עבור לתוכן

ייעוץ בקניית המצלמה הראשונה שלי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אחרי שניסיתי לבדוק לבד איזו מצלמה לקנות וטבעתי בים המידע, החלטתי לפנות אליכם לייעוץ, אשמח אם תעזרו לי עפ"י הפרמטרים הבאים:

* תקציב למצלמה (בלבד, בלי ציוד נלווה) בסביבות 1000 ש"ח, אבל תחת הנימוק המתאים אין לי בעיה להעלות\להוריד כמה מאות שקלים

* הנושאים לצילום יהיו בעיקר מחיי היום יום (צבא, ים, טיולים וכאלו) אבל אני ארצה גם לצלם במקומות חשוכים יותר כמו פאבים מועדונים וסתם בחוץ בלילה

* אין לי צורך באיזו חצובה או פלאש חיצוני אבל כמו שאמרתי מקודם, אני ארצה לצלם תחת תנאים של אור חלש

* בנוגע לפיתוח התמונות, כמובן שהן יהיו בגודל סטנדרטי, כזה שנכנס לכל אלבום, אבל יכול להיות מצב שרוצים להגדיל תמונה, גם לגודל סטנדרטי של הגדלה, לא מוכרים לי הגדלים השונים

* הבנתי שרצוי טווח עדשה של מינימום 28 מ"מ, אז אם אפשר זה יהיה נחמד, אם לא אז נאלץ להתפשר מה אפשר לעשות...

* הייתי רוצה שהמצלמה תהיה כמה שיותר קטנה, לא חובה שיהיה לה עובי של דף, אבל שלא תעיק עליי עם נרתיק חיצוני כזה שאני אצטרך להיראות כאילו עכשיו הגעתי מצרפת

* חשוב לי שההשעייה בין תמונה לתמונה לא תהיה גדולה מדי, שיהיה אפשר לצלם כמה שיותר מהר

מממ נראה לי שזהו, אולי שכחתי משהו (אז תזכירו לי אם תמצאו..) תאמינו לי שהשתדלתי לרשום את הכל כדי שיהיה לכם כמה שיותר קל לעזור לי

בתודה מראש :-)

פורסם

לצלם בתנאים ממש חשוכים זאת משימה לא פשוטה עם מצלמה קומפקטית. המצלמה שעונה לרוב הדרישות שלך היא ה-F100, עם עדשה שמתחילה מ-28 מ"מ, גודל קטן, זמן תגובה סביר, ואיכות תמונות שמאפשר הדפסה במגוון גדלים. היא חורגת מהתקציב שלך ב-200-300 ש"ח.

בכל מקרה תוסיף עוד 50-100 ש"ח לכרטיס זיכרון ועוד 50-150 ש"ח לחצובת כיס, ואתה בהחלט צריך חצובת כיס לפי הדרישות שלך. צילום בתנאים קשים גם ידרוש ממך לימוד של מצבי הצילום השונים של המצלמה ושימוש בהם (אל תצפה לתוצאות מרשימות במצב אוטומטי לחלוטין).

אני חושב שכבר פרסמתי את התמונות האלו בפורום בעבר, אבל בהקשר של צילומים בפאבים אני מעלה אותם בשנית. התמונות האלו צולמו עם חצובת כיס (שעמדה על הבר) במצב ידני לחלוטין ועם הרבה סבלנות לרגע המתאים. המצלמה הייתה קאנון A630, שבאופן כללי פחות מומלצת לתנאי תאורה לקויים. עם ה-F100 אפשר יהיה להגיע לתוצאות טובות בהרבה.

pub_conversation_email.jpg?imgmax=512

pub_blurry_portrait_cropped_email.jpg?imgmax=512

פורסם

מצטרף להמלצה על ה-F100 ועל חצובת שולחן. הנה תמונות שצילמתי בתנאי תאורה בעייתים עם פוג'י דומה, F31:‏

post-4674-1192197635.jpg

post-4674-1188659034.jpg

בשני המקרים השתמשתי בחצובת שולחן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים