עבור לתוכן

בעיית ההתחממות של ה-XPS M1330 - עדיין קיימת?

Featured Replies

פורסם

היי, לאחר הרבה התלבטויות, ולאחר בחינה של המון דגמים, הגעתי למסקנה שה-XPS M1330 הוא מודל פשוט מעולה, במחיר מתאים (בארצות הברית), שנותן תמורה מעולה.

הדבר היחיד שגורם לי לחשוש הוא בעיית ההתחממות שקראתי עליה פה ושם, שקיימת ספציפית בדגם הזה של הXPS. מה המצב הנוכחי של הבעייה? האם היא תוקנה? האם יש דרך פשוטה להתמודד איתה? האם בגלל הבעייה לא כדאי לקנות את המחשב?

אשמח לעצות. בנוסף, האם יש חנות מומלצת באמריקה שבה כדאי לקנות את המחשב, מקום שנותן אחראיות גם בארץ כמובן?

פורסם

הדבר היחיד שגורם לי לחשוש הוא בעיית ההתחממות שקראתי עליה פה ושם, שקיימת ספציפית בדגם הזה של הXPS. מה המצב הנוכחי של הבעייה? האם היא תוקנה? האם יש דרך פשוטה להתמודד איתה? האם בגלל הבעייה לא כדאי לקנות את המחשב?

הבעיה לא תוקנה, היא קשורה לכרטיסי המסך של Nvidia ואינה מוגבלת לדגם הזה בלבד. ניתן להתמודד איתה על ידי רכישה של המחשב עם כרטיס מסך מובנה.

לדעתי לא כדאי לקנות את ה-XPS m1330 ללא שום קשר לחימום היתר. היתרון שלו יהיה אולי בנושא האחריות (אני מניחה שביררת את העניין כי כמובן שלא כל דגם זכאי לאחריות בינלאומית). מבחינת המחשב עצמו, ב-13' הייתי מסתכלת דווקא על ה-Lenovo SL300 שעולה פחות ונותן יותר. הנקודה היחידה שבה יכולה להיות בעיה היא אחריות שכן לא ברור כרגע אילו קונפיגורציות של ה-SL300 יכוסו באחריות בינלאומית בארץ אם בכלל.

אם אתה רוצה דל בגלל האפשרויות לאחריות בינלאומית הייתי בכלל הולכת על ה-Vostro 1310.

פורסם
  • מחבר

הבעיה לא תוקנה, היא קשורה לכרטיסי המסך של Nvidia ואינה מוגבלת לדגם הזה בלבד. ניתן להתמודד איתה על ידי רכישה של המחשב עם כרטיס מסך מובנה.

לדעתי לא כדאי לקנות את ה-XPS m1330 ללא שום קשר לחימום היתר. היתרון שלו יהיה אולי בנושא האחריות (אני מניחה שביררת את העניין כי כמובן שלא כל דגם זכאי לאחריות בינלאומית). מבחינת המחשב עצמו, ב-13' הייתי מסתכלת דווקא על ה-Lenovo SL300 שעולה פחות ונותן יותר. הנקודה היחידה שבה יכולה להיות בעיה היא אחריות שכן לא ברור כרגע אילו קונפיגורציות של ה-SL300 יכוסו באחריות בינלאומית בארץ אם בכלל.

אם אתה רוצה דל בגלל האפשרויות לאחריות בינלאומית הייתי בכלל הולכת על ה-Vostro 1310.

לא הבנתי למה את לא ממליצה על ה-XPS M1330. לפי הבנתי הוא דגם מעולה ומומלץ על ידי כולם, אחד הטובים שיש בשוק ביחס למחיר שלו, ושל חברה אמינה מאוד.

בקשר לבעיית ההתממות - עם אני קונה את הדגם עם כרטיס מסך לא של נוודיה אז בעצם תיפתר בעיית ההתחממות?

פורסם

לא הבנתי למה את לא ממליצה על ה-XPS M1330. לפי הבנתי הוא דגם מעולה ומומלץ על ידי כולם, אחד הטובים שיש בשוק ביחס למחיר שלו, ושל חברה אמינה מאוד.

אני לא ממליצה עליו מכיוון ששתי האפשרויות האחרות שציינתי נותנות תמורה יותר טובה למחיר ואיכות בניה קצת יותר טובה. ה-SL300 מציע מקלדת יותר טובה, Trackpoint, את פלטפורמת מונטבינה (מתבטא גם בחיי בטריה יותר טובים), מחשב קריר בצורה מרשימה וביצועים יותר טובים באותו המחיר (אלא אם כן אתה מקבל איזשהו דיל טוב במיוחד על ה-XPS ). לא ש-m1330 הוא מחשב רע במיוחד פשוט יש אפשרויות יותר טובות.

אין שום דבר יותר אמין בדל מבחברות אחרות, אמינות של מותג OEM כזה גדול במילא משתנה מאד בין דגם לדגם (אם כבר אז ללנובו יש מוניטין הרבה יותר טוב, אבל זה לא השיקול שעשיתי כאן). כמו שציינתי, הסיבה היחידה שאני רואה לבחור ב-XPS על פני ה-Sl300 היא אם אתה בטוח שתקבל אחריות בינלאומית כי באמת בתחום הזה דל יותר גמישה מלנובו. אני לא בטוחה מהי המדיניות של דל לגבי הדגם הזה, להבנתי אחריות NBD תופסת בארץ אבל זו אחריות שבדר"כ קיימת רק על דגמים עסקיים.

בקשר לבעיית ההתממות - עם אני קונה את הדגם עם כרטיס מסך לא של נוודיה אז בעצם תיפתר בעיית ההתחממות?

כן.

פורסם

אני רק חייב לציין כמה דברים לגבי הדגם הנ"ל (החברה שלי קנתה אותו בחו"ל לפני כ7 חודשים בערך):

1) הוא מתחמם מאוד! אחרי +-שעה של פעולה מאוד קשה לשים אותו על הרגליים הוא הופך ללוהט!

2) יש לו מעיין חשמל סטטי בכול חלקי ה"מתכת המוברשת" (באיזור שמניחים את הידים בזמן הקלדה) שזה מציק אבל לא כזה רציני

3) הוא לא הכי שקט, זה לא רועש אבל בהחלט הנייד הזה משמיע רעשים (בעיקר מהHD אבל לא רק)

תתחדש

פורסם
  • מחבר

היי

זה כבר די מבלבל

קראתי המון ביקורות שמאוד ממליצות על ה-XPS M1330, ופתאום את באה ואומרת שה-SL300, לדוגמא, עדיף עליו גם מבחינת מחיר וגם מבחינת איכות.

אשמח לשמוע עוד דעות

אומר את הצרכים שלי כפי שנהוג:

משקל - עדיפות למשקל נוח, אני משער שאסתובב איתו הרבה באוטובוסים וכו' (בזמן הצבא)

בטרייה - כדאי שהבטריה תחזיק מעל הממוצע, לא רוצה מחשב שנגמר אחרי מעט זמן, זה יעצבן אותי...

עיצוב - פחות חשוב, למרות שתמיד נחמד שהעיצוב יפה

כרטיס מסך - לא חשוב בכלל, אני לא מתכוון לשחק משחקים. כמובן שאשמח אם הוא יריץ משחקים קלילים (כגון starcraft2, diablo3, im a blizzard fan ), אין צורך במשהו רציני בכלל.

שימושים - עבודה משרדית, אינטרנט, תוכנות תיכנות (פשוטות כגון noteped, microsoft experssion), מפעיל לפעמים הרבה יישמוים בבת אחת, סרטים...

לא רוצה שיהיה רעשים מהמחשב, ולא רוצה שיתחמם מהר.

אשמח לשמוע מה עונה על כל הדרישות שלי מבין שני המחשבים הבאים, התקציב הוא עד 1200-1300 דולר בחו"ל, כמובן שזה המקסימום, אפשר להסתפק בפחות.

פורסם

הסתכלתי על Dell Vostro 1310 וראיתי שגם הוא בא עם כרטיס מסך של Nvidia... אז בעצם הבעיה קיימת גם פה?

אז מה ההבדל בין ה Vostro ל XPS?

פורסם

הסתכלתי על Dell Vostro 1310 וראיתי שגם הוא בא עם כרטיס מסך של Nvidia... אז בעצם הבעיה קיימת גם פה?

אז מה ההבדל בין ה Vostro ל XPS?

איכות הבניה של ה-Vostro קצת יותר טובה, חיי בטריה קצת יותר טובים והוא בדר"כ יותר זול. ל-XPS יש יציאות יותר טובות, הוא קצת יותר קל ויש לו אפשרות למסך LED. אני הייתי הולכת עם ה-Vostro כי בשבילי איכות בניה וחיי בטריה יותר חשובים. ה-SL300 עולה על שניהם.

שני המחשבים הללו קיימים עם או בלי כרטיסי המסך הבעייתיים. כל מחשב שבו קיים אחד מכרטיסי המסך מהסדרה הבעייתית (כרגע מדובר על 8400 ו-8600) עשוי באופן עקרוני לפתח את הבעיה.

פורסם

אם הדיון הפך כללי יותר למה אי אפשר למצא את ה SL300 בארץ הוא חדש מאוד או ישן

פורסם

אם הדיון הפך כללי יותר למה אי אפשר למצא את ה SL300 בארץ הוא חדש מאוד או ישן

חדש מאד.

פורסם
  • מחבר

איכות הבניה של ה-Vostro קצת יותר טובה, חיי בטריה קצת יותר טובים והוא בדר"כ יותר זול. ל-XPS יש יציאות יותר טובות, הוא קצת יותר קל ויש לו אפשרות למסך LED. אני הייתי הולכת עם ה-Vostro כי בשבילי איכות בניה וחיי בטריה יותר חשובים. ה-SL300 עולה על שניהם.

שני המחשבים הללו קיימים עם או בלי כרטיסי המסך הבעייתיים. כל מחשב שבו קיים אחד מכרטיסי המסך מהסדרה הבעייתית (כרגע מדובר על 8400 ו-8600) עשוי באופן עקרוני לפתח את הבעיה.

אז לדעתך SL300 הכי כדאי בשביל הצרכים שלי? על איזה מפרט היית הולכת?

פורסם

כן, לדעתי ה-SL300 זה מחשב ה-13' המשתלם ביותר כרגע בטווח מחירים כזה.

בשביל צרכים משרדיים הייתי הולכת על Integrated GPU עם ה-P8400 ו-2gb זכרון לפחות. המשחקים שציינת ירוצו על Integrated GPU אבל אם אתה רוצה לשחק בהגדרות יותר מבסיסיות אז בחר ב-Dedicated GPU, זה עדיין בהחלט במסגרת התקציב.

פורסם
  • מחבר

הבנתי!

אני חושב שאלך על כרטיס מסך dedicated, אם כבר אני קונה מחשב נייד בארה"ב, למה לא להוסיף עוד כמה מאות שקלים בשביל כרטיס מסך נורמאלי?

אז אם על נווידיה לא כדי ללכת בגלל בעיית ההתחממות, איזה כרטיס מסך ישתלב טוב עם המפרט והדגם של ה-SL300?

אגב, יש איזשהי חנות מומלצת שבה כדאי לקנות את הדגם הזה באמריקה? איזה מקום טוב עם קופונים אולי?

פורסם

אממ...אין כאן אפשרות בחירה. אתה יכול לקבל את ה-SL300 או עם Integrated GPU או עם ה-9300M של Nvidia. ה-9300 לא נכלל (כרגע לפחות, אני לא יודעת מה יגלו בעתיד) בסדרות הנגועות בבעיית חימום היתר.

קח בחשבון שכרטיס מסך נפרד הוא לא רק טוב, הוא גוזל יותר בטריה ומייצר יותר חום מכרטיס מסך מובנה כך שאם אתה לא באמת מתכנן לשחק זה מיותר.

פורסם
  • מחבר

אממ...אין כאן אפשרות בחירה. אתה יכול לקבל את ה-SL300 או עם Integrated GPU או עם ה-9300M של Nvidia. ה-9300 לא נכלל (כרגע לפחות, אני לא יודעת מה יגלו בעתיד) בסדרות הנגועות בבעיית חימום היתר.

קח בחשבון שכרטיס מסך נפרד הוא לא רק טוב, הוא גוזל יותר בטריה ומייצר יותר חום מכרטיס מסך מובנה כך שאם אתה לא באמת מתכנן לשחק זה מיותר.

הבנתי, עכשיו שמת אותי בהתלהבטות מעניינת, כי אני באמת די ממעט לשחק, (ועולה יותר כסף כמובן) רק בעתיד אולי ארצה להתנסות במשחקים, אך אלה משחקים לא כבדים בכלל (SC2 ודיאבלו 3), אני משער שאפילו הכרטיס מסך און בורד יספיק בשבילם. ואם הכרטיס מסך גוזל בטריה ומייצר חום, אז בכלל...

ניסיתי לברר עכשיו את עניין האחראיות, שלחתי להם מייל - האם הגיוני שתהיה לי אחראיות בארץ? האם כדאי גם לקחת את ה ThinkPad Protection שמגן מפני פגיעות פיזיות, או שזאת סתם שטות שמנסים לדחוף לי? ואשמח להמלצה לגבי מקום שבו כדאי לקנות את המחשב, אני אהיה בארה"ב בכל מיני מקומות ככה שאני די גמיש עם המיקום של החנות\חברה, מה גם שהבנתי שיש משלוחים בכל מקום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים