עבור לתוכן

מפרט-מבוסס על AMD בתקציב של 6000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

Part type Part name

¤ Price

Qty

CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 817.74 ] 1

Motherboards for AMD : Epox 8RDA+ NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) [ ¤ 652.6 ] 1

Memory : Mushkin DDR-RAM 256MB 2700 CL2 Blue Memory [ ¤ 297.36 ] 2

Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 598.91 ] 1

Video Cards : Hercules 3D Prophet 9500 PRO 128MB Bulk Video Card [ ¤ 1285.6 ] 1

Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 52.57 ] 1

CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM AOpen 16/48 Retail [ ¤ 257.53 ] 1

CD-RW / DVD-RW : Lite-On 48/12/48 Retail CD-RW [ ¤ 315.41 ] 1

Monitors : 17" CTX PR711F Flat Trinitron Monitor [ ¤ 1176.8 ] 1

Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case [ ¤ 323.33 ] 1

Subtotal : ¤ 6075.21

Discount : ¤ -0

Delivery Mode : NO DELIVERY Delivery : ¤ 0.00

Total Price ¤ 6075.21

הארות הערות ותיקונים יתקבלו בברכה :)

פורסם

אחלה מפרט רק זכרונות טווינמוס 333MHZ 2700 בסטיק 1 של 512.

תחליף את הכרטיס מסך לכל חברה אחרת יותר זולה מהרקולס.

תתחדש!

פורסם

אחלה מפרט רק זכרונות טווינמוס 333MHZ 2700 בסטיק 1 של 512.

תחליף את הכרטיס מסך לכל חברה אחרת יותר זולה מהרקולס.

תתחדש!

אני עם NOX.

פורסם
  • מחבר

קודם כול אני לא מכיר את החברה "טוויןמוס" אז לדעתי כדי לקחת או וינבונד, גאייל או מושקין כמו שלקחתי את סדרת הכחולים ולא הירוקים.

עכשיו אני גם רוצה לפרוס את הלוח אם שלי שהוא תומך בדואל DDR ואני אקנה שני סטיקים כדי לנצל את האופציה הזאתי...

לגבי כרטיס מסך....לא כדי האיוורור שהמאוור בכרטיס נותן ארת ה100 ש"ח הבדל האלו?

ואם כן.

אז אם אני קונה את הרדאון אייטיאיי 9500 פרו הרגיל והמקורי , כדי לקנות מאוור נוסף\במקום המאוור שבתוך הכרטיס..

אני רוצה להזכיר שאני לא מתכנן לעשות אובר קלוקינג בזמן הקרוב\רחוק...אין למחשב שלי משאלת מוות :)

רק מה שמדאיג אותי זה שבחנות הזאתי p c h.co.il (לצמצם רווחים) המעבד עולה 800 ש"ח....ואילו בפנדה זה עולה 600 ש"ח...

זה האוריגינל בוקס...שניהם...ובאותה מהירות...מישהו יכול אולי להסביר לי למה המחירים כאלו מופקרים בחנות הראשונה?

:P

....עוד מישהו? בתגובות בבקשה?

:hi:

פורסם

קודם כול אני לא מכיר את החברה "טוויןמוס" אז לדעתי כדי לקחת או וינבונד, גאייל או מושקין כמו שלקחתי את סדרת הכחולים ולא הירוקים.

עכשיו אני גם רוצה לפרוס את הלוח אם שלי שהוא תומך בדואל DDR ואני אקנה שני סטיקים כדי לנצל את האופציה הזאתי...

לגבי כרטיס מסך....לא כדי האיוורור שהמאוור בכרטיס נותן ארת ה100 ש"ח הבדל האלו?

ואם כן.

אז אם אני קונה את הרדאון אייטיאיי 9500 פרו הרגיל והמקורי , כדי לקנות מאוור נוסף\במקום המאוור שבתוך הכרטיס..

אני רוצה להזכיר שאני לא מתכנן לעשות אובר קלוקינג בזמן הקרוב\רחוק...אין למחשב שלי משאלת מוות :)

רק מה שמדאיג אותי זה שבחנות הזאתי p c h.co.il (לצמצם רווחים) המעבד עולה 800 ש"ח....ואילו בפנדה זה עולה 600 ש"ח...

זה האוריגינל בוקס...שניהם...ובאותה מהירות...מישהו יכול אולי להסביר לי למה המחירים כאלו מופקרים בחנות הראשונה?

:P

....עוד מישהו? בתגובות בבקשה?

:hi:

טוונימוס עדיף על ווינבונד וגם על מושקין וג'ייל, במערכות מבוססות AMD אין טעם לקנות 2 סטיקים לא יהיה הבדל.

לא אם לא מתוכנן OC לכרטיס מסך אין כל סיבה לקחת איורור יותר טוב.

ומעבדים לא מומלץ לקנות בגרסאת הבוקס משום שהמאורר שאיתו מקבלים את המעבד דיי גרוע ואפילו מאוד וב200 ש"ח הבדל האלו תוכל לקנות קירור הרבה יותר איכותי.

פורסם

הכותרת שלך אינה אינפורמטיבית מספיק ואינה תואמת את כללי הפורום אנא בדוק את הכללים וערוך את הכותרת בהתאם.

בתודה, צוות HWzone

פורסם
  • מחבר

בקשר למעבד אני כבר דיברתי עם בעל החנות שהוא גם אמר את אותו הדבר אז לקחתי וואלקנו 9 ומעבד טראיי..

מממ..

לגבי כרטיס מסך...אני רוצה לצאת עם ראש שקט שיש לי קרור טוב לכרטיס מסך..

מממ..

אני אחרי הכול אקח שני סטיקים של זיכרון...ככה שאם אחד יתקלקל...יש אפשרות להוציא כסף כמעט בחצי בלי לשלם את הכמות השלמה..

אבל רציני אף פעם לא שמעתי על טווין מוס...למישהו יש ניסיון אתם?

תודה. :)

פורסם

לגבי הקירור של כרטיס המסך.. הנה תגובה שלי בפורום שמציגה בצורה מובהרת את כל השיקולים ואת המסקנות הסופיות. מצוטט.

"כרטיס של GigaByte- וואלה, כשקראתי את ההודעה לגבי הקירור שלו, עלה חיוך על הפנים שלי. הקירור שלו הוא בסדר גמור. אם הוא הזול ביותר הנמצא, לך עליו ואל תחשוב פעמיים. כלומר, תחשוב על זה (כותב אותה תגובה טפשית).. למה שג'יגהבייט תמכור כרטיסי מסך עם מאווררים פגומים? לחברה זו ישנו מספיק נסיון ורמת פופולאריות מספיק גבוהה בשביל שלא לעשות כאלו שטויות. כמה כבר עולה המאוורר שעל כרטיס המסך? נכון מאוד, הוא אינו שווה אגורה שחוקה.

אגב, נדיר שתמצאו הפרשי מחירים שבין כרטיסים זהים על-שם חברות שונות, ורק משום שאותן חנויות שמוכרות את אותם כרטיסים, מעלות את מחירו של אחד הכרטיסים, >במקרה< את האחד שהחברה שלו בעלת נסיון יותר, וזאת רק משום להרויח יותר ולהסביר ללקוחות ש.. 'בשביל לקבל יותר, משלמים יותר'. הביצועים של הכרטיסים זהים. אם רוכשים כרטיס ללא החבילה שלו, הפרשי המחירים מצטמצמים (מחירי הכרטיסים של Hercules יורדים בצורה דראסטית גם הם) והתמורה למחיר נותרת, כמובן. ואם כך הם הדברים, אז לשם מה לשלם יותר בשביל כרטיס זהה? הקירור שבכרטיסי המסך של Hercules אינו טוב יותר. אלו סתם זיבולי שכל שאין לי מושג מהיכן החלו להתחלחל.

וגם אם אכן קיים לכרטיסים שלהם קירור טוב יותר, אז עדיין לא קיימת סיבה לרכשם. וכי למה? משום הסיבה הפשוטה שאין טעם בתוספת הקירור הזו. שוב, למה? 1) היא לא מביאה לתוספת בביצועים. 2) היא אינה מאפשרת OC, משום שאם מבוצע OC פשוט אז כל קירור מספיק, ואם מבוצע OC כבד אז הקירור הזה וכל מערכות הקירור של שאר החברות בין כה וכה לא יספיקו. 3) אם המארז מקורר בצורה טובה, הוא יחזיק כל כרטיס מסך בצורה ממוצעות ויותר ומעלה. אם המארז מקורר בצורה מזעזעת, הכרטיסים אמנם ישרדו. אבל, בעיקרון, כשהכרטיס של Gigabyte יפול משום החום, גם הכרטיס של Hercules יפול.

הכרטיס של PowerColor- גם הוא בסדר גמור. מלבד הקירור, שום חלק לא מיוצר ע'י PowerColor, ולפיכך שלא קיימת שום סיבה שלא לבחור בו, אם הוא הזול ביותר שנמצא. הסברתי כבר את הנסיבות לבחירת כרטיס מסך ואת השיקולים שביצירת וחיבור הקירור לכרטיסי המסך, כך שאין טעם להשקיע בכרטיס מסך אחר. וחוץ מכך ש-Gigabyte היא חברה אמינה ולא תעשה דבר שכזה, הגיוני להאמין שאם חברה עושה דבר שכזה, לא יקנו מוצרים שלה ואף לא ימכרו אותם. ובלי קשר, המחירים של המאווררים הם מאוד זולים, אז אין טעם לזלזל בדבר שכזה, או לטעון שהוא הגורם למחיר הנמוך. יש להוסיף גם מטעם ההיגיון שאם חברה מוכרת כרטיסי מסך, אז אלו יתפקדו בתור כרטיסי מסך. למה שכרטיס מסך שנמכרים, יעשו בעיות למוכרים ולרוכשים? אז זהו, שלא קיימת."

בקשר לקירור של המעבד.. לא מתוכנן OC ולכן הV9 מיותר. זהו אמנם לא הקירור שהיה נבחר במקרה ודווקא מתוכנן היה OC, אבל זהו בהחלט שאיננו קירור לכאלו שלא יבצעו אחד. קירור זול ומומלץ יותר הוא בהחלט שהרבה יותר זול. מצד אחד, תוכל לקנות סתם 'קקי' ג'נרי של איזו חברה שיעשה את העבודה ושלא ירעיש, אבל מצד אחר תוכל לקחת HSF שכמו הV6Cu של Thermaltake. בהחלט שיעשה את העבודה ובהחלט שאף אחד לא צריך יותר ממנו, אלא אם כן המארז שלו מקורר בצורה מאוד גרועה.

פורסם
  • מחבר

ואי...דפקת פה חתיכת נאום :o

תודה.

עכשיו..

באתר של אמד כתוב שאם המעבד לא יתקרר מספיק אז יגרם נזק למעבד...

אני לא רוצה שזה יקרה והמעבד הזה הוא במיוחד מתחמם...

אז יותר כדי לקנות עם זה מאוורר טוב...אפילו אם לא למטרת אוברקלוקינג...ואני גם לא מתכנן לדפוק 20 מאווררים במארז שלי..

אני אשאיר אותו אך שהוא..

בגלל זה אני כנראה אקח את הוולקנו..המוכר..מתוך נסיון נתן לי נתון...לקחת את הוואלקנו 9 או 7+....

אני רוצה לישון עם ראש שקט בלי דאגות על המעבד...

אותו דבר עם הכרטיס מסך..

אני לא יודע על מה ביססו את ה"שמועות" שכרטיסי הרקולס מאווררים יותר טוב...אבל אני מניח שכדי לדבוק במה שאחרים אומרים...

זה מחשב שולחני ראשון שלי..אני לא רוצה בעיות...אני רוצה לצאת עם ראש שקט...אני רוצה להנות בלי לדאוג..

אני'לא יודע...גם עוד אחד הציע לי לקחת כרטיס של ג'יגה בייט....אבל אין גם כרטיסי רדאון 9500 פרו 128 מגה בחנויות...לפחות אני לא מצאתי..

אחרי כול זה...מישהו יכול להמליץ עוד?

וגם...אם מישהו מכיר חנויות...לא משנה לי אפילו אם יש להם אתר או אין להם....במרכז...קרוב לבת-ים...אני אשמח מאוד...תודה.

פורסם

- אני לא אמרתי שקיים R9500P של Gigabyte ואני בהחלט שלא המלצתי על הדבר. בסה"כ אמרתי שתיקח את הR9500P הזול ביותר שתמצא.

- הזיכרון שלקחת הינו בזבוז. קח זיכרון ג'נרי שלו צ'יפים של Winbond, או כל שני מודולים זולים אחרים, אם אתה כ"כ מתעקש על הדבר הדבילי.

- המארז שלקחת הוא שחור. שים לב כי לא קיימת התאמה בינו לבין שלושת הכוננים אשר במפרט אשר יראו לא יפה עימו.

- אם לא תשתמש ברזולוציה 1600x1200, קח את הPR705F במקום הPR711F. הפרש של 100ש"ח במקביל לקצב ריענון טוב יותר ברזולוציה הנ"ל.

- אני מתעלם מלוח האם בהנחה שאתה בוחר בו רק משום הFirewire, כי בשורה התחתונה, אין שום טעם אחר ברכישתו.

פורסם
  • מחבר

אז איזה לוח לקחת?

ואם אני לוקח את איי טי איי הרגיל...זה בסיידר ? כמו שמאמרת..\:

מארז..תכננתי שיהיה ככה..

שהכוננים יהיו בצבע לבן...והמארז עצמו בצבע שחור..

טוב...אז ככה...איזה עוד סיבות לא לקנות את הדברים שרשמתי?

המסך מומלץ ע"י כולם...אני לא מבין בהבדלים אז אני לוקח את הטוב ביותר.

:)

פורסם

אם אין צורך בIEEE1394, תוכל לקחת את הNF7 של Abit שעולה 50ש"ח פחות. אם אין צורך בכרטיס רשת, תוכל לקחת את ה8RDA הרגיל. כלומר..

8RDA+ - OC + Firewire + LAN -650nis

NF7 - OC + LAN -600nis

8RDA - OC -530nis

בקשר למסך.. Hmm.. and what kinda' bullshit is that? הסברתי לך את ההבדלים שבין השניים ומדוע אחד מהם משתלם על האחר במקרה מסוים.

עשה את שיקוליך ע"פ צרכיך ותקציבך. וחוץ מכך, תתחדש.

פורסם
  • מחבר

חחח...תודה רבה...

אני אשאר עם כול המפרטו שבניתי..רק כמה שינויים..

את המעבד אני לוקח 2500 AMD הTRAY ומוסיף ואלקנו 9..

את המסך אני משאיר..

את הכרטיס מסך אני מחליף לאיי טי איי הרגיל(כי הרי הוא המקור לא?אולי תמליצו לי על חברות אמינות ולא חברות קבר? ::)) אבל הבעיה היא מאיפה לקנות מאוורר לכרטיס מסך בזמן שהמאוורר ידפק?

ואם המאוורר נדפק אז הכרטיס גם נדפק בגלל שאני לא אדע מתי המאוורר מסתובב..\:

ומה עם הויכוח של מה יותר טוב...הג'יפורס 4600 TI או הרדאון 9500 פרו?

נראה לי אני אקח את הרדאון.. ::)

עכשיו..

את המארז אני משאיר...ואת הלוח אני משאיר בגלל שזה משתלם..אם אני איי פעם ארצה להעביר מהמצלמת וידיאו חומר למחשב..

אז אני יוכל בעזרת כבר פיירוואייר ...ויש גם בנוסף כרטיס רששת אז אין לי מה לדאוג לא?

כרטיס קול אמרו לי שהוא מצויין ...תקנו אותי אם אני טועה.. :P

וזהו..

שיפורים נוספים משהו?

פורסם

אני אגלגל עיניים ואתעלם. אני ושאר חברי הפורום אמרנו את שלנו. אם אתה לא מעוניין להקשיב, זוהי בעיה אחרת. כי מה שנכון, נכון.

עריכה- אני מרגיש רע עם עצמי שאני נותן למידע דפוק שכזה להתגלגל כאן בפורום, אז החלטתי להגיב.

כרטיס הקול הוא מצוין? על איזה כרטיס קול אתה מדבר? איזה כרטיס זה שלא יהיה, לכל משתמש ביתי+ אין טעם ביותר מהAC97 המובנה שעל לוחות האם אשר מבוססים על הצ'יפסט nForce2. אם אתה מדבר על כרטיס הקול ההוא שעולה 200-300ש"ח, אז אני אחדש לך ואחזור שנית על דברי. אין כרטיס קול במחיר שכזה (יד ראשונה) שמציג ביצועים טובים יותר מהAC97. ה-Audigy נופל לרגליו וכי הוא דיי חבר טוב של ה-Audigy2.

כרטיס המסך. מבחינת כרטיסי המסך של ATi, אין דבר שכזה חברת קבר. ATi מייצרת גם את השבבים של כרטיס המסך וגם את הPCB עצמו, כך שאין הבדלים בביצועים שבין כרטיסי המסך. הדברים היחידים שנקבעים פיזית ע"י החברה אשר שמה מתנוסס על המוצר הם החבילה עימה המוצר מגיע והקירור שמורכב עליו. בין אם זוהי Connect3D, חברה אשר לא מוכרת בעיניך, ובין אם זו Gigabyte, הלא היא חברה הרבה יותר מוכרת, הביצועים הם זהים וכך גם הקירור.

גם אם המארז מקורר בצורה המזעזעת ביותר, הכרטיס של Hercules הוא אינו מומלץ. זוהי אינה תוספת קירור ניכרת, כשגם אם כן, היא לא תשרוד גם היא עם חום כבד. ההמלצה היא, כפי שהזכרתי קודם, לרכוש את הR9700 הזול ביותר שתמצא. בין אם זו ATi, Powercolor או אפילו Xello. כל אחת מין החברות הללו, ואחרות, הן בבעלות כרטיסי מסך דיי זהים אשר מציגים ביצועים זהים לחלוטין ואין הבדלים מהותיים אשר אמורים לגרום למישהו להעדיף אחד על פני משנהו.

הזיכרון. התזמונים, הצפיפות וכמעט וכל מפרט הPC2700 שבגרסאת ה-Blue של Mushkin יהיה זהה לזיכרון שחברתו מוכרזת כ-Hynix Winbond או כל חברה אחרת. במקרה ולא מתוכנן OC, הביצועים הם זהים. אתה יודע מה? התבונן בזה כך. אתה משלם 600ש"ח על 512MB זיכרון כשאת אותם ביצועים תקבל גם ב512MB של זיכרון שעולים 350ש"ח. מאילא אם היית לוקח שני מודולים זולים, אז הייתי אומר 'מאילא'. כלומר, אם בא לך לבזבז 50ש"ח על קטע מטופש של 'למקרה ואחד ידפק'. אבל 250ש"ח? בזה אתה כבר יכול לרכוש עוד מודול של 256MB זיכרון. כמובן, ודבר שלא הזכרתי, מבית TwinMOS.

הקירור של המעבד. תעשה מה שבראש שלך. אני הצגתי בפניך עובדות ושיקולים חכמים יותר מהשיקולים שבהם בחרת. עשה כרצונך.

פורסם
  • מחבר

טופ תודה..

אבל בקשר לכרטיס מסך...

אין לי תקציב לרדאון 9700...

למה אתה מתכוון?

ולגבי כרטיס הקול...אז הזה שעל הלוח הוא מצויין? כי כעיקרון כול החיים שלי סובבים סביב המוזיקה...ככה שאני צריך משהו טוב..

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים