז מה איתכם יש פה נהגים או כל אחד שחושב שזה נושא לדיון ?

אההה

וזה שר התחבורה מאז קום המדינה :nixweiss:

מצב התשתיות בארץ עוד טוב לעומת התשתיות במדינות אחרות...

800px-I35W_Collapse_-_Day_4_-_Operations_%26_Scene_%2895%29.jpg

03news.jpg

אה, התמונות הן לא מגשר הבמבוק ע"ש הו-צ'י-מין אלא מארה"ב. מצב התשתיות שם בכי רע, כל הגורמים רבים זה עם זה מי יממן את התחזוקה, הרבה מאוד גשרים וכבישים בין-עירוניים לא תוחזקו כראוי מאז שנות החמישים ועוד לא דיברתי על מצב הסכרים באיזור הדרום-מזרחי....

כמובן שזה לא מפחית מאחריות הממשלה לפעול ולשפר את תשתיות התחבורה הציבורית בארץ - תחתית בגוש דן, רכבות בכל הארץ ושבילי אופניים בכל הערים.

פורסם

שבילי אופניים? מה אתה מסטול? קודם שיהיו כבישים נורמליים ומתוחזקים כדי שאנשים לא ימותו בתאונות כל הזמן, אחרי זה שידאגו לתל אביביים לשבילי אופנים.. פחחח

פורסם

שבילי אופניים? מה אתה מסטול? קודם שיהיו כבישים נורמליים ומתוחזקים כדי שאנשים לא ימותו בתאונות כל הזמן, אחרי זה שידאגו לתל אביביים לשבילי אופנים.. פחחח

אין ספק שיש צורך בהמשך של תחזוקה שוטפת בכבישים. אבל כמדיניות תשתית לטווח ארוך, יותר משאבים צריכים להיות מופנים לתחבורה ציבורית. כבונוס נלווה יהיה גם צמצום ניכר במספר ההרוגים בת"ד וצמצום אדיר עוד יותר בתחלואה ובתמותה עקב זיהום אוויר (שמגמדת את נתוני התחלואה והתמותה מת"ד).

ולגבי מסלולי אופניים - לא דיברתי על ת"א דווקא אלא על כל הערים בארץ. הפרדת האופניים והולכי הרגל מהמכוניות יכולה לחסוך לנו עד 10-20 הרוגים לשנה!

פורסם

אני מודה שהמצב בארץ לא גרועה מבחינת הכבישים, למעשה הכבשים בארץ טובים יותר מהכבישים בNJ, חלקם לפחות.

אבל בכל מקרה עדיין בונים פה כבישים מהירים חדשים עם 2 נתיבים, למה?

ואני גם בעד שיהיו יותר כבישי אגרה בארץ כל המחירים סבירים, אני אפילו בעד להפוך כביש 2 לכביש אגרה במידה שלכל אורך הכביש יהיו לפחות 4 נתיבים.

או לחילופין להוסיף כביש ת"א - חיפה נוסף שיהיה אגרה אבל עם 3 נתיבים לפחות לאורך כל הכביש.

כביש כפר סבא-רעננה(-הרצליה?) צפון נורמאלי זה כבר מעצבן הפקקים המטורפים במעבר מצפון מכפר-סבא לרעננה, לומרות שהם משפצים את הכביש כבר הרבה זמן.

פורסם

אני מודה שהמצב בארץ לא גרועה מבחינת הכבישים, למעשה הכבשים בארץ טובים יותר מהכבישים בNJ, חלקם לפחות.

אבל בכל מקרה עדיין בונים פה כבישים מהירים חדשים עם 2 נתיבים, למה?

ואני גם בעד שיהיו יותר כבישי אגרה בארץ כל המחירים סבירים, אני אפילו בעד להפוך כביש 2 לכביש אגרה במידה שלכל אורך הכביש יהיו לפחות 4 נתיבים.

או לחילופין להוסיף כביש ת"א - חיפה נוסף שיהיה אגרה אבל עם 3 נתיבים לפחות לאורך כל הכביש.

כביש כפר סבא-רעננה(-הרצליה?) צפון נורמאלי זה כבר מעצבן הפקקים המטורפים במעבר מצפון מכפר-סבא לרעננה, לומרות שהם משפצים את הכביש כבר הרבה זמן.

עשו שם שיפוצים במשך תקופה מסויימת כדי להכין נתיב חלופי- כדי שיהיה אפשר להתחיל את העבודה האמיתית על המחלף החדש.

לא שאני חושב שזה כזה יעזור- גם אם המחלף יהיה מעולה, עדיין הכבישים שם יהיו צרים.

פורסם

הרבה עבודה, הרבה זמן, הרבה כסף.

תועלת לתושבים? 0.

אני גר בכפר סבא והרבה פעמים אני צריך להגיע לאזור תעשייה רעננה צפון, וזה פשוט סיוט אחרי הצהריים, בקטע של 1 ק"מ אתה נתקע 20 דקות (!).

גם מדרום העיר זה אותה בעייה להגיע מרח' וויצמן, כפר-סבא (דרך רחוב טשירנחובסקי) לרח' אחוזה, רעננה, זה פשוט מטורף לומרות שמדרום העיר זה אמור להסתדר כשיסיימו לבנות את כביש 531 בדרום רעננה.

פורסם

מה שמציק לי בכבישים העירוניים, זה שיש את הביובים האלה, שהם אף פעם לא באותו גובה של הכביש,

ותמיד הם יהיו בתוך הנתיב, בצד, בדיוק איפה שהגלגלים דורכים.

אני לא מבקש הרבה. שישימו אותם באמצע הנתיב, או בשוליים, או שייעשו אותם בגובה של הכביש.

פורסם

למה לעזאזל רכבת ישראל לא מתפקדת? זה היה פותר הרבה.

חוץ מזה צריך להגדיל את הכמויות של הכבישים הפרטיים בארץ.

מתפקדת גם מתפקדת, ואפילו לא מאוד מאחרת.. (יצא חרוז :smile1:)..

נכון לעכשיו יש בעיה נוראית של חוסר בקרונות (ובמסילות באזורים מסוימים). למה לעזאזל בקו הכי עמוס בארץ (נהרה, ופרט חיפה-ת"א) יש רק 3 רכבות בשעה ב-rush hour? עד כמה שאני מבין זה חוסר תקצוב של משרד האוצר. לא יודע מה הסיבה האמיתית, אבל עוד כמה עשרות קרובות בהחלט ישפרו את המצב.. אה, וכן, גם להחליף את הקרונות העתיקים לא יזיק (ובהם אתה אשכרה דוחף את הדלת..).

פורסם

לדעתי מצב הכבישים של ירושליים הוא פשוט קסטסרופלי....

שיבושים רצינים שיכולים לגרום לאובדן שליטה בהגה אם המהירות שלך מהירה מדי....

פשוט נוראי...

לכל כביש יש "באמפרים לא רשמיים"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים