עבור לתוכן

מחפש מצלמה סופר קומפקטית

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מחפש לקנות (אפשרי גם בחו"ל), מצלמה סופר-קומפקטית.

הדרישות מהמצלמה הן בעיקר איכות גבוהה של תמונה, לא צריך זום גדול, לפחות 8 מגה פיקסל (יש סיכוי להדפסות גדולות), ומהירות צילום (כלומר שאני לא צריך לחכות בין צילום לצילום יותר משנייה, שגם זה הרבה.

ממה שראיתי בפורום ההמלצה הגדולה היא של חברת fuji, וכשנכנסתי לאתר שלהם ראיתי את ה- z200fd החדשה.

ממה שקראתי עליה היא ניראת לי אחלה מצלמה, גם קטנה וגם איכותית.

השאלה היא אם יש למישהו פרטים עליה? מחיר? איפה ניתן להשיג? (גם מחו"ל), או אם יש המלצה על מצלמה אחרת?

מבחינת תקציב אני מוכן להשקיע את הכמה מאות שקלים יותר אם המצלמה תצדיק זאת, ובעת קנייה מחו"ל המחיר זול יותר אז אני מאמין שבסביבות ה-400$ צריך להיות מספיק לא? יש אפשרות ליותר

תודה!

פורסם

"על הנייר", מלבד עשרות גימיקים שנראה שה-Z200 עמוסה בהם, נראה שבכל מה שבאמת חשוב היא נופלת מה-F100. חיישן נחות, אופטיקה נחותה וארגונומיקה נחותה.

ל-Z200 למעשה אין את כל התכונות שהפכו את סדרת F לחביבת הפורום...

פורסם
  • מחבר

יש לך המלצה למצלמה אחרת סופר קומפקטית? או שכרגע הכי כדאי ללכת על ה- F100?

*עריכה: יש למישהו review של ה-Z200?

פורסם

חיפשתי ביקורות על ה-Z200, אין. המצלמה לא ממש יצאה לשוק. שוב פעם, הנתונים הטכניים לא מדהימים, במיוחד בולט העדרו של ה-superCCD המהולל של פוג'י. תריץ חיפוש בפורום וברשת בכלל על ה-F100fd. על פי הנתונים והביקורות ה-F100fd משלבת חיישן גדול יחסית ומעולה עם יכולת צילום מרשימה בתנאי תאורה קשים ביחד עם תחום זום מעולה (זווית רחבה ועד טלפוטו מתון, התחום האידיאלי למצלמות כיס ולצילומי פורטרטים ונופים) ומייצב תמונה. לי אישית יש את האחות הקטנה, הזולה והקצת מפגרת (F40) שעדיין נותנת תוצאות מעולות.

פורסם
  • מחבר

אין מצלמות יותר טובות מה-f100fd? אני מסתכל באתרים ורואה כל מיני מצלמות שנראות איכותיות, הבעיה שאני לא ממש מבין בזה ויכול להיות שאני רק חושב ככה.

יש מצלמות חדשות שאמורות לצאת בקרוב, שאולי שווה לחכות להן? אני מסתכל ב- timeline של dpreivew ויש שם כמה מצלמות שרשום שהם טובות שצריכות לצאת בספטמבר. אין לי בעיה לחכות חודש אם זה יהיה שווה.

אין לי בעיה לא ללכת על מצלמה סופר-קומפקטית, (ה-f100fd היא לא כזאת נכון?). מצלמות בסגנון שלה הן גם בסדר גמור אך אני רוצה להיות בטוח שהמצלמה שאני קונה היא באמת בין הטובות שיש כיום, כי עד שאני קונה מצלמה אני רוצה להשקיע בה.

שימו לב שאין לי שום בעיה להביא את המצלמה מחו"ל אם היא לא קיימת בארץ כך שהבקשה תקפה גם למצלמות שלא קיימות פה.

פורסם

אין "הכי טובה שיש", אלא "הכי מתאימה לצרכים שלך". בנוסף, להבדיל מתחום חומרת המחשב, בתחום המצלמות הקומפקטיות לא תמיד הכי חדש הוא הכי טוב. לפעמים דגמים חדשים יותר מציגים כל מיני גימיקים מיותרים או יותר מגהפיקסלים אבל מקצצים בסעיף החיישן והעדשה (שני מרכיבים קריטיים).

אתה גם חייב לפרט את הצרכים שלך על מנת שנוכל להמליץ לך על מצלמה מתאימה. כעיקרון ל-boren יש מעין שאלון באתרו הפרטי, אם אין לך כוח להכנס לאתר שלו, לפחות תנסה לענות על שאלות אלו:

* מה התקציב (ומה הוא צריך לכלול - תיק, סוללה נוספת, כרטיס זיכרון, חצובת כיס וכו')?

* איך אתה מגדיר את יכולת הצילום שלך והאם אתה מעונין ללמוד ולהתפתח?

* האם בקרות ידניות חשובות לך במצלמה או שאתה רק מצלם במצב אוטומטי?

* מה האוביקטים שאתה מצלם בעיקר (חברים, נופים, ציפורי בר נדירות)?

* האם גודל המצלמה חשוב לך?

* האם חשוב לך לצלם בתנאי תאורה ירודים (בשעות ערב, מקומות סגורים)?

וכד'. ככל שתגדיר את הצרכים שלך באופן מדויק יותר, כך תוכל לקבל המלצה טובה יותר.

פורסם
  • מחבר

לפי השאלון של boren

1) מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? כ-400$ למצלמה. סוללות זה די תלוי אם זה יהיה AA או ליתיום... אני לא מאמין שאני אצטרך עוד אחת כרגע. וכרטיס זיכרון עולה היום איזה 200 שקל ל-4 ג'יגה לא? אפילו פחות, אז את זה אני אקנה בנפרד.

2) אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? המצלמה היא בעיקרון ליום יום שלי, שכולל הכל בין אם זה ים, טיולי ג'יפים, מסיבות, ברים, וכדומה. אין צילומי נופים או דברים כאלה בתוכנית...

3)האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? ייתכן. זה הכל תלוי בכמות האור ובאיכות התמונה, למרות שאין לי בעיה עם פלאש...

4) האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? ממש לא.

5) האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא

6) האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כל התמונות יהיו מהחזקת המצלמה, ואם יהיה פלאש או לא זה כבר תלוי בנסיבות.

7) האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? כן, וחסר לי מהירות צילום, איכות תמונה, וגודל. (המצלמה גדולה מידי).

8) האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? גם וגם. ויש אפשרות להדפיס על פוסטרים בגודל עד A0. אבל זה פרט שולי בקניית המצלמה שלי.

9) מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? 28mm x3-5

10) כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? המצלמה חייבת להיכנס לכיס. ללא נרתיק. אין לי שום צורך בתכונות כגון זיהוי 12 פרצופים בצילום עם טיימר או כל מיני שטויות כאלה. אני מחפש את הצילום האוטומטי הטוב ביותר שיניב לי את איכות התמונה הטובה ביותר בכל תנאי האור. כל השאר מצידי לא בשימוש.

פורסם

בהחלט הייתי בודק את ה-F100 אם הייתי במקומך. בכל מקרה כמה נקודות

3) כל הקומפקטיות משיגות תוצאות עלובות עם פלאש, עיני חתול, גוונים לא טבעיים וכו'. השתדל להמנע משימוש בפלאש כאמצעי תאורה עיקרי ככל הניתן.

7+8 ) זמן תגובה ממוצע בין לחיצה לצילום במצלמה קומפקטית יהיה בין עשירית שניה לשניה, תלוי בתנאי התאורה, ה-F100 נחשבת לממוצעת. תנסה לנעול פוקוס (חצי לחיצה) לפני הצילום בשביל להשיג זמני תגובה קצרים יותר.

אני לא חושב שקיימת מצלמת כיס שתתן לך תוצאות טובות על A0.... זה לא קשור רק למספר הפיקסלים, אלא ל-resolving power שתלוי מאוד בגודל החיישן ובתכונות של העדשה.

10) צילום אוטומטי לחלוטין ייתן לך תוצאות בינוניות בכל מצלמה, בתנאי תאורה קשים (חושך או צללים חדים) התוצאות יהיו לרוב עלובות. בכל מקרה מומלץ ללמוד להשתמש במצבים המוגדרים מראש ובמצב החצי אוטומטי (מצב "manual"). חבל להתעקש להשתמש כל הזמן במצב A ולחרב תמונות נהדרות.

אופציות נוספות שאתה יכול לשקול, אבל נראות לי פחות מתאימות

ריקו R8 עם טווח עדשה גדול יותר ויותר אפשרויות שליטה ידניות, אבל איכות צילום נמוכה יותר ודורשת מעט יותר מיומנות.

פנסוניק TZ5 היא מצלמת סופרזום קומפקטית (28 עד 280 מ"מ), חלשה יותר מהפוג'י בתנאי תאורה קשים.

קאנון SD870 היא גרסת קאנון לקומפקטית דקה עם עדשה רחבה, לא ממש מכיר, טווח זום מצומצם יותר וחיישן קטן. פחות טובה בתנאי תאורה קשים.

תתאזר בסבלנות ואני משער שיגיעו המלצות נוספות המבוססות על ניסיון אישי.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובות.

אני בהחלט אשקול את ה-f100fd בהתחשב בהמלצות שלה פה.

עוד שאלה אחת.

יש מצלמה שאמורה לצאת בחודש חודשיים הקרוב שלפי הנתונים שלה יכולה להתחרות ב-f100? משהו שאולי באמת שווה לחכות בשבילו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים