עבור לתוכן

מחפש מצלמה, תקציב : 9000 עם עדשה טובה. (עדיף 2). ופלאש חיצוני.

Featured Replies

פורסם

אם אתה כבר משתולל, אז אפשר לקנות באילת D300+ 18-200 VR ב9000 ש"ח בדיוק, אחלה מצלמה ואחלה עדשה להתחלה ואם יש לך סבלנות אז אפשר להזמין מ B&H, יוצא יותר זול :))))

• תגובות 41
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתה כבר משתולל, אז אפשר לקנות באילת D300+ 18-200 VR ב9000 ש"ח בדיוק, אחלה מצלמה ואחלה עדשה להתחלה ואם יש לך סבלנות אז אפשר להזמין מ B&H, יוצא יותר זול :))))

שוב פעם, תוסיף מבזק, ציוד נלווה וכו' ואתה כבר משאיר את ה-12K מאחוריך. כמו כן ציוד נלווה של ניקון מאוד יקר (גריפ, סוללה נוספת) שלא לדבר על מחיר העדשות שלהם.

אני לא מבין למה אתם ממליצים לבחור על ציוד שחורג ביותר מ-30% מהתקציב שלו. אם הייתם עושים את זה בפורום מפרטי מחשב הייתם חוטפים על זה flaming נוראי. ניקון מייצרים עדשות נהדרות, באמת, אבל במחירים שהם דופקים... זה סיפור אחר אם אתה מקצוען שמגלגל כסף והכל מוכר למס אצלו. אבל אצל מתלמד שרוצה להוציא את המקסימום מהכסף שלו, קשה לי למצוא הצדקה לזה, במיוחד שהמתחרים הם לא בדיוק קוטלי קנים. פנטקס לא רק נותנים יותר בבודי שלהם, הם גם זולים בכשני שליש בסעיף העדשות ובציוד נלווה.

פורסם

העדשות של ניקון עולות יותר כי הן טובות יותר. נקודה.

הוא יכול לקנות בודי של ניקון ועדשות צד שלישי בזול.

ככה הוא משאיר לעצמו את האפשרות לקנות בעתיד עדשות יקרות יותר שיתאימו לגוף שלו.

פורסם

לא בהכרח.

כבר ראיתי דיווחים על כך שעדשת ה-55-300 של פנטקס טובה יותר מהמקבילה בניקון, למשל.

פורסם

העדשות של ניקון עולות יותר כי הן טובות יותר. נקודה.

יפה שאת עצמך שכנעת, אבל כדי לשכנע אחרים תצטרך טיעון קצת יותר מנומק מ"נקודה".

פורסם

אתה טוען שהעדשות של פנטקס עולות באיכותן על של ניקון?

פורסם

אני טוען שהאיכות האופטית דומה מאוד (עם יתרון לכאן או לכאן, תלוי בעדשה), ושהתמורה בפנטקס טובה יותר. בפחות מהמחיר שבו מקבלים בניקון עדשה עם ביונט מפלסטיק, ללא מגן שמש, וללא סקאלת מרחקים מקבלים בפנטקס עדשה ללא פשרות שכוללת את כל התכונות האלה. בניקון צריך לשלם הרבה יותר בשביל לקבל אותן.

פורסם

הכל עניין של תקציב. אם פותח הדיון היה מחפש ציוד מקצועי ב-20K ויותר (הרבה יותר), אזי לקאנון ולניקון יש הרבה יותר מה להציע, יש להם את מבחר העדשות והאביזרים הגדול ביותר, הדגמים הבכירים שלהם בנויים לתלפיות ובתחום עדשות העל אין להם עדיין תחרות. אבל בתקציב של 9K, מי שמחפש ערכה כוללת (בודי+2 עדשות סבירות+מבזק+ כמה אקסטרות שימושיות כגון גריפ וכו') ומתעקש על אחת משתי הפירמות האלו ישאר עם בודי בסיסי ועדשות פלסטיק בסיסיות.

פורסם

בחריגה של 1000 ש"ח פחות או יותר אפשר לקנות מיבוא אפור קיט של D80 + ‏70-300VR + 16-85VR + SB800

שתי העדשות מיוצבות והמצלמה עצמה די מוצלחת. אמנם אפשר לקבל יותר בחברות אחרות, אבל למי שנעול על ניקון זה קיט די מוצלח, ואין בו פשרה על איכות הבניה של העדשות או על התכונות שלהן.

פורסם
  • מחבר

אתם יכולים לתת לי את הדגם המדוייק של הפנטקס ? אני ילך מחר לחנות צילום לראות ולהרגיש את המצלמה..

בינתיים אני עדיין חושב על הניקון.. אבל אם יש הצעות אחרות, אני בעד..

דרך אגב, אני יגיד לכם למה חשבתי על ניקון, מכמה סיבות :

א) שמעתי וקראתי שניקון וקאנון הן החברות הכי מוצלחות והכי גדולות ובין הכי איכותיות בתחום הזה.

ב) חשבתי שעכשיו אני אקנה מצלמה טובה, ואז אני רק אחליף עדשות..

מה אתם חושבים ? , שאני אקנה נגיד את הפנטקס עם שתי העדשות ב - 4000 ועוד נגיד שנה אני אקנה ניקון או קנון ?

כי חבל לי להשקיע פעמיים, אבל אני יודע שה - D80 הוא גוף טוב ..

נ.ב.

מישהו יודע מתי תגיע ה - D90 לארץ ?

(שאלתי את זה מקודם אבל אף אחד לא ענה)..

פורסם

אתם יכולים לתת לי את הדגם המדוייק של הפנטקס ? אני ילך מחר לחנות צילום לראות ולהרגיש את המצלמה..

פנטקס K20D. יש לה איכות בניה שמקבילה לניקון D300 + מייצב פנימי, 15 מ"פ, 9 חיישני AF מוצלבים (מתוך 11) ועוד הרבה יתרונות אחרים. אי אפשר להשוות אותה ל-D80.

בתקציב של 9000 ש"ח אפשר לקנות K20D עם טמרון 17-50/2.8 ו-70-300/4.0-5.6 ועם פלאש AF540FGZ (שמקביל ל-SB800). ה-17-50 היא עדשה מעולה לארועים ולצילום באור חלש. אין לה מקבילה מיוצבת בניקון. לקנון יש, אבל במחיר כפול מהטמרון.

א) שמעתי וקראתי שניקון וקאנון הן החברות הכי מוצלחות והכי גדולות ובין הכי איכותיות בתחום הזה.

כן, יש להן את נתח השוק הגדול ביותר. התמורה שלהן לכסף פחות טובה, כי הן יכולות לדרוש מחיר גבוה יותר והעדר ימשיך לשלם.

זה אפשרי בכל החברות.

מה אתם חושבים ? , שאני אקנה נגיד את הפנטקס עם שתי העדשות ב - 4000 ועוד נגיד שנה אני אקנה ניקון או קנון ?

ב-3500 ש"ח אתה יכול לקנות K200D עם שתי עדשות מקוריות של פנטקס ואחריות של היבואן הרשמי (קרט). זה קיט מעולה, אבל מדובר בכל זאת במצלמה פחות מתקדמת מה-K20D, ובעדשות יותר מגבילות (אין 2.8 בעדשה הרחבה, העדשה הארוכה נגמרת ב-200 מ"מ במקום ב-300 מ"מ). עדיין מדובר בקיט טוב משמעותית מכל מה שתוכל להשיג בקנון ובניקון באותו תקציב.

כי חבל לי להשקיע פעמיים, אבל אני יודע שה - D80 הוא גוף טוב ..

ה-D80 היא מצלמה טובה, אבל ה-K200D עולה פחות וכוללת איכות בניה מסיבית יותר (עם איטומי אבק ולחות), 9 חיישנים מוצלבים (בהשוואה ל-1 בניקון), וכמובן מייצב פנימי שהופך את כל העדשות למיוצבות מבלי שתצטרך לקנות עדשות מיוצבות יקרות. גם ל-D80 יש יתרונות (למשל באפר גדול יותר), אבל הם פחות משמעותיים בעיני.

מישהו יודע מתי תגיע ה - D90 לארץ ?

(שאלתי את זה מקודם אבל אף אחד לא ענה)..

אף אחד לא ענה כי אף אחד לא יודע. נסה להתקשר ליבואן של ניקון - "הדר".

פורסם
  • מחבר

אבל יש להם יותר מבחר ויותר אפשרויות בשביל להפוך למקצועי אמיתי (אני מדבר על הניקון), לא ?

ויש בה את התוכנה שיש בניקון, שמשנה גודל עריכה וכאלה דברים !?

פורסם

אבל יש להם יותר מבחר ויותר אפשרויות בשביל להפוך למקצועי אמיתי (אני מדבר על הניקון), לא ?

לא משנה מה תחזיק ביד, המצלמה הראשונה שהמציאו זה העין שלך,

ואם יש לך עין טובה, אתה תצליח גם אם תצלם במצלמת פלאפון

פורסם
  • מחבר

אבל יש הבדל, איך אנשים מסתכלים, אם אני מחזיק פנטקס או ניקון ..1..

כי אנשים רואים מותג ואומרים או.. זה מישהו..

זה מה שקראתי פה בפורום .. 8)

לא הספקתי ללכת היום לראות את המצלמה, אבל אני ילך ביום ראשון.

פורסם

אבל יש הבדל, איך אנשים מסתכלים, אם אני מחזיק פנטקס או ניקון ..1..

כי אנשים רואים מותג ואומרים או.. זה מישהו..

זה מה שקראתי פה בפורום .. 8)

לא הספקתי ללכת היום לראות את המצלמה, אבל אני ילך ביום ראשון.

אתה ממש לא מבין.. רוב האנשים בעולם שלא מבינים כלום במחשבים או בציוד דיגיטלי.. מכירים את השם Pentax כשם הרבה יותר חזק בתעשיית הצילום העולמית, בעיקר בגלל שלחברה ניסיון עשיר וקודם במצלמות SLR פילם (אבל זה רק לידע כללי..)

דבר שני, רוב האנשים שגם ככה לא מבינים הרבה, רואים מצלמת SLR ולא ממש יודעים להבדיל בין הפרטים הקטנים.. (אני רוצה לראות את דודה שלך יודעת להגיד מה ההבדל בין D40 ל-D700..)

ועכשיו לנקודה האמיתי שלי משתי ההערות הקודמות,

מישהו שהוא לא משתי הקבוצות הנ"ל שכן מבין משהו, יודע שהמצלמות של פנטקס איכותיות כמו אם לא יותר מאלו של ניקון (בצורה יחסית למחיר)

ככה שתאמין שאנשים יגידו וואוו זהה או יותר רציני גם על הפנטקס (בטח אחרי שהם יקבלו את התמונות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים