עבור לתוכן

כמה תהיות קצת מוזרות על פוקוס במצלמת SLR

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי קנון 400D עם עדשת הקיט, עכשיו משום מה יש לי תחושה שבזמן האחרון הפוקוס האוטומטי הפך לאיטי הרבה יותר ולפעמים לא מדויק בכלל.

אני חושש שמה אני לא מדמיין ובאמת יש בעיה. כאשר אני מכניס את המצלמה לתיק, אני "מקטין" את העדשה לגודלה המינימלי ע"י כיוון הזום והכנסת הפוקוס, שבדר"כ נמצא על אוטומט, באופן ידני(כאשר המצלמה כבוי כמובן), האם זה יכול לגרום לבעיה כלשהי? זה יכול להיות קשור לבעיות שאני חושש שיש לי עם הפוקוס?

יש דרך לוודא שאין בעיה בפוקוס האוטומטי?

תודה,

אור.

פורסם

קודם כל עדשת הקיט 18-55 לא מהירה כל כך

אז אל תצפה בנוגע לפוקוס

תעשה דבר פשוט

צלם באור יום

מול רקע נקי גפרור תשאר על פוקוס אמצע וצלם וכך תעבור על כל הנקודות הפוקוס ותבדוק מהירות להשוואה

יכול להיות שיש בעיה

במידה ויש תעשה אותה בדיקה רק עם עדשה אחרת

ותראה מאיפה נובעת הבעיה

פורסם

כשאתה מסובב את הפוקוס למינימום (במצב AF עם מצלמה כבויה) אתה מרגיש התנגדות של המנוע? אם כן, אז זה לא נראה לי רעיון מוצלח במיוחד.

בכל מקרה, תוכל לבדוק את הדיוק של הפוקוס באמצעות המדריכים שמופיעים בקישורים במאמר הזה:

http://cliki.site.co.il/Back_focus_%D7%95-Front_Focus

פורסם

בהמשך לתגובה האחרונה במידה וכן תרגיש

לך לבית הצילום בת"א

בכל מקרה גם אם תרצה בדיקה מקיפה יותר שמה הכתובת

פורסם

מהניסיון שלי עם עדשות של קנון (שלוש עדשות שונות, כולל עדשת קיט של 450D) יש התנגדות גם כשהמצלמה כבויה...

אני מקפיד לא להתעסק בכלל עם הפוקוס כשהעדשה על פוקוס אוטומוטי.

בעיקרון כל סיבוב ידני של הטבעת כשהיא על אוטומט רע למנוע של הפוקוס.

לפי התיאור שלך יש מצב טוב שבטעות דפקת לעצמך את המנוע של הפוקוס... שווה בדיקה :nixweiss:

בבדיקה אני מתכוון לשלוח את המצלמה למעבדה

פורסם
  • מחבר

היי חבר'ה,

קודם כל תודה רבה על העזרה.

אני בתקופת בחינות עמוסה מאוד ולא יצא לי להתעסק עם המצלמה בזמן הזה. את הבדיקה של הפוקוס אני מקווה לעשות שבוע הבא.

אם אני אכן אראה שיש סיכוי לבעיה אפנה ליבואן, כי עדיין יש אחריות.

יש לי גם מלא פיקסלים שרופים במסך, אז אני בכל מקרה צריך לדבר איתם.

שוב תודה, אעדכן בקרוב אחרי הבדיקה.

פורסם

פיקסלים שרופים ?

ועוד מלא, איך הצלחת לעשות את זה ?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

היי,

לקח לי קצת זמן לבצע את הבדיקה הזאת, פשוט הייתי נורא עסוק.

לפי התוצאות שקיבלתי אפשר לראות דיי בבירור שיש בעיה.

מה דעתכם?

http://img253.imageshack.us/img253/3896/img1629sbh1.jpg

פיקסלים שרופים ?

ועוד מלא, איך הצלחת לעשות את זה ?

מה הבעיה? לוקחים זכוכית מגדלת ומכוונים דרכה את השמש על הפיקסלים שרוצים לשרוף. :lol:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב היום קיבלתי תשובה סופית מהטכנאי לפני שמצלמה יוצאת אלי חזרה.

לטענתם אין כל בעיה בפוקוס ואם אני רוצה דיוק טוב יותר כדאי לי להחליף עדשה.. מסכים לזה שכדאי לשדרג, אבל זה לא תרוץ לזה שאני חושב שיש בעיה.

ועובדה מאוד מקוממת הטכנאי אמר לי שלא מחליפים מסך על פחות מ-16 פיקסלים! הזוי לחלוטין...

אז אני כבר דיי התיאשתי ומקסימום נחיה עם כמה פיקסלים לא תקינים...

שנה טובה :)

פורסם

אני מציע לך לא להסתפק במה שהטכנאי אמר, ולבדוק בעצמך את הפוקוס. תזכורת:

תוכל לבדוק את הדיוק של הפוקוס באמצעות המדריכים שמופיעים בקישורים במאמר הזה:

http://cliki.site.co.il/Back_focus_%D7%95-Front_Focus

פורסם
  • מחבר

אממ ביצעתי את הבדיקה עוד לפני ששלחתי את המצלמה ואפילו פרסמתי פה את התוצאה, אבל לא היו תגובות בנושא...

הוא אמר שהוא בדק את העדשה עם אמולטור או משהו כזה...

פורסם

אוקי, פיספסתי את זה.

בתמונה הזו יש back-focus ברור. נסה לחזור על הבדיקה באורכי מוקד אחרים ובתנאי תאורה שונים (כולל אור יום). אם הבעיה עקבית, יש לך סיבה טובה להתעקש על כיול.

פורסם
  • מחבר

המצלמה תחזור כנראה ביום ראשון-שני.. ואת הבדיקה אני אעשה כנראה אחרי כיפור..

תוכל לתת לי מעט טיפים בנושא של הבדיקה הזאת?

בפעם הקודמת שעשיתי אותה גיליתי שזה לא קל בכלל להבין מה הכוונה של הבדיקה ואיך לעשות אותה נכון..

למשל לא כתוב מה צריך להיות מרחק המצלמה מהדף, גובה המצלמה ביחס לדף, פרספקטיבה(מה צריך להיכלל בפריים וכאלה) וכו'..

תודה,

אור.

עריכה:

שלום,

המצלמה שלי חזרה(לפני כמה ימים, אבל הייתי נורא עסוק), כמו שאמרתי אחרי שלא תיקנו כלום, ואני עדיין ממש מרגיש שיש בעיה של פוקוס.

ויותר מזה לפעמים המצלמה לא מצליח למצוא מיקוד בכלל ואז אי אפשר לצלם על פוקוס אוטומטי.

אם אפשר בבקשה תן לי קצת עזרה, כדי שאני אוכל לבצע את כל הבדיקות ולעמוד מול היבואן בידיע שיש בעיה.

אגב במקרה כזה מחליפים עדשה או שיש דרך לתקן אותה?

חג שמח,

אור.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

המצלמה שלי חזרה(לפני כמה ימים, אבל הייתי נורא עסוק), כמו שאמרתי אחרי שלא תיקנו כלום, ואני עדיין ממש מרגיש שיש בעיה של פוקוס.

תכין הוכחות מצולמות ותחזור אליהם לתיקון חוזר. אם המצלמה באחריות, אין לך שום סיבה לוותר להם בכזו קלות.

ויותר מזה לפעמים המצלמה לא מצליח למצוא מיקוד בכלל ואז אי אפשר לצלם על פוקוס אוטומטי.

אם מדובר על נושאים חסרי פרטים או על צילום באור חלש, אז זה מקובל וסביר.

אם אפשר בבקשה תן לי קצת עזרה, כדי שאני אוכל לבצע את כל הבדיקות ולעמוד מול היבואן בידיע שיש בעיה.

אגב במקרה כזה מחליפים עדשה או שיש דרך לתקן אותה?

פשוט לפי המדריכים שמקושרים ב"קליקי" ואל תדלג על שום שלב. אין לי משהו להוסיף מעבר למה שכתוב שם.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום,

מצטער על ההקפצה.

ממה שראיתי מבדיקות חוזרות, הבעיה היא רק באור חלש.

יכול להיות שזה קורה בתנאי תאורה, שהם לא גרועים מדי? או שאני סתם פרנואי?

תודה,

אור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים