עבור לתוכן

רעיון על SLI/CF לטווח הארוך

Featured Replies

פורסם

אני מאמין שעוד אנשים חשבו כבר על הרעיון הזה לפני ורציתי לדעת אם הוא יעיל ואפקטיבי.

אני חושב לקנות מחשב חדש בעוד כמה חודשים ובגלל שאני יוציא עליו הרבה כסף (6000 ש"ח נחשב לדי הרבה לא?) אני רוצה שהוא יוכל להריץ משחקים ברמה גבוהה למשך הרבה חודשים, אבל אני מניח שביום מן הימים הוא יתחיל לזייף.

אז חשבתי לקנות לוח אם תומך SLI/CF וכרטיס מסך מתקדם (ברמת 9800GTX/HD4870 ביחס לעתיד) וכשהכרטיס יתחיל לזייף, אז פשוט לצרף כרטיס מסך זהה שיעלה גם הרבה יותר פחות, בגלל שעם הזמן המחירים יורדים...

מה אתם חושבים על זה?

פורסם

:lol:כן, אני מאמין שאנשים כבר חשבו על זה....

בכל אופן גם אני חושב שזה רעיון טוב, אבל רק אחרי כמה חודשים...

פורסם

זה רעיון ממש ממש גרוע.

שום מערך לא מחזיק הרבה זמן על אותם הגדרות בכול המשחקים.

עדיף כרטיס אחד שיעלה בזול בכדי שלא יכאב בכיס עם אפשרויות אוברקלוק בכדי לנצל אותו עוד קצת.

מערך CF \ SLi תכלס לא משתלם בעליל.

פורסם

בסדר... הכל יחסי, תלוי אחרי כמה זמן...

מן הסתם אם זה יהיה 2-3 שנים אז זה כבר יותר מדי

פורסם

גם אני תמיד שמעתי על אנשים שחושבים על זה אבל בד"כ פשוט סוחבים עוד קצת עם המחשב הישן ובסוף מחליפים את הכל.

פורסם

לפי דעתי אתה די טועה.

משחקים כל הזמן דורשים עוד ועוד ונוספות טכנולוגיות חדשות, אם לדוגמא תקנה HD4850 עכשיו עם לוח תומך CF, בעוד שנתיים הוא בקושי יסחב, אתה תוסיף כרטיס שני שיעלה נגיד 400 ש"ח, מה זה כבר יתן לך? מדיום בקושי במשחקים? אם יצא DX11 לא תוכל להשתמש בו, והוספה של כרטיס שני תגדיל את הביצועים אבל לא במידה ניכרת כפי שהוא מגדיל במשחקים של היום (שתומכים ב CF).

אני אביא דוגמא, אם לפני שנתיים קניתי 7600GT, והיום אני מוסיף את השני, זה לא יתן לי שינוי משמעותי, אני עדיין אשחק על DX9 ובמשחקים כבדים זה לא ישפר לי את הגרפיקה באופן משמעותי.

CF מומלץ למי ששם כרטיס אחד, ואחרי חודשיים שלוש גג מוסיף את השני, אני בכלל מייעץ לקנות כרטיס אחד, לקנות לוח אם זול בהרבה עם PCI-E אחד, ובעוד שנתיים לשדרג כרטיס מסך, מצד אחד חסכתי ת'כסף על לוח האם וספק חזק יותר ובעתיד אני אהנה מגרפיקה משובחת יותר, מצד שני למרות ההפרש של הלוח והספק זה יכול להיות טיפה יותר יקר מלקנות כרטיס שני.

פורסם

זה יכול להיות רעיון טוב..

החיסרון הוא ששוק כרטיסי המסך מתגלגל מהר, אם תקנה לדוגמא את הכרטיס 9800GTX היום והוא עולה X שקלים.

עוד שנה תרצה להוסיף עוד אחד אבל אז כבר תוכל לקנות כרטיס אחד שהרבה יותר טוב משני ה- 9800 ביחד ..

פורסם

זה יכול להיות רעיון טוב אם מתקיימים התנאים הבאים:

- בעתיד זה אומר לא יותר משנה וחצי שנתיים

- הכרטיס הוא כרטיס ביניים לא יקר (כמו 4850) שמאוד נפוץ

- העלות הנוספת לחומרת SLI תהיה קטנה לעומת מה שרצית במקור

- את משחק על רזולוציות גבוהות (מסך גדול)

- את הכרטיס תתכנן לקנות משומש.

במקרה בו התנאים הללו פחות או יותר מתקיימים אז זה רעיון לא רע בכלל אבל לא משהו עילאי.

לדוגמה אם יש לי היום 8800GT וחומרת SLI, אז עוד חצי שנה עד שנה אוכל להוסיף 300-350 ש"ח (היום הוא עולה בארץ 670, בארה"ב הרבה פחות) ולקנות כזה משומש ולנצל זאת לאקסטרה כוח וחישובי פיזיקה שיתחילו אט אט להיכנס למספר משחקים טובים.

פורסם

זה רעיון ממש ממש גרוע.

שום מערך לא מחזיק הרבה זמן על אותם הגדרות בכול המשחקים.

עדיף כרטיס אחד שיעלה בזול בכדי שלא יכאב בכיס עם אפשרויות אוברקלוק בכדי לנצל אותו עוד קצת.

מערך CF \ SLi תכלס לא משתלם בעליל.

מסכים לכל מה שנאמר.

הטכנולוגיה מתקדמת כל כך מהר, שכשתבוא לשדרג את כרטיס המסך,

בגלל משחקים שידרשו זאת אני מניח, סביר שהם יתמכו בטכנולוגיה מתקדמת יותר

כגון גרסה Shader גבוהה יותר או גרסת DX מתקדמת יותר (כמו DX11)

וסופו של דבר תתבאס להוסיף עוד כרטיס ישן (שיתכן שייחייב אותך לשדרג משלים כגון ספק וכדומה)

כל זאת כדי לשפר את ה FPS אך לא את חווית המשחק.

גם לדעתי מערך כרטיסים הוא בזבוז כסף - עדיף כרטיס חזק אחד (אפילו כפול ליבה) במחיר סביר

ושדרוג לכרטיס חדש כשהטכנולגיה תשתנה והכיס יאפשר... [ועד אז, חסוך את ההפרש]

פורסם

נכון, לפני כמה חודשים 8800ULTRA נחשב להכי חזק שעלה 4000 שקלים, ואם היית אומר למישהו שיצא כמה חודשים, זה הכל, יצא כרטיס יותר טוב....

והוא יעלה 850 שקלים (HD4850).... היה לו קשה להאמין...

פורסם

זה רק מחזק את העובדה שכדאי להשקיע בכרטיס ביניים לא יקר ובעתיד כשחסר כוח לקנות כזה משומש בכלום כסף.

נכון שעדיף כרטיס בודד חזק, אבל קצת קשה לציין זאת בלי להתעלם מהעובדה של הכסף.

אם קונים 8800ULTRA או בימינו 280GTX, ברור שלא כדאי לבנות על שידרוג SLI עתידי.

ציינתי את התנאים בהם זה כדאי, די ברור שבכל השאר זה לא ממש כדאי.

וכדאי להזכיר - במחשבים כמעט תמיד לא כדאי לבנות על טכנולוגיות עתידיות, זה פשוט לא פרקטי ולא משתלם.

אתם מדברים על DX11 ? כבר יצאו כמה דורות של DX10 ועדיין אף אחד לא מודאג ממשחקים וDX10.

את האמת התקנתי במחיצה נוספת VISTA בשביל DX10 במשחקים, אני אפילו לא טורח לעשות בוט לVISTA בשביל משחקי הDX10, אחרי כמה דורות של כרטיסי DX10 עדיין לא מעניין ממש לשחק בDX10.

לכן כל עוד בונים על תקופת זמן קצרה (לא 5 שנים) אפשר לחשוב על זה, אני מזכיר שוב - ציינתי מקודם את התנאים שבהם זה כדאי.

פורסם

וכדיא להזכיר - במחשבים כמעט תמיד לא כדאי לבנות על טכנולוגיות עתידיות, זה פשוט לא פרקטי ולא משתלם.

אתם מדברים על DX11 ? כבר יצאו כמה דורות של DX10 ועדיין אף אחד לא מוגאג ממשחקים וDX10.

את האמת התקנתי במחיצה נוספת VISTA בשביל DX10 במשחקים, אני אפילו לא טורח לעשות בוט לVISTA בשביל משחקי הDX10, אחרי כמה דורות של כרטיסי DX10 עדיין לא מעניין ממש לשחק בDX10.

לכן כל עוד בונים על תקופת זמן קצרה (לא 5 שנים) אפשר לחשוב על זה, אני מזכיר שוב - ציינתי מקודם את התנאים שבהם זה כדאי.

:lol: :lol: :lol: :lol:

גם אני עשיתי את זה... ופשוט אין לי טעם לעבור...

ובקשר למה שרשמתי מקודם, עובדה של8800GT היה אורך חיים הרבה יותר ארוך מ ה ULTRA... הוא פשוט יכל לתת מענה ליותר אנשים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים