עבור לתוכן

|שאלה|משהו מוזר לגבי טמפרטורה-פרטים בפנים כולל תמונות מהקירור שעשיתי.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

טוב לפני כמה ימים עשיתי קירור חדש לכרטיס שלי,חשבתי שהוא נהרס כי הוא לא עבד לי,אבל הצלחתי לסדר את הבעיה אחרי שעליתי עליה.

הכרטיס עובד עכשיו מצויין ודרך אגב ביטלתי את ההזמנה של הכרטיס המסך החדש שהזמנתי, אבלל משום מה השיפור היחידי בטמפרטורה בכרטיס מסך היא 3 מעלות פחות ממה שהיה,לפני הקירור שעשיתי הטמפרטורה הייתה 65, וכרגע היא על 62 במנוחה.

הדבר העוד יותר מוזר הוא תגידו לי אפילו אם זה עדיף, הטמפרטורה של הלוח אם שלי ירדה ב-14 מעלות,הטמפרטורה לפניכן הייתה 49 וכרגע היא על-35 במנוחה.

איך הדבר הגיוני המאוורר ששמתי על הקירור מעיף אוויר על הכרטיס?

הנה תמונות של לפני ואחרי הטמפרטורות וגם תמונות של לפני ואחרי הקירור הישן והחדש שאני הכנתי.

דרך אגב השארתי גם את המאוורר הקטן המקורי שיעבוד גם הוא, לא ביטלתי אותו.

ולמי שלא יודע הכרטיס מסך הוא 8800GTS320MB

תודה רבה לעוזרים!

טמפרטורה לפני:

tempvm5.jpg

tempvm5.fdf7a5cf97.jpg

טמפרטורה אחרי:

75387535as4.jpg

w800.png

כרטיס המסך לפני הקירור החדש:

04092008zo3.jpg

w800.png

כרטיס המסך אחרי שניקיתי אותו עם אלכוהול:

05092008pq0.jpg

w800.png

כרטיס המסך עם הקירור החדש שעשיתי (כמובן עם משחה טרמית חדשה שמרחתי,כמובן גם שהורדתי את הפלסטיק שהיה על הקירור והשארתי רק את הגריל של הקירור):

08092008uz6.jpg

w800.png

נ.ב

אני הכייי לא ערס בעולם!! ודבר שני עם כל החוסר נסיון שלי נראה לי שעשיתי עבודה טובה מאוד,במיוחד לפעם ראשונה!

תשפטו אתם.

פורסם

ניסית להפוך את המאוורר כמו שהצעתי?

הצעתי שתחבר את המאוורר ותאמץ את הכרטיס ולאחר מכן תחבר אותו הפוך ותאמץ שוב- כך תדע באיזה מצב הוא מועיל יותר.

ניקית את הגריל מאבק? אני מתכוון מהצד החיצוני- איפה שמונח המאוורר הגדול..

שמת מספיק משחה? כמו בקישורים שהבאתי לך למאמר ההוא על שיטות נכונות למריחת משחה תרמית?

הידקת היטב את כל גוף הקירור כלפי הכרטיס? כי זה צריך להיות מהודק על מנת שהעברת החום תהיה אופטימלית.

לגבי לוח האם- זה לא מפליא/יוצא דופן. זה ריאלי שהטמפ' תעלה/תרד אחרי שמתקינים מאוורר בסביבה הזו.

פורסם
  • מחבר

כן, ניקיתי את הגריל, שמתי מספיק משחה,מרחתי עם האצבע עם כפפה כמובן,גם על הליבה של הקירור.

תכלס זה חתיכת סיפור עכשיו לפרק את המאוורר כי זה היה חתיכת סיפור לחבר בינהם.

והרעיון להוריד את הפלסטיק לא כזה טוב היה,בגלל שהפלסטיק הזה היה נותן תמיכה לכרטיס בישיבה שלו בפנים במארז,ועכשיו אפשר להגיד שהכרטיס לא מהודק ויושב טוב כמו שהיה לפניכן.

אמממ אני מקסימום ינסה מחר לפרק ולהרכיב מחדש את המאוורר,צריך הרבה אקמול לקחת לפני כן =]

בכל אופן יש לזה איזה משמעות שהטמפרטורה של הלוח אם ירדה?...או שזה לא כזה משנה?

תודה.

פורסם

זה נחמד לראות טמפ' נמוכה זה הכל. חוץ מזה, זה לא משנה.

ולגבי הכרטיס עצמו. מה הכוונה לא יושב טוב? הוא לא מחובר עם בורג לאחורי המארז?

פורסם
  • מחבר

כאילו מזה לא יושב טוב, הכרטיס נמצא במקום שלו,אבל בצד שמאל יש שני מתגים כאלו שהיו ננעלים על הפלסטיק של הכרטיס מסך והיו מהדקים אותו טוב.

עכשיו בלי הפלסטיק הכרטיס מסך אפשר להגיד "רזה" מידי והמתגים האלו לא יכולים להינעל עליו כי אין להם על מה, יש מבין אחי?...

אבל סידרתי משהו עם המאוורר שיתן לו תמיכה יותר טובה שלא יהיה מצב שהוא יפול לי או ישבר.

מחר בע"ה אני ינסה לשים את המאוורר הפוך, אבל הגיוני שטמפרטורה של הכרטיס ירדו אם המאוורר מוציא אוויר בכיוון ההפוך?...

תודה.

פורסם

יש הגיון שהטמפ' תרד גם כשהוא מוציא וגם כשהוא מכניס (לכיוון הגריל)..

מה יותר טוב? קשה לומר.. אז מנסים גם ככה וגם ככה. מצד שלישי יכול להיות מצב שהטמפ' לא תשתנה.

ואם היא לא תשתנה, יתכן שמיצית את המקסימום של הקירור של הכרטיס.

ויתכן שהסירקולציה במארז לא מספיק טובה בשביל שהמאוורר יזרוק אויר כמה שיותר קר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים