עבור לתוכן

מתכונים לתה

Featured Replies

פורסם

תה ירוק ftw :silly:

• תגובות 32
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רק החלב עושה לי בעיות

גם אני עברתי חזרה לתה

רק לפםעמים בבוקר איזה קפה טוב או שחור אפילו :)

תנסה חצי כוס מים חצי כוס שמנת 10%

חוץ מזה שלאבקת חלבון בטעם מוקה היה טעם מזעזע, זה היה בסדר גמור

תגידו איך מכינים תה עם חלב ?

זה טעים ?

אנשים כאן אומרים שכן

לדעתי זה מגעיל

יש דבר כזה שנקרא ציניות,

הפעולה של קפאין היא בסה"כ -

המרצה של הדם לא יותר,

אם אתה מרגיש תשוש, כנראה שקצת קפאין יעזור לך.

(או במילים שלי "ישלים את הקפאין שחסר לך בגוף", חסר במובן האחר..)

המ, הסברתי את עצמי טוב?

גם יין ממריץ את מחזור הדם :)

בהתחלה זה גורם לעייפות, אם נרדמים אחרי זה השינה גרועה בגלל שזה ממריץ את מחזור הדם

(מה שמזכיר לי שאני צריך לחזור לסכם את החומר)

פורסם

גם אני לא אוהב תה עם חלב, יש לזה טעם מגעיל לדעתי.

מזכיר לי את הטעם של [לא יודע איך קוראים לזה בעברית, אבל לרוסים בינינו - sgushonaya malako],

רק שהתה עם החלב מגעיל ואילו השני טעים.

פורסם

אשמח לקבל הצעות למתכונים לתה

מה לשים בפנים ואפילו באיזה תיאונים ( רושמים את זה ככה ? ) להישתמש

כותבים תיון,תיונים ברבים...

בשבילי תה ירוק רגיל של ויסוצקי עם 2 סוכר עם תוספת לימון :)

בעיקרון,הלימון מוסיף תמיד טעם לתה.

ולגבי התה עם החלב,זה די טעים.

אבל לאחרונה אני שותה יותר קפה ;D

פורסם

אני כל יום שותה 2-3 כוסות נס קפה :nixweiss:

תה אני שותה בחורף בלבד.

פורסם

ככה מכינים תה אמיתי:

"אמריקאי אחד שו שניים שאלו אותי למה האנגלים אוהבים כ"כ תה, משקה שאף פעם לא נראה להם מוצלח ביותר. כדי להבין יש להכין אותו כמו שצריך.

יש עיקרון אחד פשוט מאוד בהכנת תה, והוא זה-כדי לקבל את הטעם האמיתי של התה, המים צריכים להיות רותחים (ולא רתוחים) כשמוזגים אותם על עלי התה. אם הם סתם חמים,התה יהיה תפל. לכן יש לנו האנגלים מיני טקסים משונים, כמו חימום קנקן התה תחילה (כדי שהמים הרותחים לא יתקררו מהר מדי כשמגישים את הקנקן). ולכן המנהג האמריקאי להגיש ספל תה, שקית וקנקן מים חמים לשולחן הוא פשוט הדרך המושלמת להכנת ספל תה מימי, חיוור ופושר ששום אדם שפוי בדעתו לא ירצה לשתות. האמריקאים מלאי תימהון שהאנגלים עושים עניין כזה מתה כי רוב האמריקאים לא שתו מימיהם ספל תה ראוי לשמו, ורובם שותים במקום זה נס קפה זול,וזה מצער מאוד ומותיק באמריקאים רושם שלאנגלים בכללם אין שום מושג במשקאות חמים.

העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לאמריקאים המגיעים לאנגליה היא זו: לכו למרקס & ספנסר וקנו קופסה של תה ארל גריי. חזרו למקום שאתם מתאכסנים בו והרתיחו מים בקומקום. בינתיים, עד שירתחו, פיתחו את החפיסה ורחרחו אותה. זהירות-אתם עלולים לחוש סחרחורת קלה, אבל זהו חומר חוקי לגמרי. כשהמים בקומקום רותחים מזגו מהם מעט לקנקן התה, ערבלו אותם בתנועה סיבובית ושפכו החוצה. שימו 2-3 שקיקי תה (תלוי בגודל הקנקן) בקנקן (אם הייתי מנסה באמת להעלות אתכם על דרך הישר הייתי אומר לכם להשתמש בעלי תה בתפזורת ולא בשקיקים, אבל בואו נלך מן הקל אל הכבד).הרתיחו שוב את המים בקומקום, ואז מזגו את המים לקנקן מהר ככל שביכולתכם. הניחו להם לעמוד 2-3 דקות, ואז מזגו את התה לספל. יש אנשים שיאמרו לכם לא להוסיף חלב לארל גריי, אלא רק חתיכת לימון. שילכו לעזאזל. אני אוהם תה וחלב. אם אתם חושבים שגם אתם תאהבו תה וחלב, מן הסתם כדאי למזוג קצת חלב לתחתית הספל לפני שמוסיפים את התה*. אם תוסיפו חלב לספל תה רותח, החלב ירתח. אם אתם חושבים שתעדיפו את התה עם חתיכת לימון-ובכן, כדאי שתוסיפו חתיכת לימון.

שתו את התה. כעבור רגעים אחדים תחשבו שאולי המקום שבאתם לבקר אינו כה מוזר ומטורף בסופו של דבר."

"*דרך זו אינה תקינה מבחינה חברתית. הדרך התקינה חברתית למזוג תה היא להוסיף את החלב לתה. לתקינות חברתית לא היה באופן מסורתי דבר וחצי דבר עם הגיון, לוגיקה או פיזיקה. באנגליה למען האמת, לדעת דברים או לחשוב על דברים נחשב ללא תקין חברתית. כדאי להביא את זה בחשבון כשמקרים שם."

12 במאי 1999

דאגלס אדמס ז"ל

מתוך הספר "סלמון הספק"

פורסם

fogrid, קראתי את התגובה שלך ולא הבנתי על מה האנגלי הזה מדבר

מה ההבדל בין מים רתוחים לרותחים? וסחרחורת מתיון? :lol:

אני היתי באנגליה והתה שלהם בדיוק כמו בארץ

פורסם

לא סתיתם מהנושא?

בקיצור מרתיחים מים,

שמים בכוס,

שמים תיון,

וסוכר לפי הצורך,

מומלץ לערבב....

ולהוסיף חוואיג'

פורסם

תנסה חצי כוס מים חצי כוס שמנת 10%

חוץ מזה שלאבקת חלבון בטעם מוקה היה טעם מזעזע, זה היה בסדר גמור

אנשים כאן אומרים שכן

לדעתי זה מגעיל

גם יין ממריץ את מחזור הדם :)

בהתחלה זה גורם לעייפות, אם נרדמים אחרי זה השינה גרועה בגלל שזה ממריץ את מחזור הדם

(מה שמזכיר לי שאני צריך לחזור לסכם את החומר)

מוקה ? תנסה שוקולד מרשמלו של אופטימום...

פורסם

fogrid, קראתי את התגובה שלך ולא הבנתי על מה האנגלי הזה מדבר

מה ההבדל בין מים רתוחים לרותחים? וסחרחורת מתיון? :lol:

אני היתי באנגליה והתה שלהם בדיוק כמו בארץ

עזוב את הסחרחורת מתיון, זה הסגנון של דאגלס אדמס.

העניין הוא שהמים צריכים להישרות עם התה כאשר הם רותחים, לא אחרי שהם רתחו ומתחילים להתקרר. לכן צריך לחמם את הקנקן והכל...

פורסם

תגידו יש מקום שמוכר תה לא רגיל אלה אני מדבר למשל תה אולונג {זה תה שבניגוד לשחור מיישנים אותו בין 6 שנים ל50 כמו יין}וכאלה יש בארץ?

אם אתם לא מבינים על מה אני מדבר

תחפשו תה בויקיפדיה העברית אם רוצים יותר מידע אז בויקיפדיה האנגלית לרשום TEA

אבל לפותח הפוסט ראיתי כמה מתכונים אם אלכוהול ותה נראה מעניין

אבל תה אם נענע זה גם בסדר

פורסם

עלי להסכים על הציטוט מסלומון הספק. אנחנו מכינים בחורף תה לא מהשקיות האלה.

דבר ראשון אתה קונה עלי תה טובים אני אוהב אלר גריי.

דבר שני אתה משיג קומקום חרסינה

אתה מרתיח מים ברמות, שותף את הקומקום מכל הצדדים שיהיה רותח. מעיף את המים ממנו, אחרי זה שם 2 כפיות תה (תלוי גם בגודל וזה), ושם מים רותחים.

חייב לבצע את זה מהר, כדי שהקומקום לא יתקרר לאחר שחיממתה אותו עם השתיפה הקודמת, וגם למזוג אחרי זה מהר מים חמים.

אחרי זה תסגור, תחסה עם מגבת קטנה או משהו שישמור את החום ותן לזה 10 דקות לחשוב על החיים. יוצר תא הרבה יותר טעים משקיות

נ.ב. אבא שלי מוסיף איזה שורש\צמח (מוכרים בסופר בשפע) רק שאני לא זוכר איזה-נבדוק

פורסם

וידוי קטן- מעולם לא עשיתי תה כמו שכתוב שם לעשות :-[ :-[

פורסם

מוקה ? תנסה שוקולד מרשמלו של אופטימום...

ההורים שלי לא מסכימים לקנות לי

ואני אנסה פעם להכין תה כמו שמה-שמו הציע :D יש לי בגינה כמה צמחים טובים, נקנה עוד כמה ונכין:ג

פורסם

דוד שלי גר כמה שנים באנגליה אז הוא תמיד מכין ככה תה

ותגיד שוקו ? אתה לא בחור של שוקו ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים