עבור לתוכן

צריך עזרה המלצות איפה להתחיל ללמוד (בפתוחה ,או באוניברסיטה )

Featured Replies

פורסם

אז ככה ...אני רוצה ללמוד מדעי המחשב ,עכשיו הבגרות שלי לא משהו אז אני יצתרך לעשות מכינה באוניברסיטת חיפה ,ועוד פסיכו ,למה כי הציון שקיבלתי פעם קודמת לא מספיק ,או שללכת לפתוחה וללמוד ,צריך המלצות מה יותר כדאי וכו תודה .

• תגובות 43
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה יותר קשור לאופי שלך

האם אתה מוכן ל 4 שנים מאומאצות ? (מכינה+אוניברסיטה )

הלימודים יהיו יותר עמוסים אבל תוך זמן קצר(יחסית לאו"פ ) אתה עם תואר ביד

או 5-7 שנים של לימודים באו"פ

שהם יותר גמישים ומאפשרים לעבוד בד בבד , אבל עלולים להתארך (מה שקורה לרוב הסטודנטים באו"פ )

פורסם
  • מחבר

כן אבל השאלה היא איזה תואר נחשב ליותר כלומר ,יותר איכותי או שהם שווים אני יודע שזה אותו תואר כלומר BA ...,וניתן לעשות גם B.S באוניבריסטה במסלול משולב לפי מה שהבנתי .

פורסם

לגבי יוקרה

יש המדברים סרה על אוניברסיטה חיפה

אבל כמו שאמרתי רבות אחי הגדול בוגר מדעי המחשב חיפה , ולא היתה לו שום בעיה לעבוד בהייטק , ההיפך הוא הנכון ודי לחכימה ברמיזה

פורסם

תואר של הפתוחה לא שווה הרבה, במיוחד לא במדעי מחשב.

אם יש לך את ההזדמנות, מאד מומלץ ללכת על אוני' אמיתית.

פורסם

תואר של הפתוחה במדעי המחשב שווה הרבה. מאד. הבעיה שתואר בפתוחה נמרח. לדעתי תשקיע מאמץ להתקבל לאוניברסיטה. אם לא תמיד אפשר ללכת למכללה טובה או לפתוחה.

פורסם
  • מחבר

איפה אח שלך למד ?לא כל כך הבנתי .

יש פה חלק שאומרים שתואר במדעי המחשב מהפתוחה זה טוב וחלק אומרים שהוא לא שווה ,תשמעו יש לי אופציה ללכת לאוניברסיטת חיפה ,אבל צריך לעשות עוד פסיכו ומכינה ...אז קצת עזרה חח

פורסם

אחי למד באוניברסיטת חיפה

פורסם

תחפור קצת בארכיון של הפורום בעזרת החיפוש. נפתחו עשרות נושאים בנוגע ללימודים ורבים מהם מדברים על אותם נושאים שאתה שאלת כאן.

קצת הסבר לגבי התארים - BA - זהו תואר הניתן בניהול (Buisness Administration).

כמו כן יש MBA שזהו התואר השני בניהול (Masters of Buisness Administration).

לגבי תארים של מהנדסים יש BSc שזהו תואר ראשון (Bachelor of Science)

ובאופן דומה תואר שני MSc (תנחש לבד מה הראשי תיבות).

באופן כללי מי שאומר לך שתואר של הפתוחה לא שווה כלום לא יודע על מה הוא מדבר ואל תקשיב לו בכלל. אנשים שאומרים כאלה דברים מסתמכים רוב הזמן על חלקי דברים ששמעו מחבר של אח\אחות וכו'. אם אתה רוצה עוד מידע על לימודים בפתוחה אני מציע לך להיכנס לפורום של התלמידים בתפוז. הלימודים בפתוחה דורשים המון כוח ורצון היות ואף אחד לא מכריח אותך לבוא לשיעורים. ככה שאם בבית ספר היתה לך בעיה לשבת על התחת לפני מבחן, רוב הסיכויים שגם כאן תיהיה לך בעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה ...אני ישמח לעוד תגובות .... :xyxthumbs:

פורסם

קצת הסבר לגבי התארים - BA - זהו תואר הניתן בניהול (Buisness Administration).

BA זה ר"ת של Bachelor of Arts, שזה תואר ראשון, לא בניהול (ובניגוד ל-BSc, שהוא תואר ראשון במקצוע מדעי).

פורסם

צודק. הכוונה היתה ל BBA.

פורסם

באופן כללי מי שאומר לך שתואר של הפתוחה לא שווה כלום לא יודע על מה הוא מדבר ואל תקשיב לו בכלל. אנשים שאומרים כאלה דברים מסתמכים רוב הזמן על חלקי דברים ששמעו מחבר של אח\אחות וכו'.

אני אישית מסתמך על הכרות עם אחראי כ"א בשלוש חברות היטק דיי נחשבות.

פורסם

תעשה לך רשימה של pros & cons.

pros-

* המון מנהלים מתרשמים מבנאדם שיש לו את היכולת והרצון ללמוד לבד ובכמות לא מבוטלת של שנים.

* תואר אוניברסיטאי לכל דבר, עם משקל וכבוד בשוק.

* אתה יכול לעבוד הרבה יותר שעות מתלמיד אונ' "רגילה" בזמן הלימודים שלך.

אצלי בעבודה, למשל, אני רואה את החברים שלי מגיעים פעם בשבוע...פעמיים....לא יותר מזה.

cons-

הרבה זמן עד שזה מסתיים, כידוע.

אני אמנם לא לומד באו"פ מדעי המחשב, אבל מאוד אוהב את הקונספט וממליץ לך בחום.

פורסם

לא הייתי ממליץ על אוניבסיטת חיפה (אילא אם כן אתה רוצה ללמוד מדעי הרוח) בשום אופן. התואר שלהן "נחשב" פחות.

אני בתור מראיין הייתי מעדיף בוגר אוניברסיטה אחרת אבל כמובן שזה לא השיקול היחיד.

דווקא אני לא רואה באוניברסיטה הפתוחה שום בעיה (לומד בבן-גוריון).

בתור מישהו שעשה מכינה, אל תשכח שחלק גדול מהאנשים לא עוברים אותה בהצלחה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים