עבור לתוכן

סמל הנשר - נאציזם בלבד?

Featured Replies

פורסם

לרוני

התנ"ך יהדות ומה שביניהם

http://forums.nana10.co.il/Article/?ArticleID=177692

(סיפור אישי: לפני כמה שנים, בנסיון כושל למדי לשפר את הלטינית שלי, החלטתי לקרוא את התנ"ך בלטינית. זה היה, אמרתי לעצמי, טקסט שאני כבר מכיר, ויהיה קל יחסית. לתדהמתי, התרגומים שיצרתי לא דמו למה שזכרתי מהתנ"ך. בדיקה מהירה העלתה שהתרגומים היו נכונים: קריאת התנ"ך שלי, כתלמיד ישיבה, הושפעה לחלוטין מהמפרשים ולא מהטקסט).
שנאת זרים

שורה של הלכות לא אגדות, אלא הלכות קובעות יחס בלתי אנושי ללא-יהודים. למשל, אסור להשאיל בהמה ללא יהודי, מפני שכל הלא-יהודים נחשבים כבועלי בהמות. כל הנשים הלא-יהודיות נחשבות לזונות (מעמד האשה בהלכה ראוי למאמר בפני עצמו). וכמובן, שתי הלכות-על: "הלכה שעשיו שונא ליעקב" ו"טוב שבגויים הרוג". במשפט פאריס של התלמוד, ב-1240, תרגמו המתווכחים הנוצרים את "טוב שבגויים הרוג" ל"טוב שבנוצרים הרוג", ורבי יחיאל מפאריס, המתווכח היהודי, טען שהתרגום היה לא הוגן אבל לא הכ..........

"יד ישראל שולטת" ו"מפני דרכי שלום"

רבנים חדי עין שמו לב שהתנהגות מתגרה בעמים ביניהם חיו היהודים למשל, המנהג היהודי הרווח להשתין על.....

ולמה לא ידענו על זה?

השאלה המתבקשת, כמובן, אם שנאת הזר היא כל כך בולטת ביהדות, מדוע לא שמענו על כך? מדוע, למשל, אין תיעוד של פוגרומים של יהודים בשכניהם.

התשובה מורכבת. מדוע לא טבחו היהודים בשכניהם? בדרך כלל, משום שהם היו חלשים מדי.........

אז איפה הסכנה?

טענת-הנגד המתבקשת למאמר זה היא שאם "דרכי שלום" מנטרלות את היסוד האנטי-אנושי ביהדות, אין כאן בעצם בעיה.

לכך יש שתי תשובות: ראשית, שנאה היא דבר שיש להלחם בו, וגזענות היא דבר שיש לבער מן הארץ, גם אם היא מובעת על ידי קבוצה דתית שנרדפה לאורך ההיסטוריה. מי שדוגל אידיאולוגית בהשמדת עמים אחרים מאבד את היכולת המוסרית למחות על השמדתו-שלו........

• תגובות 49
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וואוו שתהיו לי בריאים :kopfpatsch:

אם אתה אוהב את SLAYER :ylsuper:

אז תשים אם אתה רוצה...

אם לא... אז לא!

פורסם

פשייי איזה חפירות הולכות פה

אני קורא את הפוסטים ואני מרגיש שאני רואה תוכנית ראליטי

יאללה את מי מדיחים? :jump:

פורסם

יאללה את מי מדיחים? :jump:

שלח SMS..

Red Sparowes, אתה חייב להבין שבלי הגישה הזאת, בעולם של פעם, היהודים לא היו שורדים שנה.

עובדה שהם העם היחידי ששרד והשתמר כל כך לאורך כל השנים האלו.

זו חשיבה טקטית גאונית, שסוחפת את ההמונים ע"י אמונה עיוורת.

איך אתה חושב עם של נוודים יכול להשתלט על ארץ שמיושבת ע"י המון שבטים מבוססים ולוחמים?

רק ע"י "מלחמת אמוק" עד המוות תוך אמונה שמה שאתה עושה זה מה שאתה חייב לעשות.

אתה חושב שהיום זה יכול לקרות? בחיים לא. הם היו נכחדים.

מצד שני, היום העולם הרבה יותר מתוקשר ומודע, ועם לא יכחד בכזאת קלות בלי שיבואו לעזרתו.

(למרות שפועל אפשר להתווכח הרבה על עד כמה העולם באמת עוזר, והאמת שאין לי עדיין מושג באיזה צד אני אבחר בויכוח הזה)

היום כבר אין מקום בעולם לדברים האלה, ובגלל זה אתה לא נתקל בהם בחיי היומיום. אבל זה רק כי היום העולם בנוי אחרת.

בשניה שהעולם שלנו יעבור מהפך, העם היהודי יחזור למסורת שלו, ושוב יהיה זה שישרוד לאורך עוד הרבה שנים.

אין מה לעשות, יש שיר שאומר:

"אין שום דבר רע בלנסות לא למות, וליהיות אגרסיבי זו רק צורה של זהירות"

פורסם

אחכה לעוד תגובות אם היו, שוקו אני שמח לראות שהתחלת לשאול [ממקום לקנטר , יש טיפה בתחילת דברייך ]

היהודים מעולם לא השמידו עמים, לא סגרו עמים בגטאות ולא רצחו גויים שלא הסכימו לקבל את אמונתם.

עמלק ועמי כנען היו עמים שבאו להלחם ביהודים [בתורה עצמה מסופר על עמלק האכזרי שהגיע מאחורי בני ישראל ורצח אינספור ילדים וזקנים שהלכו לאט]. אפילו יהושע בינון לפני שהוא נכנס לארץ הוא שלח מכתבים לכל עמי הארץ והציע להם שלום.

היהדות אינה דורשת לגייר גויים, זאת בשונה מכל העמים שרצחו וטבחו בנו בגלל שלא הסכמנו לקבל את אמונתם.

לגבי פקודות ומצפון: יש גבול. שום חייל לא ישרת אידיאולוגיה שהוא לא מאמין בה [והראיה: היו גם כמה עשרות גרמנים שבחרו להציל יהודים ולהחביא אותם בבתיהם]. חייל שמאמין באידיאולוגיה מסויימת יהיה מוכן גם לרצוח עבורה. הנאצים ימח שמם נהנו להתאכזר ולהרוג נשים וילדים וזקנים. בכך הם גילו טבע חייתי ולא אידיאולוגי גרידא.

היהודים הם אכן רחמנים יותר והראיה: שאול המלך ועם ישראל ריחמו על עמלק, ואפילו חטאו בכך.

מיותר לציין שיש הבדל ברור בין מי שהורג בגלל ציווי ה' [כאשר ה' נגלה במעמד לאומי לפני כל העם ועושה נסים], לבין מי שהורג סתם כי בא לו.

Red Sparowes :

אם ברצונך לשאול שאלות ולקבל תשובות שלח בדיון דת ואמונה [לגבי האתר שהבאת, תשאל שאלות שעליהם אתה רוצה תשובה.]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים