פורסם 2008 באוגוסט 2717 שנים שלום לכולם, בן דוד שלי לא היה צריך את המחשב הישן שלו ולכן החלטתי לקחת אותו ולשפץ אותו . נתחיל בזה שהוא היה גרוטאה שלקחתי אותו . הוא היה כל הזמן נכבה , מלא באבק והיה מבולגן והחלטתי לסדר אותו . ככה קיבלתי אותו (רק שבמקום ה CD שלמטה היה חסר מכסה) וככה הוא נראה מכל הזויות (רק בלי האזיקונים על הכבל 20 פינים) אז איפה נתחיל...התחלתי את הפרויקט אתמול והיום גם ביצעתי מספר פעולות. הגומיה של המגש של ה DVD היתה קרועה ולכן המגש לא יצא. פירקתי גומיה מכונן ישן ושמתי בחדש לקחתי את המלחם שלי והמסתי את הקצוות של האזיקונים ששמתי כדי שלא יהיו חדים לקחתי רגליות גומי מרמקול ישן שהיה לי והדבקתי על רצפת המארז מה CD שפירקתי ממנו את הגומיה ל DVD לקחתי את הגג שלו ואני מתכנן להכין ממנו קירור לדיסק קשיח רק מחר אני צריך לחתוך את החורים שיחזיקו אותו וחור למאוורר עם ג'קסוו היום פירקתי את הקירור של המעבד והוא היה ממש מטונף כמו שרואים. אה... ושכחתי להזכיר שהמעבד הזה (pentium IV 2.4GHz) מגיע ל 72 במנוחה ואני מתכנן להוריד לו כמה שיותר ע"י החלפת משחה תרמית ושיפור הקירור הקיים. ואין פלא שהוא התחמם ... שמו עליו שכבה ענקית של משחה תרמית בנוסף לפד תרמי שהיה מודבק מתחת למשחה ואחרי ניקוי אינטנסיבי עם הרבה צמר גפן , אלכוהול 70% , קצת שטיפה במים והברשת המאוורר זאת התוצאה: ואחרי זה עשיתי הפסקה והלכתי לקנות משחה תרמית ומאוורר 120 וניירות שיוף לשייף את ההיטסינק וגם קפצתי לחנות מחשבים להביא שקית אנטיסטטית כדי לשים מתחת למעבד והתחלתי בזהירות לנקות את המעבד עם קסמי אוזניים אלכוהול כמובן לבשתי כפפות ניילון נגד חשמל סטטי לפני אחרי וקצת פרופורציה ;D ואח"כ התחלתי לנסות לשייף את ההיטסינק. השתמשתי בלוח גירים ישן בתור משטח עבודה , בארבעה ניירות זכוכית 400 600 1000 ו 1200 (לא מצאתי 800) ובסבון כלים לצערי תוצאות השיוף ממש לא סיפקו אותי בלשון במעטה ולמעשה הרסו יותר מאשר עזרו וזאת בגלל הנייר שלא היה איכותי והיה עם "קמטים" ולכן מחר אני מתכוון להשתמש בכלים כבדים יותר אח"כ ניקיתי את תחתית המארז עם סקוטש והורדתי את המדבקה שהיתה למטה וזהו לעדכון זה עידו הכותרת נערכה ע"י Milk-Inc
פורסם 2008 באוגוסט 2717 שנים אם אפשר לשאול, על איזה גומייה אתה מדבר שנקרעה לך בDVD?אתה יכול אולי לצלם איפה היא נימצאת? אולי זה הבעיה גם בסידי שלי..
פורסם 2008 באוגוסט 2817 שנים מחבר אם אפשר לשאול, על איזה גומייה אתה מדבר שנקרעה לך בDVD?אתה יכול אולי לצלם איפה היא נימצאת? אולי זה הבעיה גם בסידי שלי..זה קצת סיפור..כי בשביל להראות לך אני צריך לפתוח את המגש ובשביל לפתוח את המגש אני צריך להדליק את המחשב ואין לי מעבד מורכב כרגע אבל אני מוכן להסביר. אם תכניס סיכה לחור שמוציא את המגש ממש שם יש 2 גלגלי שיניים אחד גדול ואחד ממש קטן אתה פשוט שם גומיה בין הגדול לקטן וזהו . רצוי שזאת תהיה גומיה תעשיתית ולא גומיה רגילה אבל גם רגילה תספיק כפתרון זמני.
פורסם 2008 באוגוסט 2817 שנים מארז נחמד עם פונציאל אדיר למודינג מקיףמה עם צבע אולי חלון? קצת אורות ?דרך אגבראיתי לוחות אם שחורים ירוקים אדומים צהובים אבל סגולים לאמזה הלוח עם הצבע המוזר הזה ? (יש לו צבע פצצתי)עם לדים כחולים יהיה שמה ממש חלון ראווהניראה נחמד מאוד עד עכשיו רק חוששני שתר'אד כזה מתאים יותר ליומני פםרויקטיםמעבד לכך לגבי ההוא של הגומיהשל גומיה שחורה שמסובבת גלגל שמסתובב על ידי גלגל שנייםחפש אותה בקשמת הסידי אם היא לא שמה כניראה כי ניקרעה וצריך להחליףאני חושב שתוכל לזהות את הבעיה רק אםן תפתח את הסידי ותחפש שמה גומיה שחורה קרועהאם אתה גם שומע רעש של זזזזזזזז כזה שאתה מנסה לפתצוח את הסידי כניראה שזאת הבעיה
פורסם 2008 באוגוסט 2817 שנים מחבר מארז נחמד עם פונציאל אדיר למודינג מקיףמה עם צבע אולי חלון? קצת אורות ?דרך אגבראיתי לוחות אם שחורים ירוקים אדומים צהובים אבל סגולים לאמזה הלוח עם הצבע המוזר הזה ? (יש לו צבע פצצתי)עם לדים כחולים יהיה שמה ממש חלון ראווהניראה נחמד מאוד עד עכשיו רק חוששני שתר'אד כזה מתאים יותר ליומני פםרויקטיםמעבד לכך לגבי ההוא של הגומיהשל גומיה שחורה שמסובבת גלגל שמסתובב על ידי גלגל שנייםחפש אותה בקשמת הסידי אם היא לא שמה כניראה כי ניקרעה וצריך להחליףאני חושב שתוכל לזהות את הבעיה רק אםן תפתח את הסידי ותחפש שמה גומיה שחורה קרועהאם אתה גם שומע רעש של זזזזזזזז כזה שאתה מנסה לפתצוח את הסידי כניראה שזאת הבעיה אני אבקש להעביר אותו שהפרויקט יהיה גמור.בקשר לצבע אני מתכנן להדביק 2 פסים של מדבקות שחורות על הגג כמו מכונית ספורטחלון אני אעשה בהמשך.היום אני מתכנן לגמור לשייף את הגוף קירור של המעבדאתמול פירקתי את הגוף קירור של הכרטיס מסך והיום אני גם מנקה אותו וגם מתכוון לגמור לשייף אותו ואז אני מתכוון להשים משחה תרמית ולהרכיב את המחשב ולוודא שהטמפרטורה תקינה. ואז אני אפרק את הלוח אם ואמשיך לעבוד על המארז מקווה שעד הערב יהיו תמונות.
פורסם 2008 באוגוסט 2817 שנים למי שהזכיר צבעים מטורפים של לוחות אם... check this out..http://www.thebestcasescenario.com/TBCS_Group/Franklin/moederbord2.jpg
פורסם 2008 באוגוסט 2817 שנים מחבר כמו שהבטחתי הנה העדכון: היום בעיקר השקעתי זמן בכרטיס מסך לנקות אותו ואת הגוף קירור שלו לקראת המשחה תרמית והכנה לשיוף בסיס הקירור שלו. דרך אגב הזכרתי את העובדה שאני שונאאאאא פדים תרמיים !!! זה דורש המוןןןןןן מאמץ להוריד אותם הם פשוט נדבקים ונהפכים לחלק מהמתכת היום לקח לי שעות להוריד אותם, וזה שאני פרפקציוניסט לא תרם לענין. בשלב מסוים בניקוי פשוט נמאס לי והשתמשתי בסיכה של הכיפה לגרד את הדבק הארור. הכלים ומשטח העבודה.. התחלתי בליבה הגראפית והתוצאה המרשימה ואז המשכתי בגוק אחר שאין לי מושג למה הוא משמש ... אולי בקר לזכרונות. שלב היאוש וגירוד עם הסיכה את הדבק התרמי והתוצאה: שימו לב שאומנם מפני השטח של הליבה כל הדבק ירד(ממש לא בקלות) אבל מהצדדים לא ממש והפסקתי רק שהתחלתי לגרד את הפינה של הליבה, מקווה שלא הרסתי משהו. התחתית של גופי הקירור לפני הניקוי נתחיל בניקוי מאוורר הליבה הפשוט מטנף ההיטסינק היה מלא קורוזיה ואבק אין פלא שהוא הרעיש כמו מסוק רגע לפני הניקוי התוצאה של הגופי קירור ושוב תוצאות מעולות אבל אחרי לפחות 3-4 שעות של שיוף אינטנסיבי. אה והגוף קירור הקטן יותר מבין השניים היה ממש סורר הייתי צריך לשים אותו במים רותחים ולשפשף אותו עם סקוץ יותר משעה ולצערי הוא דיי נסרט אבל לא נורא אני גם ככה מתכנן לשייף הכל וזהו בנתיים עידו
פורסם 2008 באוגוסט 2817 שנים אני מאוד מעריך את ההשקעה שלך, למרות המחשב הישן (שלמען האמת לא שווה יותר מידי), ולמרות הקשייםכמה טיפים שיעזרו לך בהמשךבקשר לשיוף של ההיטסינקיםממליץ מאוד להשיג נייר 2000 גריד, שם אתה כבר בהחלט תראה תוצאות מהותיות (עם מים כמובן)דבר שני, תקנה פוליש למתכת (זה נראה כמו משחת שיניים), הדבר הזה עושה פלאים ועולה משהו כמו 25-30 ש"ח לשפורפרת אם יורשה לי לשאול, מה עוד אתה מתכנן בפרוייקט?
פורסם 2008 באוגוסט 2817 שנים ההתמדה שלך מרשימה! לא ציינת מהו המפרט של המחשב שאתה עובד עליו. והאם אתה מתכוון לבצע מודינג למארז בסיום התהליך?
פורסם 2008 באוגוסט 2817 שנים ענק, ממש מעבדה פתחת שם שאלה: הסביבת עבודה שלך זה החדר הרגיל שלך או שזה מין חדר גדול שמשמש למעבדה ? שאלה 2: מה נותן שיוף גופי הקירור ? יופי ? איך זה עוזר בביצועים ? מצפה להמשך העבודה, בהצלחה.
פורסם 2008 באוגוסט 2817 שנים מחבר תודה על כל התגובות...אין כמו פירגון זה נותן מוטיבציה ענק, ממש מעבדה פתחת שם שאלה: הסביבת עבודה שלך זה החדר הרגיל שלך או שזה מין חדר גדול שמשמש למעבדה ? שאלה 2: מה נותן שיוף גופי הקירור ? יופי ? איך זה עוזר בביצועים ? מצפה להמשך העבודה, בהצלחה. זה החדר שלי . הוא לא גדול במיוחד אולי 3.5 על 3 מטר... שיופי הגופי קירור או בשפת המקצוע lapping עוזר בפריסת החום בצורה יותר יעילה על ההיטסינק ואני אסביר. החום שנפלט מהמעבד נפרס על היטסינק בכל מקרה, אבל יש חריצים מיניטוריים שנמצאים על ההיסינק עצמו שלא מאפשרים פריסה יעילה או "מעכבים" את הפריסה היעילה של החום. תתאר לך, שיש גבעה עמק ואז שוב גבעה ותתאר שהם הפוכות. הגבעות הם פני השטח של ההיטסינק והעמק זה החריץ. החום מגיע ומנסה להתפרס והוא מגיע לחריץ הוא "נתקע" קצת קשה להסביר..אם תרצה תחפש על זה באינטרנט אני בטוח שתמצא הסברים יותר מעמיקים. בקיצור זה עוזר להוריד מעלה וחצי ואף יותר תלוי במצב הקודם של ההיטסינק. ההתמדה שלך מרשימה! לא ציינת מהו המפרט של המחשב שאתה עובד עליו. והאם אתה מתכוון לבצע מודינג למארז בסיום התהליך? אני לא יודע את כל המפרט אבל אני יודע חלק. Pentium IV 2.4B 512mb socket 478 + stock cooler ECS ELITEGROUP P4VXAD+ rev 1.0 VIA chipset twinmos DDR 512mb 400mhz CL3 onboard sound card on board network gigabyte geforce 6600gt 128mb AGP X8 ASUS DVD X16 FLOPPY 1.44 SEAGATE 20GB IDE אממממ וזהו... אני מאוד מעריך את ההשקעה שלך, למרות המחשב הישן (שלמען האמת לא שווה יותר מידי), ולמרות הקשיים כמה טיפים שיעזרו לך בהמשך בקשר לשיוף של ההיטסינקים ממליץ מאוד להשיג נייר 2000 גריד, שם אתה כבר בהחלט תראה תוצאות מהותיות (עם מים כמובן) דבר שני, תקנה פוליש למתכת (זה נראה כמו משחת שיניים), הדבר הזה עושה פלאים ועולה משהו כמו 25-30 ש"ח לשפורפרת אם יורשה לי לשאול, מה עוד אתה מתכנן בפרוייקט? התקשרתי היום לנציגות של 3M בארץ שממוקמים בהרצליה בקשר לנירות זכוכית שלהם שהם הכי טובים לזה בכל אופן זכוכית יש לי בבית. עכשיו חזרתי מנסיון שיוף של ההיטסינק עם משייף בלחץ אויר אבל הוא לא מספיק טוב לצערי כאילו...הוא טוב אבל לא לשיוף בגימור מראה כמו שאני רוצה. יש לך פירמה מיוחדת שאתה ממליץ? (על המשחת פוליש) אני מתכנן לעשות קצת צביעות בסגנון מכונית ספורט. אני מתכנן לקדוח חור מאוורר 120 בגג ולעשות חלון שקוף יש לי כבר את הסלוטייפ החזק של 3M אז אני צריך רק פרספקס, ונשאר לי רק להחליט על סגנון של חלון...וחוץ מזה אממ קירור ל HDD לסיים אותו אולי גם תאורה אפילו שאני לא חסיד גדול של תיאורה כי זה מפריע רוב הזמן (מסנוור) אבל נראה... וכמובן בנית המחשב וסידור הכבלים בצורה אופטימלית עם אזיקונים ואולי גם OC בסוף... עידו עריכה : גליתי בזמן השיוף שההיטסינק שלי קעור זה נורמלי?
פורסם 2008 באוגוסט 2817 שנים קעור!? זאת אומרת שהמעבד שלך צריך להיות קמור בכל אופן, לגבי הפוליש - אם אני זוכר נכון פוליש של יעקובי עשה אצלי עבודה לא רעה בכלל לפני אחרי עוד
פורסם 2008 באוגוסט 2817 שנים מחבר עוד עידכון קטן להיום.. נסיתי לשייף עם משייף עם לחץ אויר התוצאות טובות אבל לא מספיקות בשבילי + הקירור שלי קעור כמו שתראו עוד מעט (למי שיש עין טובה) אז זה לא יעזור כל עוד הקירור לא ישר. הקומפרסור בתמונה זו רואים על השולחן את הקירור שניסיתי לשייף והתוצאה: דווקא יצא לא רע ועדיין לא השתמשתי בחיספוס הכי עדין למי שיש עין חדה יכול לראות שהקירור קצת קעור בפינות עידו
פורסם 2008 באוגוסט 2817 שנים זה לא קעור.. זה קמור ובכל אופן.. ככה זה היה? כי זה ממש לא טוב.. תהיה לך הרבה עבודה על זה...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.