עבור לתוכן

חזרה לצבא

Featured Replies

פורסם

השתחררתי מצה"ל ואני בקרוב מתחיל שירות לאומי.

חשבתי לחזור לצבא בעוד שנה בעיקר בגלל שחשוב לי לעבוד בתחום המחשבים/ההנדסה בעתיד.

השאלות-

א) למישהו פה היה ניסיון בעירעור על פרופיל 21? אם אני מערער יש לי סיכוי לחזור מכו כל חייל נורמאלי ולהגיע למשהו טוב?

ב) עד כמה זה משנה למעסיק אם עשיתי צבא או שירות לאומי?

פורסם

אם זה פרופיל רפואי,ושירתת תקופה לא קצרה במיוחד ואתה חוזר לשירות לאומי לדעתי לאף מעסיק לא צריכה להיות בעיה מיוחדת

פורסם
  • מחבר

רפואי ולא שירתתי דקה

פורסם

שמע זה לא כ"כ מסובך.

אם אתה רוצה לשרת כמו כל חייל - ערער על הפרופיל. יכול להיות שתצליח ויכול להיות שלא,זה לא בידך כבר.

במידה ויעלו לך פרופיל - נהדר (אם זה מה שאתה רוצה),בהצלחה בהמשך הדרך.

במידה ולא - מה שלא תעשה,שירות לאומי ייטיב עם העתיד שלך וזה בטוח ככה שאין פה גם התלבטות.

פורסם
  • מחבר

אני עכשיו בכיוון טוב בדרך לפיתרון הבעיה שבגללה לא התגייסתי והבעייה די פתורה

אבל אני רוצה לחכות עד לסוף השנה בשביל שאני יהיה בטוח שאני יסתדר 3 שנים בצבא (אחרי שנכנסים קשה לצאת)

אבל אם אני מחכה שנה אז עכשיו עוד 3 שנים צבא או לעשות עוד שנה שירות?

כי עכשיו אני לא רוצה להתגייס בשביל שאני לא יגלה שאני לא מתאים לצה"ל אבל תקוע שם 3 שנים

פורסם

מי בדיוק מתאים לצה"ל? אף אחד אם תשאל אותי...אבל אין ברירה..

וחוץ מזה מה לעשות,אף אחד לא יכול להגיד לך אם תסתדר או לא ואיפה תיפול. אתה צריך להחליט לבד אם אתה רוצה להיות אדם רגיל בן 18 שמתגייס ונותן 3 שנים או שאתה רוצה לעשות שירות לאומי. החלטה שלך.

פורסם

רק אני היחיד שלא מבין את הקשר בין תחום ההנדסה\מחשבים והצבא?

פורסם
  • מחבר

מי בדיוק מתאים לצה"ל? אף אחד אם תשאל אותי...אבל אין ברירה..

וחוץ מזה מה לעשות,אף אחד לא יכול להגיד לך אם תסתדר או לא ואיפה תיפול. אתה צריך להחליט לבד אם אתה רוצה להיות אדם רגיל בן 18 שמתגייס ונותן 3 שנים או שאתה רוצה לעשות שירות לאומי. החלטה שלך.

כל אחד והמחלות שלו

יש נכים יש אנשים ששוקלים 180, סרטן.. לא חסר צרות

ויש סתם עצלנים מגעילים

אני לא יודע כמה זה יועיל לצבא אם אנשים כאלה יתגייסו (אלה שבאמת חולים)

ואיפה אני יפול זה אני ידע בעוד שנה בוודאות, כרגע זה כנראה שהיה טוב, אבל לא מספיק בשביל לסכן 3 שנים

פורסם

לא אמור להיות קשר בין שירות צבאי והעסקה שאחרי הצבא

יש מעסיקים שיעקמו תאף אם תספר בראיון שלא שירתת בצבא, אבל אם השתחררת מהסיבות הנכונות זה לא אמור להפריע

פורסם

על אחת כמה וכמה אם עשית שירות לאומי.

שמע,להגיד שאתה לא יודע אם אתה מוכן "לסכן" 3 שנים זה קצת פוגע,כי כולם פה (או לפחות רובם) "מסכנים" 3 שנים ולפעמים את החיים.

אם זו הסיבה שלך- מה אני אגיד לך,שתהיה בריא אבל אתה כנראה לא באמת רוצה להתגייס,אז לך לשירות לאומי.

וכשאמרתי "מי בדיוק מתאים לצה"ל?" הכוונה היתה לא מהבחינה הפיזית אלא יותר בקטע של מי כן מתחשק לו לסכן חיים ושלוש שנים מהחיים שלו סתם בישביל הכיף? אין ברירה אבל..

פורסם
  • מחבר

אם אתה אומר אני מאמין לך

יש כאלה שחושבים (ואולי בצדק) שאחרי שירות צבאי אנשים מתבגרים

לדוגמא בקרביץ חיפשתי עבודה מעניין אותם רק אחרי צבא (רציתי להיות עובד בחנות - תפקיד קרבי משהו)

Xtract - אני מבין מה שאתה אומר ומצטער אם פגעתי במישהו, באמת שזה לא שאני השתחררתי מזה שרציתי להיות חריג ולא לעשות צבא

לא חשוב הבעיה המדוייקת שבגללה לא התגייסתי, אבל לדוגמא בן אדם שאלרגי למזונות מסויימים (לדוגמא קמח), מה לעשות זה לא כל כך אפשרי כמה שהוא רוצה

אבל אחרי שהבעיה נפטרת אז יוצא שאני גם עושה שירות לאומי וגם צבא, ואני לא רוצה לעשות את זה רק בשיבל להיות כמו כולם אלה רק אם תהיה לזה השפעה על הקריירה שלי ב-50 שנה הבאות

אני חושב שרוב האנשים היו מתנהגים כמוני במצב הזה

ואני מבין אנשים שאומרים שאני לא בסדר (באמת שאני לא שופט או כועס על אף אחד שחושב ככה), היום יש כל כך הרבה שמשתמטים סתם מעצלנות או שחושבים רק על עצמם שכבר קשה להבחין מי משתמט ולמי יש בעייה רצינית (בעיה רצינית זה לדוגמא מחלה סופנית, משקל חריג במיוחד, אני לא מדבר על כושר לא משהו)

ואני לא מאחל לאף אחד פה בעיות רפואיות מהסוג הזה, אבל זה קיים

עריכה:

אל תשכחו שגם בן אדם שמצליח באזרחי נותן 50 מהמשכורת שלו למדינה, לפעמים זה תרומה יותר גדולה ממה שהוא יכול לעשות בצה"ל

פורסם

אמרתי לך כבר מה דעתי,אם אתה לא להוט להתגייס כי אתה חושש מחוסר התאמה פשוט תעשה שירות לאומי וגמרו. עדיף מכלום בתכ'לס וגם פה יש תרומה.

לפחות אתה לא מאלה שמורידים פרופיל על נפשי כדי לעוף מהצבא.

עשה את השירות הלאומי,תקבל תעודת שחרור,תרגיש שתרמתם קצת ותצא לאזרחות בכבוד.

לגבי החנויות שרוצות אחרי צבא - אני בטוח במאה אחוז שזה אומר שהם בעצם רוצים לטווח ארוך ולכן רושמים אחרי צבא.

המטרה היא שלא יבואו להם ילדודוס שיש להם חופשה עד הגיוס של כמה חודשים וירצו עבודה. ברור שאנשים שלא עושים צבא מסיבות כאלו ואחרות הם נחשבים כ"אחרי צבא"

פורסם

תנסה להתנדב לצבא , במקום לערער על הפרופיל.

אתה גם תקבל יחס הרבה יותר טוב וגם תוכל להגיד למעסיקים אחרי זה שהתנדבת לצבא ולא היית

חייב להתגייס.

פורסם
  • מחבר

כולם זה התנדבות כי מי שלא רוצה צבא לא עושה, אתם יודעים כמה משתמטים כנראה שזה לא בעייה לא להתגייס על שטויות.

כלום זה בכלל לא אופציה, ואחרי שנה אני יהיה סגור על עצמי ב-100%

התנדבות לצה"ל כמה זכור לי זה אותו זמן כמו שירות לאומי אז אני לא יודע אם עדיף את זה במקום (גם אם מבחינת תרומה/מה שאני עושה שם וגם מבחינת כמה שאני מתאים לזה).

גם מבחינת תרומה אם זה בכוונה או לא מישהו שנותן 50 אחוז מהמשכורת שלו למדינה יתרום יפה מאוד, ואם אני הולך להנדסה או מחשבים יש סיכוי גבוה ש-50 מהמשכורת שלי תהיה מיסים

אם אני יעבוד כשיפוצניק אז זה במשכורות כאלה לא יודע כמה מיסים יש ולא יודע כמה זה ריווחי למדינה

פורסם

אני לא מבין למה יש לך פרופיל 21 (אם זה אישי אז לא צריך לשתף אבל בכל זות זה יכול לעזור לנו לעזור לך להיתגייס ) בכל זות איך אתה יכול להיות עד כדיי כך לא כשיר לשרות בצהל .

בעיקרון אתה יכול להיתנדב ואז תעשה טירונות מיוחדת ושרות צבאי מקוצר . אני לא יודעה להגיד לך איך זה ישפיע אחריי הצבא על החיים שלך שהיתנדבתה אבל זה בטוח עדיף מלא לעשות כלום .

אני אומר לך לך תערער על הפרופיל ואם זה לא בעייה קשה (מחלה מכל סוג שגורמת לך להיות לא כשיר לשרות )אלה רק "עצלנות "או יתר מישקל שגורם לך לא להיתגייס אז את זה את יכול לשנות , ואם לא תירצה לשנות ותיתגייס אז ישנו בך את זה גם כך כי זה באמת נכון שאנשים מישתנים אחריי שרות צבאיי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים