עבור לתוכן

מחפש מצלמה לשימושים ביתיים - כ1100 שקל

Featured Replies

פורסם

פתחתי את האשכול של המצלמה לצילום ילדים ולא קיבלתי תשובות, הנחתי שאין טעם להקפיץ אותו שוב, כנראה פשוט לא ניסחתי את ההודעה טוב.

אני מקווה שאין בעיה בפתיחת אשכול חדש, אם כן, אני מצטער, פשוט פה ניסיתי לחכות מבנה של אשכולות אחרים.

אני צריך לקנות בהקדם מצלמה בסכום של כ1100 שקל.

השימושים הם צילום סטילס ווידיאו של ילדים, בעיקר בתנאים בינתיים.

לכן חשוב זום ארוך, ופחות זום רחב.

כמו כן חשוב פלאש טוב, כי ילדים זזים כל הזמן, ובחשיפה ארוכה תווצר מריחה.

אני חושב בעיקר על קומפקטית, כי אי אפשר להשיג דמוי DSLR במחיר כזה.

אבל אם יש לכם המצלמה לדגם מסוים שעולה כמה מאות יותר, אוכל לנסות להשיג אותו בחו"ל.

בינתיים ראיתי את הF100 והTZ5, אבל אני לא יודע מה איכות הוידיאו שלהן.

זה כל המידע שאני חושב שרלוונטי, אם צריך, אני יכול לפרט עוד.

תודה,

דורון :)

פורסם

למה אתה צריך זום ארוך?

הדרך הטובה לצלם ילדים היא להתקרב אליהם, לרדת לגובה שלהם (על הברכיים או ממש לשכב) ולצלם עם זום נמוך יחסית (מקסימום 80-100 מ"מ לצילומי פורטרט, בעצם כמו אצל מבוגרים).

למה אתה רוצה להשאר בזום נמוך? ראשית, התמונות יוצאות יפות יותר (לפי דעתי לפחות) מבחינת פרספקטיבה וחדות ביחס לרקע. שנית, הצמצם פתוח יותר ואפשר לצלם בתנאי תאורה לקויים יותר (עדיף שלא להשתמש בפלאש כלל, במיוחד עם ילדים). שלישית, בזום חזק רעידות היד מורגשות יותר וגם קשה יותר לעקוב אחרי אוביקטים נעים. רביעית, צילום מקרוב הוא אינטימי ונעים יותר, אתה לא איזה פפרצי שגונב תמונות עם עדשת 600 מ"מ.

אני בנתיים מאוד מרוצה מה-F40 בכל הנוגע לצילומים של הילד. היכולת לצלם ב-ISO 400 או אפילו 800 מבלי לאבד יותר מדי איכות, פותחת לי אפשרויות צילום חדשות. העדר המייצב לא נורא, משום שאני כאמור משתמש לרוב בצד הרחב של העדשה ומשתמש בטכניקת אחיזה יציבה. שצריך להתשמש בפלאש, הוא מתגלה כסביר. מצב הוידאו בינוני עם הקלטת קול מאוד חלשה.

ה-F100 תתן לך יותר מהכל, יותר זום, זווית רחבה, מייצב תמונה וכמובן מחיר כפול. לא יודע לגבי איכות הסאונד.

ה-TZ5 נותנת לך זום ממש ארוך (שלפי דעתי לא חשוב לשימושים אלו) ויכולת וידאו עדיפה. אבל היא נחותה מה-F100 בתנאי תאורה גרועים ולכן לפי דעתי פחות מומלצת לצרכים שלך.

פורסם
  • מחבר

אין ממש סיבה לזום ארוך, אבל פשוט אני חושב שזה יעזור לי יותר מזווית רחבה (עכשיו שאני חושב על זה, זווית רחבה עדיפה).

לגבי הפלאש, יש בעיה לצלם ילדים קטנים, ובמיוחד את האחיינים שלי, בעזרת חשיפה, משום שהם לא עומדים אף רגע בנחת, והתמונות יוצאות מרוחות, לכן לדעתי חשוב פלאש....

הF40 טובה לי מבחינת המחיר, כי אני מעדיף מצלמה זולה, אך אני חושב שהמייצב הוא הכרחי בשבילי.

תוכל בבקשה להעלות כמה תמונות של צילומי ילדים או חפצים נעים שצילמת בעזרת המצלמה שלך? או אולי להסביר בקצרה איך להמנע ממריחות..

תודה :)

פורסם

פלאש של מצלמות קומפקטיות + ילדים = גווני עור לא נעימים לעין והרבה אישונים אדומים.

הטכניקה שאני בד"כ משתמש בה היא שמירה על המצלמה בתחום הזום המינימלי (לטובת מפתח צמצם מרבי), טווח קטן יחסית מהמטרה, החזקת ויצוב המצלמה בעזרת שתי ידיים (יד ימין אוחזת בצלמה עם אצבע על המחשף ויד שמאל תומכת מלמטה בגוף המצלמה ובעדשה), מרפקים מיוצבים כנגד הגוף או רהיט. חצי לחיצה לצורך פיקוס מוקדם של המצלמה (זמן הפוקוס במרבית הקומפקטיות בתנאי תאורה לא אידיאליים הוא ארוך יחסית), סבלנות וצילום ברגע המתאים.

היתרון של ה-F40 הוא שאפשר לקבל תמונות יפות גם ב-ISO 800, כך שאני מרוויח עוד קצת מהירות סגר. בד"כ מהירות של 1/60 מספיקה לתפוס את הפעילות. לפעמים מעט טשטוש כנגד רקע סטטי דווקא תורם לתמונה יפה יותר.

טכניקה נוספת שגיליתי שנותנת תוצאות נאות ב-F40 הוא שימוש ב-slow sync flash, אני לרוב מצלם כך ב-ISO נמוך יותר ומהירויות סגר 1/5-1/30 (אין שליטה ישירה במהירות הסגר, אני שולט באופן עקיף דרך שינוי ה-ISO). התוצאה היא הקפאה של האוביקט בחזית התמונה (הילד) עם מעט מאוד טשטוש בשוליים, אולם גווני העור נשארים טבעיים ויש הרבה פחות תופעה של עיניים אדומות.

צילום ילדים הוא לא טריוויאלי, יעידו על כך עשרות אלפי צילומי חובבים שהילד נראה בהם כטשטוש מרוח או כדרקולה קפוא עם עיניים באדום בוהק ועור בגוון לא טבעי (למען הסר כל ספק - גם אצלי הרבה תמונות נראות ככה, אני פשוט מוחק אותן במהירות מרוב בושה). המצב האוטומטי לרוב לא מתאים, חובה תמיד לכוון את ה-WB, אחרת גווני העור נראים רע. חובה לשלוט ידנית ב-ISO, שלא יטפס גבוה מדי והתמונות יהיו מגעילות. חובה לאחוז את המצלמה באופן יציב ולא בשיטת "יד אחת פשוטה לפנים" הנוראית. חובה להיות סבלניים ולנעול את הפוקוס מראש.

אין לי כרגע תמונות זמינות - אני אראה מה אני אוכל להעלות לפורום היום או מחר בשעות הערב.

פורסם
  • מחבר

הבנתי... תודה :)

איך מצלמות דמוי DSLR כגון S5700 של פוג'י עומדות ביחס לקומפקטיות בצילום ילדים?

פורסם

ל-F40 יש חיישן עדיף משמעותית על פני ה-S5700 (פוג'י משתדלים להצניע את העובדה שמרבית דמויות ה-SLR החדשות שלה משתמשות בחיישן קטן ונחות יחסית). אני לא מכיר את זמני התגובה של ה-S5700 ואני מפנה אותך לרשת בעניין זה. בכל מקרה צריך לשפוט כל מקרה לגופו ואי אפשר להשוות קבוצה לקבוצה.

יצא לי להשתמש ב-S9600 והתוצאות היו מרשימות הן מבחינת האיכות (חיישן superCCD) והן מבחינת זמני התגובה, אבל מדובר כמובן במצלמה בליגה אחרת לחלוטין ועם מחיר בהתאם (ה-S9600 כבר מיושנת ומתחילה להעלם ואת אחותה הקטנה והמוצלחת S6500, פוג'י חיסלו).

פורסם
  • מחבר

אבל מה לגבי מייצב תמונה?

עכשיו אני רואה גם שאין אפשרות לזום בצילום וידיאו...

יש לך המצלמה למצלמה אחרת שנמצאת בטווח המחירים בין הF40 לF100?

תודה

פורסם

אצל רובן המכריע של המצלמות הקומפקטיות אין זום אופטי בזמן הקלטת סרט, ככל הנראה בגלל הרעש שמנוע הזום עושה (זאת הסיבה הרשמית). תופעה זאת יש גם בפנסוניק TZ5 שמלבד זאת מקליטה סרטים באיכות טובה למדי.

באופן כללי, מעט מאוד מצלמות קומפקטיות (או מצלמות still בכלל) מצטיינות בתחום הקלטת הסרטים, לרוב מדובר באופציה נוספת להקלטת קליפים קצרים באיכות בינונית עד סבירה (יש כמה יוצאים מהכלל, כמה דגמים של קאסיו לדוגמא). רוצה סרטים איכותיים - קנה מצלמת וידאו, גם איכות הסאונד תהיה עדיפה בהרבה עם מצלמה ייעודית.

פורסם
  • מחבר

הממ הבנתי... פשוט לפעמים רוצים לצלם סרטונים קצרים של הילדים, וחבל בשביל זה לרכוש מצלמת וידיאו.

תוכל לעזור לי במציאת דגמים נוספים בין טווח המחירים של הF40 לF100..?

תודה :D

פורסם

תמתין לסופ"ש, אני אעלה כמה תמונות מה-F40 ותעשה את השיקולים שלך. חבל שתפסול מצלמה שנותנת תמורה מעולה לצרכים שלך רק בגלל חולשה בסעיף משני.

פורסם
  • מחבר

תודה ;)

פורסם
  • מחבר

עדכון קל.

אני רוצה לרכוש את המצלמה השבוע, והתקציב ירד לכ700-600 שקלים.

לכן אני מתלבט בין:

Canon A720 IS

Canon PowerShot A590IS

fuji s5700

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים