עבור לתוכן

שאלה לגבי חיבור מאוור נוסף

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה חיפשתי נמרצות דרך לשנות את מהירות המאווררים במארז עקב בעיית התחממות קשה ובסופו של דבר פשוט הוספתי עוד מאוורים במיקומים שונים..

בנעוץ "הודעות נבחרות - FAQ " ישנו הסבר על חיבור מאוורר למולקס:

"

המוד הכי נפוץ וגם הכי יעיל מוד ל7V..

elektro03a34mx.jpg

"

נסיתי לפי התרשים לחבר את הכבל האדום היוצא מהמאורר לכבל הצהוב ובאותה שנייה היה קצר והמחשב כבה..

אשמח להסבר איך אני אמור לעשות זאת, נראה לי שעם ספק ישן יותר הייתי מבלה עכשיו במעבדה (דומני שהספק החדש ספג את הקצר)

אני מדבר כמובן על חיבור ידני של החוטים ללא connector (אין לי connector למאוורר).

תודה

פורסם

אתה מחבר כמו בתמונה חחח

האדום של המאורר לצהוב

והשחור לאדום

ד''א

איזה מאוררים קנית ?

יש שתי סוגים

של מאוררים שקטים ומאוררים מפציצים

אם בעודם חדשים וקנית לפני מעט זמן והם לא מאוררים כניראה הם חלשים

זה קורה בהרבה מאוררים

גש לחנות המחשבים ובקש להחליף אותם בעד אחרים חזקים אם תוכל

כי אם הם חלשים אני לא חושב שיש הרבה מה לעשות מלבד זה

ובפעם הבאה כאשר אתה קונה מאורר

בקשר מהמוכר שיחבר אותו לאחד ממחשבי החנות הפועלים ואז אתה תראה כמה ואיך הוא עובד ובהתאם לזה תקנה מה שאתה חושב לנכון

אבירם

פורסם

קצר? אם עשית הכל כמו שצריך ויש קצר, אז אולי חיברת את זה כאשר המחשב היה בפעולה.

אתה צריך לנתק את ספק הכח מהחשמל או לחילופין לכבותו דרך סוויץ' שנמצא מאחור.

פורסם
  • מחבר

אתה מחבר כמו בתמונה חחח

האדום של המאורר לצהוב

והשחור לאדום

ד''א

איזה מאוררים קנית ?

יש שתי סוגים

של מאוררים שקטים ומאוררים מפציצים

אם בעודם חדשים וקנית לפני מעט זמן והם לא מאוררים כניראה הם חלשים

זה קורה בהרבה מאוררים

גש לחנות המחשבים ובקש להחליף אותם בעד אחרים חזקים אם תוכל

כי אם הם חלשים אני לא חושב שיש הרבה מה לעשות מלבד זה

ובפעם הבאה כאשר אתה קונה מאורר

בקשר מהמוכר שיחבר אותו לאחד ממחשבי החנות הפועלים ואז אתה תראה כמה ואיך הוא עובד ובהתאם לזה תקנה מה שאתה חושב לנכון

אבירם

האמת שלא הסברתי את עצמי נכון, המאוורר שאיתו ניסיתי את זה הוא קטן וישן, זה היה רק ניסיון ולכן גם עשיתי זאת בזמן שהמחשב פעל, אם היה עובד הייתי עושה זאת בצורה מסודרת יותר לאחר מכן..לקחתי סיכון קטן אמנם..

יכול להיות שהמאוורר קטן מידי ביחס למתח? כתוב עליו 0.09A (זהו לא מאוורר יעודי למחשב)

אני גם אנסה את זה עם מאוורר גדול יותר.

ועוד שאלה בנושא (אני דיי נוב באלקטרוניקה):

לפי ההסבר שבנעוץ

"צהוב>>12V

שחור>>אדמה/-

שחור>>אדמה/-

אדום>>5V "

האם הצהוב הוא לא הארקה בד"כ?

פורסם

הצהוב הוא 12V...

בכל אופן..תבדוק טוב שאכן החוט האדום במאוורר הוא המתח ולא הארכה..היו מקרים מעולם...

כמו כן אם אתה מחבר נכון את הכל..ויש קצר..אז המאוורר כנראה מקצר..

פורסם

האמת שלא הסברתי את עצמי נכון, המאוורר שאיתו ניסיתי את זה הוא קטן וישן, זה היה רק ניסיון ולכן גם עשיתי זאת בזמן שהמחשב פעל, אם היה עובד הייתי עושה זאת בצורה מסודרת יותר לאחר מכן..לקחתי סיכון קטן אמנם..

יכול להיות שהמאוורר קטן מידי ביחס למתח? כתוב עליו 0.09A (זהו לא מאוורר יעודי למחשב)

אני גם אנסה את זה עם מאוורר גדול יותר.

ועוד שאלה בנושא (אני דיי נוב באלקטרוניקה):

לפי ההסבר שבנעוץ

"צהוב>>12V

שחור>>אדמה/-

שחור>>אדמה/-

אדום>>5V "

האם הצהוב הוא לא הארקה בד"כ?

חח מה אתה משוווווווווווגע?

בחיים אל תגיע במחשב שהוא פועלל ואל תעשה שנויים פיזיים בזמן שהוא פועלל

גם לד לא מחברים שהוא פועלל

אפילו מאורר עם חיבור מלוקס מהחנותת

לא לחבר שהוא עובדד

לזה קוראים 100 אחוז כללי זהירות וביטחון

אם תחבר לד מאורר או משהו כזה שהוא עובד לא יקרה כלום

אך אם בטעות תחבר סידירום או דיסק קשיח קח בחשבון שיקרה נזקק

כדי למנוע נזק כזה הכלל הראשון הוא חיבור חומרה שהמחשב כבוי ואף תוציא אותו מהשקעע

ליתר ביטחון

אם חיברת מאוור שלא מיועד למחשב סביר להניח ואפילו אגיד לך בבטחה כי הוא יקצר או יהרוס את המחשב אפילו

יש ריכיבים כמו הלוח אם והדיסק הקשיח שלא מסוגלים לספוג ''מכת חשמל'' ואילו הקטנה או קפיצה במתח

מה שקרה אצלך עם המאורר לפי דעתיהוא

שאתה חיברת אותו הוא נשרף או שהוא מקצר מטבעו וזה בעצם כאילו לקחת שתי חוטים וחיברת אותם יחד ובכוונה תחילה עשית קצר

אתה מבין?

אם אתה רוצה לנסות לעשות נסוים במחשב וזה מותר ואני מבין אותך

גש לחנות מחשבים בקשר ספק זול שיעלה לך מקסימום 50 שקלים חבר אותו לחשמל והדלק אותו דרך הפין 20

ששמה אתה צרילך לקצר הין אחד החוטים הירוקים לאחד השחורים

ואז יהיה לך ''ספק נסיונות''

ספק שלא קשור למחשב ואליו תוכל לחבר מה שתרצה וכמה שתרצה ואם זה עובד ולא קיצר ולא קרה כלום

גש למקום האמיתי שהוא המחשב שלך שאני בטוח שהוא יקר ללבך

וחבר אליו את החומרה שלפני כן עשיתה נסוי שהיא עובדת כהלכה בספק אחר

חשבת גם שאולי אם תחבר כמו שרשום פה אז אולי הוא ישרף לך ולא רצית לאבד מאורר

טבעי שכך אבל יש אמרה שאומרת עצלך עובד פעמיים וקמצן משלם כפליים

דע כי גם התכנאים הכי גדולים לפעמים הורסים!

נסה את הדברים על רכיבים אמיתים מהמחשב שלך ובמידה ויהרסו דע כי להבא לא תעשה ככה וזה יהיה השיעור שלך

קח את דבריי כהערה בונה ולא כהוראה או זילזול בידע שלך

מקווה שתצליח במה שתעשה

ואם לא

תמיד יש את פורום HWZONE

אבירם

פורסם

אם המארז מתחמם אתה אמור לחבר מאווררים בדרך הרגילה, כדי להוציא מהם את מקסימום שאיבת האוויר, ולא לנסות כל מיני מודים שנועדו להפחתת רעש. קצת הגיון.

פורסם
  • מחבר

אם המארז מתחמם אתה אמור לחבר מאווררים בדרך הרגילה, כדי להוציא מהם את מקסימום שאיבת האוויר, ולא לנסות כל מיני מודים שנועדו להפחתת רעש. קצת הגיון.

לפי מה שהבנתי הפעולה הזאת אמורה בעצם להגביר/להנמיך את המתח שיקבל המאוורר ובכך לשנות את הRPM שלו. ברור מאליו שמידת הרעש תלויה באיכות המאוורר וככל שהוא יעבוד מהר יותר כך גם יגבר הרעש ..אם הדרך ה"קונבנציונלית" לחבר מאוורר הייתה מספקת את המקסימום RPM שלו או לפחות יכולת לשנות אותו לא הייתי מנסה זאת.. קצת הגיון.

ולגבי דבריו של אבירם, אני אמנם נוב באלק' אבל התחום מעניין אותי וראיתי הרבה עושים זאת בחיי לפני שהעזתי לנסות. אגב, זה כולל כונן קשיח, כונן דיסקים ובטח מאווררים כך שדבריך בלתי מדוייקים בעליל אבל אין טעם להיכנס לזה. אני מודה לכם בכל זאת על העזרה (לא צפיתי לקבל ביקורת..).

עריכה:

נ.ב. תודה NIKE, taotao על התשובות הענייניות

פורסם

לפי מה שהבנתי הפעולה הזאת אמורה בעצם להגביר/להנמיך את המתח שיקבל המאוורר ובכך לשנות את הRPM שלו. ברור מאליו שמידת הרעש תלויה באיכות המאוורר וככל שהוא יעבוד מהר יותר כך גם יגבר הרעש ..אם הדרך ה"קונבנציונלית" לחבר מאוורר הייתה מספקת את המקסימום RPM שלו או לפחות יכולת לשנות אותו לא הייתי מנסה זאת.. קצת הגיון.

ולגבי דבריו של אבירם, אני אמנם נוב באלק' אבל התחום מעניין אותי וראיתי הרבה עושים זאת בחיי לפני שהעזתי לנסות. אגב, זה כולל כונן קשיח, כונן דיסקים ובטח מאווררים כך שדבריך בלתי מדוייקים בעליל אבל אין טעם להיכנס לזה. אני מודה לכם בכל זאת על העזרה (לא צפיתי לקבל ביקורת..).

עריכה:

נ.ב. תודה NIKE, taotao על התשובות הענייניות

הכלל הראשון בכל דבר שאתה עושה בחיים, זה להבין מה אתה עושה. במקרה הזה, לא טרחת. הדרך הקונבנציונלית היא לחבר מאוורר 12V ליציאת 12V. במוד שניסית, מוסבר איך להפחית RPM למאוורר ע"י חיבורו למתח 7V, מה שבהכרח יביא להפחתת יעילות המאוורר ולעליה בטמפרטורת המארז. שזה בדיוק ההפך ממה שאתה רוצה וצריך. לא ניתן "להגביר" RPM למאוורר כפי שכתבת, (מעבר למתח הפעולה שלו) כי אז תשרוף אותו. ואם נגענו בהגיון, אז ההגיון אומר שאם כל המאווררים מחוברים כמו שצריך ועדיין חם, יש צורך להוסיף עוד, או לשפר את הקירור בדרך אחרת. לא להנמיך את מהירות המאווררים.

ההבדל בין התשובה שלי, לבין אלו שהודת להם על "תשובותיהם הענייניות", זה שהם ניסו לפתור לך בעיה מקומית בלי להסתכל על התמונה הגדולה. צר לי שתשובתי לא מספיק עניינית בשבילך.

ואל תיקח אותי קשה, זו ביקורת בונה :)

פורסם
  • מחבר

לא לקחתי קשה, זה בסדר. רק שים לב שהדברים שלי כנראה דחפו אותך לענות תשובה מפורטת ומדוייקת על סמך הנסיון שלך, בדיוק מה שחיפשתי. יכולת לעשות זאת קודם בלי הערות כמו "קצת הגיון" ,ההגיון שלי עבד מצויין והטעות נבעה מחוסר הנסיון שלי עם מתחים ואלק' בכלל.

אני דווקא יודע לקבל ביקורת בונה ושלך נשמעה יותר כמו "מי זה הנוב הזה?".. כמובן שאתה לא חייב לי שום דבר

פורסם

אני מצטער ומתנצל על תשובתי הלא מפורטת בפעם הראשונה. קורה לפעמים. חשבתי שאם קראת קצת חומר בנושא (מודים וכו') אז אתה מבין. בוא ונמשיך להיות ידידים :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים