עבור לתוכן

התלבטות פלוס עזרה למפרט טיפה יותר מבסיסי, 1800 ש"ח פלוס חריגה קטנה אם צריך

Featured Replies

פורסם

שלום

לפני כמספר ימים התלבטתי לגבי מפרט בתקציב של 1800 ש"ח פלוס מינוס, עדיף בלי חריגות של מעל 100

המפרט שלי הנוכחי הוא כזה:

פנטיום 4 3 ג"הרץ

512MB RAM

MSI RADEON X300 ככרטיס מסך

80 ג"ב הארד דיסק. אין לי מושג מעבר לזה על המחשב שלי

מה שבטוח, שקודם כל הוא עושה רעש זוועה

והוא נורא איטי. לוקח לו עד 6 שניות לפתוח תמחשב שלי ואפילו יותר אם לא פותחים אותו הרבה זמן ואז עוד 4 שניות עד שהוא מציג את האייקונים

וזה סתם דוגמא, יש דברים שלוקח לו הרבה יותר זמן. סטארט אפ כמעט ואין תוכנות בהפעלה לוקח לו איזה 6 דקות. ובהפעלה הוא עושה רעש יותר חזק מהמכונת גילוח שלי באמת...

המסך שלי סבבה הציוד ההיקפי והכל סבבה.

אני יודע שאין טעם לשדרג עם מה שיש לי היום, אבל שימו לב למה שאני עושה במחשב:

מסנג'ר

אינטרנט

אופיס (2007)

וינדוס XP עליו כן?

אני גולש באינטרנט עם בממוצע 6 טאבים פתוחים

משחק משחקי פלאש

פעם בשבוע אולי משחק שעה AGE OF EMPIRES 3 זה הכל.

אני מוריד הרבה מהאימיול

ממיר סרטים לפורמט שמתאים לנגן MP3 שלי

ומתעסק עם הספריית וידאו ומוזיקה שלי ומסנכרן לנגן.

AGE OF EMPIRES זה השיא של העומס במחשב שלי.

השאלה היא - להחליף או לא? בתקציב של 1800...

כאילו בכל זאת אם אני פותח עמוד חדש בטאב חדש ובו זמנית פותח את המסמכים שלי הוא נתקע קצת...

The Avatar עזר לי, וכמו כולם בחרתי לקנות באייבורי, לא לנסות לשכנע אותי אחרת.

אני מוכן לקנות מחשב ולשדרג אותו כל עוד זה במסגרת התקציב...

עכשיו אני לא רוצה מחשב בהרכבה אלא מחשב ממה שהם מציעים שם, ואין בעיה לשדרג רכיב כלשהוא.

אם תמצאו לי מחשב להרכבה שהמחיר הרכבה שלו כולל בתקציב וזה משתלם יותר, אין בעיה...

אני צריך לצרכים הספציפיים הללו שפירטתי מלמעלה, ושוב, בלי ציוד היקפי ובלי מערכת הפעלה.

בינתיים זה או זה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1297&CatCode=3

או זה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1291&CatCode=1

עכשיו זה לא אומר שאני מבטל את שאר האפשרויות הכל עוד פתוח, אבל זכרו, אייבורי ולא חנות אחרת.

תודה!

ולא לשכוח לענות לשאלה, האם שווה לי לשדרג? כלומר האם השינוי יהיה שווה בתקציב הזה?

• תגובות 33
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עדכן תקציב בכותרת + העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום בדגש על שקט ונתוני גיימינג - אחרת הדיון ינעל!

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

לכל הפחות תן לינק לת'רד המקורי בבקשה.

בסביבות 1800 ש"ח אפשר לבנות לך מחשב מצויין ושקט יחסית,\ במיוחד אם תסתפק כרגע בדיסק שיש לך.

פורסם
  • מחבר

לא, 80 ג"ב לא מספיק לי, אם זאת הכוונה לדיסק.

אני רוצה מינימום 160

ערכתי כותרת, את הת'ראד אני עוד מחפש... חחח

אני לא רוצה שקט דממת אלחוט לא כזה חשוב לי... אבל שלא יהיה טרקטור.

ושוב אייבורי אני מתעקש.

פורסם

אז למה הכוונה פה?

אם תמצאו לי מחשב להרכבה שהמחיר הרכבה שלו כולל בתקציב וזה משתלם יותר, אין בעיה...

אני שונא לבנות מפרטים מאיבורי - זה מאוד מאוד לא נוח וגוזל זמן.

מפרט זמני - לא מאיבורי

מעבד:

AMD ATHLON 64 5000+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.6GHz 1MB CACHE - ADO5000DOBOX- BOX ¤349

לוח אם:

ASUS M3A78EMH HDMI ¤372

כרטיס מסך:

POWER COLOR PCI-EX 2.0 RADEON HD3450 256MB DDR2 - RETAIL ¤180

דיסק קשיח:

HITACHI 320GB 16MB SATA2 7200 RPM ¤237

צורב DVD:

SAMSUNG SH-S223B x20 SATA BLACK ¤121

זיכרון:

TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz ¤192

מארז:

COMPUCASE 6A19 +HEC 300AR-TF ¤268

קרור למעבד:

GLACIALTECH IGLOO 7310 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 - SILENT PRODUCT LINE ¤56

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤1850

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* שילוב חזק מאוד לתקציב של מעבד - לוח אם וכרטיס מסך ב-Hybrid CF. קרא כאן: http://tinyurl.com/6ct2o5 - שים לב לשורה הירוקה.

* אפשר לקחת לוח זול ודל בהרבה מבוסס 690V כדי לעלות בכרטיס מסך ל-HD2600PRO. לא כדאי לדעתי.

פורסם
  • מחבר

אמרתי שאני מעדיף כלומר מחשבים שהם מורכבים שם כלומר מוצעים ללא צורך בהרכבה אלא רק שדרוג...

אבל אם יש מחשב בהרכבה שהמחיר שלו כולל דמי ההרכבה הוא בתקציב, וזה יהיה יותר טוב ממחשב קומפלט אז סבבה

בכל מקרה, האם המחיר אותו דבר גם באייבורי?

אנשים אגב לדעתי יש פה איזה השפעה מוזרה נגד אייבורי

נכון אולי הם לא מתאימים לכולם

אבל למחשב בסיסי פשוט

הם לא רעים בכלל.

אולי גיימרים וזה אולי אני לא יודע, אבל לדעתי הם נותנים מוצר איכותי בסופו של דבר, יש לי בבית 3 מחשבים מהם כל פעם שנהרס הם תקנו כמו שצריך צ'יק צ'ק..

כל מי שאני מכיר קונה שם ומרוצה.

כל עוד אתה יודע מה אתה רוצה לקנות שם אתה מסודר.

נכון שהם מוסיפים מילים יפות וכאלה בשביל למשוך אנשים אבל זה לגיטימי וזה דרך של שיווק ואין מה לעשות...

כמובן שטיפש שיבוא לשם ינסו לקמבן אותו קצת כמו בכל מקום. כאילו שאתם, תמימים גדולים לא הייתם עושים ככה.

ונחזור לנושא....

תוכל להסביר לי קצת על אותו שילוב כי לא הבנתי בלינק שם... נשמע מעניין!

ולגבי החנות שממנה הרכבת, מה אתה אומר על החנות הזאת?

פורסם

המחשב הנ"ל בא אליך מורכב ובדוק - אז מה ההבדל? לא הבנתי...

עריכה: אם יש לך עוד 200 ש"ח לחרוג קח 9500GT במקום ה-HD3450 ורק אם אתה רוצה לשפר גיימינג. ל-AOE ממש אין צורך לדעתי.

פורסם
  • מחבר

עזוב לא משנה חחח

ערכתי את ההודעה שלי אנא שים לב.

פורסם

העניין הוא שהלוח משלב את הביצועים של הכרטיס המובנה בו (HD3200) עם הכרטיס הנפרד (HD3450) לקבלת ביצועי גיימינג משופרים.

כשאין צורך (99% מהזמן) הוא מכבה את הכרטיס החיצוני ועובד רק עם המובנה וכך חוסך הספק, חום ורעש..

ניתן לראות בלינק שהוא מריץ משחקים כבדים למדי בהגדרות נמוכות-בינוניות... ודאי יותר מ-AOE שציינת.

הלוח עצמו עמוס בכל חיבור, פיצ'ר ויציאה שקיימת כמעט ותומך תמיכת חומרה מלאה בתכני HD. מה עוד אתה מבקש מלוח במחיר כזה?

אההה - יש לו גם ExpresssGate (תגגל בבקשה) וגם תמיכה בתקן PCIE 2.0 החדש (מהירות עבודה כפולה לכרטיס המסך) להרחבות עתידיות.

תומך בשדרוג מלא למעבדי פנום ומהלוחות החסכוניים ביותר בשוק מבחינת הספק.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה רבה...

נשמע מפרט מבטיח..![br]פורסם בתאריך: 28.08.2008 בשעה 21:00:44

אני לא מכיר כל כך את החברות של הזכרון והדיסק קשיח...

תוכל לפרט על זה קצת? חברה אמינה או חברה זולה ופשוט כי זה נכנס בתקציב?

הכרטיס מסך אני שם לב עכשיו

כתוב RADEON

אבל זה לא באמת RADEON זה POWER משהו

זה נשמע גם די מוזר :S

והאם הלוח אם לא יותר מדי מתקדם בשבילי? לא עדיף לחסוך עליו ואת שאר הדברים לשדרג?

אני לא יודע אני באמת רק משער אולי אני פשוט לא מכיר את החברות האלה באמת...

אשמח לעזרה

הא כן והאתר הזה שהבאת לי, לא נראה לי זה בכלל מראה את הביצועים של מה שהצעת לי....:S

אני יודע שזה נשמע מטומטם

אבל אבא שלי חושש שפה בפורום מנסים כאילו לעשות איזו קומבינה שיש לכם קשר לאתרים שמהם אתם מביאים מפרטים אולי אתם מנסים למכור לי איזה דיל כלשהוא... איזה תחמון אנערף.

יש מצב כזה? אם אתה נציג מכירות איכשהוא זה סבבה... זה עוזר לי לקנות ישירות חח

פורסם

המחשב הנ"ל בא אליך מורכב ובדוק - אז מה ההבדל? לא הבנתי...

עריכה: אם יש לך עוד 200 ש"ח לחרוג קח 9500GT במקום ה-HD3450 ורק אם אתה רוצה לשפר גיימינג. ל-AOE ממש אין צורך לדעתי.

סליחה שאני מתערב אבל יש לי שאלה...אם הוא לוקח את ה-9500GT אז גם הכרטיס המובנה וה-9500 יעבדו יחד או שזה רק עם כרטיסים של ATI ?

ועוד שאלה...איזה כרטיס יותר חזק - 9500GT או HD 3650 ? ה-9500 הוא הכרטיס הכי משתלם באזור ה-300, 400 ש"ח?

פורסם

תודה רבה רבה רבה...

נשמע מפרט מבטיח..![br]פורסם בתאריך: 28.08.2008 בשעה 21:00:44

אני לא מכיר כל כך את החברות של הזכרון והדיסק קשיח...

תוכל לפרט על זה קצת? חברה אמינה או חברה זולה ופשוט כי זה נכנס בתקציב?

בשני המקרים מדובר בחברות מוכרות וותיקות בתחום. יש מותגים מוכרים יותר ויקרים יותר. חלקם באמת איכותיים יותר או בעלי פתרונות קירור משופרים אך ההבדלים במחיר גדולים בהרבה מהפערים באיכות אם בכלל - ודאי במפרט הזה.

הכרטיס מסך אני שם לב עכשיו

כתוב RADEON

אבל זה לא באמת RADEON זה POWER משהו

זה נשמע גם די מוזר :S

RADEON זה שם הסדרה של כרטיסי המסך של ATI מזה שנים.

POWER COLOR היא החברה המייצרת את הכרטיס הספציפי. שוב, "יש מותגים מוכרים יותר ויקרים יותר. חלקם באמת איכותיים יותר או בעלי פתרונות קירור משופרים אך ההבדלים במחיר גדולים בהרבה מהפערים באיכות אם בכלל - ודאי במפרט הזה".

והאם הלוח אם לא יותר מדי מתקדם בשבילי? לא עדיף לחסוך עליו ואת שאר הדברים לשדרג?

יתרונו העיקרי של הלוח הוא התושבת העדכנית למעבד (AM2+) שתומכת במהירות ממשק פי 2.5 גבוהה מהתושבת הקודמת שבלוחות הזולים יותר (AM2), מבוססי 690V/690G/740G. משום כך, אם תרצה לשדרג בעתיד את המעבד למרובעי הליבה של AMD (פנום) הם יעבדו עם הממשק האיטי (HT 2.0). בנוסף הם אינם תומכים ב-Hybrid CF, כוללים כרטיס מובנה חלש בהרבה ורובם בעלי מגוון כניסות ומאפיינים קטן בהרבה. לשיקולך.

הא כן והאתר הזה שהבאת לי, לא נראה לי זה בכלל מראה את הביצועים של מה שהצעת לי....:S

לא הבנתי מה חסר לך?

אני יודע שזה נשמע מטומטם

אבל אבא שלי חושש שפה בפורום מנסים כאילו לעשות איזו קומבינה שיש לכם קשר לאתרים שמהם אתם מביאים מפרטים אולי אתם מנסים למכור לי איזה דיל כלשהוא... איזה תחמון אנערף.

זה כבר ממש אבסורדי - מאיבורי הוא לא חושש :o ומאנשי הפורום שעושים הכל בהתנדבות הוא חושש... מה אני אגיד לך ???

יש מצב כזה? אם אתה נציג מכירות איכשהוא זה סבבה... זה עוזר לי לקנות ישירות חח

אני, כמו כל שאר המודרים והמומחים פה בהתנדבות מלאה על זמננו החופשי וכל מי שקשור לאיזושהי חנות מציין זאת בבירור ליד הניק שלו - אחרת הוא מורחק מהפורום!

אני קניתי בכ-20000 ש"ח מ-IQPC ואני מאוד ממליץ עליהם מניסיוני האישי.[br]פורסם בתאריך: 29.08.2008 בשעה 00:06:47

סליחה שאני מתערב אבל יש לי שאלה...אם הוא לוקח את ה-9500GT אז גם הכרטיס המובנה וה-9500 יעבדו יחד או שזה רק עם כרטיסים של ATI ?

עובד רק עם HD2400 ו-HD3450

ועוד שאלה...איזה כרטיס יותר חזק - 9500GT או HD 3650 ? ה-9500 הוא הכרטיס הכי משתלם באזור ה-300, 400 ש"ח?

9500GT חזק יותר. אם כבר ה-HD2600XT עדיף על ה-HD3650

ואני מבקש לא לגנוב את הת'רד מכאן והלאה. תודה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר!

אני גם חושב שאבא שלי מגזים, אבל הוא הציק לי עם זה...

האתר ההוא שהבאת לי עם הדיאגרמות של הביצועים, איפה בדיוק נראה פה המעבד שהצאת לי? יש שם מעבדים אחרים בכלל לא?

אני לא יודע אם מותר לך, אבל האם אתה ממליץ על אותה חנות ממנה הבאת לי את הפירוט הנ"ל? כי היא די זולה!

נשמע נחמד שם...

בקיצור כן נורא אהבתי את המפרט מצטער על השאלה האחרונה שאבא שלי הציג.. :screwy:

ולמה לבנאדם לחשוש מאייבורי? יש טעם לחשוש מתי שאתה לא יודע מה בדיוק אתה בא לקנות, לא מעבר לזה.

בכל מקרה, אני נורא נורא נרוא מודה לך הייתי שמח אם הייתה לי דרך להחזיר לך טובה. אם אתה צריך עזרה בנגני מולטימדיה אני יכול לעזור לך יש לי איזה 4 ואני מבין בזה הרבה

פורסם

תודה רבה על ההסבר!

אני גם חושב שאבא שלי מגזים, אבל הוא הציק לי עם זה...

האתר ההוא שהבאת לי עם הדיאגרמות של הביצועים, איפה בדיוק נראה פה המעבד שהצאת לי? יש שם מעבדים אחרים בכלל לא?

המעבד במפרט (2X5000) חזק במעט מה-4850e שבסקירה כך שזה יתן לך מושג טוב לדעתי. הלוחות די זהים בכל בחינה מעשית.

אני לא יודע אם מותר לך, אבל האם אתה ממליץ על אותה חנות ממנה הבאת לי את הפירוט הנ"ל? כי היא די זולה!

נשמע נחמד שם...

זה מש שעשיתי לא? "אני קניתי בכ-20000 ש"ח מ-IQPC ואני מאוד ממליץ עליהם מניסיוני האישי."

בקיצור כן נורא אהבתי את המפרט מצטער על השאלה האחרונה שאבא שלי הציג.. :screwy:

ולמה לבנאדם לחשוש מאייבורי? יש טעם לחשוש מתי שאתה לא יודע מה בדיוק אתה בא לקנות, לא מעבר לזה.

למה לחשוש - בדיוק ממה שאבא שלך חושש: "מנסים למכור לי איזה דיל כלשהוא... איזה תחמון אנערף."

בכל מקרה, אני נורא נורא נרוא מודה לך הייתי שמח אם הייתה לי דרך להחזיר לך טובה. אם אתה צריך עזרה בנגני מולטימדיה אני יכול לעזור לך יש לי איזה 4 ואני מבין בזה הרבה

תודה רבה - שמחתי לעזור.

פורסם
  • מחבר

הספק כוח הוא חלק מהמארז? כי הוא לא צוין במפרט...

פורסם

כן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים