פורסם 2008 בספטמבר 717 שנים אני בדרך להרכיב מפרט למחשב HTPC מבוסס על 780Gאודה לכם אם בינתיים תבהירו לי כמה עניינים בקשר למשולשי ליבה, כי לא ברור לי איך כל עניין הליבות עובד.(אני עדיין לא סגור סופית, ייתכן שבסוף אלך על אינטל, השאלה עדיין רלוונטית לגבי מרובעי ליבה)אני צריך את המחשב לעבודות משרדיות בעיקר (אופיס, אינטרנט)וכן להקלטות וידאו של תוכניות טלויזיה, כולל עריכה פשוטה (חיתוך פרסומות) ואחר כך הסבה ל-DIVX, צריבה וכו'המחשב בכלל לא מיועד למשחקיםהיום אני עושה את הדברים האלה על מחשב שקניתי לפני כ-4 שנים, עם מעבד + AMD Athlon 64 3200והאמת הוא עומד בכל זה לא רעהבעייה היא שכאשר אני מריץ הסבה ל-DIVX (אני עובד עם ה-CONVERTER, אבל גם עם VIRTUALDUB יש אותה בעייה)זה מאיט לי את המחשב בצורה נוראית, כך שכמעט אי אפשר לעשות בו כלום בלי לחטוף התקף עצבים עד שמגיבלכן אני מריץ את ההסבות בלילה או כשאני לא בביתחשבתי על מעבד בתקציב של כ-500-600 ש"ח, אז אני יכול לרכוש ATHLON X2 6000 או PHENOM X3 8650(יש ביניהם הבדל של כמה עשרות שקלים)אין לי ספק שכל אחד משניהם יכול לספק אותי, לרוב היישומיםהשאלה מי עדיף מבחינת הרצת הסבות DIVX ברקעאני מבין שה-X2 הם בעלי שעון הרבה יותר מהיר, אבל שמעתי שריבוי ליבות נותן יתרון בעיבוד והסבות ווידאולכן אני רוצה לשאול אם ב-PHENOM X3 אני יכול להגיד לו שה-CONVERTER יעבוד עם ליבה אחת או שתיים,וישאיר לי ליבה או שתיים לעבודה שוטפת?יש דבר כזה?או שהוא לבד מחלק את העבודה בין הליבות ויש מספיק אחוז CPU פנוי לשאר הדברים?ואיך אפשר לדעת אם תוכנה מנצלת ריבוי ליבות?(והאם גם במעבדי אינטל זה עובד ככה?)תודה רבה
פורסם 2008 בספטמבר 717 שנים אם אתה רוצה שהמחשב יהיה פעיל בזמן ההסבות (לעומת מה שאתה מתאר)אז פנוםX3 זו הבחירה הטובה יותרלא רק שתוכל להגדיר את הconverter ל2 הליבות (1 ו2) ולהשאיר את ליבה 0 לשאר התוכנות (לעומת ליבה אחת להסבה ואחת לשאר המחשב בכפול ליבה)הפנום תומך בסטים חדשים יותר של פקודות (SSE) שאמורים לעזור בהסבה של וידאו (צריך לבדוק קודם אם התוכנה שאיתה אתה עושה את ההסבה תומכת בכלל בSSE כלשהו)
פורסם 2008 בספטמבר 717 שנים מחבר תודה רבה על התשובה המהירה והמלאהאני אנסה לבדוק אם DIVX CONVERTER תומך בדברים האלההאמת נכנסתי קצת לאתר של DIVX, גם בפורומים, ולא ממש מתיחסים לזהאולי אני אשלח להם מייל, למרות שאני יודע שהמפתחים שמה די מעופפים, ולא ממש מתייחסיםנ.ב. לא ציינתי שאני אעבוד עם XP PRO.מקווה כל מה שאמרת קיים גם ב-XP, לא רק ב-VISTAתודה שוב
פורסם 2008 בספטמבר 717 שנים מחבר יופי תודהעוד שאלה בדרך למיפרט:אם הלוח יחד עם המעבד תומכים בזכרונות 1066אז האם עדיף להשתמש בזכרונות כאלה?כי ראיתי שכל המיפרטים כאן ממליצים על זכרונות 800למרות שההפרש במחיר הוא רק כמה עשרות שקלים
פורסם 2008 בספטמבר 717 שנים DIVX עובד עם SSE2 וSSE4 של אינטל החל מה45NM וזה עוד בגרסאת ביטא, משולש ליבה יטיב עימך.
פורסם 2008 בספטמבר 717 שנים מחבר קברן יקר,סליחה על הבורותSSE שציינת אני מבין שקיימים ב-Phenom X3לא הבנתי מה שאמרת לגבי 45nmוכן לגבי גירסת ביטא לא הבנתי מה הכוונהאבל שמח ש-X3 זה טוב :-)
פורסם 2008 בספטמבר 717 שנים בן אנוש עם X שנים לחיות, התכוונתי שהתמיכה בSSE4 של אינטל מתחילה שפותחו בליטוגרפיה של 45NM החל מהE7XXX והE8XXX והתמיכה היא אינה בשלה דהיינו בשלבי ביטא מתקדמים, ייתכנו שיפורים בעתיד.
פורסם 2008 בספטמבר 717 שנים זה לא "תמיכת ביטא"זו תמיכה רק בחלק מהפקודות שהן SSE4לכן זה נקרא SSE4.1A או משהו מוזר כזה... לך תבין את אינטל
פורסם 2008 בספטמבר 717 שנים חן חןעד 120 (זה לא קללה:-))האמת שזה אחת הקללות הכי ארורות, אבל זה כבר נושא אחר.
פורסם 2008 בספטמבר 917 שנים מחבר טוב נטרפו לי כל הקלפיםהייתי בחנות ואמרו לי שאני לא יכול לשים PHENOMוזאת מפני שאני בונה את המערכת במארז HTPC LOW PROFILE, ולמארז מסוג כזה יש בעייה להתמודד עם פליטות החום של מעבד זה.אמרו לי לקחת X2 5600 - אפילו לא מעבד X2 6000אגב מה ה-TDP של 5600?? כי בחלק מן המקומות ראיתי 65W, ובחלק 89W. בחנות אמרו לי זה 65Wנראה לי שה-5600 יכול להיות טיפה חלש למה שאני צריך (בעיקר המשך עבודה עם הסבות DIVX ברקע - ולא רק HTPC נטו)אז חשבתי שיהיה לי עדיף לעבור ללוח אם G45, עם מעבד E7200, שהוא גם נמוך ממנו בפליטות חום, וגם חזק בערך פי 1 וחציגם כן הסבתם את תשומת ליבי לעניין ה-SSE השונים, אני מבין שזה קיים ב-E7200 , אבל ב-5600 אין SSE4אומנם זה תוספת של כ- 280 ש"ח למחיר של 780G + X2 5600, כי הלוח די יקר, אבל אם זה יקצר לי זמני הסבה ל-DIVX נגיד ב-30%, או יאפשר לי עבודה חלקה יותר במחשב בזמן הסבות,אז זה בהחלט שווה לי את המחירזה המיפרט שקיבלתי:מעבד AMD Athlon 64 X2 5600 Box מחיר 495לוח אם Gigabyte GA-MA78GM-S2H מחיר 420זכרון Exceleram DDR2 800 CL 4-4-4-12 2X1024 מחיר 220צורב LG GSA-GH22L X22 SATA מחיר 135מארז JSP-TECH S360-D כולל ספק 300W מחיר 320קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 64-LP (קירור מיוחד למארזי HTPC LOW PROFILE) מחיר 105(דיסק קשיח יש לי כבר Seagate 500GB, אין לי צורך לרכוש)סה"כ 1,690 ש"חמה דעתכם כל ההצעה, ועל האפשרות להחליף את הבאים בתוספת 280 ש"ח:מעבד E7200 מחיר 555 ש"חלוח אם Gigabyte GA-EG45M-DS2H מחיר 640 ש"חתודה רבה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.