עבור לתוכן

המדריך למשתמט

Featured Replies

פורסם

אתה אומר את זה כאילו אתה מבוגר ממני ב 40 שנה.

ומאיפה הבאת את הנתון שזה סביר מבחינת הצבא לוותר עכשיו על כל כח האדם הנשי, כח אדם לא מבוטל כלל וכלל?

לא סביר שאני מבוגר ממך ב-40 שנה, אני כולה בן 23.

אני לא מדבר על סביר או לא סביר לוותר על כל כוח האדם הנשי, אני אומר שמן הראוי שאם לחלק מביאים לעשות שירות לאומי אז מן הראוי שצבא יהיה רשות לנשים.

ולא להחליט שמישהי תלך לצבא בכל מקרה ולאחרת יגידו אל תתגייסי.

• תגובות 73
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לצערנו, עד כמה שדברים מסויימים יכולים להיות עקרונית טובים, עוד לא הגענו לשלב בו אנחנו יכולים לשנות את חוק גיוס החובה לכלל האזרחים (והתושבים).

זה לא משנה אם הרעיון שלך נחמד או לא, צה"ל לא יכול פשוט לוותר על כל הנשים. תתפלאו, אבל יש כאלה שתורמות וחשובות למערכת, אפילו לא מעט. שלא נדבר על זה שהשאיפה שלנו היא לחיות במדינה מתקדמת- והרי שאין סיבה שבנים יתגייסו ובנות לא (ואין מה לעשות, שירות לאומי זה פשוט לא כמו צבא).

פורסם

על כל משתמט אחד מטעמי מצפון, יש בערך מאה ערסים (נטייה פוליטית לא משנה) שמשתמטים (באופן מוחלט או שהם סתם מובטלים סמויים בצבא) מטעמי "לא ב*** שלי לעשות צבא"... אני עוד לא מדבר על "תורתם-אומנותם" שגם הם עולים מספרית עשרות מונים מהמשתמטים מטעמי מצפון וגם לא על כדורגלנים ודוגמניות שמשתמטים מטעמי ממון וגם הם עולים מספרית על משתמטי המצפון...

אמת ויציב. אני מאמין שאם נכנס עמוק לסטטיסטיקות של אכ"א (שחזר לשמו) ולסטטיסטיקות הלא כתובות של המציאות בבסיסים עורפיים נגלה שאחוז משתמטי המצפון נמוך בהרבה מאחוז משתמטי ה"לא בזין שלי". יש גם מספיק אנשי "לא בזין" שכפי שנאמר, המשכורת החודשית של 350 ש"ח שהם מקבלים לא שווה את התועלת שלהם למערכת, ועדיף אפילו לשלם להם כדי לחסוך את הנזק ובזבוז הזמן של חיילים וקצינים בטיפול בהם ובצרות שהם עושים.

מה אפשר לעשות איתם - לא הרבה. מסביבה קרבית פלטו אותם מסיבות מוצדקות יותר או פחות. בסביבה עורפית אין מספיק כ"א, זמן וקשב בשביל לטפל בהם והפתרון ברוב המצבים הוא להעלים עין, לתת להם לקחת את זה מפה לשם ולשבת שם כשהוא צריך ללכת לפה... ולקוות שלא יעשו סקנדלים

לא סביר שאני מבוגר ממך ב-40 שנה, אני כולה בן 23.

אני לא מדבר על סביר או לא סביר לוותר על כל כוח האדם הנשי, אני אומר שמן הראוי שאם לחלק מביאים לעשות שירות לאומי אז מן הראוי שצבא יהיה רשות לנשים.

ולא להחליט שמישהי תלך לצבא בכל מקרה ולאחרת יגידו אל תתגייסי.

אם שוב נחזור לסטטיסטקות הקיימות אך לא גלויות מדי, הצבא מפאת ירידה ממשית בכ"א שלו (כשילודה היא חלק גדול בו, לא רק השתמטות) נאלץ יותר ויותר להסתמך על בחורות, ואפילו במילואים

פורסם

DarK MinD אין ירידה בכ"א בצבא, יש ירידה בכ"א מועיל בצבא... פה בדיוק הבעיה.

לשחרר אי אפשר, אבל אם החלטתם שגיוס הוא חובה אז שיהיה חובה... אי אפשר לעגל פינות כמו שהצבא עושה עכשיו (לזו היית הכוונה שלי כל הדרך).

פורסם

יש

אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך

פורסם

dimka, עם כל הכבוד, אתה פשוט מחליט על עובדות לפי ראות עינייך.

אין לך שום נתון שמצביע על זה שיש ירידה בכ"א מועיל בצבא. זה דבר נחמד להגיד, אבל מאיפה לך (וגם לי) לדעת את זה?

תמיד אומרים שפעם היה יותר טוב. סוד קטן- זה פשוט לא נכון בדר"כ.

הצבא לא מעגל פינות, לפעמים ידיו כבולות. בשורה התחתונה- אי אפשר להכריח אף אחד להיות יעיל.

אפשר רק להעניש, אבל בסופו של דבר זה רק מעיק על המערכת ולא תורם לה.

גם כשהצבא "מעגל פינות", לפעמים זה בגלל שהוא יודע שזה טוב לו (כמו בגיוס של דפרניקיות מוחלטות, שעדיף לא לבזבז עליהן את המשאבים שלצבא גם ככה אין).

פורסם

The Avatar תשמע אני יכול להתווכח איתך עד מחר, אבל יש כמה עובדות שמהן הסקתי את המסקנות שלי...

יש ירידה במוראל בצבא שלנו וברצון של אנשים להתגייס, וזה עובדה, כל הקצינים מכירים את זה תשאל אנשים ותראה מה יגידו לך.

ובקטע של "הצבא יודע מה הוא עושה", תהיה רציני הצבא ידוע בהחלטות מטופשות שמתקבלות בו ונהלים מוזרים.

פורסם

בקיצור, אי אפשר לקיים דיון עם בן אדם שמחליט על עובדות כראות עיניו.

אתה לא איזה תת אלוף או משהו.

הצבא עושה המון דברים מפגרים במיקרו, לאנשים ובמקרים ספציפים, אבל ברמת המקרו הוא עושה את הדברים שטובים לו (ולנו) בסופו של דבר (טוב...בדר"כ). כרגע אנחנו מדבר על הרמה העקרונית, לא הרמה של בן אדם אחד שדפקו אותו.

פורסם
  • מחבר

זה שהצבא לא מושלם לא אומר שלא צריך להתגייס

פורסם

אני בן 16 וחצי ואני לא הולך להתגייס בגלל שאני לא רוצה למות!

פורסם

מזה לא רוצה למות, מפגר ...

כל מי שמתגייס מת ? מזה הפיגור הזה

אפשר לתרום לצבא גם לא בדרכי לחימה בשטח עצמו.

תראה את זה

http://news.walla.co.il/?w=/90/1336656

זה חבר שלי, הוא איתי בכיתה.

צריך יותר אנשים עם מוטיבציה כמו שלו.

פורסם

חוץ מזה, אתה לא חייב ללכת לקרבי...

פורסם

אני לא הולך לסכן את החיים שלי בשביל מדינה ששמה זין על האזרחים שלה >:(

פורסם

אז אל תלך לקרבי

(המממ... אני תוהה בנוגע אליך, אבל אני אשתוק)

פורסם

אבל אין לך בעיה שאחרים יהרגו?

לצבא הולכים כי צריך, אנחנו מוקפים באנשים רעים שרוצים להרוג אותנו. מי שרוצה להגדיל ראש ולהתנדב ליחידה מובחרת שיבושם לו, אבל המינימום הוא להתגייס ולהיות משובץ ליחידה שהצבא החליט שבה הוא זקוק לך.

ועוד משהו, צה"ל הוא אחד מהצבאות שהכי דואגים לשלום חייליהם (יותר מצבא ארה"ב ד"א), המיגון ושירותי הרפואה בצה"ל הם מעל ומעבר למקובל בעולם.

אני לא הולך לסכן את החיים שלי בשביל מדינה ששמה זין על האזרחים שלה >:(

זה גם התירוץ של חבר שלי להשתמטות שלו ממילואים. בסופו של דבר זה סתם עוד תירוץ לעצלות/פחדנות/אגואיסטיות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים