עבור לתוכן

רוצה לבנות קומקום חשמלי מונחה קול...צריך עזרה!!!

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לשפר קומקום חשמלי פשוט, ולהתקין בו חיישן קול. כאשר החיישן ייקלוט את המילים "מים חמים" לדוגמא, תחל פעולת הרתיחה

אשמח אם למישהו יש רעיונות לביצוע.. ואיזה סוג של חיישן קול אני צריך.

המון תודה!!!

פורסם

לא יותר פשוט ללחוץ על כפתור?

פורסם
  • מחבר

אחי אני מדבר איתך על המצאת המאה...

אין דבר שיותר שובר אותי מלשבת בשולחן לרצות קפה ושאף אחד לא מוכן לקום להרתיח מים...

בקיצור זה אמור להיות יחסית פשוט הבעיה היא שיש לי רקע מאוד בסיסי באלקטרוניקה ואני צריך עזרה...

מי שיעזור יזכה לקומקום חינם!!!!

פורסם

גם אם אף אחד לא יקום להריח את המים מישהו בסוך יצטרך לקום להרכין את הקפה עצמו חחחחחחחחחחחחח

אמממ נגיד וזה באמת אפשרי ותצמא כזה מעגל שיפעיל את הקומקום

מה הוא יהיה דולק כול הזמן ?

אם בטעות הוא יקלוט מילה אחרת ויפעיל את הקומקום?

אז מה כול דקה תצטרך להפעיל את קומקום בטעות

לא יודע אם תצליח

בכול מקרה שיהיה בהצלחה

פורסם

מה שאתה מבקש לא קל בכלל

ע"מ שהקומקום יזהה קול (המכשיר לזיהוי קול) הוא יתמוך בסוג אחד של קול שאתה תקליט מלכתחילה.

1. הבעיה שרק בטונים האלו הוא יתמוך - ע"מ שכל המשפחה תוכל להשתמש בו תצטרך להתקין תוכנה מטורפת או לקנות בקר קול ייעודי - מאוד מאוד יקר.

2. ממרחק מסויים הקול שלך נחלש (בריבוע למרחק) - כך גם סף הקליטה בזיהוי הקול - אם תעלה את הווליום - תשנה את התצורה של הקול.

3. תצטרך לשלב בין המעגל לזיהוי קול למכשיר הקומקום - יראה מכוער בטירוף !!! ותצטרך דבק שמתחזק בחום.

4. תלך לחנות אלקטרוניקה מתקדמת (לדוגמה בחיפה "טל מיר") ויש מצב שימצאו לך בקר קול מתאים (מהיקר - או מהזול והתוכנה תגזול את משאבי חייך)

5. בהצלחה

עד כאן אוכל לעזור לך...

פורסם

כך הטכנולוגיה הרסה ותמשיך להרוס אותנו. מתעצל לקום וללחוץ על כפתור.

מה יגידו האנשים שהכינו קפה לפני שהיה קומקום חשמלי?

פורסם

אם כבר באמת אתה עושה את זה ..

לא כדאי לעשות את זה לאיזה מכונה שעושה קפה תה ונס או אחד מהם או כולם ביחד

ואז נגיד תצעק לה

קפפפפפפפפפפפפפפהההההההההה!

תקופם למיטבח אחרי שתי דקות יהיה לך קפה

זה נשמע יותר מעניים וגם שווה את ההשקעה כי אם כבר השקעת אז לפחות שתעשה הכול לא רק מים חמים חח

הקשה מבין השניים זה להכין את השתיה עצמה

לא לחמם את המים

תחשוב על זה

ושוב בהצלחה

!_Nike_!

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

הטכנולוגיה הרסה אותנו ממזמן כבר אחי !

פורסם

למען האמת יש לך אפשרות לעשות זאת.

אתה צריך את הדברים הבאים:

א. לקנות שבב שניתן להתטעין עליו מידע , בדר"כ זה כרטיסים שעליהם ניתן להטעין תוכנות (בדר"כ החיבור הוא כמו של מדפסת וככה אתה מטעין )...

ב. יש תוכנה שנקראת EYES WEB בעזרתה אתה תוכל לתכנת תוכנה שדוגמת את הקול ופועלת לפי פקודה , אני אציין גם שהתוכנה היא חינמית וניתן לעשות איתה המון ישומים , כמו למשל שהמצלמה שלך תזהה תנועה מסוימת ותגיב בהתאם כמו שיזוהה קול מסוים יקרה משהו כמו למשל להדליק מנורה ע"י מחיאת כף וכו' , וכמו שאתה רוצה להפעיל את הקומקום (אל תשכח שתמיד תצטרך שיהיה מראש מים בקומקום.

עכשיו במידה וכן תלך על האופציה הנ"ל יש המון מדרכים לתוכנה הזאת ואם תתחיל את זה אני אפילו אהיה מוכן לברר לך איזה בדיוק כרטיס\שבב אתה צריך לרכוש ומאיפה .

אני נחשפתי לכל המידע שמסרתי מבן-דוד שלי שהוא יצר כבר כמה דברים כאלה לפרויקטים מיוחדים שהוא עשה ... אשר נעשה בהם שימוש במערכי חיישנים ... כך שהדבר אפשרי .

יש לך עוד אופציה במקום את התוכנה שהצעתי תוכל לתכנת את זה בעצמך בכל שפה שתבחר , אחרי שתעשה COMPILE\BUILD לתוכנה שלך תוכל לטעון אותה לכרטיס עם השבב שתקנה והיא תבצע את מה שתכנתת. אם אתה לא יודע לתכנת לך על האופציה עם התוכנה שם רק תצטרך לדעת איך לעבוד איתה. תצטרך ללמוד מהמדריכים שיש להם באתר וזה יהיה לך הרבה יותר פשוט וקל מאשר ללמוד שפת תכנות ברמה שאתה תזדקק לה.

גל

עריכה : כמו כן אתה צריך קצת ידע באלקטרוניקה\חשמל לדעת איך לחבר ומה לחבר למה.

פורסם

הנה רעיון יותר פשוט.

קומקום חשמלי שנדלק משריקה רצופה של 2-3 שניות.

יהיה לך הרבה יותר קל וזול לעשות את זה ככה.

ואני לא יתפלא אם מישהו כבר המציא את זה. ::)

פורסם

2 נקודות למחשבה:

1. הקומקום יכול להדלק סתם כך שאתה לא בבית, ולגרום לשריפה

2. במילא צריך לבדוק אם יש מים במיכל

פורסם

אם הייתה אומר: טלויזיה שנדלקת על ידי קול, זה כבר המצאה טובה, שתחליף את השלט, אבל קומקום?!

זה כמו שיש כפתור איג'קט בשלט כשגם ככה צריך לקום להוציא את הקלטת...

(המצאה שלצערי איכשהו התקבלה לרבים)

פורסם

לפי מה שאני יודע הטרמוסטט של הקומקום זאת דיסקית מתכת (כמו הפקקים של הבקבוקי זכוכית של פעם) כזאת שעושה טיק טק

כשאתה לוחץ על הכפתור אתה משנה לה את הזוית וכשהמים רותחים אז האדים עולים לתוך הידית ומקפיצים אותה מהחום

אם תרצה לבנות קומקום כזה תצתרך לבנות גם את הטרמוסטט וזאת נראת לי השקעה מיותרת (תחפש בחנויות גג'טים אולי תמצא משהו דומה) אולי איזה קומקום USB שתוכל לתכנת אותו דרך המחשב או איזה שטות דומה....

פורסם

לא שאני מבין משהו באלקטרוניקה, אבל אני מבין משהו בצרכנות,

תברר עליויות ליפני שאתה עושה פרוייקט כזה, אולי יהיה עדיף כבר לקנות מכונת קפה פשוטה,

לא פותר את בעית הכפתור אבל חוסך את תהליך ההכנה.

פורסם

הכי טוב לדעתי זה לעשות שלט חוטי \ אלחוטי שפשוט תלחץ עליו וזה יקלוט וידליק את הקומקום (נדרש גם החלפה של הכפתור רתיחה של הקומקום או לחלופין עקיפה של הכפתור)

בהצלחה הרעיון שלי נראה לי הכי יעיל ופשוט יחסית

עידו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים