עבור לתוכן

SONY A200 or NIKON D60 or PENTAX K200D

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש את מצלמת ה SLR הראשונה שלי ומתלבט רבות בין שלושת המצלמות הנ"ל.

את ה SONY אפשר לקנות בסביבות 2300 עם קיט עדשות 18-70 (אחריות יבואן שנה) ונראית על הנייר הכי משתלמת.

ה PENTAX כרגע היא הפייבוריטית שלי גם בגלל האחריות של קרט לשנתיים אבל אני קצת מתלבט האם כדאי לשים עליה 2800 (קיט כולל עדשות 18-55) או שעדיף להוסיף עוד 400 שקלים ולקנות SONY A350 או CANON EOS450D בסביבות 3200.

לגבי ה NIKON, אפשרי לרכוש עם קיט עדשות 18-55VR ואחריות יבואן שנה ב 2600 שקלים והיא הייתה המועדפת עד שראיתי את ה PENTAX ועכשיו אני לגמרי מבולבל ...

אנא עזרו להחליט, מי עדיפה כחבילה כוללת ? האם יש מצלמות נוספות שכדאי לי לשקול ? (התקציב שאני מוכן להשקיע ~ 3000 שקלים).

תודה מראש !

פורסם

אזוב לרגע את הנתונים הטכניים ומה הכי משתלם... בדקת איך כל המצלמות הנ"ל יושבות לך ביד? איזה מצלמה הכי נוחה לך אישית, גם מבחינת מיקום כפתורים ופשטות בתפעול... אתה חייב להכניס את הגורמים האלה לשיקולים שלך, לדעתי שווה להשקיע עוד כמה מאות שקלים ובסוף לקבל מצלמה שלא רק מוציאה תמונות יפות אלה גם לא שוברת לך את הידיים...

אם זה לא רלוונטי הייתי עושה השוואה ישירה בין המצלמות ב DPREVIEW ואחר כך עושה חשבון עם עצמי מה הכי משתלם. אני עמדתי בפני החלטה כמו שלך עד לפני שבוע ובסוף הלכתי על 450D, ועד עכשיו לא הייתה שניה שהתחרטתי על ההחלטה, אומנם זה דיי הגיוני אחרי מחקר של כ חודשיים שעשיתי לפני הקניה עצמה...

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה, הבעיה שלא פשוט לנסות מצלמות פה בארץ, מרבית החנויות לא מחזיקות מצלמות כאלו בתצוגה ...

לגבי המחקר, עשיתי לא מעט קריאה באינטרנט ומסתמן שה PENTAX היא הבחירה המועדפת עליי (למרות שליבי נוטה קצת לכיוון ה NIKON).

החשש שלי של PENTAX יהיה קשה להוסיף אביזרים ו/או לתקן בארץ היות והיא פחות נפוצה.

פורסם

לדעתי יש כמה וכמה חנויות שכן יתנו לך לנסות את המצלמה, כמו פוטופילם, או ארליך מעבדות, תעשה חיפוש באינטרנט, תתקשר לכל חנות ותברר אם אפשר לבוא ולבדוק את המצלמה במקום. כנ"ל לגבי תיקון וטיפול שותף למצלמה, עד כמה שאני יודע, ארליך מטפל ומתקן את רוב המצלמות הקיימות בשוק

פורסם

אם זה לא רלוונטי הייתי עושה השוואה ישירה בין המצלמות ב DPREVIEW ואחר כך עושה חשבון עם עצמי מה הכי משתלם.

אתר לחלוטין לא אובייקטיבי, שנוטה בצורה קשה לקנוניקון ומפלה לרעה את פנטקס.

פורסם

אתר לחלוטין לא אובייקטיבי, שנוטה בצורה קשה לקנוניקון ומפלה לרעה את פנטקס.

הם מפלים במידה דומה גם את סוני ואולימפוס. מה שכן, ייאמר לזכותם שהביקורות שלהם מפורטות וייסודיות, הבעיה היא בעיקר עם המסקנות התמוהות (בלשון המעטה) ועם חוסר העקביות בהגדרת יתרונות וחסרונות.

פורסם

אני ממליץ את TRUSTEDREVIEWS.COM שיש להם ביקרורות טובים מאוד והרבה השוואות בין איכות צילום ונוחות וכדומה

פורסם

הביקורות שלהם לא מתקרבות לרמת הפירוט והיסודיות של dpreview.com ובחלקן כוללות שגיאות עובדתיות. נקודה חיובית? יש אתרי ביקורת גרועים יותר (למשל steves-digicams.com).

פורסם

בכל מקרה, הביקורות הם טובים עד לרמה מסויימת כי גם המבקרים הטובים ביותר יש העדפות מסויימות

פורסם
  • מחבר

יש אתר נחמד שיש בו גם סקירות וידאו:

www.cameralabs.com

לעיניין המצלמות, כרגע הנטייה שלי לבחור ב K200D אבל ראיתי עוד מצלמה שגורמת לי לחשוב שוב:

OLYMPUS E-510, אמנם דגם שכבר שנה+ בשוק אבל יש דיל שקשה להתעלם ממנו עם קיט של 2 עדשות 14-42 ו 40-150 יחד עם אחריות של אלודה לשנתיים במחיר 3000 שקל.

מה דעתכם ?

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע,כמה שאלות נוספות:

האם יש לחשוש מכך שלאולימפוס יש רק 3 נקודות אוטופוקוס ? מה בכלל ההשפעה של יותר נקודות אוטופוקס ?

יש אפשרות לקחת את הדגם החדש יותר ה E520 עם 2 עדשות (כמו בדיל של ה E510) בעוד כמה מאות שקלים, שווה בכלל לשקול ?

תודה מראש.

פורסם

בתקציב שלך, לפי מה שקראתי

עדיף ללכת על ה450D

אלא אם כן אתה מעלה קצת ויש המלצות מעולות הרבה יותר :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים