עבור לתוכן

האם כדאי לשדרג, ואם כן, אז מה לשדרג? תקציב לשדרוג-עד 2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי מחשב מדיה סנטר מבוסס ויסטה פרמיום, שנמצא כרגע בבדיקה במעבדה (בחנות שבה ביצעתי את הרכישה), בגלל בעיה של ריסטרטים.

היות ואצלי כל הוצאה של המחשב מהבית נחשב "לכאב ראש" לא קטן מסיבות לוגיסטיות, חשבתי שאולי כדאי לנצל את ההזדמנות לביצוע שדרוג, שיתאים את המחשב בצורה טובה יותר לקראת השנים הבאות.

לכן, אשמח לשמוע חוות דעת לגבי שדרוגים הנראים לכם ככדאיים, מעבר להגדלת הזיכרון, שזה נראה די ברור.

הדרישות שלי מהמערכת:

1. הרצת סרטי HD בנפחים עצומים ובאיכות גבוהה מאוד, מבלי לאמץ את המעבד יתר על המידה.

2. להשתדל עד כמה שאפשר שהמחשב לא יתחמם יותר מדי, בכדי למנוע שוב תופעות של ריסטרטים ובעיות אחרות.

להלן המפרט של המחשב במצבו הנוכחי:

מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6550

לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3

זיכרון: 1024MB*2 OCZ PLATINUM XTC CL 4-4-4-15

דיסק קשיח: WD 500GB 7200RPM 16MB SATAII

כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI RADEON X2600XT 256MB DDR4

צורב: ASUS DRW-2014BLT DVD-RW X20

מארז: SILVERSTONE LC17S

ספק : ENERMAX LIBERTY 400W

קירור :THERMALTAKE RUBY ORB SILENT FAN RED LED CL-P0391

תודה רבה

פורסם

אם אין שום תכנונים למשחקים על המערכת הזאת אין שום סיבה לשדרג למשהו חזק מה-HD3650 שיוריד מעומס המעבד בכל הנוגע לעיבוד וידאו HD.

תוספת זיכרון לא תעזור בניגון סרטים אלא במשחקים, עריכות וכו' וכו'.

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובתך, יותם.

המערכת אכן לא מיועדת למשחקים.

אבל האם לא יתכן שהריסטרטים נבעו כתוצאה ממאמץ מוגבר של המחשב בזמן ניגון סרטים כבדים, ולכן כדאי אולי לשקול מעבד/כרטיס מסך חזקים יותר?

והאם בעתיד הנראה לעין לא אזדקק לחומרה חזקה יותר בכדי להתמודד עם תכני ה-HD האלה, ולכן כדאי אולי להכין את המחשב כבר מעכשיו, כאשר זה ממילא מונח במעבדה?

אגב לא הבנתי מה זה ה- HD3650

פורסם

אין לדעת מה יהיה בעתיד עם סרטי ה-HD.

כיום מפענחים פשוטים שבאים ביחד עם כרטיסי המסך מהדור החדש יודעים יפה מאוד להוריד מעומס המעבד מה שאומר שאם אין כוונה למשחקים ה-HD3650 שזהו אגב כרטיס מסך מבית AMD-ATI יוריד מעומס המעבד כמעט לגמריי בכל הנוגע לסרטי HD.

אין שום טעם לשדרג מעבד שיחסית חזק בבסיסו כשאין לך מושג מה יהיה בעתיד.

פורסם
  • מחבר

הבנתי , תודה!

אם כך, אתה למעשה מציע לשדרג את הכרטיס שלי ל- HD3650?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים