עבור לתוכן

מפרט חלקי למחשב למשחקים המבוסס על 9800 GX2 במחיר 6K (ללא הכרטיס וציוד היקפי)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי כרטיס PNY 9800 GX2, ואני בונה סביבו מחשב לבן שלי. המחשב יהיה ללא OC, ואין כוונה לעשות SLI.

אני רוצה להציג פה את השיקולים שלי, ולקבל חוות דעת על המפרט. קרעתי את התחת כדי להרכיב אותו. אני מקווה שהמפרט יעזור לאותם שהולכים על הכרטיס הזה.

כדי לשמור על המיקוד לא הכנסתי פה בכלל רכיבים הקיפיים - רמקולים, עכבר וכו'.

השיקול שלי הוא שהכנסתי פיל לבן - את הכרטיס הגרפי, ואני צריך להכין לו סביבה שהוא יחיה בה טוב - ספק חזק, מארז עם איוורור טוב. בכל שאר הדברים אני לא רוצה ללכת על מהירות אלא על יציבות.

מעבד - אני רוצה להיות ב-mainstream. אני הולך על אינטל ולא על AMD כי הם מוליכי השוק. אני הולך על קוואד ולא על דואו, כי יהיה יותר חשוב ריבוי משימות מאשר האצה ספציפית למשחקים, וגם כי אני מאמין שריבוי מעבדים ייתמך יותר ויותר בתוכנה. אני הולך על ה-Q9450 בגלל שיותר טוב מה-Q9300 היות שיש לו זיכרון מטמון cache כפול. שמעתי שהוא יוצא משימוש והמפרטים ממליצים לעבור ל-Q9550, אבל זה עוד מאתיים שקל ומהסתכלות ב-ZAP נראה לי שהרבה יותר קל להשיג את ה-450 מאשר את ה-550. עם זאת, היות שאני חנוק כספית, והיות שאני חושב שזה לא ישפיע יותר מדי, אני חושב לרדת אולי ל-E8200 או ל-Q9300.

קירור למעבד - אני לא משוכנע שצריך ללא OC, ולכן כנראה לא מכניס.

מארז - Thermaltake Armor Plus. התלבטתי בינו לבין ה-182 והחלטתי לגביו מאחר והוא נמצא ב-רשימת המאושרים של nvidia וגם בגלל שקראתי עליו ביקורת מאוד טובה.

ספק - פה השקעתי ים של עבודה. בסופו של דבר בחרתי דווקא בספק שאינו מאושר ע"י nvidia, ספק שהמליצו לי עליו פה בפורום ספקים - PCP&Cooling Quad Silencer 750W. הספקים המאושרים הגיעו למחירים מטורפים, והשתכנעתי לבחור דווקא בספק זה גם בגלל התמיכה הטובה שקבלתי מ-PCP כביקשתי שיעזרו לי לבחור ספק.

לוח אם - גם פה התלבטתי קשות. הנטיה הראשונית שלי הייתה ללכת על לוח אם המבוסס על צ'יפים של nvidia, למשל מסוג 780i. ירדתי מזה אחרי שקראתי בדי הרבה מקומות שזה לא רעיון טוב - איבודי מידע וכאלה. החלטתי ללכת על P45 של אינטל. בסופו של דבר נראה לי שאני אלך על ה-P45 Deluxe (בגלל שהוא עולה רק 150 ש"ח יותר מה-Pro המומלץ במפרטים, ו-450 ש"ח לפני קפיצת המדרגה של ה-Maximus II Forumula).

זיכרון - השתכנעתי ש-DDR3 זה מיותר, הולך על 4G של DDR2.

דיסק קשיח - בגלל שדרישות המקום היום מטורפות, אני הולך על שני דיסקים של 500GB אבל לא מחבר אותם ב-RAID כי מפחד מהגדלת הסיכוי לשגיאות. מטעמי "חניקות" אולי ארד לדיסק אחד, למרות שמחיר דיסק אינו יקר. מצד שני 500GB זה הרבה מקום, כך שגם דיסק אחד צריך להספיק ללא מעט זמן.

צורב - נו טוב

Windows - אני רוצה חוקי. לא יודע אם ללכת על XP Pro או על Vista.

תמחיר (ש"ח כולל מע"מ):

מעבד 9450 א 1400

מארז Thermaltake Armor Plus א 800

ספק PC P&Cooling Silencer 750W א 750

לוח אם Asus P5Q-Deluxe א 900

זיכרון 4GB DDR2 א 700

דיסק 2x500GB א 700

צורב א 200

חלונות עם מחשב חדש א 500

סה"כ כ-6,000 ש"ח

אנא חוות דעתכם!

פורסם

ה-Q9450 כבר לא רלוונטי והוצא מהקטלוגים של כל החנויות אם אתה לא יודע...

פורסם

אני חטפתי את אחד מה-9450 האחרונים כנראה.

בכל אופן,ספק מיותר

לוח יקר ללא סיבה ממשית

מארז שה-Eureka עדיף ושקט ממנו וגם זול ממנו

זכרונות יקרים בלי שום סיבה (אין שום טעם לקחת יותר מזכרונות פשוטים שעולים 420 ש"ח)

בקיצור,היית יכול לחסוך כ-1000 ש"ח די בקלות.

יותר חשוב לדעתי זה להוסיף קירור למעבד (בעיקר לשמור על השקט,אבל גם על הטמפ'. המעבדים הללו חזקים וחמים) ואולי בכסף הזה היית הולך עם ה-9550 ונשאר עדיין עם עודף.

אם עדיין לא קנית אמליץ לך לשנות

פורסם
  • מחבר

ה-Q9450 כבר לא רלוונטי והוצא מהקטלוגים של כל החנויות אם אתה לא יודע...

שמעתי. אבל הבדיקה שלי מבוססת על Zap, ושם מופיע ה-Q9450 ביותר מעשר חניות, וה-Q9550 בשלש.

מה אתה אומר, ששם לא מעודכן?[br]פורסם בתאריך: 6.09.2008 בשעה 20:26:22

בכל אופן,ספק מיותר

לוח יקר ללא סיבה ממשית

זכרונות יקרים בלי שום סיבה (אין שום טעם לקחת יותר מזכרונות פשוטים שעולים 420 ש"ח)

יותר חשוב לדעתי זה להוסיף קירור למעבד (בעיקר לשמור על השקט,אבל גם על הטמפ'. המעבדים הללו חזקים וחמים) ואולי בכסף הזה היית הולך עם ה-9550 ונשאר עדיין עם עודף.

אני אשמח לשמוע. אולי תתחיל עם הזיכרון? על מה אתה ממליץ? אני מבין שאני צריך DDR2 4GB...

פורסם

אבל כן הולך לעזור לו באיזשהי מידה ב-OC:

http://tms.co.il/product/4754

הפרש של רק 60 ש"ח.

פורסם

אם זה בגלל ה-CL4 אז זה מיותר כי יש לזה תרומה אפסית ל-OC.

אבל בכל מקרה :

המחשב יהיה ללא OC, ואין כוונה לעשות SLI.
פורסם
  • מחבר

בכל אופן,ספק מיותר

לוח יקר ללא סיבה ממשית

דור - לגבי הזיכרון אני חושב שאתה צודק. שמתי דיון בפורום הזכרונות כדי להבין את זה עד הסוף.

לגבי המארז - ה-Eureka לא נמצא ברשימת המארזים המאושרים של Nvidia, ה-Armor Plus כן. למה אתה חושב שה-Eureka עדיף?

פורסם

מעבד:

INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLAWQ" - BOX ¤1606

לוח אם:

ASUS P5Q DELUXE ¤982

דיסק קשיח:

WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤330

דיסק קשיח 2:

WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤330

צורב DVD:

LG DVDRW GH-20LS10 X20 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤157

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPI ¤483

מארז:

THERMALTAKE EUREKA ( SILVER+WINDOW) VC8000SWA w/o PSU ¤740

מערכות הפעלה:

WINDOWS VISTA HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM ¤535

ספק כוח:

SEASONIC M12 700W ¤769

קרור למעבד:

ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ¤113

מחיר סופי: ¤6045

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

מארז:

THERMALTAKE EUREKA ( SILVER+WINDOW) VC8000SWA w/o PSU ¤740

תודה.

כמו שכבר שאלתי, לגבי המארז - ה-Eureka לא נמצא ברשימת המארזים המאושרים של Nvidia, ה-Armor Plus כן. למה אתה חושב שה-Eureka עדיף?[br]פורסם בתאריך: 8.09.2008 בשעה 11:38:31

תודה roiei. בדקתי פה להשוואה בין שני המארזים:

פורסם

בדוק עוד ביקורות, במיוחד ביקורות אחד על אחד על שני המארזים.

היתרון הגדול של ה ANTEC 900 זה האוורור המטורף שלו, החיסרון זה ניהול כבלים שאפשרי לעשות אבל זה לא פשוט וקל, צריך "לשבת" על זה ...

בגודל ברור שה TT לוקח כי הוא פול טאוור, אז אין מה להשוות ביניהם מבחינת גודל, לכן אם אתה רוצה השוואה הוגנת יותר, תשווה בין ה TT לבין ה ANTEC 1200 - האח הגדול של ה 900.

ד"א, ממליץ לך לבדוק גם את ה ANTEC P180.

ביקורות:

Thermaltake Eureka

http://www.hexus.net/content/item.php?item=7114

Antec Nine Hundred

http://www.hexus.net/content/item.php?item=7507

Antec P180

http://www.hexus.net/content/item.php?item=6012

Antec 1200

http://www.hexus.net/content/item.php?item=12726

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים