עבור לתוכן

מבקש המלצה למחשב נייד קל במיוחד

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם.

אני יוצא לטיול של שישה חודשים בחו"ל,כולל טרקים ארוכים עם תרמיל .

יש לי מחשב מצויין : hp nx6310 ,אבל הוא קצת כבד(2.5 ק"ג).

אני מחפש מחשב נייד קל משקל,מתחת ל-2 ק"ג ,מאיכות גבוהה שאפשר לשאת אותו בתרמיל.

עם סוללה ארוכת טווח,יכולת גלישה באינטרנט אלחוטי.מצלמה ומיקרופון מובנים.

מעבד חזק ומהיר.

תודה לממליצים.

פורסם

תקציב?

פורסם
  • מחבר

10-11 K זה התקציב.

פורסם

מה הקשר בין המחשבים שאתה הצעת לו, לבין מה שהוא ביקש?

פורסם

אני יוצא לטיול של שישה חודשים בחו"ל,כולל טרקים ארוכים עם תרמיל .

אני מחפש מחשב נייד קל משקל,מתחת ל-2 ק"ג ,מאיכות גבוהה שאפשר לשאת אותו בתרמיל.

עם סוללה ארוכת טווח,יכולת גלישה באינטרנט אלחוטי.מצלמה ומיקרופון מובנים.

מעבד חזק ומהיר.

טוב, נו, עונה על כל הבקשות, חוץ מחריגה במשקל. אבל (בעיני) שווה לסחוב עוד 800 גרם בשביל מחשב שבאמת יעמוד בתלאות הדרך (שזה קצת פחות מליטר מים).

פורסם

המחשבים שקישרת נועדו לשימוש בתנאי שטח קשים לאנשים שלא כל כך אכפת להם מהמחשב. זה אוברקיל רציני למחשב שסה"כ הולך להיות בתוך תיק מרופד ולהשלף החוצה באוהל בסוף היום.

אני לא יודע כמה יוצא לך לסחוב מחשבים ניידים, אבל אישית לי ול-90% מהאנשים שאני מכיר - תוספת של קילו למחשב הנייד פשוט גורמת להם להשאיר אותו בבית, וזה פשוט מציק להסחב עם 3 קילו על הגב כל היום.

ישנם ניידים אחרים קלים הרבה יותר ומספיק עמידים לצרכים שלו, שבנוסף יהנו גם מאחריות בינלאומית.

פורסם

הבנתי,

וערכתי את ההודעה ואולי לא הספקת לראות - כרגע ההצעה שלי (שהיא בתוקף בעיני, למרות שגם השיקולים שהצגת מקובלים עלי - כל אחד וכמה שהגב שלו מוכן לסחוב) היא הדל ATG ואכן מדובר בהתפשרות על המשקל ובמחיר גבוה. אני לא יודע באיזה תיק עם איזה ריפוד הוא יסחוב את זה, וחשבתי להעלות בפניו את האפשרות, זה הכל.

פורסם

האאם אתה רוכש בארץ או בחו"ל? אולי יש לך אפשרות לרכוש בדרך לטיול לדוגמא במקום כמו ארה"ב או קנדה?

פורסם

אולי אתה יכול להסתפק ב EEE1000 או משהו כזה עם SSD של 40GB (יש גם את ה H עם דיסק קשיח של 80 GB ) אני לא יודע כמה הSSD עוזר לסוללה אבל זה כן עוזר למקרה ששהוא נופל מגובה סביר (אל תצפה לזרוק אותו מקומה שמינית והוא ימשיך לעבוד). עדיין בשטח אתה צריך לשמור על המקלדת נקיה כי זה כנראה הדבר הכי פגיע. חוץ מזה אל תקבור אותו בחול או תתביע אותו במים כי זה לא מוצר צבאי.

הeee 1000 לא סופר חזק אבל הוא עם מסך 10" ושוקל איזה קילו וחצי אולי. הwind גם קל יותר אבל הוא עם דיסק קשיח. יש יותר קטנים של הEEE עם מסך 7" אבל הם מגיעים עם סלרון (350 ומשהו ) שרץ ב600MHZ במקום 900MHZ שהוא יכול. הEEE1000 ואני חושב גה901 מגיעים עם atom ב1.6Ghz .

כשאתה מדבר על מחשב חזק עם סוללה בעלת קיבולת גבוהה וגם קל וגם עמיד זה האידאל ודבר כזה לא כלכך קיים . תוספת זמן סוללה = תוספת משקל או ויתור על ביצועים. הSSD נכנס לקטגורית קטן עמיד וקל ויכול גם לתת ביצועים טובים ולקחת לא הרבה חשמל.

חוץ מהעובדה שהנייד שלך שוקל 2.5 ק"ג + הוא גם נייד 15" שהוא תופס הרבה נפח חוץ מהמשקל שלו. אני נרתע מלקחת את שלי לכל מקום רק בגלל שאני צריך תיק מיוחד בשבילו והוא גם שוקל די הרבה. אתה צריך לכוון לכיוון מסך "13.3 ומטה . ראיתי ש Nemesis קנה אחד של פוג'י אבל הוא שוקל איזה 2 ק"ג אבל אני מנחש שזמן הסוללה שלו גבוה במיוחד כי אפשר להחליף את הכונן האופטי בסוללת 6 תאים . מה שאתה מחפש זה נייד עסקי קטן. לפי דעתי הUMPC יכול להספיק לך . זה יעזור אם תגיד איזה תוכנות אתה רוצה להריץ על הנייד שלך.

פורסם

יש את המחשב הזה lifebook s7110 אתה יכול למצוא אותו באתר יד שניה בזול והוא שוקל 1.6 קילו

יש גם את הטושיבה PORTEGE

פורסם

לבעל הת'רד:

תפרט יותר בבקשה:

1. איזה גודל מסך אתה מעדיף? 10" 12" 13.3" 14" ?

2. איזה גודל דיסק? SSD קטן בנפח או HDD גדול יותר ?

3. צריף כרטיס גרפי יעודי?

4. מעבד חזק יותר? או מוכן לרדת בשביל זמן סוללה? (LOW VOLTAGE CPU)

5. גבול משקל מקסימלי? (2KG לדוגמה..)

??? :smile1:

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים והתנצלותי על האחור בתשובה שלי.

אז כך... את המחשב אני מתכוון לרכוש בארץ.

המחשב מיועד בעיקר לתקשורת עם "המאושרים" שנשארים בבית ולא מצטרפים לטיול.

מדובר על תקשורת אינטרנט ,מסנג'ר,סקייפי וכו'.(מיקרופון+מצלמה מובנים).

כמו כן מיועד לאחסון תמונות ,כולל קצת וידאו,מסמכי וורד ומצגות.אין צורך בתוכנות כבדות וחריגות.

מסך = גודל של "12-13.3 יספיק בהחלט.

לגבי משקל....תוספת של 800 גרם היא משמעותית למי שמטייל ,בטח טרקים רגליים.ואסור שזה יבוא על חשבון מים.לכן משקל מקסימלי 2 ק"ג.

המחשב יאוחסן בתוך תיק מרופד שיטמן בתרמיל הגב,דיי מאובטח.

זמן סוללה ארוך ככל האפשר חשוב יותר ממעבד חזק.

תודה.

פורסם

לשימושים פשוטים כאלה - נראה לי שהדל D430 בגודל 12" מתאים:

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d430.htm

ב-6600 ש"ח, 1.37 ק"ג וסוללה עם אורך חיים של 7 שעות.

אם אתה רודף אחרי משקל נמוך עוד יותר, אז ה-umpc הקטנים (8-10 אינצ') יורדים עד משקל של קילו ותופסים פחות מקום (ועולים הרבה פחות) - אולי כדאי לך לבדוק אותם, למשל:

http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=3805

שכדאי לקחת אותו עם סוללה גדולה יותר מאשר ה-3 תאים המקורית.

עריכה:

מחקתי את הדל כי ראיתי שאין לו מצלמה מובנית !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים