עבור לתוכן

למה בביוס כשאני מעלה את הבאס של הCPU זה מעלה לי את הבאס של הזכרון?

Featured Replies

פורסם

כשאני מעלה את ה- CPU host frequency, זה משפיע גם על ה-memory frequency, לדוגמא שהעלתי את הבאס מ-133 ל-140 זה העלה לי את הבאס של הזכרונות ל-350 במקום 333, ככה זה צריך להיות?

ויש לי את הדבר הזה שאני חושב שזה נעילת ה-AGP ו-PCI, כי כתוב לי PCI/AGP frequency 33/66, זאת הנעילה?

פורסם

נראה לי שזה צריך להיות ככה, כי כאשר אתה מעלה את המהירות הבאס גם הזכרונות יותר מהירים.

בקשר לנעילת PCI/AGP אם הם על 33/66 אז זה נחשב לנעילה.

פורסם
  • מחבר

here is the guy that i love ;)

תוכל לענות לי על עוד כמה שאלות? כל כמה זמן להריץ בדיקה רצינית ב-PRIME 95, כל כמה מגה הרץ שאני מעלה?

ואיך אני יכול לעשות בדיקות קטנות שהכל בסדר כשאני מעלה 5 MHZ? עם איזה תוכנה?

ועוד מישהו יכול להגיד אם זה בסדר שהזיכרון עולה? כי אני לא רוצה להרוס תזיכרון..

פורסם

;D

כמו שהבנתי מחברי הפורום צריך להפעיל את הפריים 95 זמן דיי רב {כעשר שעות}, לדעתי תפעיל אותה {את הפריים} כל 50-100 מגה-הרץ.

כל 5-10 מגה-הרץ אפשר לדעתי עם 3dmark2001/3 {לפי מה שאני יודע אתה לא אוהב את התוכנה, פשוט אל תסתקל על הציון רק אם המחשב עבר את המבחנים} ונראה לי שיש גם מבחן כמו פריים בסנדרה.

עריכה- אין מה לעשות, אתה לא יכול לא לעלות את הזיכרון.

נ.ב - מה המפרט שלך ?

פורסם
  • מחבר

המפרט מופיע ב"מפרט שלי" בצד ימין, ואני הבנתי שצריך להריץ בדיקה של 10 שעות, אבל איך עושים את זה בתוכנה, כי יש שם שתי סוגים של בדיקות, ואיך רואים ב-3dmark אם המחשב עבר את הבדיקה? איך עושים את הבדיקה הזאת?

אני לא מתכוון להעלות את הזיכרון בכמות, אלא את הבאס שלו, זה יכול להיות מסוכן אם אני יעשה את זה לא? אתה בטוח שזה בסדר?

פורסם

המפרטים לא עובדים לי.

בקשר ליעילות של 3dmark אני לא כל-כך בטוח בה.

פריים 95, הבנתי שזה תהליך דיי ארוך {או שאני טועה} שצריך מס' כלשהו ואז לשלוח אותו... {שאל אולי בפורום תוכנה}.

יש מבחן גם בסנדרה {שגם בזה אני לא כל-כך בקיא}

פורסם
  • מחבר

את המבחן בסנדרה ראיתי, אני ישאל באמת את כל הדברים בפורום תוכנה, אני רק רוצה תשובה בטוחה לגבי איך שעשיתי את ה-OC, אתה יכול לבדוק אולי אצלך, אם זה גם עלה? אולי עוד מישהו יכול?

פורסם

אצלי זה SD-RAM.

אצלך {אני מניח..} שזה DDR-RAM אז כל מגה-הרץ שאתה מעלה לבאס הוא מעלה גם לזכרונות {ובDDR-RAM זה *2}, בקיצור אל תדאג.

הנה, {הOC של yossi1981 מבOCDB} :

1639_CPU.JPG

הוא העלה את הבאס, וגם מהירות הזכרון עלתה. {*2}

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה רבה... אם יהיו בעיות/שאלות נוספות אני ישאל.. :)

פורסם

כשאני מעלה את ה- CPU host frequency, זה משפיע גם על ה-memory frequency, לדוגמא שהעלתי את הבאס מ-133 ל-140 זה העלה לי את הבאס של הזכרונות ל-350 במקום 333, ככה זה צריך להיות?

ויש לי את הדבר הזה שאני חושב שזה נעילת ה-AGP ו-PCI, כי כתוב לי PCI/AGP frequency 33/66, זאת הנעילה?

כן זה אמור להשפיע הבאס זה גם למעבד וגם לזכרונות.

פורסם

בצורה כזו לא תגיע רחוק ב OC

צריך להיות בביוס מנגנון שמקטין את המהירות של הזיכרונות בהתאמה להגדלת מהירות הבאס

אם אין לך אז זה בעיה

פורסם
  • מחבר

תפרט קצת על המנגנון הזה, איפה הוא נמצא בביוס של המחשב? יכול להיות שאני צריך לעדכן את הביוס?

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים