עבור לתוכן

שאלה: איזו צורת חלוקת כסף תיתן יחס עלות/ תועלת אופטימלי לטווח הארוך?

Featured Replies

פורסם

שלום, אני שם לב שיש המון אנשים שבאים עם כ5-6 k כדי לרכוש מחשב.

שאלתי היא: האם כדאי לקנות מחשב עכשיו ברוב הכסף ולשמור כ 1-1.5k לשדרוג עתידי, או לקנות מחשב בכ 3k ואז עוד שנה/שנתיים לקנות מחשב חדש בעוד 3k?

פורסם

תלוי מה השימושים אתה לא חושב?

אם המטרה משחקים כבדים אז קנייה ברוב הכסף תתן את המענה הכי טוב יחד עם חיסכון של 1500 ש"ח כדי לקנות כ.מסך חזק בעוד שנה וחצי שנתיים.

אם המטרה היא משרדית - תוכל היום לקנות מחשב ב-3K שפשוט ימשיך איתך הלאה בלי בעיה כי הדרישות בעבודה משרדית נמוכות.

אם יש מטרות אחרות - ציין אותן

פורסם

הכל תלוי בצרכים כמובן

פורסם
  • מחבר

שאלתי הייתה כללית כדי לכסות את השימושים השונים, הייתי צריך לכתוב זאת... :smile1: אך xtract, ענית עליה במלואה.

תודה :yelclap:

פורסם

בבקשה רבה.

אם אתה זקוק לעזרה ספציפית עוד הסברים מדויקים יותר רק תגיד

פורסם
  • מחבר

אוקיי, בוא נחלק את זה: לדעתי מי שקונה מפרט high-end, לא יוגבל ע"י המעבד גם לאחר שנתיים ויוכל להסתפק בשדרוג כ. מסך, מקס' גם ספק-לכך יספיקו 1.5-2k~.

כפי שציינת, למי שמסתפק בעבודה משרדית, אם יהיה צורך, שדרוג מינורי (וזול) יספיק גם כן.

שוק הביניים (שהכי רלוונטי מבחינתי ולדעתי גם מבחינת הרוב) הוא זה שאיני בטוח לגביו: אניח מס' הנחות שהגיוניות לפי מה שאני רואה אצלי ואצל חברים:

- קונים מחשב בערך ב4k כולל צ. היקפי.

- משדרגים/מחליפים מחשב כל שנתיים-שלוש.

האם מי שייקנה היום מחשב ב3k ועוד אחד בסכום זהה עוד שנתיים לא ייהנה יותר ממי שקונה היום מחשב ב 5k וישדרג עוד שנתיים כ.מסך? מכיוון שהשוק מתפתח מהר, מי יודע אילו טכנולוגיות ייתפתחו עד אז? איך שאני רואה זאת, אתה מקבל 2 מערכות שנותנות 70-80% ממה שתיתן לך מע' בכמעט פי 2 מחיר גם היום וגם בעוד שנתיים כשבכל נק' זמן, אתה לא מתפשר יותר מדיי. אשמח לשמוע את דעתך. ( :

פורסם

מה לעשות ככה זה בשוק הזה....

הנה אנשים קונים היום מעבדים ולוחות אם SOCKET LGA 775

שמה לעשות עוד מעט הכל מתחלף...

פורסם
  • מחבר

בדיוק, לכן יהיה עדיף יותר להחליף את כל המע' פעם בשנתיים, בעלות נמוכה יותר, אתה לא חושב?

פורסם

אכן, וזה מה שאני עושה כבר שנים...

לאחרונה גם אופציית ה OC פתוחה עבורי אז לכן יש לי עוד סיבה להחזיק את המערכת

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מכיוון שבזמן האחרון חומרה הופכת מעט להתמכרות אצלי, אני חושב על זה..

מי שמשקיע בחומרה ממוטבת לoc, (בדר"כ מעבד עם מכפלה גבוהה יותר, לוח אם, זכרונות, קרור, מארז, ספק), מגלה שחלה עלייה די ניכרת במחיר.

מבחינה כלכלית- האם לא משתלם (ברוב המקרים) לחסוך את הסכום הנ"ל וכעבור זמן לשדרג בסכום הזה לחלקים חזקים יותר בסטוק? במיוחד באקלים הכה נעים שלנו... או שoc נותן תמורה משמעותית מספיק כדי להצדיק את התשלום?

פורסם

זה תלוי, יש חומרה שאני הייתי קונה, שיש לה פוטנציאל OC ענקי כמו 9800GT, הייתי קונה את זה, מרכיב קירור צד שלישי ועושה OC....

כך הייתי נהנה מביצועים מאוד גבוהים במחיר זול

פורסם
  • מחבר

אוקיי, בדר"כ כ.מ. משתלם לקנות מותאם לoc.

מה עם השאר?

פורסם

אם אתה קונה כרטיס, אתה צריך אחד חזק, במחיר שפוי שישרת אותך לטווח של שנתיים-שלוש

דוגמא:

HD4870

GTX260

אחרי זה הם כבר יעלו גרושים, ולא תהיה לך בעיה לקנות חדש...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים