עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לפרמוט WIN וחומרה שמחוברת דרך SATA...

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי כמה שאלות שאני שאלתי בעבר ואף אחד לא ידע לענות לי עליהם..אז אני שואל עכשיו עוד פעם בתקווה שמישהו ידע...

1) מה ההבדל בין התקנת WIN מחדש לבין פרמוט?

2) כשמתקינים XP אז צריך להכניס בזמן ההתקנה (ללחוץ F6..) את הדרייברים לחומרה שמחוברת בעזרת כבל SATA...האם גם בוויסטה צריך?

3) איך זה יכול להיות שהתקנתי XP על מחשב והכונן והדיסק קשיח היו מחוברים עם SATA ולא לחצי F6 ולא הכנסתי דרייברים וההתקנה עברה ללא שום בעיה?

4) אמרו לי פעם שבשביל שלא תצטרך להכניס דיסקט או משהו עם הדרייברים אז אתה צריך לשנות משהו בביוס...מה צריך לשנות? יש לי לוח Abit IB9...

5) כאשר מבצעים שדרוג למערכת ההפעלה מXP לוויסטה אז בסוף ההתקנה וויסטה מוחקת את הXP?

6) לא כל כך קשור אבל בכל זאת, כדי לעדכון ביוס איזה קבצים צריך לצרוב על הדיסק בוט?

תודה.

פורסם

1. פרמוט זה מחיקה של כל הקבצים במחיצה ויצירת מערכת קבצים חדשה

התקנת WIN זה התקנה של מערכת הפעלה

משום מה יש אנשים שאומרים פרמוט אבל מתכוונים לפרמוט + התקנת מערכת

אין שום קשר בין שני המושגים

2. כשמתקינים XP או ויסטה צריך ללחוץ F6 בשביל להתקין דרייברים שלא באים בבסיס מערכת ההפעלה, רוב בקרי הSATA היום יודעים לדרוש ממערכת ההפעלה דרייבר שנמצא כבר בבסיס ובזה מבטלים את הצורך בF6

אבל במידה ואין דרייבר אז תצטרך ללחוץ F6 ולא משנה אם זה ויסטה או XP

3. תראה 2

4. תנסה להכניס את הדיסק ולראות אם אתה מצליח להגיע בלי דרייבר למצב REPAIR , אם תצליח אז אתה יכול לבצע התקנה בלי דרייברים.

5. רק טיפשים עושים שדרוג לווינדוס, היא אוספת כל כך הרבה זבל שעדיף להתקין חדשה.

6. קבצים שאתה מוריד מהאתר של יצרנית המוצר , אם אתה מדבר על הלוח אם אז האתר של אביט, אם אתה מדבר על הכרטיס מסך אז היצרנית שלו, אם הCD אז היצרנית שלו, וככה כל רכיב אחר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :xyxthumbs:

בקשר ל-4- אני לא רוצה לעשות REPAIR לWIN שלי עכשיו... אני רק רוצה לדעת... כי פעם ניסיתי וזה עשה לי מסך כחול...אז אתה אומר שעכשיו זה יהיה אותו דבר? אני חייב דיסקט עם דרייברים?

פורסם

אם זה כבר ביקש מימך פעם על הלוח הזה דרייברים, אז כן זה יבקש שוב

יש באפשרותך לשלב את הדרייברים כבר בבסיס ההתקנה באמצעות תוכנת NLITE, יש הסברים עליה בשאלות נפוצות בפורום תמיכה טכנית

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=124642.msg2636397#msg2636397

פורסם
  • מחבר

התוכנה nlite הזאת תומכת גם במערכת וויסטה?

משהו פה לא מסתדר לי...

איך וויסטה לא יודעת להתמודד עם SATA? הרי SATA יצא הרבה לפני וויסטה ולעומת XP שאין לה "נסיון" עם SATA לא ניראה לי הגיוני שמיקרוסופט לא בחרו שהיא תתמוך ב-100% בחומרה שמחוברת דרך SATA...

תודה.

פורסם

סאטא זה "ארחיטקורה" ולא תקן.

כמו בלוח אם, כל יצרן של ציפ של סאטא בונה דרייבר שמתאים רק לציפ שלו כמו בדריברים שיש ללוח אם.

וגם ב XP אין תמיכה לכל הסאטא, רק לקצת מהם.

פורסם

הגיוני שאם דרייבר קיים במערכת הבסיס של התקנת XP הוא גם קיים במערכת הבסיס של ויסטה

אבל אל תשכח שכל בקר דורש דרייבר שונה, ויש בקרים שיצאו בכלל אחרי ויסטה או בקרים שהם לא מספיק נפוצים אז לא שילבו תמיכה בהתקנת הבסיס של הויסטה

במידה ואתה רוצה לשלב דרייברים וSP1 בהתקנת הויסטה אז יש תוכנה בשם VLITE שעושה את העבודה הזאת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים