עבור לתוכן

מעונין לרכוש מצלמה דיגיטלית - אודה להמלצות‬

Featured Replies

פורסם

מעונין לרכוש מצלמה דיגיטלית - אודה להמלצות‬

המלצה צריכה להיות קומפקטית ונוחה לנשיאה צילום מסמכים כאשר יש צורך

וגם

דירות מבפנים , בנינים מבחוץ

סרטוני וידאו קצרים של כמה דקות לפחות

שניתן יהיה להעביר התמונות\סרטונים למחשב

אודה להמלצות איזו סוגי מצלמה עלי לחפש , למה לשים לב וארם יש המלצות לדגמים ספציפים אשמח

פורסם

קנון A720 מצלמה די טובה, מתאימה לצרכים ולא יקרה. אני ממליץ כי יש לי ניסיון איתה.

פורסם

דירות מבפנים , בנינים מבחוץ

למטרות כאלה צריך מצלמה עם עדשה רחבה 28 מ"מ (או רחב יותר). ה-A720 לא כוללת עדשה כזו ולכן לא הייתי ממליץ עליה בשבילך.

מה התקציב?

פורסם
  • מחבר

תודות עדין לא הגדרתי תקציב כי אין לי שמץ של מושג ולכן הגדרתי צרכים

אבדוק מהי המצלמה המוצעת

אני מנסה להבין איזה פרמטרים חשובים ולמה עלי לשים לב (ואני הדיוט גמור במצלמות דיגיטליות)

להלן מספר מצלמות שפורסמו בעיתון יום שישי ואחריהן מספםר אלות המתיחסות לפרמטרים השונים , כך שאבין ואדע למה לשים לב ובאיזה סדר גודל תקציב עלי להיות

פרסום המתפרס לטאורך עמוד שלם, להלן מספר אפשרויות

פוגי: S5800

רזולוציה 8 מגה פיקסל

זום אופטי ?10

רגישות עד 1600 אסא

צילום וידו+קול

אמצעי אכסון: xD?SD

שנתיים אחריות 980ש"ח

פוגי A850\A805 רק 600ש"ח

רזולוציה 8.1 מגהפיקסלים

זום אופטי *3

רגישות עד 800 אסא

זכרון פנימי 10מגה

איחסון: כרטיסי SD

צילוםן וידאו+קול

בעלת חישן CCD

שנתיים אחריות

שאלות: מה זה החישן ואיזה סוג כרטיסים עדיף? SD או xD והאם יש צורך ברגישות עד 1600 אסא או שמספיק 800 (מזכרוני כילד במצלמה רגילה 100אסא היה הרבה מאד סרט מיוחד)

פוגי J50 רק 970ש"ח

רזולוציה 8.2

זוםאופטי 5.2

רגישות עד 1600 ISO (טעות או שמדידה שונה מאסא?)

כרטיסים SD\xD

שנתיים אחריות לא צוין וידאו+קול

גנרל אלקטריק רק 540ש"ח

רזולוציה 7 מיליון פיקסל

אחסון : SD

זום אופטי *3

רגישות 1600 אסא

זיהוי פנים (מה זה?)

פנורמה

אנטישוק

לא צוין וידאו_+קול

מצלמה זו מביאה את השאלות: האם יש צורך באנטישוק פנורמה וזיהוי

פנים (אשר לא מופיע במצלמות הקודמות הגם שזו זוטלה בהרבה)

פוזיF40 רק 820ש"ח

רזולוציה 8.1

זום *6.9

רגישות עד 1600

xD\SD

זיהוי פנים

וידאו עם סאונד

שנתיים אחריות

לכולם מסך 2.5 אינטש

האם אחת מהמצלמות יכולה להתאים?

מה המפרט שהינני צריך?

רזולוציה?

רגישות?

אחסון?

זום אופטי?

זום דיגיטלי?

פלש? (משום מה לא צוין באף אחת)

חישן CCD? (מה זה?)

אנטישוק?

זיהוי פנים?

פנורמה?

אחריות?

פורסם

רשימה מקרית של מצלמות בעיתון לא תעזור לך להבין מושגים בצילום ולא את החשיבות שלהם.

אם אתה רוצה להרחיב את הידיעות שלך בצילום קרא על המושגים השונים באתר קליקי. לאחר מכן יהיה לך קל יותר להגדיר צרכים, כולל תקציב (שבלעדיו בכל מקרה אי אפשר להמליץ לך מצלמה).

פורסם
  • מחבר

רשימה מקרית של מצלמות בעיתון לא תעזור לך להבין מושגים בצילום ולא את החשיבות שלהם. - כמובן , לכן שאלתי כאן בתיקווה לתשובה

אנסה לחפש מידע באינטרנט

פורסם

אי אפשר לתת המלצה טובה בלי תקציב. אני אנסה לתת כיוון כללי בכל זאת.

אני מבין שהמצלמה לטובת תיווך דירות או ארכיטקטורה? מרבית הצילומים בתנאי תאורה טובים? אתה צריך זום חזק (כדי להתמקד בפרטים מסוימים מרחק)? כמה אתה מוכן ללמוד את המצלמה (האופציות החצי-אוטומטיות)?

שתי אופציות אפשריות הן הפנסוניק TZ5 והריקו R8. אם אתה מרבה לצלם בחללים אפלוליים או בשעות הערב, יש לשקול אופציה שלישית, הפוג'י F100fd שתוציא תמונות באיכות טובה יותר, אבל אין לה את הזום החזק של שתי הראשונות. כל שלושת המצלמות יודעות להקליט סרטים, הפנסוניק, למיטב ידיעתי, עושה את זה הכי טוב. כל שלושת המצלמות האלו עולות סביב ה-1300 ש"ח.

שאלות: מה זה החישן ואיזה סוג כרטיסים עדיף? SD או xD והאם יש צורך ברגישות עד 1600 אסא או שמספיק 800 (מזכרוני כילד במצלמה רגילה 100אסא היה הרבה מאד סרט מיוחד)

עדיף SD, כל שלושת המצלמות המצוינות מעלה תומכות בפורמט זה.

לגבי רגישות - תתעלם מהמשפט "רגישות עד XXX" היצרניות מגזימות עם נתון זה ויש הבדל רב בין האופציה המרבית בחוגה לבין היכולת של המצלמה להוציא תמונות סבירות באותה רגישות מדוברת, כמו כן, עליה באסא (ISO) היא תמיד במחיר של איכות התמונה. הפוג'י F100 מצטיינת בתחום זה ומסוגלת לטפס עד 800 (עם תוצאות סבירות גם ב-1600), שתי האחרות יתחילו לתת תוצאות מכוערות מ-400 ומעלה.

מצלמה זו מביאה את השאלות: האם יש צורך באנטישוק פנורמה וזיהוי

פנים (אשר לא מופיע במצלמות הקודמות הגם שזו זוטלה בהרבה)

אנטישוק - מנגנון ייצוב תמונה שאמור לקזז מקצת מרעידות היד שלך. תלוי בצרכים שלך ובאוביקט הצילום הספציפי, נעשה רלוונטי ככל שאורך המוקד ארוך יותר (זום חזק יותר). זיהוי פנים - מנגנון העוזר למצלמה להתפקס על פנים אנושיות, יכול להיות לעזר לפעמים, בעיקר אצל צלמים שמצלמים רק במצב אוטומטי לחלוטין.

רזולוציה - מספר הפיקסלים המירבי בתמונה, נתון שלמעשה לא רלוונטי בכל המצלמות הקומפקטיות המודרניות (לפחות האיכותיות).

רגישות - ראה התייחסות מעלה (נושא האסא/ISO)

זום אופטי - המכפלה בין אורך המוקד הקצר לארוך ביותר של העדשה. חשוב יותר שהעדשה תכסה את התחום החשוב לך ושתתן תוצאות טובות בתחום זה. ראה את החלק הראשון של תגובתי.

זום דיגיטלי - שטויות, תתעלם.

פלאש - יש בכל הקומפקטיות, בחלקן סביר, בחלקן עלוב.

CCD - הטכנולוגיה של החיישן הדיגיטלי, הלב של המצלמה, "הפילם הדיגיטלי". זהו הרכיב שקולט את האור ומתרגם אותו לנתונים ספרתיים.

פנורמה - המצלמה כוללת אופציה פנימית או תמיכה בתוכנה חיצונית להדבקת מספר תמונות ליצירת פנורמה (תמונה רחבה).

אחריות - בדיוק כמו במקרר. שני דברים חשובים - משך הזמן ואמינות נותן השירות. משתנה ממצלמה למצלמה ומחנות לחנות (יבוא רשמי או מקביל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים