עבור לתוכן

עזרה בקנייתמחשב נייד. תקציב 4.5K+-

Featured Replies

פורסם

ראשית התחיל בזה שההבנה שלי במחשבים היא מאוד בסיסית ולכן אני פתוח לכל ההצעות מכל מי שמבין במחשבים יותר ממני (שאני מניח שזה כלל האנשים פה בפורום)

המחשב אמור לשמש אותי ללימודים אבל מכיוון שהוא יהייה המחשב היחידי שיהייה בראשותי אני מתכוון להשתמש בו לעוד דברים כמו גלישה באינטרנט הפעלת ישומים (לא מורכבים ככלהנראה) בסרטים וכו'. אין רצון להפעת משחקים, בטח שלא כאלו שדורשים דרישות מערכת גבוהות.

מה שכן איני רוצה להתפשר על מהירות פעילות המחשב. אני רוצה שיהייה באפשרותי להריץ המון חלונות במקביל, המון תוכנות במקביל ושהמחשב ירוץ בספיד. לכן חשבתי נגיד על זיכרות 3024 RAM.

מבחינת פירמות איני מבין כל כך ולכן אני םפתוח לכל מה שאתם יודעים שהוא אמין. שמעתי שHP נגיד טובים אבל ממש אין לי דעה אמיתית בנושא, רק רוצה חברות שיש להם היסטוריה של מחשבים ברמה.

התקציב נע באיזור ה 4000-4700 משהו אי שם, לא רוצה לחרוג מהרבה כי אני מניח שהצטרך להשקיע עוד כסף בנוסף בדברים אחרים אחר כך.

אשמח גם אם המחשב יבוא ערום בלי תוכנת הפעלה מכיוון שאברצוני להתקין את הXP ולא את הVISTA והבנתי שזה בא רק עם ויסטה וחבל לי על הכסף.

פרטים מינימאליים :

לפחות 250 ג'יגה, עדיף יותר אם זה אפשרי

חיבורים כמה שיותר-שיתחבר לטלוויזיה (שיהייה אפשר להקרין סרטים שבמחשב בטלוויזיה)

זיכרון גבוה כדי שירוץ מהר (חשבתי על 3024

אחריות לכמה שיותר זמן לפחות שנתיים

אשמח גם לדעת מה החברות המובילות במחשבים ניידים (סדר לפי הרמה שלהם)

כל המלצה תתקבל בשמחה

בכל מקרה תודה רבה מראש,

יובל

פורסם

שלום יובל,

האם אתה מתכנן להסחב עם המחשב ללימודים באופן קבוע? האם יש חשיבות לחיי סוללה ארוכים? איזה סוג של חיבורי וידאו אתה צריך? (האם חובה HDMI/DVI או שניתן להסתפק למשל ב-S-Video. אם חיבור HDMI/DVI הוא חובה זה מצמצם בצורה משמעותית את המבחר).

אין טעם לסדר את החברות המובילות בדירוג עולה, זה משתנה מאד מדגם לדגם ובכל מקרה זה סובייקטיבי.

פורסם
  • מחבר

1. כן אסחב איתו ללימודים באופן קבוע, ולכן כמובן שהייתי שמח שהוא יהייה קל אבח אני רוצה מסך של 15 אינץ' ולכן אני מוכן להתפשר על המשקל

2. אשמח לחיי סוללה ארוכים. למרות שאני מאמין שהסטנדארט גם יהייה בסדר. אבל כן אני רוצה שתיהייה סוללה טובה.

3. אני אסתדר גם עם רק S-VIDEO אם HDMI מיקר משמעותית. אשמח גם אם יבוא עם FIREWIRE.

אם יש עוד דברים שצריך להבהיר רק תגיד.

ובקשר לחברות אשמח לדעת אם בכל זאת מי המובילות בתחום רק כדי לקבל איזה תמונה ולדעת ממה להימנע

פורסם

אין כזו חיה מחשב 15" קל (בדר"כ שוקלים בין 2.7-3 ק"ג) ולרובם הגדול אין חיי סוללה טובים במיוחד (לפחות לא אלו שבתקציב שלך). צפה לכ-2.5-3.5 שעות. אני מאד ממליצה לך לשקול מחשב יותר קטן מ--15" אם זה למטרות התניידות יומיומית לאוניברסיטה אלא אם כן יש לך נסיון קודם עם מחשב נייד ואתה יודע שאתה מסתדר עם 15". ניידי 15" הם כבדים ומסורבלים והרבה מאד סטודנטים מתייאשים מלהסחב איתם ומשאירים אותם בבית. אם אתה מודאג מגודל המסך שישמש אותך בבית, תמיד ניתן לחבר מסך חיצוני גדול יותר. לשיקולך.

אם אתה מתכנן לעבוד על XP אין לך צורך ב-3gb של זכרון, זה מאד לא סביר שזה יבוא לידי ביטוי בשימושים שלך.

כמה אופציות ב-15" :

Lenovo SL500 - אם אתה יכול לחרוג. יציאת HDMI, איכות טובה, מקלדת טובה. לא קל, 2.9 ק"ג.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=713312

Dell Vostro 1510 - אין יציאת S-Video או HDMI אבל הוא זול יותר ובאיכות גבוהה מהממוצע, אם אתה מוכן להתפשר על היציאות אז זו אפשרות. יתרון משמעותי הוא שמדובר במחשב קל בשביל 15" - 2.6 ק"ג. אחריות שלוש שנים.

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Vostro+1510.htm

Inspiron 1525 - אפשרות יותר זולה עם HDMI. איכות הבניה ברמה צרכנית (כלומר, פחות טובה). אחריות שלוש שנים.

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Inspiron+1525.htm

יש עוד מחשבים מסדרות צרכניות שמציעים יציאות S-video בתקציב שלך. אם אתה הולך על סדרה צרכנית אז ה-1525 הכי משתלם בשביל הצרכים שלך לדעתי.

פורסם
  • מחבר

ראשית ממש תודה על הכל. אני ממש לא לוקח את זה כמובן מאליו ואני מודה לך מקרב לב על ההשקעה.

אחלק את ההמשך לסעיפים שיהייה יותר קל להתמודד.

1.אני אוותר על כל הרעיון של הHDMI אבל כן אשמח מאוד לSVIDEO. אני רואה שהדל ווסטורו הזה הוא אופציה ממש טובה ככה שאם לא אראה משהו אחר שיראה יותר הגיוני אקח אותו ואאלץ לוותר על האס וידאו.

2. מה הכוונה באינספריון של איכות בניה נמוכה יותר? איך בפרקטיקה העניין בא לידי ביטוי. מה ההבדל בין סדרה צרכנית לכזו לא צרכנית? מי קהל היעד הלא צרכני בידיוק חח ?

3. אם את אומרת שה3G ראם לא באים לידי ביטוי אז מה הוא המרכיב שיביא לידי מצב ששהמחשב ירוץ במהירות רבה לא משנה כמה עומס יהייה עליו (עומס של דברים כמו הרבה חלונות וכו ולא איזה תוכנות מורכבות.

4.בקשר לאורך חיי הסוללה אני מניח שלא משנה היכן אשתמש במחשב, יהייה בסביבה חיבור חשמלי ככה שאשמח לכמה שיותר במקרים של עבודה בדרכים וכדומה ופחות בשימוש היום יומי. מפתיע אותי לשמוע לגבי גודל המסך. אני חשבתי לתומי שה15 זה הגודל סטנדרט והשאר הם פשוט קטנים יותר. בכללי אני לא מאמין שתיהייה לי בעיה של סרבול. והמשקל הוא לא נראה לי כזה הכרחי כי קל מאוד הוא לא יהייה כי בכל זאת אני רוצה משהו מאסיבי ולא שברירי. אני בכל מקרה אבדוק את העניי ןיותר לעומק ואלך לראות את זה ככה יותר פנים אל פנים.

5. בקשר לחברות האם כדאי לי באמת ללכת על DELL או שנגיד HP עדיף עליו? כי נגיד LENOVO שמעתי שהוא באיכות נמוכה ושעדיף א להתקרב אליו

פורסם

2. מה הכוונה באינספריון של איכות בניה נמוכה יותר? איך בפרקטיקה העניין בא לידי ביטוי. מה ההבדל בין סדרה צרכנית לכזו לא צרכנית? מי קהל היעד הלא צרכני בידיוק חח ?

לפטופים מתחלקים לכמה רמות מבחינת ייעוד ואיכות. שתי המרכזיות הן רמה "צרכנית" שמיועדת לקונים ביתיים ורמה "עסקית" שמיועדת לקונים עסקיים וחברות. ישנן עוד כמה נישות כמו מחשבים סופר מחוסנים שמיועדים לאנשים שנמצאים בשטח או לצבאות אבל הן נדירות יותר ופחות רלוונטיות בשבילך.

ההבדלים בין סדרות צרכניות לעסקיות מתבטאים באיכות הבניה, בתכונות המחשב ובשירות. סדרות צרכניות מתאפיינות באיכות בניה הרבה פחות טובה (איכות בנייה מתייחסת לחומרים שהמחשב עשוי ממנו, רמת ההרכבה, הארגונומיה, איכות המקלדת וה-Touchpad, העמידות וכו'), תכונות מולטימדיה (כמו כפתורים ייעודיים, שלטים, מצלמות מובנות, יציאות וידאו יותר נרחבות ותוכנות בתחום) ועיצוב רעשני/צבעוני. סדרות עסקיות מתאפיינות באיכות בניה טובה, תכונות המתאימות לעסקים (כמו קורא טביעת אצבע, כונן קשיח מוצפן וכו') ועיצוב מאופק שמתאים לסביבה של עבודה. רוב היצרניות מספקות מערך שונה של שירות לקונים של מחשבים צרכניים ומחשבים עסקיים כאשר השירות לצרכנים עסקיים לרוב טוב יותר והאחריות שניתנת לרוב ארוכה יותר. סדרות עסקיות תמיד יקרות יותר מסדרות צרכניות עם מפרט דומה.

יצרנים מסויימים מייצרים סדרות "חצי-עסקיות" (כמו ה-Vostro של דל) שמציעות לרוב איכות בניה קצת יותר טובה מהסדרות הצרכניות עם תכונות עסקיות מסויימות ומחיר יותר נמוך.

באופן עקרוני סדרות עסקיות הן כמעט תמיד איכותיות יותר מסדרות צרכניות ולכן לדעתי מומלץ לבחור בסדרה עסקית כאשר התקציב מאפשר.

3. אם את אומרת שה3G ראם לא באים לידי ביטוי אז מה הוא המרכיב שיביא לידי מצב ששהמחשב ירוץ במהירות רבה לא משנה כמה עומס יהייה עליו (עומס של דברים כמו הרבה חלונות וכו ולא איזה תוכנות מורכבות.

המעבד והזכרון הם אכן המרכיבים שיביאו לעבודה חלקה על המחשב. על מנת שתרגיש בהבדל בשימוש ב-3gb זכרון על פני 2gb אתה חייב ראשית להפעיל מספיק יישומים ש"יאכלו" את כל ה-2gb. ויסטה עצמה היא יישום שגוזל הרבה זכרון ולכן בעבודה תחתיה יש צורך ביותר זכרון ויש סיכוי להרגיש בהבדל. XP צורכת הרבה פחות זכרון כך שתצטרך להפעיל המון חלונות ותוכנות בו זמנית על מנת ש"יגמר" לך הזכרון הפנוי. אם היית עובד על איזושהי תוכנה כבדה במיוחד שתצרוך הרבה זכרון אז אולי היה טעם אבל לעבודה משרדית על XP לדעתי לא תרגיש בהבדל (אלא אם כן באמת מדובר על עשרות חלונות פתוחים בו זמנית עם תוכנות נוספות ברקע) בכל מקרה, זכרון תמיד ניתן להוסיף בשלב מאוחר יותר אם תרגיש שחסר לך או שתחליט לעבור לויסטה.

4.בקשר לאורך חיי הסוללה אני מניח שלא משנה היכן אשתמש במחשב, יהייה בסביבה חיבור חשמלי ככה שאשמח לכמה שיותר במקרים של עבודה בדרכים וכדומה ופחות בשימוש היום יומי. מפתיע אותי לשמוע לגבי גודל המסך. אני חשבתי לתומי שה15 זה הגודל סטנדרט והשאר הם פשוט קטנים יותר. בכללי אני לא מאמין שתיהייה לי בעיה של סרבול. והמשקל הוא לא נראה לי כזה הכרחי כי קל מאוד הוא לא יהייה כי בכל זאת אני רוצה משהו מאסיבי ולא שברירי. אני בכל מקרה אבדוק את העניי ןיותר לעומק ואלך לראות את זה ככה יותר פנים אל פנים.

מחשב קטן יותר אינו בהכרח יותר שברירי, מה שמשנה זה הרמה של הבניה כפי שהסברתי למעלה. זו כמובן בחירה שלך אבל לדעתי האישית הטעות הכי נפוצה בקרב סטודנטים היא קנייה של מחשב גדול מדי. כלכך הרבה אנשים שאני מכירה התחרטו על זה. אם אתה בכל זאת רוצה לשקול את הנושא אז ה-Vostro 1310, אחיו הקטן של ה-Vostro 1510 הוא אפשרות טובה לסטודנטים.

5. בקשר לחברות האם כדאי לי באמת ללכת על DELL או שנגיד HP עדיף עליו? כי נגיד LENOVO שמעתי שהוא באיכות נמוכה ושעדיף א להתקרב אליו

זו בדיוק הסיבה שלא רציתי לדרג את החברות...אין שום משמעות לאמירה כמו Lenovo באיכות נמוכה או Dell עדיף על HP. לנובו, דרך אגב, מייצרת חלק מן המחשבים הטובים ביותר בשוק. ל-Dell יש דגמים טובים ורעים וכך גם ל-HP. יתכן שלדל יש יתרון בתחום השירות בארץ שכן היבואן נותן 3 שנות אחריות גם על דגמים צרכניים והרחש הוא שהשירות של HP בעייתי (לא התרשמתי ככה בעצמי, כאן מדובר רק על שמועות והלך רוח כללי).

דעתי הכללית היא שאם יציאת וידאו חשובה לך בחר ב-Inspiron 1525. אם איכות ומשקל יותר חשובים לך בחר ב-Vostro 1510 או ב-Vostro 1310. אם אתה רוצה גם איכות, גם משקל יותר נמוך וגם יציאת וידאו ( HDMI במקרה הזה) אז זה כבר קצת יותר יקר אבל ה-SL400 זו אפשרות.

פורסם
  • מחבר

1. אם אני מחליט ללכת על הסדרות העיסיקיות. מה האופציות שהולכות שמה?

2. איך נגיד הVOSTRO עומד מול המחשב של HP הבא:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1956&CatCode=315

3. אז בעולם הדגמים של הVOSTRO על מה אתה מציאה ללכת? משקלול של כל הנתונים תוך הנחה שזה עולם הנתונים הטכניים שחשובים לי- אמינות ואיכות המוצרים.

4. אני מגיע לענין של איפה כדי לרכוש את המוצר. ישנם איבורי וKSP שהם אמורים להיות הכי זולים. האם שמה כדי לקנות? למרות סיפורי הבלהות ששמעתי (במיוחד על אייבורי). אני את המחשב הביתי שלי קניתי באייבורי ופחות או יותר הייתי מרוצה. אבל במקרה זה אני מהאמין שיהייה לי הרבה פחות זמן להתעסק בשטויות ואני מעדיף לקנות ממקום אמין. השאלה אם הם אמינים ואם לא אז איפה זול וכדי לקנות.

פורסם

1. אם אני מחליט ללכת על הסדרות העיסיקיות. מה האופציות שהולכות שמה?

אין הרבה אופציות רלוונטיות בתקציב שלך מסדרות עסקיות. יש את ה-Lenovo R61 בחלק מצורותיו אבל זה מחשב כבד ותצטרך להתפשר על המפרט. יש סדרות חצי עסקיות כמו הלנובו SL והדל Vostro

2. איך נגיד הVOSTRO עומד מול המחשב של HP הבא:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1956&CatCode=315

ה-Vostro יותר מומלץ ויותר מתאים לצרכיך. היתרון היחיד של ה-dv6xxx הוא ביציאת HDMI.

כמו כן, אין לך צורך בכרטיס מסך נפרד.

3. אז בעולם הדגמים של הVOSTRO על מה אתה מציאה ללכת? משקלול של כל הנתונים תוך הנחה שזה עולם הנתונים הטכניים שחשובים לי- אמינות ואיכות המוצרים.

ציינתי כבר את שני הדגמים שבאים בחשבון לדעתי. לדעתי ה-1310 יותר מתאים לסטודנט.

4. אני מגיע לענין של איפה כדי לרכוש את המוצר. ישנם איבורי וKSP שהם אמורים להיות הכי זולים. האם שמה כדי לקנות? למרות סיפורי הבלהות ששמעתי (במיוחד על אייבורי). אני את המחשב הביתי שלי קניתי באייבורי ופחות או יותר הייתי מרוצה. אבל במקרה זה אני מהאמין שיהייה לי הרבה פחות זמן להתעסק בשטויות ואני מעדיף לקנות ממקום אמין. השאלה אם הם אמינים ואם לא אז איפה זול וכדי לקנות.

חנות מקצועית בתחום ניידי דל היא Notebookclub, יש להם תצוגה נרחבת. יותר מזה אני לא יכולה לעזור בנוגע להיכן כדאי לרכוש. תזכור כמובן שבניידים האחריות בדר"כ היא של היבואן ולא של החנות בה רכשת כך שזה פחות משנה מהבחינה הזו, לא תקבל שירות דרך החנות בה תקנה.

אני אישית לא קונה באייבורי.

פורסם
  • מחבר

1. כשביררתי על הרחבת המפרט בVOSTRO אייבורי אמרו לי שאי אפשר לשדרג את הכונן מ160 ל250 מכיוון שזה פוגע באחריות או איזה קשקוש כזה. לעומת זאת באתר שאת נתת היה אפשר לשדרג את הכונן. אז מה האמת?

2. בעונן מה ההבדל בין ה7200RPM ל5400RPM? והאם אני ארגיש בהבדל.

3.האם יש מוצרים נלווים מיוחדים כאלו או אחרים שאני צריך לקנות? ראיתי שיש גוף קירור וכל מיני דברים כאלה, האם יש משהו שאת ממליצה עליו ספציפית מנסיונך?

ושוב תודה תודה על כל ההשקעה

פורסם

1. כשביררתי על הרחבת המפרט בVOSTRO אייבורי אמרו לי שאי אפשר לשדרג את הכונן מ160 ל250 מכיוון שזה פוגע באחריות או איזה קשקוש כזה. לעומת זאת באתר שאת נתת היה אפשר לשדרג את הכונן. אז מה האמת?

בארה"ב ה-HDD בדר"כ נחשב User Replaceable, כלומר שמותר להחליפו לבד מבלי לפגוע באחריות (כמובן שדל לא תכסה יותר את החלק שהחלפת), אני לא יודעת מה מדיניות דל בארץ. אייבורי אינם מקור אמין לאינפורמציה מכל סוג שהוא כך שיהיה הגיוני לשאול את דל ישראל מה המדיניות שלהם בנושא. Notebookclub זה מקור הרבה יותר אמין וכמו כן יש סיכוי שה"שדרוג" שהם מציעים זה פשוט מחשב שדל מפיצה בקונפיגורציה עם HDD גדול יותר שאייבורי לא מחזיקים (כלומר זו לא החלפה של הצרכן אלא מגיע מדל/ משודרג על ידי דל עצמה).

2. בעונן מה ההבדל בין ה7200RPM ל5400RPM? והאם אני ארגיש בהבדל.

זה מדד של מהירות סיבוב והוא משפיע על ביצועי הדיסק הקשיח (ותוך כך על מהירות המחשב). באופן עקרוני כן, יש הבדל שמורגש בדר"כ במהירות העליה של המחשב וגם, במידה פחות דרסטית לדעתי, בעבודה השוטפת. עם זאת, הRPM הוא לא הגורם היחידי שמשפיע על המהירות. דיסקים קשיחים עם נפח יותר גדול עובדים מהר יותר מדיסקים זהים עם נפח קטן כך שדיסק קטן במהירות גבוהה עשוי להיות מהיר רק בצורה מינימלית (או לא בכלל, תלוי בהפרש הגדלים והסוג) מדיסק גדול במהירות יותר נמוכה. כמו כן, היצרן, סוג הדיסק וקריטריונים נוספים כמו זמן גישה גם משפיעים על הביצועים.

דיסקים עם RPM גבוה יותר עשויים להפיק קצת יותר חום ולגזול קצת יותר בטריה.

מכיוון שכאן מדובר על דיסק 160gb במהירות 7200rpm ודיסק 250gb במהירות 5400rpm יהיה הבדל אבל הוא כנראה לא יהיה אדיר (זאת מבלי לדעת את הדגמים המדוברים, אם תברר תוכל לערוך השוואה יותר מדויקת).

3.האם יש מוצרים נלווים מיוחדים כאלו או אחרים שאני צריך לקנות? ראיתי שיש גוף קירור וכל מיני דברים כאלה, האם יש משהו שאת ממליצה עליו ספציפית מנסיונך?

ושוב תודה תודה על כל ההשקעה

אין לך צורך בזה כרגע אלא אם כן אתה מאד רגיש לחום. המחשב לא אמור להתחמם עד כדי כך בקונפיגורציה כזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים