עבור לתוכן

לא מצליח להתקין

Featured Replies

פורסם

יש לי פנטיום 3 800 עם כונן SCSI. הHDהיה NTFS אך המרתי אותו ל- fat 32 ופירמטתי את כונן C. עכשיו, כשאני בא להעלות את הכונן ע"י דיסקט איתחול של WIN98 הוא לא מזהה בכלל את כונן התקליטורים.

ניתקתי את הHD וחיברתי אותו למחשב שני (פנט' 4 1500 ). ממנו יצרתי בHD המפורמט תיקיית WIN98ו תיקיית WINXP כהכנה לבאות.

העתקתי את הקבצים מתוך הCD של WIN98 לתיקייה החדשה וכנ"ל עם דיסק של XP.

כשאני בא להתקין את 98' בHD המפורמט ע"י דיסקט האתחול במחשב הראשון (דרך הדוס) אני רושם: CD WIN98 . אח"כ, כשאני בתוך התיקייה, אני לוחץ SETUP אך כלום לא קורה. הוא פשוט קופץ שורה ושוב רשום C:\ CD WIN98 כאילו כלום לא נכתב.

ניסיתי כמה פעמים וגם ניסיתי לבצע את ההתקנה מהמחשב היותר חדיש כHD נוסף, אך הוא לא נתן כי כבר מותקן שם XP.

מה עושים?

/עריכת המודר/

הכותרת תוקנה

פורסם

תשנה את הכותרת , זה הדבר הראשון שתעשה , אח"כ נראה מה עוד אפשר.

פורסם

תגדיר בבאיוס את כונן ה CD_ROM שלך כך שהוא יפעיל את הדיסק של כל מעכרת חלונות שאתה צריך לא צריך להעביר כוננים קשיחים ואת כל הבלגן הזה.

וזוות כלל לא בעיה קשה כלל לא!!!

מה זה פה את מאתגר אותנו אנחנו לא חייבים לעזור ובאמת מה זוות הכותרת הזוות :nono:

בהצלהח בפתרון הבעיה

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא מאתגר ואף אחד לא מפקפק במוחות הגדולים שעוזרים לסתומים כמוני. די עם הרגשי נחיתות!

כבר טיפלתי בכל ההגדרות האפשריות נBIOSועדיין אין תגובה. הוא לא עובר את המחסום בדוס.

האם יש קשר לזה שחיברתי את הHD הבעייתי לslave, כלומר לIDE2 במחשב הטוב?

האם משנה עם ה CDמחובר ישר לHD הראשון, אז לIDE1 ורק דרך לוח האם הHD השני מכיר אותו? האם יעזור לנתק את הCD ולחברו עם הHD הבעייתי ישירות ללוח האם במחשב הבעייתי?

תודה, ואני לא מזלזל ולא מאתגר!

פורסם

אתה עושה סלט מכל המונחים...

קודם כל, מה מחובר בSCSI? ההאריסק או הCD?

ההארדיסק שעליו אתה רוצה להתקין את מערכת ההפעלה צריך להיות הprimary master, כלומר הMASTER של IDE1.

כל השאר לא משנה איפה הוא מחובר.

איזו גירסה של 98 אתה מנסה להתקין? enabled או localized? בטוח שזו גירסה מלאה ולא גירסאת עדכון? גירסאת העדכון לא תעבוד אם לא מותקנים לך קבצי מערכת הפעלה ישנים על ההארדיסק (אפילו סתם DOS 7).

ומה הגירסה של XP?

בוא, תסביר שוב, לאט ועם סימני פיסוק (זו לא שעה לתרגילים בהבנת הנקרא) מה מחובר לאן, ומה ניסית לעשות ולא עבד.

ותשנה את הכותרת, אחרת האנשים לא ירדו לך פה מהראש.

פורסם

יכול להיות שאתה מפעיל את ה-setup של הדיסק של win98 ולא את ה-setup בתוך אחת התיקיות loc/ena? כי ה-setup הזה אמור לפעול רק דרך windows...

ובאמת תשנה כותרת למשהו יותר אינפורמטיבי... תחסוך לנו את סימני הקריאה וההצהרות שמדובר בת'רד למבינים - מי שלא מבין לא יענה לך.

פורסם

אני יודע שעל מנת להתקין WIN XP מהדוס אתה חייב להפעיל אותו מתיקיית הENA שעל דיסק ההתקנה

בקשר ל98 זה פחות או יותר אותו רעיון - הSETUP שנמצא בדיסק בתיקייה הראשית מיועד לפעול רק תחת WIN אחר

תחפש את תיקיית הENA שבדיסק ותפעיל אותו

בהצלחה

פורסם

עשית כזה סלט שכבר לא מובן מה הבעיה......

אתה מאתחל את המחשב מהדיסק של מערכת ההפעלה??? (BOOT FROM CDROM)

אם כן...הכי פשוט....

תכניס את דיסק ההתקנה של חלונות 98 (במידה והוא מקורי או צרוב כ BOOTABLE)

תבחר ב INSTALL LOC/ENA

ותמשיך עם ההתקנה בלי בעיות ובלי לחפש קבצי SETUP (אני רואה שאתה לא מומחה בזה :bash:)

חוץ מזה.....עצה שלי....אם אין לך כלום על הדיסק הזה פשוט תפרמט אותו וזהו....בפורמט פשוט.

נ.ב. אתה מחפש מישהו במבין שיענה לך אבל אתה לא טורח לתאר את הבעיה בצורה נכונה.

וזה שהעירו לך על ה"למבינים בלבד" זה לא עניין ל רגשי נחיתות ...זה עניין של צורת כתיבה....

אתה מתאר בעיה פשוטה ומחפש רק מי שמבין....מה שגורם לאנשים לא להתיחס אליך ברצינות

פורסם

אני יודע שעל מנת להתקין WIN XP מהדוס אתה חייב להפעיל אותו מתיקיית הENA שעל דיסק ההתקנה

בקשר ל98 זה פחות או יותר אותו רעיון - הSETUP שנמצא בדיסק בתיקייה הראשית מיועד לפעול רק תחת WIN אחר

תחפש את תיקיית הENA שבדיסק ותפעיל אותו

בהצלחה

כדי להתקין את winxp (או כל NT אחר) מדוס אתה צריך להריץ קובץ בשם winnt.exe שנמצא בתיקיית I386. אין תיקיית ENA או LOC - הדברים האלה קיימים רק בגרסאות לא אנגליות של Win9x.

פורסם

יש לי בקשה מכל הלבבות הטובים שעוזרים ל, תסלחו לי, גועל הנפש הזה, קודם כל תוריד את האף אחר כך תשנה כותרת ואח"כ תתנצל אחרי שתעשה את זה אני ושאר האנשים פה יעזרו לך, אני מבקש מכל חברי הפורום לא ליסבול זלזול שכזה ולתת לבן אדם להתנצל ולהוריד את האף לפני שתמשיכו לעזור לו.

בתודה (לחברי הפורום לא לdomuzy)

naorai

פורסם

יש לי בקשה מכל הלבבות הטובים שעוזרים ל, תסלחו לי, גועל הנפש הזה, קודם כל תוריד את האף אחר כך תשנה כותרת ואח"כ תתנצל אחרי שתעשה את זה אני ושאר האנשים פה יעזרו לך, אני מבקש מכל חברי הפורום לא ליסבול זלזול שכזה ולתת לבן אדם להתנצל ולהוריד את האף לפני שתמשיכו לעזור לו.

בתודה (לחברי הפורום לא לdomuzy)

naorai

אני לא חושב שצריך להתעצבן כ"כ... אף אחד לא באמת הסביר את הצורך בשינוי כותרת ואת הסיבה שהוא עדיין לא הסביר מה בדיוק קורה אצלו במחשב אני חושב שאפשר לתלות בכך שהוא פשוט עוד לא קרא את התגובות... ותכל'ס מי שעוזר עושה את זה לא בשביל בנאדם ספציפי, אלא יותר בשביל הקהילה. הת'רדים קיימים לא רק לטובת היוצר שלהם אלא גם לטובת כל אלה שרוצים ללמוד את הנושא, וחבל לקלקל אפשרות למידה בגלל חוסר קונפורמיות אצל בנאדם...

פורסם

רק רציתי לציין שDOMUZY, הכותב, משום מה לא מצליח להכנס להוספת תגובה ולכן נתבקשתי על ידו להתנצל על הנימה המתנשאת (מסתבר) ועל הזלזול- שמשום מה נתקבל כך שלא במתכוון- שנבע מדבריו.

הוא מעוניין - למרות התנסחותו הילדותית והלא חכמה במיוחד של NAORAI- להודות באמת ובתמים לכל אלו שכן עזרו והוא בסוף כן הצליח לסדר שם את הבלאגן שהיה לו עם ההארד דיסק.

תודה מיוחדת לMOOOSH על ההבנה שיש אנשים, שלא מבינים כמו אדון NAORAI (שלמעשה הוא המתנשא :bash:), ושייתכן שיבלבלו ויטעו במושגים ובצורת הכתיבה.

ושוב תודה לכל העוזרים למיניהם, שמצדיקים קיום פורום תומך שכזה.

ב/DOMUZY

פורסם

naorai היקר... אני ממש לא יודע מה אכלת בבוקר - אבל זה כנראה היה מקולקל!!!

מי אתה בכלל שתגיד לאנשים פה בפורום לא להתיחס לשאלה של חבר אחר בפורום???

חשבת על האפשרות שהוא פשוט לא מבין גדול במחשבים וגם (עפ"י מספר ההודעות שלו) דיי חדש בפורום - ואולי בגלל זה הוא לא כל כך יודע מה זה שאלה למבינים ומה לא !?

אני חושב שהתגובה שלך הייתה ילדותית ומתנשאת ואתה זה שצריך להתבייש ולהתנצל.

ועוד משהו - קראתי את ההודעות של דומוזי כמה פעמים - ועדיין אני לא מצליח להבין על מה אתה רוצה שהוא יתנצל.

וחוץ מזה, מי אתה בכלל שתקרא פה למישהו אחר גועל נפש? חוצפן!

צריך לזכור שזה פורום של תמיכה טכנית ולכן סביר להניח שחלק לא קטן מהשאלות יגיעו מאנשים שלא הכי מבנים במחשבים ודיי חדשים בפורום הנכבד הזה - ולכן סביר להניח שלפעמים הם יחסירו פרטים או יכניסו פרטים לא רלונטים כמו על הדיסק הסקאזי (למרות שמישהו אמר להם לא לעשות זאת).

לכן מי "שמסתובב" בפורום הזה צריך לגלות הבנה ולא לחפש בכח אם מישהו מנסה לפגוע בכבוד שלו (מזה הרגשי נחיתות האלו naorai?)

מי שחושב שהנימה באחת הת'רדים לא מתאימה לו - שלא יגיב !

אני מתנצל מראש על על הנימה העצבנית שלי - בפני שאר חברי הפורום (לא naorai), אבל כבר כמה פעמים אני רואה פה אנשים שחושבים שבגלל שהם מבנים ויכולים לעזור לאחרים - מישהו, וסליחה על הביטוי, צריך לנשק להם את התחת.

הפורום הזה נועד כדי לעזור לאנשים מתוך אמפטיה ורצון לעזור - ומי שמסתובב פה בשביל שיגידו לו כמה הוא גבר - לדעתי לא צריך להיות פה!

רק רציתי להגיד...

פורסם

אנשים, מה עובר עליכם? תומר צודק. הבן אדם חדש כאן ואתם פשוט הגעלתם אותי בתגובות שלכם. הקרינה מהמחשב דפקה לכם ת'שכל?

naora, אני לא יודע אם אתה אחד מראשי הפורום, אבל אם חסמת בן אדם רק בגלל שהוא לא מתבטא בבירור, ורק בגלל שהוא רשם "למבינים", אז תתבייש לך, ושהאתר הזה יתבייש לעצמו. לא הייתי כאן חודש ופתחו כאן גן ילדים. כנראה שיש לך בעיה קשה בדימוי העצמי אם אתה מתעסק בכותרות במקום לעזור לאנשים. על מה ולמה הוא גועל נפש? כי הוא כתב "למבינים"? הכל בסדר אצלך בבית?

יש לי רעיון מצויין בשבילך. בפעם הבאה אם הכותרת לא מוצאת חן בעינייך, אל תכנס ואל תתיחס. אם אתה מחפש לריב, יש פורום נוער בנענע.

הפורום הזה קיים גם ובעיקר לאנשים שלא בדיוק מבינים מה עובר על המחשב שלהם, אתה הוא זה שמתנשא ודורש כל מיני דרישות מוזרות מאנשים בתמורה לעזרה. במקום להתעסק בעיקר ולעזור לבן אדם אתה מתעסק במה שכתב בכותרת.

ועידו, זו בעיה שנראית לך פשוטה, אם היא היתה פשוטה גם לDOMUZY אז הוא לא היה כאן.

DUMOZY, תמשיך להגיע ותשתדל לא ""להעליב"" כאן אנשים. יש כאן כמה רגישים במיוחד.

פורסם

בעיקרון אני חולק את אותה דעה עם naorai. אני מכבד מאוד משתמשים חדשים ומשתדל לעזור תמיד, אבל, ההערה הזו "למבינים בלבד" קצת מטרידה אותי את האמת. אני הייתי מבקש ממנו לשנות את הכותרת, אבל לא שום דבר יותר מזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים