עבור לתוכן

צריך עזרה המלצות איפה להתחיל ללמוד (בפתוחה ,או באוניברסיטה )

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

למדתה בפתוחה ואז עברתה לטכניון ?מה אפיק מעבר או משהו ,מה לומד ?תודה על העזרה חברים

• תגובות 43
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בפתוחה למדתי בצבא וקצת אחרי, לטכניון התקבלתי על סמך בגרות + פסיכו' והשלמה ל- 5 יח"ל פיזיקה.

משני קורסים קיבלתי פטור בטכניון.

הסמסטר בתקווה אני מסיים M.Sc. בהנדסה כימית :smile1:.

פורסם

עכשיו חזרתי הביתה ואני רואה את כל הת'רדים שנטשתי(אז אני מרשה לעצמי "להקפיץ")

רציתי לשאול את כל השוקדים - האם אצטרך לעשות מכינה בביולוגיה וכימיה בחלק מהמסלולים?(בין הפקולטות לביולוגיה חישובית, ביואינפורמטיקה בייחוד ורפואה)

בבגרות הגברתי רק פיזיקה 5 (שנתן לי 114 בטכניון :P) ומחשבים(שנתן לי גורנישט מיט גורנישט), לא כימיה ולא ביולוגיה(רציתי, לא נתנו :'( ).

הרבה קורסים מתמטיים כבר עשיתי בציונים גבוהים(כשחושבים על זה, רק במתמטיים יש לי ציונים גבוהים... :smile1:) איך עובד נוהל של פטור?

כי אני יודע שבחדו"א למשל - יש כל מיני ורסיות, לביולוגים, למהנדסים וכד'..

שאלה אחרונה - בעל תואר אדקמי כלשהו בממוצע גבוה - כל תואר אחר שיעשה,גם בלי "קשר" לראשון, ייחשב לתואר שני? האם יש צורך בפסיכ' למומעדים כאלה?(אני שואל על רפואה בעיקר)

תודה מראש,

אייל.

נ.ב.

חוף גולן מעאפן ועמית ענבר שמן.

פורסם

לפותח התרד

אני לפני 5 שנים הייתי במצבך.

החלטתי ללכת על מכינה בת"א ופסיכומטרי במקביל.

היום אני בוגר שני תארים באוניברסיטה וממשיך לתואר שני.

המסלול אפשרי ועדיף על הלמידה הקשה בבית במסגרת האוניברסיטה הפתוחה.

פורסם
  • מחבר

עשיתה שני תארים במקביל כאילו דו חוגי ?זה מאוד מכובד ,גם נאי שוקל חח

פורסם

לפותח התרד

אני לפני 5 שנים הייתי במצבך.

החלטתי ללכת על מכינה בת"א ופסיכומטרי במקביל.

היום אני בוגר שני תארים באוניברסיטה וממשיך לתואר שני.

המסלול אפשרי ועדיף על הלמידה הקשה בבית במסגרת האוניברסיטה הפתוחה.

אתה יכול לתת קצת חוות דעת על המכינה בת"א? אני גם שוקל ללכת למכינה בעתיד הטיפה רחוק, אני מתלבט בין לנסות בטכניון, ת"א או בן גוריון.

נ.ב לפסיכומטרי ניגשת לבד או קורס?

פורסם
  • מחבר

אני מתאר לעצמי שהוא עשה קורס ,ולא לבד ,עכשיו לפי מה שאני הבנתי יש פסיכמוטרי משולב ביחד עם המכינה :xyxthumbs:

אבל עדיין לדעתי עדיף לעשות קורס בנפרד

פורסם

עדיף מבחינת מה? מחיר או רמה?

פורסם

אם אתה עושה את המכינה והקורס פסיכו ביחד, אתה ממש עמוס, וזה דיי קשה.

פורסם

כן אני יודע את זה, השאלה מתי אני אעשה פסיכו אם אני רוצה להתקבל לאונברסיטה שנה אחרי המכינה(יולי בעיה ואחרי זה כבר מאוחר מדי).

לעשות פסיכו לפני המכינה אני לא רוצה כי אני מעדיף(לפחות חושב שעדיף) קודם ללמוד במכינה כי אני די חושב לגשת לפסיכו לבד בלי קורס.

פורסם

תלמד מספר, אבל תעשה סימולציה עם עוד כמה חברים וסבתא עם שעון. :lol:

לשבת ב-6 חלקים של מבחן עם טיימר זה חלק גדול מהלחץ.

בשביל להמנע מקורס השלמות בפיסיקה בטכניון, עדיף לעשות בגרות בפיסיקה 5 יח"ל. הרבה יותר "רך" וגם משפר את הסכם.

פורסם

חשבתי במכינה לומדים פיזיקה?

פורסם
  • מחבר

במכינה בטכניון אתה לומד פיזקיה מתמטיקה ואנגלית ,קשה מאוד אבל אפשרי ביותר ,עכשיו אני שוקל גם ללכת למכינה בטכניון חח ,תכלס אני גר יחסית קרוב ,

קיצר זה פתיחת שושנה ...אתם יכולים לעזור בקישור של האפיק מעבר מהפתוחה לטכניון אוניברסיטה ,תודה :xyxthumbs:

פורסם

חשבתי במכינה לומדים פיזיקה?

בשביל ללמוד פיסיקה בטכניון צריך ציון מינימום ב- 4/5 יח"ל או קורס השלמות + מבחן ברמה או שתיים יותר גבוהות מהבגרות => עדיף בגרות.

במכינה בטכניון אתה לומד פיזקיה מתמטיקה ואנגלית ,קשה מאוד אבל אפשרי ביותר ,עכשיו אני שוקל גם ללכת למכינה בטכניון חח ,תכלס אני גר יחסית קרוב ,

קיצר זה פתיחת שושנה ...אתם יכולים לעזור בקישור של האפיק מעבר מהפתוחה לטכניון אוניברסיטה ,תודה :xyxthumbs:

אפיק מעבר הוא פשוט, אתה לומד שרשרת קורסים לפי הפקולטה הרצויה, משיג ממוצע וציון פרטני לכל קורס ומתקבל.

בחיפה יש מרכז לימודים גדול של האו"פ, אני מניח שרוב/כל הקורסים תוכל לקחת שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים