עבור לתוכן

האם משהו דפוק פה? מפרט למשחקים לקראת סגירה 15K ללא OC (כולל GX2 "מהבית")

Featured Replies

פורסם

אני די מתקדם בסגירת המפרט, שגלש במחיר מעבר למה שרציתי. אני מאוד אשמח לקבל תגובות. התגובות הכי "שוות" תהיינה לא "למה אתה לא חוסך 80 שקל על זיכרון קצת יותר זול או 150 שקל על לוח אם P5Q Pro במקום ה-Deluxe, אלא תגובות שיגלו לי שמשהו במה שבחרתי דפוק - קירור לא עובד עם מארז, ספק מתפוצץ, כרטיס מסך דורש PCI שאין בלוח האם הזה, המעבד הזה בכלל לא מוציא חום ולא צריך לו גוף קירור, וכאלה.

אז בבקשה:

עכבר:

RAZER DEATHADDER ¤340

מהמפרטים פה באתר

לוח מקשים:

Logitech G15 KEYBOARD ¤500

מהמפרטים פה באתר

מעבד:

INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX ¤1606

מהמפרטים פה באתר

לוח אם:

ASUS P5Q DELUXE ¤982

מסך:

DELL ULTRASHARP 24" 2408WFP ¤2990

מהמפרטים פה באתר

דיסק קשיח:

SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS ¤373

מהמפרטים פה באתר

צורב DVD:

ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤172

מהמפרטים פה באתר

זיכרון:

CORSAIR DUAL CHANNEL 4096MB DDR2 800 (2048X2) DUAL XMS2 DHX CL 4-4-4-12 - TWIN2X4096-6400C4DHX ¤651

כמות:2

סה"כ 8GB של זיכרון, לעבודה טובה בוויסטה.

מארז:

THERMALTAKE ARMOR PLUS ( BLACK+WINDOW) VH6000BWS w/o PSU ¤791

מאושר ע"י Nvidia

רמקולים ואוזניות:

LOGITECH Z-5500 ¤2276

מערכות הפעלה:

WINDOWS VISTA HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM ¤535

ספק כוח:

PCP&COOLING SILENCER 750W : S75CF-EU ¤828

PCP&Cooling הומלץ פה בפורום ספקים. הספק המסוים הזה הומלץ ע"י איש תמיכה שלהם, וכן בביקורת פה באתר.

קרור למעבד:

THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME ¤274

קרור למארז:

SCYTHE S-FLEX 120mm 1200rpm ¤79

הומלץ ע"י איש iqpc, שטען ש"כולם שמים את זה ב-Armor

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤13200

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

סה"כ כ-15,000 ש"ח, כולל כרטיס PNY XLR8 GX2 9800 שאני מביא "מהבית".

פורסם

אם ככה אין לי מה להגיב.

בסה"כ למה שלא תבחר אם ככה חלקים שפשוט מתאימים פיזית אחד לשני שיעלו לך 20K ?

אתה הרי (ככה אני מבין) לא מוכן להתפשר,לא רוצה לחסוך ואל רוצה לקנות דברים כדאיים מבחינה כלכלית ועדיין חזקים, אלא רק חזקים בלי שום התיחסות ליחס בין הביצועים לעלות.

פורסם

מערכת הפעלה אפשר לקנות בזול יותר, ועם רשיון RETAIL. אם אתה רוצה פרטים תפנה אלי בפרטי..

פורסם
  • מחבר

אם ככה אין לי מה להגיב.

בסה"כ למה שלא תבחר אם ככה חלקים שפשוט מתאימים פיזית אחד לשני שיעלו לך 20K ?

אתה הרי (ככה אני מבין) לא מוכן להתפשר,לא רוצה לחסוך ואל רוצה לקנות דברים כדאיים מבחינה כלכלית ועדיין חזקים, אלא רק חזקים בלי שום התיחסות ליחס בין הביצועים לעלות.

נהפוך הוא. ומצד שני, גם נכון :-)

דור, לא יפה. אתה מציג אותי כאילו הייתי איזה ילד מתלהב, ואני עשיתי פה עבודה רצינית. יותר מזה, את רוב האינפורמציה לקחתי מהאתר פה!

למשל, אתה המלצת לי להוסיף קירור למעבד, ולקחתי את זה.

הייתי הולך בשמחה על Q9450, אבל אתה חטפת לי את אחד האחרונים :-)

לגבי זיכרון, המלצת לי על זיכרון שעולה 433 ש"ח. אני הלכתי על זיכרון שעולה 650 ש"ח, כך שבהחלט אפשר לחסוך פה 440 ש"ח מכובדים (עבור 8GB), ויכול להיות שאני אלך על זה. שמתי על זה שאלה בפורום זכרונות ואף אחד לא ענה!

לגבי לוח אם, ה-P5Q Deluxe לקח מקום ראשון בתחרות של אחד עשר לוחות אם ב-tom's hardware ועולה רק 190 ש"ח יותר מה-pro שמומלץ במפרטים.

בגלל הכרטיס הגרפי, המארז והספק קיבלו ממני התייחסות יותר רצינית מאשר הייתי מקדיש להם ככה. לגבי המארז - ה-Eureka לא נמצא ברשימת המארזים המאושרים של Nvidia, ה-Armor Plus כן, ותראה כאן ביקורת מדהימה עליו. כבר שאלתי אותך - למה אתה חושב שה-Eureka עדיף?

לגבי הספק, קיבלתי המלצה בדיון שגם אתה היית מעורב בו ללכת על ה-PCP&Cooling. יצרתי קשר עם החברה, ובדיון עם איש תמיכה החלטתי שלא צריך ללכת על הדגם החזק ש-Nvidia ממליצה עליו, אלא מספיק ללכת על ה-Silencer 750W, שהוא ספציפית דגם שמאוד המליצו עליו בביקורת פה באתר באתר שלנו! אתה אישית אמרת (אמנם על ה-610W) "ה-PCP&P היתה הבחירה שלי אם אני היתי קונה."

לגבי כרטיס קול, קיבלתי המלצה שלא צריך והורדתי אותו מהמפרט.

כל שאר הדברים, למעט הרמקולים, הם מהמפרטים פה באתר.

לגבי הרמקולים, בדקתי (למשל באמזון) ושביעות הרצון של כל מי שקונה את ה-z-5500 היא ברמה מעל ומעבר לזו של מי שקנה את הדגמים היותר חלשים. פה באמת התלבטתי, ועדיין אני לא סגור, כי פה באמת אפשר לחסוך איזה אלף שקל רק על זה.

אבל סה"כ אני מקווה שהראתי לך שאני לא כמו שכתבת אלא שאני כן מוכן להתפשר, כן רוצה לחסוך, וכן עשיתי פה עבודה רצינית. למדתי פה הרבה, השקעתי הרבה, ולא חיפפתי.

אז אם אתה רוצה להעיר, לתקן, להתווכח אני מאוד מאוד אשמח.

פורסם
  • מחבר

לגבי הספק, הוספתי פירוט בפורום ספקים.

בבקשה תשלחו תגובות - אני רוצה לדעת אם המפרט בסדר לדעתכם!

פורסם

בנוגע ללוח האם, אני מסכים, אם מתוכנן OC במיוחד עם מרובעי ליבה שאיתם יותר קשה להגיע לבאסים גבוהים - לוקחים את ה-P5Q Deluxe.

בנוגע ל-9800GX2 כרטיס מסך טוב - לך עליו. בנוגע לזכרונות - לגמרי לא מסכים, יש הרבה זכרונות CL4 איכותיים לא פחות בסביבות ה-480 ש"ח -

כלומר 170 ש"ח (340 ש"ח עבור 8GB) פחות ממה שהצעת. בנוגע לספק הכוח - אפילו אחד של 550W של קורסייר יעשה את העבודה לא פחות טוב מזה ויעלה הרבה פחות ממנו...

פורסם

זכרונות - שמח שאתה חושב על זה

לגבי הספק - בהחלט היתי לוקח אותו, אבל לא חבל להשקיע ב-750W מיותרים?

לגבי המארז - מניסיון אישי מעדיף את ה-Eureka, שמעתי אותו במציאות, אהבתי את העיצוב וכו'. לא קריטי בטרוף אבל לדעתי עדיף. בכל אופן זה שטות מארז שמאושר ע"י חברה כזו או אחרת - לא משנה בגרוש במציאות.

לגבי הלוח - לדעתי אם אתה לא צריך את מה שהוא מציע חבל על הכסף אבל זו כבר החלטה שלך.

בכל אופן, לא התכוונתי להוציא אותך בתור ילד מתלהב אלא רק להשב את תשומת לבך על הבזבזנות הרבה שקיימת פה,לטובתך אל תשכח.

אם נפגעת או הגזמתי בתגובתי - מגיעה לך התנצלות

פורסם

אני בכלל לא רואה כ.מסך - ולא עדיף ללכת על HD4870 במקום ה-9800???

***טעות - שמתי לב לכותרת***

פורסם

אני הייתי לוקח וויסטה אולטימת, אם אתה משקיע כל כך הרבה באמת... חבל לא, הום פרימוים זה כמו XP רק קיטצי :P

עריכה:

בקשר לזה שמעלי,

גם כן, מה זה הכרטיס הזה עם המסך הזה, אם אתה כבר הולך לזרוק כל כך הרבה כסף, זה חבל, תיקח 4870X2 .

אז מה אם יש לך, אתה יכול להוריד 2000 שקל בלי בעיה בלי להוריד כמעט כלום ולקחת אותו

פורסם

באמת שאתה יוצא פו פראיר. מיקלדת ב500 שקל במה בדיוק היא יותר טובה מאחת ב50 ? עכבר ב340 למה ? ובמה הוא כזה מיוחד ? מה הוא יותר נוח ומהיר פי 2 מי עכבר רגיל ? ממש שטויות. DELL ULTRASHARP 24 ב2990 כשיש מסכים באותה רמה שעולים 2400 פשוט ביזבוז על ביזבוז שלא נישכח תלוח ב982 לא אבנתי אתה רוצה לעשות SLI\CROSSFIRE למה לוח כזה יקר ? מה בדיוק הוא יקנע לך ? וגם כן איך המחשב יוצא 13000 וביחד עם הכרטיס 15000 לא מובן לי ? מה הכרטיס הזה שווה 3000 הדגם של LEADTEK שווה 1600 ותאמין לי הוא באותו רמה של הPNY . והמארז על תגיד לי שרק ביגלל שהוא FULLTOWER ומאושר מNVIDIA הוא שווה 791 ומה הוא יקנע לך בדיוק ? לא מובן לי ? יש כיום מארזים הרבה יותר משתלמים וגם "זולים יותר".שלא נדבר על הרמקולים 2276 מה לעזזל אתה צריך דבר כזה ? אוזניות עוד מובן לי אבל רמקולים , עם יש לך תסכום לוקחים מערכת קולנוע ביתית ומחברים אותה למחשב ותאמין לי הכיף מוכפל איתם, כי הם הרבה יותר חזקים ואיכותיים מי רמקולים למחשב :xyxthumbs: והקירור למעבד גם דיי מבוזבז ובקיצור מערכת מבוזבזת לחלוטין ולא שווה תסכום שלך. תיראה שינוי שאני ירכיב לך ותחליט מה שווה יותר :xyxthumbs:

בימקום הרמקולים מערכת מפציצה במיוחד :xyxthumbs:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=ONVSX817MAC2000

בימקום המארז והקירור למעבד וכמובן הכונן הקשיח בשביל המשחקים עם מיותר לך אז תוריד אותו :xyxthumbs:

CoolerMaster CM HAF 932, יחידות 1

¤699

http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1367

Scythe 120mm MINEBEA 1600rpm , יחידות 2

¤194

http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=740

Cooler Master V8 CPU Cooler, יחידות 1

¤265

http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1284

כונן קשיח Western Digital Raptor WD740ADFD 74GB SATA 10k rpm 16MB , יחידות 1

¤670

http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1090

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤1828

3% הנחת מזומן סה"כ לאחר הנחה:¤1773.16

המפרט הורכב באתר:http://www.foxpc.co.il/

פורסם

CM690 ב-400 ש"ח פתאום לא מספיק?

אפשר להוסיף לו המון מאוררים, הוא מספיק עמוק לכל כרטיס מסך קיים וגם שקט יחסית

פורסם
  • מחבר

אני הייתי לוקח וויסטה אולטימת, אם אתה משקיע כל כך הרבה באמת... חבל לא, הום פרימוים זה כמו XP רק קיטצי :P

עריכה:

בקשר לזה שמעלי,

גם כן, מה זה הכרטיס הזה עם המסך הזה, אם אתה כבר הולך לזרוק כל כך הרבה כסף, זה חבל, תיקח 4870X2 .

אז מה אם יש לך, אתה יכול להוריד 2000 שקל בלי בעיה בלי להוריד כמעט כלום ולקחת אותו

קיצ'י זה דווקא נעים לפעמים, לא? ;)

אבל ברצינות, אם אני הבנתי נכון, אז ה-home pemium הוא הכי זול שתומך ביותר מ-3GB של זיכרון, לא? מה נותן לי האולטמת מעבר לזה?

פורסם
  • מחבר

CM690 ב-400 ש"ח פתאום לא מספיק?

אפשר להוסיף לו המון מאוררים, הוא מספיק עמוק לכל כרטיס מסך קיים וגם שקט יחסית

אני דווקא חושב שזו המלצה מצויינת וחוסכת איזה 400 ש"ח. ראה למשל פה. מה שהם אומרים זה שהוא פחות טוב מאשר ה-armor+ אבל יחס עלות/תועלת יותר טוב. יותר מזה, הוא מופיע גם באותה "רשימת מאושרים" מפורסמת של nvidia, שאתה כל כך אוהב. ;)

מה שמפריע לי, שהוא מופיע שם כתואם של 8800 ולא של 9800 (שלא לדבר על GX2 9800). אתה בטוח שהוא מתאים מבחינת הגודל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים