עבור לתוכן

צריך עזרה המלצות איפה להתחיל ללמוד (בפתוחה ,או באוניברסיטה )

Featured Replies

פורסם

איזה מכינה עשית?

• תגובות 43
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איזה מכינה עשית?

בבן גוריון... (אוניברסיטת באר שבע)

פורסם

מה לומדים?

הם יש מכינות גם למישהו שלא עשה 5 יח' בכימיה וביולוגיה?

פורסם

תתרחק מהפתוחה בכל מחיר !

גם מהמכללות !!!!

תעשה לעצמך טובה ותלמד במוסד שמוכר בעולם (רק האוניברסיטאות ובצלאל).

פורסם

תתרחק מהפתוחה בכל מחיר !

גם מהמכללות !!!!

והנימוק הוא ?

פורסם

תלוי מה המצב שלך,

בן כמה אתה?, עובד/לא עובד?

התואר של הפתוחה במדעי המחשב זה משהו מאוד בעייתי, חלק מהמעסיקים מסתכלים על זה בעין יפה מאוד, חלק לא.

מה שאני כן יכול להגיד לך שהתואר של הפתוחה יותר קשה מתארים של הרבה אוניברסיטאות אחרות בתחום של מדעי המחשב בגלל שאתה כביכול לומד לבד.

דברתי עם לא מעט אנשים שניסו וברחו בגלל שהשיטה הייתה להם פשוט קשה מדי, והם סיימו את התארים שלהם באוניברסיטאות רגילות.

בגדול, אני בעד אוניברסיטה רגילה, אחת מהרביעיה הגדולה (עברית,טכניון, אב"ג, את"א).

אם אתה לא הולך ללמוד באחד מהמוסדות האלה, אז לך תלמד בפתוחה (יסלחו לי כל הבר-אילנים והחיפאים, אבל לחוג של מדמ"ח פתוחה יש שם יותר טוב).

ואל תחשוב על מכללות בכלל, אין סיבה כשיש את הפתוחה.

(הערה: אני לומד בפתוחה לתואר במדעי המחשב)

פורסם

והנימוק הוא ?

חייב שיהיה מישהו שיוכל להשמיץ מכללות לא?...

פורסם

בדר"כ זה איזה ילד בן 16 או בוגר טכניון עם אף באוויר.

פורסם
  • מחבר

אתם רוצים להגיד לי שהתואר של הפתוחה לא נחשב בעולם ?ומה עם זה של אוניברסיטת חיפה ?

איך הולך לך בפתוחה ?כמה קורסים אתה לוקח ?כמה זמן אתה לומד כבר שם ?

פורסם

מישהו יכול לעמוד על ההבדלים בין תואר לפתוחה ובין תואר במכללה? מבחינת "יוקרה"? האם שאני יבוא לראיון עבודה ויהיו לי כבר שנות ניסיון, העובדה שיהיה לי תואר ממכלה ולא תואר מאוניברסיטה ישפיע בצורה מהותית?

פורסם

אנשים תלמדו לשים דברים בפרופורציות נכונות.

הדבר היחיד שתואר באמת עוזר בו הוא קבלה לראיונות עבודה. וגם זה עד גבול מסוים. הדבר הכי חשוב בקו"ח שלכם הוא לאו דווקא ההשכלה אלה הניסיון התעסוקתי. תנסו להשוות בוגר טכניון טרי עם אפס ניסיון בתחום לעומת בוגר או"פ עם ניסיון של 3 שנים בתחום, מה יצא? זה שהוא בוגר טכניון אומר שהוא יודע יותר טוב ממישהו שכבר 3 שנים מתעסק במערכות הרלוונטיות למשרה?

"אני בוגר אונ' בן גוריון" אולי נשמע יותר טוב מ"אני בוגר מכללת אפקה" אבל מה אם לבוגר מכללת אפקה ממוצע של 95 ולבוגר ב"ג 65?

ובסופו של דבר גם ציונים זה לא הכל, שכן אם תרשימו בראיון עבודה את המראיין כמו שצריך תוכלו לעבור כל בוגר מלוקק של אונ' יוקרתית כשאתם "רק" מסמי שמעון..

ככה שיוקרה צריכה להיות אחד המדדים האחרונים כשאתם בוחרים מוסד לימוד. אם בוער לכם להתחיל ללמוד עוד השנה, חבל לבזבז עוד שנה על מכינה ופסיכו. ואם אתם חושבים שאתם יושבים על עבודה טובה ורוצים לשלב לימודים באיזי, אז או"פ היא בחירה טובה יותר. שימו לב שגם במכללות יש מסלולים שונים ללימודי ערב וכדומה. ככה שתשקלו את האפשרויות שלכם ותתאימו את הלימודים אליכם ולשאיפות שלכם ולא להפך.

פורסם
  • מחבר

קיצר חלק אומרים ככה חלק ככה ,

אני מסכים איתך שבסופו של דבר הניסיון יותר חשוב ,וכמובן שיעדיפו מישהו עם ניסיון של שנה שנתיים על פני בוגר טכניון או אוניבריסטה ,אבל אני יודע למשל שעם באים מספר סטודנטים בלי ניסיון באותו תחום ,אז הטכניון כמובן מועדף מכולם ,ואחריהם כבר מגיע האוניברסיטה וכו ,השאלה האם שווה לעשות תואר בפתוחה בחיפה במדעי המחשב ועד כמה הוא נחשב ,הבנתי שגם שזה תואר שיחסית קשה לביצוע כי צריך להכריח את עצמך ללמוד לבד בבית ,את יכולים להסביר לי איך הולך עניין הקורסים וכמה קורסים מומלץ לקחת ?כמה נק כל קורס וכו או לפחות לכוון אותי ,תודה ,אני מאמין שבאוניברסיטה הנק אותו דבר נכון ?(מדעי המחשב ).

פורסם

אני אתן לך את הפשטות הכי גבוהה שעולה לי לראש כרגע:

עובדתית - לא נכון!

פורסם

קיצר חלק אומרים ככה חלק ככה ,

אני מסכים איתך שבסופו של דבר הניסיון יותר חשוב ,וכמובן שיעדיפו מישהו עם ניסיון של שנה שנתיים על פני בוגר טכניון או אוניבריסטה ,אבל אני יודע למשל שעם באים מספר סטודנטים בלי ניסיון באותו תחום ,אז הטכניון כמובן מועדף מכולם ,ואחריהם כבר מגיע האוניברסיטה וכו ,השאלה האם שווה לעשות תואר בפתוחה בחיפה במדעי המחשב ועד כמה הוא נחשב ,הבנתי שגם שזה תואר שיחסית קשה לביצוע כי צריך להכריח את עצמך ללמוד לבד בבית ,את יכולים להסביר לי איך הולך עניין הקורסים וכמה קורסים מומלץ לקחת ?כמה נק כל קורס וכו או לפחות לכוון אותי ,תודה ,אני מאמין שבאוניברסיטה הנק אותו דבר נכון ?(מדעי המחשב ).

היי ילד, אם אתה רוצה באמת לדעת תתאמץ קצת בעצמך. אתה לא באמת מצפה שיתנו לך את כל התשובות מבלי שתחקור קצת לבד נכון?

הנה רשימת התארים בתחום המדעים של האו"פ: http://www.openu.ac.il/degrees/11-0.html#sc

הנה רשימת התארים של הטכניון בתחום מדעי המחשב: http://www.undergraduate.technion.ac.il/Catalog/Catalog-2007/Catalog-Pdf/215-231.pdf

כמו שתוכל לשים לב, באו"פ צריך לצבור בסביבות ה108 נ"ז לעומת כ-155 נ"ז בטכניון. אך שים לב שניקוד הקורסים שונה.

אין תואר קל. כל תואר קשה. גם בפתוחה וגם ב"סגורה". השאלה מה מתאים לך מבחינת מסגרת. אם אתה צריך שישבו לך על הראש, חיי חברה, ומסגרת אז האו"פ לא בשבילך.

פורסם

^^^^^^^^^^^^^^^^^

155 בטכניון זה תואר 4 שנתי (מהנדס), 108 באו"פ זה תואר 3 שנתי.

למדתי גם באו"פ וגם בטכניון, ואני אומר שיש יתרונות וחסרונות לכל מקום, אלו החיים.

הפתעה... בטכניון קל יותר, יש אווירה לימודית (לפעמים כמו בתיכון - עתודאים :kopfpatsch:), סביבה תומכת וחוקים+מסגרת ברורה.

תקשור חמור לאולמן 4 שנים וגם הוא יצא מהנדס :lol:.

באוניברסיטה הפתוחה יש כל מני הפתעות וצריך לתכנן מערכת לבד ולנסות לתמרן בימים ובמבחנים.

שלושה קורסים בסימסטר באו"פ הרבה יותר קשים משמונה בטכניון (ויש כאלה שלוקחים יותר).

לרוב הקורסים באו"פ (פתיחה ורגיל) יש חומר בעברית והוא חלק מהתשלום בקורס.

בשנים האחרונות האו"פ מנסה להתגלח על הסטודנטים, יש קיצוץ בשעות לימוד וכל מני קנסות שערוריתיים - הם תפסו קצת תחת.

רוב הסטודנטים בטכניון עובדים, ואם תקבל ציונים טובים בסימסטרים הראשונים תוכל להשיג עבודת סטודנט בשכר מעולה.

בהצלחה :xyxthumbs:.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים