עבור לתוכן

חזרה לצבא

Featured Replies

פורסם

זה בדיוק העניין.

שירות לאומי/התנדבות וודאי יועילו בהרבה מאשר לא לעשות צבא או משהו בכלל.

שירות לאומי תורם המון בת'כלס

פורסם

מסכים כי בכל זות עדיף זה מלהיות "משטמת" (אני יודעה שהוא לא משטמת ביגלל שהוא לא רוצה לשרת ואני ידעה שמי שרוצה לשרת ולא יכול הוא בעצם לא משטמת אבל יותר נוח לי להגיד כך ) של עשה כלום בחיים שלו כי זה ממש יגביל אותך בחיים במדינה הזו .

פורסם
  • מחבר

מה שאני יכול לשנות נמצא בתהליכים מתקדמים, אבל שוב פעם אני רוצה לבדוק שאני יסתדר 100 אחוז ולא להתגייס תוך כדי זה שאני מסתיר את הבעיה מהצבא.

ולעשות כלום אם פתרתי את הבעיה או לא פתרתי זה בכלל לא אופצייה, תמחקו אותה :]. השאלה אם לעשות גם וגם בגלל העבודה אחרי זה.

פורסם

אני עבדתי בקרביץ לפני הצבא, לא הייתה בעיה(מקום נחמד :) )

אני חושב שכדאי שתתן לנו מושג מה הפרופיל עכשיו ומה הוא מאפשר לך לעשות, מבחינה בריאותית

(אם חסרה לך רגל - לא ישלחו אותך לצנחנים, אם זה היה ניתוח לייזר לעיניים או משהו - אולי אפילו תהיה שייט... בקיצור צריך להבין..)

בכל אופן, זה יפה שאתה רוצה לעשות צבא כמו כולם - אבל החבר'ה של שירות לאומי (גם אלה מטעמי מצפון, סליחה אם אני דורך כאן אל בהונות של אנשים) תורמים גם הם, בדרך שלהם לא פחות מכל אחד אחר - לא רואה סיבה למה לא ללכת לשירות לאומי.

עלה והצלח.

:xyxthumbs:

פורסם

מסכים.

וכל עוד אתה רוצה לעשות משהו,לא משנה במה תבחר בסוף,אתה תתרום וזה ראוי,ומכובד.

בהצלחה!

פורסם

אם אתה רוצה לחזור לצבא אתה יכול פשוט להתגייס כמתנדב לשנה וחצי בערך, יש אצלנו כמה כאלו שעשו את זה...

אם יש לך פרופיל רפואי ולא נפשי אז אין בעיה עם זה באזרחות..זה לא כמו נפשי.

מה אתה רוצה בכלל לעשות בצבא?

פרופיל 21 לא יקבלו אותך להמון מקצועות (תלוי במצב הרפואי), לוחם אתה לא תהיה כמובן, ויתנו לך איזה תפקיד פקידותי או בתור איזה רכ"א או פקיד לשכה או איזה צלם צבאי / בסיסי...

פורסם

תשמע, אני גם במצב דומה לשלך, בקרוב 21 רפואי למרות שיש לי כבר פז"מ של יותר משנה.

שתדע, בהתנדבות לצבא נדמה לי שהמינימום הוא שנה וחצי ובכל מקרה אתה בוחר איפה לשרת ככה שיהיה לך יותר קל. אתה חוסך שנה וחצי ונרשם לך ברזומה שירות צבאי (לא מלא).

לגבי שירות לאומי, לפי מה שאני ראיתי אצל מעסיקים ההסתכלות על גברים שעושים את זה היא בעין עקומה, קצת מוזר.

ועצה אחת: לפני שאתה מחליט ללכת בכיוון כל שהוא - שירות/צבא/בית - רצוי מאוד שיהיה לך תוכנית לפחות לטווח הקצר.

כלומר אם אתה בוחר לא לעשות כלום אז לך ישר לעשות פסיכומטרי או שתלך לעבוד במשהו שיקדם אותך. בצבא אתה יכול לבחור בתפקיד שתוכל לעבוד בו אחרי הצבא אולי, למשל מדריך חדר כושר.

פורסם
  • מחבר

כמה שזכור לי התנדבות זה מקסימום שנה וחצי ומבחינת תרומה זה בערך כמו שירות לאומי לא?

יש לי סיכוי לחזור כמו כל חייל רגיל?

ובטוח רפואי לא משפיע בעבודה אחרי זה?

ושירות לאומי תורם פחות מצבא, אני אומר את זה בתור אחד שעושה את זה, זה ממש ממש לא קל כמו שזה נראה אבל ממה ששמעתי מכולם זה לא ברמה של צבא.

ושוב - כלום זה בכלל לא אופציה. גם לא עבודה או פסיכומטרי עכשיו.

השאלה םא אחרי שאני גומר שנת שירות אחת להמשיך לעוד שנה שירות או להמשיך לצבא

או את עיניין ההתנדבות הזה צריך לבדוק לעומק.

בקשר למה לעושת בצבא לא ממש משנה לי העיקר שיתנו לי (אם בכלל יקבלו את הערעור עוד שנה אם אני יגיש אותו)

חדש כושר ואני לא לא מסתדרים, אפילו שנשמע לי אחלה תפקיד מדריך בחדר כושר

פורסם

טוב לי אין כבר מה להגיד לך רק....

לך כבר תיתגייס

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

כמה שזכור לי התנדבות זה מקסימום שנה וחצי ומבחינת תרומה זה בערך כמו שירות לאומי לא?

לדעתי התרומה יותר משמעותית בשירות לאומי מרוב התפקידים שתוכל לקבל עם הפרופיל שלך בצבא.

יש לי סיכוי לחזור כמו כל חייל רגיל?

תסביר.

ובטוח רפואי לא משפיע בעבודה אחרי זה?

איזו עבודה? מאבטח? כן. היי-טק? תלוי.

בכל מקרה מפה לא תצא עם תשובה חד משמעית לשאלה הזו.

בקשר למה לעושת בצבא לא ממש משנה לי העיקר שיתנו לי (אם בכלל יקבלו את הערעור עוד שנה אם אני יגיש אותו)

חדש כושר ואני לא לא מסתדרים, אפילו שנשמע לי אחלה תפקיד מדריך בחדר כושר

זו הייתה דוגמא ממתנדב שאני מכיר. בכל מקרה בצבא ישיותר תפקידים משאתה יכול לדמיין.

שירות לאומי לא מעט פעמים גם יותר קשה מהצבא ברוב הדברים פרט לחלק של העונשים/כלא וכו'.

בכל מקרה אם כבר התחלת את השירות אז אני לא רואה טעם גם לעשות שירות צבאי, אלא אם יש לך סיבה טובה.

פורסם

שאנשים מישתנים אחריי שרות צבאיי.

אחד מהם זה להפוך לקומבינטור מנוסה

בקשר למה לעושת בצבא לא ממש משנה לי העיקר שיתנו לי

לא בטוח לגבי זה

פורסם

בתור אחד שעשה את זה אני ממליץ .. :xyxthumbs:

התנדבות לצבא היא בין שנה לשלוש שנים, בדרך כלל שנה וחצי (משתנה לפי התפקיד)

אתה בוחר איזה תפקיד שאתה רוצה, בהתאם למגבלות שלך כמובן ויש לך הרבה הקלות ופטורים

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה שאני מקפיץ - אבל מה עשיתה בסוף??

ואני חושב שעדיף לך כבר להתגייס ממש כי המעסיק בטח ידע שיצאתה ואז חזרתה בהתנדבות (אם תבחר להתנדב במקום להתגייס ממש)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים