עבור לתוכן

חדר חם בצורה מבהילה- מה אפשר לעשות?

Featured Replies

פורסם

מיליון דולר למי שפותר לי את הבעיה הבאה-

מסיבה לא ידועה וחסרת כל היגיון, החדר שלי חם בערך ב 5-6 מעלות משאר החדרים האחרים/מסדרון בבית. אם שמים רגל אחת במסדרון ורגל אחת מעבר למפתן הדלת- אפשר ממש להרגיש את ההבדל, הרצפה בחדר חמה באופן תמוה, ועקב כך האוויר בחדר כולו חם. בלילה הטמפרטורה פה יושבת על 28-30 מעלות (שבחוץ 22-24) וביום יכולה להגיע גם ל 35, זה פשוט סיוט.

בהתחלה חשבתי לנסות לנתק כל דבר שעלול לפלוט חום, תפסתי יום שהיו לי דברים לעשות מחוץ לבית, כיביתי את המחשבים (נייד+שולחני), ניתקתי את כל המטענים מהקירות ופתחתי את החלונות והדלת שיהיה מאוורר, חזרתי בערב-

תנור, כבשן, איך שלא תרצו לקרוא לזה.

הפתרון שרובכם תציעו בטח זה "תדליק מזגן".

זה היה עובד- אם הרצפה פה לא הייתה כ"כ חמה, ואני לא מבין את זה. אם אני מדליק מזגן אפילו לחצי שעה, מה שממש מקפיא את החדר- כ 10 דקות אחרי שאני מכבה אותו, החדר חוזר לטמפרטורה המטורפת שלו (לשם השוואה, בחדר של אח שלי אחרי חצי שעה של מזגן אפשר לשבת בכיף כמעט שעה בקור, ואם אין שמש קופחת בחוץ- החדר לא יתחמם חזרה אפילו.)

אני מנסה עכשיו להשיג את השרטוטים והתרשימים של הבית, לראות אם יש מצב לבעיה כלשהי בבידוד, או ריכוז יוצא דופן של חוטי חשמל מתחת לרצפה, או אם מישהו שכח סטוק של גופי חימום מחוברים לחשמל מתחת לרצפה, כי זה כבר בלתי נסבל.

זה לא המקום הראשון שאני מנסה לשאול בו, ובטח לא האחרון-

יש למישהו רעיון מה עלול לגרום לזה ואיך לעזאזל אני גורם לחדר להתקרר קצת?

• תגובות 48
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אולי הוא החדר היחיד שיש לו קיר חיצוני?

אולי יש בעיה עם הבידוד בקירות?

בכל מקרה, אם יש לך מליון דולר כדי לפתור את הבעיה, עדיף שפשוט תשקיע אותם במזגן טוב.. :lol:

פורסם
  • מחבר

לא מיליון דולר, A million internet dollars....

להדליק מזגן 24/7 זה אחלה פתרון, חוץ מחשבון החשמל שבא בסוף החודש.

זה ממש לא החדר היחיד עם קיר חיצוני- גם אצל אח שלי וגם אצל אחותי יש, הרבה יותר קריר אצלם מפה.

לגבי הבידוד.... חשבתי על זה, רק שהחום בא מלמטה, ואיך לעזאזל אפשר לבדוק את הבידוד אחרי שהבית בנוי חוץ מלהתחיל לשבור קירות?

פורסם

1- מתי הבעיה התחילה?

2- איזה קומה אתה? מי יש מתחתחה?

3- ריצפת עץ. (אם אתה בטוח שהחום מגיע מהריצפה והריצפה לא חמה בגלל משהו משהו אחר?)

4- אולי משהו באינסטלציה

5- בחורף החדר קר במיוחד??

6- אל תפעיל את המזגן שיקפיא, תפעיל בטמפרטורה נוחה להרבה זמן

עריכה:

אם לא תמצא את הבעיה, המזגן שלי עולה איזה חצי שקל לשעה, יכול להיות שזה ישתלם לך אם תדליק רק שאתה בבית

פורסם

באיזה צד נמצא החדר שלך? ובאיזה צדדים נמצאים החדרים האחרים?

בצד המזרחי מן הסתם יהיה יותר שמש, בצד המערבי יש אוויר טוב בערב-לילה.

הטמפרטורה בלילה לא ממש חריגה אצלך, גם אצלי עכשיו 28 מעלות.

פורסם

האם מעל החדר שלך הגג פתוח ? יהיה שווה להעביר שמה שיכבת זפת ועליה עוד שכבת צבע לבן..

פורסם
  • מחבר

1- מתי הבעיה התחילה?

2- איזה קומה אתה? מי יש מתחתחה?

3- ריצפת עץ. (אם אתה בטוח שהחום מגיע מהריצפה והריצפה לא חמה בגלל משהו משהו אחר?)

4- אולי משהו באינסטלציה

5- בחורף החדר קר במיוחד??

6- אל תפעיל את המזגן שיקפיא, תפעיל בטמפרטורה נוחה להרבה זמן

עריכה:

אם לא תמצא את הבעיה, המזגן שלי עולה איזה חצי שקל לשעה, יכול להיות שזה ישתלם לך אם תדליק רק שאתה בבית

1- ברגע שעברנו לפה....

2- קומה 2, מתחתיי פינת אוכל. בדקתי, זה לא קשור לנברשת שיש שם.

3- רעיון טוב, צריך לבדוק שזו ב 100% הבעיה.

4- נבדוק.

5- לא. וחבל שלא, אין לי בעיה עם קור.

6- בעייתי. אני בבית הרבה.

ה-ר-ב-ה.

באיזה צד נמצא החדר שלך? ובאיזה צדדים נמצאים החדרים האחרים?

בצד המזרחי מן הסתם יהיה יותר שמש, בצד המערבי יש אוויר טוב בערב-לילה.

הטמפרטורה בלילה לא ממש חריגה אצלך, גם אצלי עכשיו 28 מעלות.

הצד לא קשור, אחותי חולקת את אותו קיר חיצוני איתי והחדר שלה קריר בהרבה.

לגבי הטמפרטורה, 28? בכיף הייתי מתחלף איתך, אני כרגע מתבשל לי ב 31 מעלות.

פורסם

יש מצב שיש צינורות של מים חמים ברצפה או בקירות

פורסם

אצלי כרגע לפי השלט של המזגן 29, באמת חם אצלך... :angryfire:

אגב, אולי תנסה מאוורר תקרה טוב, אולי עלות ההפעלה שלו נמוכה משמעותית ממזגן

פורסם

שבדקתם את הדירה לא שמתם לב שהחדר ההוא חם בטירוף?

מה אמרו הדיירים הקודמים? אם הבית בשכירות אז תעשו את כל הבדיקות האפשריות, ברוב ההסכמים זה אמור להיות על חשבון בעלת הדירה (תבדוק את זה קודם שהיא תכסה לך את ההוצאות)

תאכלס? הפיתרון הכי טוב זה אם יש לך איזה אחות קטנה או משהו לתקוע אותה בחדר הזה במקומך חח

פורסם

יש מצב שיש צינורות של מים חמים ברצפה או בקירות

צודק, הרבה פעמים שמתי לב לזה שצינורות מים חמים ממש מחממים את הרצפה.

פורסם

גם לי יש את הבעיה הזאת.

קומה 6, קיר לכיוון מזרח.

בסלון נעים, כשנכנסים לחדר ממש חם.

מאוורר תקרה באמת עושה הרבה יותר טוב, כשמתרגלים אז זה איכשהו נסבל אבל עדיין חם מאוד. אם אין מאוורר אז האוויר עומד ואז בכלל אי אפשר להיות פה.

גם יש חוק מפגר שאי אפשר לשים את המנוע של המזגן בכל מקום בבניין חוץ מבמקום אחד, שאם אני שם אותו שם אז צריך לחפור את כל הבית.

מיני מרכזי לא בא בחשבון.

במקרה היתה תקלה במזגן בסלון, בא טכנאי מזגנים שאמר שיש אפשרות לשים את המנוע של המזגן במרפסת שהיא דיי קרובה לחדר שלי, וכנראה שבאמת ישימו לי פה סוף סוף מזגן. אבל עדיין אי אפשר להשאיר אותו דולק 24/7.

עוד דבר, בחורף קר כאן יותר מאשר בשאר הבית.

גם בחדר של אחי חם יותר, אבל פחות מכאן, והוא בנוי אותו דבר ועל אותו קיר.

אצל ההורים שלי ממש נעים, וגם שם החדר על אותו קיר.

פורסם
  • מחבר

פה זה בית דו משפחתי, לא בניין, אז זה עסק קצת אחר...

הבית לא בשכירות. דיירים קודמים? הייתה פה מישהי ששכרה את הבית לאיזה שנה שפנים הבית לא הושלם אפילו (חדרים ערומים בלי צבע וכו'....) ככה שלא היה לה מושג לגבי 90% משטח הבית גם ככה...

נראה לי שאני הולך על מאוורר תקרה, עלויות ההפעלה גם ככה אפסיות (סביבות ה 80 וואט לשעה או פחות....) וזה לא עושה רעש.

עוד רעיון שחשבתי עליו זה לתקוע מאוורר רגיל על כל חלון (יש לי 2), אחד שיכניס אוויר, אחד שיוציא. זה אמור להפיל פה את הטמפרטורה באופן עצבני.

פורסם

זה לא יפיל את הטמפרטורה.

האוויר מהמאוורר אולי יהיה יותר קר, לא יותר..

פורסם

אני באותה בעיה כמו שלך.

החדר שלי גדול מאוד - שני קירות גדולים ולכן השמש עושה אחלה עבודה.

כל פעם שאני נכנס לחדר אני מתפוצץ מעצבים. ללכת על הרצפה שם זה כמו ללכת על גחלים. אני נשכב לישון על המיטה מרגיש כאילו יש לי סדין חשמלי כזה מתחמם.

אני עם מאוורר ואומר לך שאין טעם לחשוב על זה בכלל. אתה רק תתעצבן עוד יותר כשתראה שזה לא עוזר אלא רק מנדף לך את הזיעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים