עבור לתוכן

תמונות ראשונות מ 450D - נוספו תמונות חדשות בהמשך הדיון

Featured Replies

פורסם

קיבלתי אותה רק לפני יומיים, התמונות צולמו עם 2 עדשות שקניתי עם הגוף, TAMRON 17-50 ו CANON 100MM MACRO USM

מעבר דיי חד לתחום ה SLR בשבילי, ככה שאני עדיין לא לגמרי מתמצא בכל האופציות שלה...

image1ek7.jpg

img0044jl1.jpg

img0110vm9.jpg

img0214vq2.jpg

img0230mg6.jpg

img0310ce9.jpg

img0334sr9.jpg

ביקורת בונה ועצות יתקבלו בברכה...

פורסם

פשש איזה תמונות! במיוחד עם הדבורה :o

תתחדש!

פורסם

תמונות מעולות!

תתחדש.. :xyxthumbs:

פורסם

אתה מעוניין בביקורת בונה(אך גם קצת שלילית) על התמונות?

פורסם

יאללה ביקורת :)

התמונה הראשונה עם הדבורה צרעה:

תמונה מאוד מעניינת, קומפוזיציה נחמה מאוד, אבל משהו בה קצת "מת".

הצבעים הם.. ממ איך אומרים את זה? Dull כאלה.. זה לא מספיק חי.

לדעתי זה לא רק הצילום, זה פשוט האובייקט האפור (ברז?) שלא מצליח

לספק את זה..

המשטח האדום והטיפות:

תמונה מדהימה :)

רק הצינור השחור הזה מאחורה שמחלק את התמונה ל2 פשוט צועק

"אני פה ואני שולט תראו אותי!!!1" - בהחלט הורס את הקומפוזיציה,

יש לו משקל גרפי מאוד גבוה בגלל הצבע שלו על הרקע הלבן, ובגלל שהוא "חוצה את התמונה"

באמת הורס.

וגם אולי חשיפה קצרה יותר הייתה תופסת את הטיפות קצת יותר בפוקוס.

אבל באמת תמונה יפה.

הפמוט והצלחת:

התמונה הכי גרועה בסט לדעתי.

אני לא מרבה להשתמש במילה "גרועה". אבל הקומפוזיצה נוראית.

סך הכל את המשחק עם הפוקוס עשית טוב, חוץ מאולי הבסיס של הפמוט שטיפה מטושטש מישומה,

אבל הבעיה פה היא ללא ספק במיקום של האובייקטים ובצבעים.

לפמוט ולצלחת פחות או יותר אותו צבע, ולכן הצלחת לא "נבלעת" מספיק ברקע, ואז הטשטוש

שלה הופך למאוד מפריע. אולי אם היה יותר זום על הפמוט, לתת לו יותר מקום בפריים, היה מביא

אותו קדימה יותר, וזה היה פחות מורגש, אבל כרגע, הם נראים די "שווים" ולכן הטשטוש של הצלחת

הופך למפריע, ולא לשימוש טוב בעומק שדה.

גם הWhite Balance בה לא טוב, הצהוב הזה לא להיט :P

החתול:

גם תמונה טובה, אהבתי.

פה העומק שדה דווקא עושה עבודה מעולה, מאוד מבליט את הפנים של החתול ובייחוד את העיניים.

אבל שוב, גם כאן, הWhite Balance לא טוב. צילמת עם מנורת להט רגילה, מה שמציף את הסצנה באור צהוב

ולא כיוונת את המצלמה לזה, ולכן הכל יצא צהוב מידי, וזה ממש פוגע. (תיקון קל בפוטושופ יעשה פלאים במקרה הזה).

הפרחים:

נדוש :) אבל נסלח לך כי זה רק בדיקות למצלמה ;)

בכל מקרה, אם כבר מנתחים אותה, הקבוצת פרחים ברקע, מצד שמאל למטה מהפרחים הראשיים

ממש מפריעה. גם בגלל שהם "צמודים" לפרחים הראשיים, והופכים לחלק מהם בתמונה, וגם כי בכלל,

יש להם משקל גרפי מאוד גבוה, שמסיט את הפוקוס מהפרחים שבפוקוס.

האמת שגם פה הצבעים יכולים ליהיות קצת יותר חיים, אולי לתת חשיפה קצת יותר ארוכה...

שתי התמונות של המים:

זאת בדיוק החשיפה שהיית צריך לתת בתמונה עם השולחן האדום.

גם קצת נדוש, אבל שוב, כדי לבדוק את התריס של המצלמה והיכולות שלה, הם בהחלט

עושות את העבודה, וגם נראות לא רעות בכלל. אני אישית יותר אהבתי את השניה,

ה"עמוד" מים הזה מאוד מיוחד. :)

סך הכל התוצאות ממש טובות, בטח שלאחר ימים בודדים של צילום עם המצלמה, ואני מבין

שאלו עדיין תמונות רק לבדוק את המצלמה וללמוד אותה, ולכן בשורה התחתונה

התמונות בהחלט סיפקו את התוצאה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אתה מעוניין בביקורת בונה(אך גם קצת שלילית) על התמונות?

מן הסתם, זה כל הרעיון:)

יאללה ביקורת :)

התמונה הראשונה עם הדבורה צרעה:

תמונה מאוד מעניינת, קומפוזיציה נחמה מאוד, אבל משהו בה קצת "מת".

הצבעים הם.. ממ איך אומרים את זה? Dull כאלה.. זה לא מספיק חי.

לדעתי זה לא רק הצילום, זה פשוט האובייקט האפור (ברז?) שלא מצליח

לספק את זה..

המשטח האדום והטיפות:

תמונה מדהימה :)

רק הצינור השחור הזה מאחורה שמחלק את התמונה ל2 פשוט צועק

"אני פה ואני שולט תראו אותי!!!1" - בהחלט הורס את הקומפוזיציה,

יש לו משקל גרפי מאוד גבוה בגלל הצבע שלו על הרקע הלבן, ובגלל שהוא "חוצה את התמונה"

באמת הורס.

וגם אולי חשיפה קצרה יותר הייתה תופסת את הטיפות קצת יותר בפוקוס.

אבל באמת תמונה יפה.

הפמוט והצלחת:

התמונה הכי גרועה בסט לדעתי.

אני לא מרבה להשתמש במילה "גרועה". אבל הקומפוזיצה נוראית.

סך הכל את המשחק עם הפוקוס עשית טוב, חוץ מאולי הבסיס של הפמוט שטיפה מטושטש מישומה,

אבל הבעיה פה היא ללא ספק במיקום של האובייקטים ובצבעים.

לפמוט ולצלחת פחות או יותר אותו צבע, ולכן הצלחת לא "נבלעת" מספיק ברקע, ואז הטשטוש

שלה הופך למאוד מפריע. אולי אם היה יותר זום על הפמוט, לתת לו יותר מקום בפריים, היה מביא

אותו קדימה יותר, וזה היה פחות מורגש, אבל כרגע, הם נראים די "שווים" ולכן הטשטוש של הצלחת

הופך למפריע, ולא לשימוש טוב בעומק שדה.

גם הWhite Balance בה לא טוב, הצהוב הזה לא להיט :P

החתול:

גם תמונה טובה, אהבתי.

פה העומק שדה דווקא עושה עבודה מעולה, מאוד מבליט את הפנים של החתול ובייחוד את העיניים.

אבל שוב, גם כאן, הWhite Balance לא טוב. צילמת עם מנורת להט רגילה, מה שמציף את הסצנה באור צהוב

ולא כיוונת את המצלמה לזה, ולכן הכל יצא צהוב מידי, וזה ממש פוגע. (תיקון קל בפוטושופ יעשה פלאים במקרה הזה).

הפרחים:

נדוש :) אבל נסלח לך כי זה רק בדיקות למצלמה ;)

בכל מקרה, אם כבר מנתחים אותה, הקבוצת פרחים ברקע, מצד שמאל למטה מהפרחים הראשיים

ממש מפריעה. גם בגלל שהם "צמודים" לפרחים הראשיים, והופכים לחלק מהם בתמונה, וגם כי בכלל,

יש להם משקל גרפי מאוד גבוה, שמסיט את הפוקוס מהפרחים שבפוקוס.

האמת שגם פה הצבעים יכולים ליהיות קצת יותר חיים, אולי לתת חשיפה קצת יותר ארוכה...

שתי התמונות של המים:

זאת בדיוק החשיפה שהיית צריך לתת בתמונה עם השולחן האדום.

גם קצת נדוש, אבל שוב, כדי לבדוק את התריס של המצלמה והיכולות שלה, הם בהחלט

עושות את העבודה, וגם נראות לא רעות בכלל. אני אישית יותר אהבתי את השניה,

ה"עמוד" מים הזה מאוד מיוחד. :)

סך הכל התוצאות ממש טובות, בטח שלאחר ימים בודדים של צילום עם המצלמה, ואני מבין

שאלו עדיין תמונות רק לבדוק את המצלמה וללמוד אותה, ולכן בשורה התחתונה

התמונות בהחלט סיפקו את התוצאה. :xyxthumbs:

בדיוק מה שחיפשתי. החלק של הקומפוזיציה בביקורת דווקא פחות עניין אותי, רציתי יותר טיפים לחלק הטכני, משהו שבאמת יעזור לי בתפעול עתידי של המצלמה, לשמחתי סיפקת גם את זה. תודה רבה, מצפה לעוד ביקורות

פורסם

קודם כל תתחדש בהחלט מצלמת SLR ביחס עלות/תועלת גבוה ביותר. שנית בחירה טובה של עדשות (אני מניח שלצילומי המאקרו אתה משתמש בעדשה היעודית).

בתמונה הראשונה עם הדבורה, פיקוס על האובייקט: בהחלט בולט שהפוקוס הוא על הברז ולא על הדבורה, ניתן להתפקס על האובייקט ואז להסיט את העדשה לקבלת הפריים שאתה רוצה, ככה לא תאבד את חדות האובייקט במקרה הזה הדבורה. דבר שני ISO !!! בתמונה של החתול למשל, תמונה מעולה אבל חשוכה מדייוהצבעים מעט חד-גוניים עקב הכהות שלהם, שימוש בISO גבוה היה "מקפיץ" את האובייקט יול הרקע ומחדד את הגוונים.

לגבי שאר התמונות, בעיקר נושאים של קומפוזיציה (בתמונה לפני האחרונה לדעתי החיתוך לא טוב, בניגוד לתמונה האחרונה שהיא טובה מאוד), ובחירת מהירות צמצם ו-ISO מתאים. לדעתי בצילומי הטיפות יש צורך בבחירת מהירות צמצם שנעה בין 2000-4000 לקבלת טיפה אחידה וספלאש מושלם אבל זו דעתי האישית וזה דורש סבלנות, המוווווווון סבלנות :).

תתחדש !!

פורסם
  • מחבר

קודם כל תתחדש בהחלט מצלמת SLR ביחס עלות/תועלת גבוה ביותר. שנית בחירה טובה של עדשות (אני מניח שלצילומי המאקרו אתה משתמש בעדשה היעודית).

בתמונה הראשונה עם הדבורה, פיקוס על האובייקט: בהחלט בולט שהפוקוס הוא על הברז ולא על הדבורה, ניתן להתפקס על האובייקט ואז להסיט את העדשה לקבלת הפריים שאתה רוצה, ככה לא תאבד את חדות האובייקט במקרה הזה הדבורה. דבר שני ISO !!! בתמונה של החתול למשל, תמונה מעולה אבל חשוכה מדייוהצבעים מעט חד-גוניים עקב הכהות שלהם, שימוש בISO גבוה היה "מקפיץ" את האובייקט יול הרקע ומחדד את הגוונים.

לגבי שאר התמונות, בעיקר נושאים של קומפוזיציה (בתמונה לפני האחרונה לדעתי החיתוך לא טוב, בניגוד לתמונה האחרונה שהיא טובה מאוד), ובחירת מהירות צמצם ו-ISO מתאים. לדעתי בצילומי הטיפות יש צורך בבחירת מהירות צמצם שנעה בין 2000-4000 לקבלת טיפה אחידה וספלאש מושלם אבל זו דעתי האישית וזה דורש סבלנות, המוווווווון סבלנות :).

תתחדש !!

תודה, הפנמתי :xyxthumbs:

רק לגבי צילומי הטיפות, ניסיתי לצלם ב 1/4000 ויצא חשוך בטירוף, נאלצתי לצלם עם פלאש מה שהגביל את מהירות הצמצם ל 1/200

לגבי צילום הצרעה, שוב לא עלה בדעתי באותו הרגע ליצור קומפוזיציה כלשהי, רק ניסיתי לבדוק את היכולות של העדשה. לגבי פיקוס האובייקט וקימפוז מחדש, את זה ידעתי

ערכתי קצת את התמונה עם החתול, תיקנתי את ה WB

img0214wr9.jpg

חידדתי את התמונה של הצרעה והעלתי את רמת הצבעוניות

image1gy8.jpg

כמו כן לשיפוטכם הניסיון הראשון שלי ב HDR (רצף של 5 תמונות שימוש באופציית פיצוי לחשיפה) ממש מלפני שעה וקצת ועוד כמה תמונות מאותו סשן

95761594hr2.jpg

img04551234ae6.jpg

img0431cv5.jpg

img0432wc5.jpg

ישמח מאוד לטיפים בכל מה שקשור לתפעול נכון של PHOTOMATIX, אין לי ממש ניסיון בתוכנות מסוג זה

דימה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים