עבור לתוכן

איך לא להרוס את איכות התמונה בהמרת קבצים?, ועוד שאלה בקשר למצלמת הוידיאו שלי

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי מצלמת וידאיו , ההקלטה עליה נעשית על גבי קלטת MINI-DV

אחרי שהמרתי את זה ל DVD באמצעות ה DVD שברשותי אני רוצה להפוך את ההקלטה ל AVI (מכייון שיש לי מספר הקלטות, ואני רוצה לאחד אותם בצריבה לדיסק אחד.)

אז ניסיתי להשתמש ב DVD2AVI Ripper , והוא פגע בצורה רצינית באיכות התמונה.

אולי יש משההו שאני צריך לשנות בהגדרות?

אשמח לשמוע הצעות לשיפור איכות התמונה , או אולי אם יש תוכנה חלופית.

שאלה שנייה:

יש במצלמת וידאיו אפשרות ל"סנאפ שוט"- כלומר צילום כמו במצלמה דיגיטלת.

אין אפשרות לאחד את כל התמונות שצולמו לקבצלים של JPEG או משהו דומה, כי כרגע התמונות לא שוות כלום.

אשמח לתשובות בנושא.

בן

פורסם

אתה הורס את איכות הקבצים משום שאתה עושה להן שתי המרות הרסניות.

אתה ראשית ממיר מ-DV ל-MPEG2 ולאחר מכן שוב פעם לפורמט אחר (AVI זאת דרך אריזה, לא פורמט דחיסה, אני משער שאתה מתכוון למשהו בסגנון DivX או H264).

עוד סיבה לאיכות ירודה היא סוג החיבור של המצלמה ל-DVD, אם החיבור הוא אנלוגי, אתה תקבל תמונה מגעילה במיוחד (רעש אנלוגי + דחיסה דיגיטלית = גועל נפש).

בשביל לקבל את התוצאות המירביות אתה צריך להעביר את הנתונים מהמצלמה ישירות למחשב דרך כבר firewire ולדחוס את קבצי ה-DV ישירות לפורמט האהוב עליך. אני עובד בד"כ בלינוקס ומשתמש ב-dvgrab על מנת להעביר להעביר את הסרט למחשב וב-avidemux על מנת לדחוס אותו (אני צופה בסרטים רק על המחשב, לכן אני דוחס ל-x264 ברזולוציה המקורית, מעבר כפול, קצב ביטים גבוה יחסית שנותן לי בערך ג'יגהבייט חומר דחוס לכל שעה של סרט). אפשר גם להשתמש ב-kino או בתוכנות חופשיות אחרות (חלקן זמינות גם לחלונות).

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם יש לי במצלמה יציאה של firewire

הנה שלושת היציאות

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה החיבור עם הכיתוב DV.

אתה צריך לברר אם יש לך במחשב חיבור מתאים. אפשר לרכוש כרטיס מתאם בסכום סביר אם אין.

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=2412

אני ממליץ לך לנסות לקרוא קצת מדריכים ואז להתחיל להתנסות. בכל מקרה, תמיד תעביר את המידע בחיבור דיגיטלי ותמיד תדאג לדחוס את הוידאו רק פעם אחת (מ-DV ישירות לפורמט הסופי שאתה מעוניין בו).

פורסם
  • מחבר

אוקי אז קראתי קצת בחוברת של הלוח אם וראיתי שאין לי יציאה לFIREWIRE , אז אני אקנה מתאם וכבל.

עכשיו השאלה היא, כשאני מעביר את הנתונים למחשב דרך איזה תוכנה ניתן לדחוס את הוידיאיו?

וסתם לידע כללי: מה ההבדל בין חיבור דיגטלי לבין חיבור אחר?

אשמח אם תפנה אותי למאמרים מתאימים בנושא.

שוב תודה,

בן

פורסם

באופן פשטני - המצלמה מקליטה את הנתונים שנקלטים על החיישן שלה באופן דיגיטלי (ספרתי) כרצף של 0 ו-1. החיבור האנלוגי (חיבור composite או s-video) דורש המרה של אותם נתונים לפורמט שונה ולאובדן נתונים איכות. אובדן איכות נוסף מתרחש כאשר אותם נתונים אנלוגיים מומרים בשנית לנתונים דיגיטליים לצורך צריבתם על דיסק. כל המרה אנלוגית-דיגיטלית פוגמת באיכות.

תריץ בגוגל משהו בסגנון "עריכת וידאו DV" ותחפש את המדריכים שנראים לך רציניים. זה מה שאני עושה. קיימות ברשת הרבה תוכנות חינמיות לחלוטין לעריכת ודחיסת וידאו ואני בהחלט ממליץ להשתמש באחת מהן ולא בגונבה (אישית אני עורך וידאו וצילומים ביתיים בסביבת לינוקס, שם יש הרבה יותר כלים חינמיים חזקים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים