עבור לתוכן

טבלת עדיפות סוגי מסכים לשימושיהם

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

הכנתי טבלת עדיפיות לסוגי מסכים ושימושיהם מכיוון שאני וחברי עדיין מתלבטים לגבי סוג מסך למרות שקראנו את רוב המאמרים וההודעות.

אנא תקנו את הטבלה אם טעינו היכן שהוא בכדי שנוכל להסתמך על הטבלה:

אופיס/גלישה S-IPS-מצוין S-PVA-טובמאוד MVA-טוב TN-בינוני/חלש

סרטים MVA-מצוין S-PVA-טובמאוד S-IPS-טוב TN-בינוני/חלש

משחקים TN-מצויין S-IPS-טובמאוד S-PVA-טוב MVA-בינוני/חלש

עריכה גרפית S-IPS-מצויין S-PVA-טובמאוד MVA-טוב TN-בינוני/חלש

מה דעתכם ?

תודה :).

פורסם

שלום חברים,

הכנתי טבלת עדיפיות לסוגי מסכים ושימושיהם מכיוון שאני וחברי עדיין מתלבטים לגבי סוג מסך למרות שקראנו את רוב המאמרים וההודעות.

אנא תקנו את הטבלה אם טעינו היכן שהוא בכדי שנוכל להסתמך על הטבלה:

אופיס/גלישה S-IPS-מצוין S-PVA-טובמאוד MVA-טוב TN-בינוני/חלש

ה-TN גרוע - מומלץ רק כשאין כל ברירה תקציבית. השאר שווים לשימוש הנ"ל בלי הבדל מורגש.

נכון, אם כי בתקציב מוגבל עדיף לקחת 22' רחב מבוסס TN לסרטים מאשר 19' עם פאנל איכותי.

משחקים TN-מצויין S-IPS-טובמאוד S-PVA-טוב MVA-בינוני/חלש

יתרונו של ה-TN זניח בהשוואה למסכים איכותיים בני-ימינו. הם בהחלט לא נחותים ממנו בפועל. הוא "מצויין" רק בגלל יחס המחיר/תמורה האדיר בגיימינג. שוב -"בתקציב מוגבל עדיף לקחת 22' רחב מבוסס TN לגיימינג מאשר 19' עם פאנל איכותי."

עריכה גרפית S-IPS-מצויין S-PVA-טובמאוד MVA-טוב TN-בינוני/חלש

:xyxthumbs:

מה דעתכם ?

תודה :).

פורסם

אם ה-TN כל-כך גרוע, למה ממליצים כאן על הסמסונגים לכל מי ששואל על מסך לשימוש משרדי?

פורסם

אם ה-TN כל-כך גרוע, למה ממליצים כאן על הסמסונגים לכל מי ששואל על מסך לשימוש משרדי?

כי לא לכולם יש כסף (או רצון להוציא כסף) על מסך VA/IPS שיקר הרבה יותר.

פורסם

נכון, אם כי בתקציב מוגבל עדיף לקחת 22' רחב מבוסס TN לסרטים מאשר 19' עם פאנל איכותי.

tmpusr צודק ברוב הדברים, אבל לגבי סרטים מצטרף הפרמטר הקריטי של זווית צפיה -

הרי אם אתה קונה מסך 22" זה בשביל לשבת על הכורסא/מיטה/ספה שלך ולהתכרבל עם איזה בחורה/כרית/קערת פופקורן,

וכאן אם אתה תבחר ב-TN זה יבאס לך את הצורה, אלא אם אתה יושב לבד לגמרי ועל כל שינוי תנוחה מהותי (מעבר מישיבה לשכיבה לדוגמא) תרוץ לכוון את המסך לנקודה בה אתה יושב.

אני לא הייתי קונה מסך כזה לסרטים בחיים.

פורסם

צודק חלקית - לרוב אני מציין בפירוש "בצפיה ישירה" והדגשתי שמדובר ב"תקציב מוגבל"...

מצד שני, כיוון שרוב הסרטים בפורמט רחב, תאלץ להוציא כמעט פי 3 למסך רחב עם פאנל איכותי (DELL2408WFP) או פי 2 למסך 20' רחב קטן בהרבה וקשה מאוד להשגה (NEC או DELL2007WFP). אחרת תאלץ לשלם הרבה יותר על מסך לא רחב שיגרום לעיוות התמונה או לשטח צפיה קטן בעשרות אחוזים ממסך 22' רחב...

לא יודע מה יותר מבאס:

* שטיפת צבעים ואבדן ניגודיות בצפיה מזויות משתנות תדיר (אבל עם מסך רחב, גדול וזול)

* לשלם הרבה מאוד על שטח צפיה קטן משמעותית או עם תמונה "מתוחה" לגובה ועדיין קטנה בהרבה.

שורה תחתונה - DELL2408WFP הוא המסך האולטימטיבי היום לשימוש מגוון (וכן - אני מכיר את בעיית ה-input leg הידועה).

משתלם מאוד למחירו אבל בהחלט לא זול.

פורסם

אופיס/גלישה S-IPS-מצוין S-PVA-מצוין MVA-מצוין TN-בינוני/חלש

סרטים MVA-מצוין S-PVA-מצוין S-IPS-טובמאוד TN-בינוני/חלש

משחקים TN-מצויין S-IPS-טובמאוד S-PVA-טובמאוד MVA-טובמאוד (הרבה יותר תלוי באלקטרוניקה מאשר בפנל)

עריכה גרפית S-IPS-מצויין S-PVA-טובמאוד MVA-טוב TN-לא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים