עבור לתוכן

בעייה בלוח אם אסוס והמלצה

Featured Replies

פורסם

שלום קניתי אתמול סיגייט 500 גיבייט סאטה 2.

באתי לחבר להרדיסק שלי אסוס p4p 800 se

הוצאתי את ההרדיסק הישן מהחיבור והחיבור יצא עם הפלסטיק של הסאטה שמולבש על הלוח אם ניסיתי להחזיר אך ללא הצלחה ו2 פינים יצאו לי.

מה שאומר שהלך לי חיבור סאטה.:( חיברתי את ההרדיסק לסאטה 2 לחיבור השני והוא עובד.

שאלתי היא האם יש אפשרות להלחים את הפינים השבורים ולסדר את הלוח? נגמרה האחריות.

או שיש מפצל אמרו לי בתמיכה טכנית של סאטה. כמה הוא עולה ואיפה ניתן להשיג?

והם זהאפקטיבי? כי אני רוצה לחבר את ההרדיסק הישן ולהעביר ממנו נתונים לחדש תודה

פורסם

אם החיבור נשבר פיזית, עדיף שלא תנסה להלחים אותו בעצמך - סביר להניח שאתה תהרוס משהו בדרך (תקצר מגעים, תחמם רכיבים יותר מדיי וכד'). אם אתה ממש מתעקש לנסות להלחים את החיבור, תנסה ללכת לטכנאי אלקטרוניקה שמלחים מעגלים כאלו (אולי כזה שמתקן טלויזיות, אבל אני לא בטוח שייטפלו בלוח שלך בחנויות כאלו). בכל מקרה, אתה תמיד יכול לקנות כרטיס SATA, ולחבר אליו את הדיסק השני (המחיר לא אמור לעלות על 100 ש"ח).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה. התכוונת לבקר סאטה? מאיפה קונים אותו?והאם הביצועים יהיו זהים לחלוטין כמו החיבור המקורי?

כי הבנתי שזה מתחבר ל pci

או יש חיצוני שמתחבר ליו אס בי..

פורסם

1. אכן התכוונתי לבקר SATA (התכוונתי לכרטיס PCI שהוא בקר SATA ונותן לך יציאות SATA שלא תלויות בשאר הרכיבים במחשב).

2. חיפוש ב ZAP מראה שקיים מתאם מ USB ל SATA, אם אתה מעוניין. קיימים גם ממירים מ IDE לSATA (קיימים גם שילובים שונים של SATA עם RAID, עם IDE וכד').

3. סביר להניח שתמצא בקר/מתאם כזה בחנויות מחשבים.

4. אני לא יודע אם הביצועים יהיו בדיוק כמו של הבקר המובנה על הלוח, אבל בהתחשב בעובדה שדיסקים קשיחים לא מתקרבים לניצול מלא של רוחב הפס של ה SATA,אז זה ממש לא משנה - סביר להניח שהדיסק הקשיח יגביל אותך מבחינת רוחב הפס הרבה לפני שבקר ה SATA יגביל אותך. אם אתה רוצה להיות 100% בטוח, נסה לחפש באינטרנט מבחני ביצועים של הבקר/מתאם אותו אתה מעוניין לקנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים