עבור לתוכן

קובץ MKV - סרט ב HD

Featured Replies

פורסם

שלום חברים ,

יש לי סרט HD בקובץ שמסתיים ב MKV.

אני רוצה לצרוב את הקובץ לדיסק כדי שאוכל לראות את הסרט ב DVD בסלון.

איך אני עושה את זה עם הקובץ הזה?

כמו כן , האם ה DVD יקרא אותו כפייל DIV-X רגיל או כמו DVD (אני שואל כי אני רוצה לדעת אם אני יכול להוסיף כתוביות בעברית..)

תודה רבה על העזרה

פורסם

לי יש PS3 ויש לי אותה בעיה. הוא לא קורא את קבצי ה-MKV . אז יש תוכנה שוקראים לה mkv2vob (גוגל...) והיא ממירה את הקובץ לקובץ AVI לפעמים ב10 דקות ולפעמים צריך קידוד מחדש אז היא ממירה בשעתיים בערך...

ואז יוצא לך קובץ AVI רגיל עם איכות HD . הבעיה שאני לא הצלחתי לפתור זה להוסיף תרגום (שאלתי בכל חור ברשת והגנו ביחד למסקנה שזה בלתי אפשר בזמן קצר). אם לא אכפת לך לחכות כל סרט שעתיים אז התוכנה הזאת תעשה את העבודה. אבל אם אין לך סבלנות מזה - תשכח מלראות סרטי MKV בשנה הקרובה (אני כבר התייאשתי..)

פורסם
  • מחבר

את האמת שמה שעשיתי זה שיניתי את הסיומת של הקובץ ל AVI ואז מדיה פלייר ניגן אותו בלי שום בעיות.

מה שאני לא מבין , זה איך הכתוביות נמצאות עליו.. הפייל הזה תומך בכמה כתוביות ואכן , כשאני פותח אותו מתווסף לי אייקון של הקודק שלו ושם אני יכול להחליף את שפת הכתוביות כמו גם לטעון קובץ כתוביות משלי.

השאלה היא איך אני יכול לצרוב אותו ככה שה DVD שלי (שהוא HD) יקרא את הסרט וידע גם להציג את הכתוביות בעברית שהורדתי בנפרד (לא מובנות).

יש פתרון?

פורסם

בכל אופן, כאשר לוקחים קובץ בפורמט MKV וממירים לAVI אז אין בעייה לצפות בPS3.

אבל אם תעשה אותו דבר ותשים בDVD זה יהיה בעייה, המעבד של הDVD לא בנוי לקרוא תכנים ברזולוציה כל כך גבוהה.

פורסם
  • מחבר

אז מה הפתרון היחיד?

להוריד את התוכנה הזו ולהשתמש בה?

פורסם

זה נשמע לי קצת מוזר.

אין כזה דבר שתוכנה מטמיעה תרגום ללא קידוד.

אם אתה רוצה להטמיע תרגום אתה חייב לקודד.

בגלל שיש לך קובץ MKV אתה חייב לבצע המרה לAVI בנוסף להטמעה.

אני לא מבין בכלל למה אתה מתאמץ?! נגן DVD לא יכול להציג תכני HD, המעבד שלו פשוט לא מספיק מתקדם בשביל זה.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי את התהייה שלך...

מדובר בקובץ שכאשר אני מריץ אותו הוא רץ אוטומטית עם התרגום (באנגלית) במדיה פלייר , ואז ב task bar מופיע לי אייקון של המקודד של הפורמט הזה של הקבצים ובו יש לי אופציה לשנות את התרגום של הסרט (ממש כמו בדיסק DVD) , זאת אומרת שכל הכתוביות והכל מוטמעים בסרט עצמו. את האמת שחיפשתי קצת חומר באינטרנט ומסתבר שהפורמט הזה צובר תאוצה דווקא בגלל התכונות האלה של ריבוי כתוביות שמוטמעות בקובץ של הסרט עצמו.

מה שכן ,יש לסרט מלא כתוביות אבל עברית אין.

לגבי ה DVD , יש לי DVD מקליט של LG עם הארד דיסק , ה DVD הוא בעקרון תומך ב HD.. ככה שלא נראה לי ש LG עובדים על אנשים בעיניים.

עכשיו השאלה היחידה היא כפי ששאלתי למעלה , איך אני צורב סרט בכזה פורמט?

פורסם

כתוביות מוטמעות הן כתוביות שמהוות חלק מהוידאו עצמו, ואי אפשר להוריד אותן. במקרה שלך הכתוביות נמצאות בתוך הקובץ של הסרט, אבל לא על הוידאו עצמו.

פורסם
  • מחבר

נכון , הבנתי שהכתוביות בסרט הזה הם באיזשהו metadata ולא מוטמעות בוידאו עצמו.

השאלה שלי היא איך אני יכול לצרוב אותו? מישהו יודע לענות על השאלה הזאת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים