עבור לתוכן

המדריך למשתמט

Featured Replies

פורסם

לא מעניין אותי למה מישהו משתמט, מבחינתי את כולם אפשר לזרוק לעזה ושיסתדרו לבד.

אז זרוק?

אתה יכול לנסות (:

• תגובות 73
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לנו איזו אחת ערסית בעבודה, קיבלה צו ראשון.

כולה כופרת, הלכה ואמרה "שהיא דתיה ולכן היא לא מתגייסת"

ששאלו אותה מי עושה את ההבדלה בבית, היא אמרה שאמא (הבדלה זאת הברכה שבה מבדילים בין השבת לימי החו"ל, בעל הבית מדליק את הנר ומברך, האמא מדליקה את הנרות ביום שישי בערב)

וכל הבנות שם בעבודה תמכו בה, אני פשוט רציתי לבעוט בה.

היא חיה במדינה הזאת, רואה מה קורה, היא בריאה, לא חסר לה כסף, לא חסר לה חינוך (או שכן), למה שלא תלכי לצבא? לא רוצה צבא, לכי לפאקינג שירות לאומי.

התביישתי בתור ישראלי, ובתור שומר מסורת.

במערכת הצבאית יודעים טוב מאד שרוב הבנות המקבלות פטור "מסיבות דתיות" לא באמת דתיות, אבל לא אכפת להם. הם שמחים שאותן בנות לא מתגייסות. עציצים יש בשפע, חיילים זה מה שחסר. אותה אחת הייתה הולכת לתחזק טילי נ"מ בנגב? הולכת לשבת בעמדה בגבול? ברור שלא. מקסימום עוד איזה פקידה מיותרת במרכז, שלא עושה כלום חוץ מקפה ו-BJ לאיזה קצין פה ושם. תאמין לי הצבא שמח שהיא לא מתגייסת. חסכה למערכת לפחות 60-70 אלף שקלים.

פורסם

יש המשתמטים מטעמי מצפון, וכו'.

אבל אלא שעושים זאת בגלל שהם הולכים לעבוד בעסק של מישהו מהמשפחה שלהם, או לעבוד איפשהו בחול או משהו כזה לא מקובל.

פורסם

הם נקראים "עציצים"

אצלנו קראו להם פצועים... (נפשית)

פורסם

אני אישית רואה באנשים שעושים שירות לאומי במקום צבא גם משתמטים.

צבא זה צבא ואין מה להשוות. אין מדים, אין מפקדים, אין שמירות, אין אבטשים (למרות שבנות גם ככה בדר"כ לא עושות את זה), אין מטבחים וכו'.

אנשים בשירות לאומי בדר"כ הולכים הביתה ב 1 ויכולים לעבוד אחרי זה.

בסופו של דבר- הם מקבלים אותו תשלום כמו חיל. אני אישית, לא מקבל את זה.

ברור לי ששירות לאומי הוא תחליף ראוי לצבא לאנשים שבאמת אינם מתאימים לצבא, אבל לא לשם אנשים שפתאום החליטו להיות דתיים וכל מני שטיקים כאלה (שלא נדבר על זה שדתיים יכולים לשרת בלי שום בעיה, אבל לא משנה).

(גילוי נאות- הייתי "ג'ובניק")

פורסם

במערכת הצבאית יודעים טוב מאד שרוב הבנות המקבלות פטור "מסיבות דתיות" לא באמת דתיות, אבל לא אכפת להם. הם שמחים שאותן בנות לא מתגייסות. עציצים יש בשפע, חיילים זה מה שחסר. אותה אחת הייתה הולכת לתחזק טילי נ"מ בנגב? הולכת לשבת בעמדה בגבול? ברור שלא. מקסימום עוד איזה פקידה מיותרת במרכז, שלא עושה כלום חוץ מקפה ו-BJ לאיזה קצין פה ושם. תאמין לי הצבא שמח שהיא לא מתגייסת. חסכה למערכת לפחות 60-70 אלף שקלים.

ואם היא לא תהיה פקידה של איזה קצין במרכז? מישהי אחרת תעשה את זה..

הצבא קבע את התקן הזה. (ואני לא אומר שאין עציצים מבחירה: פטוריסטים קב"ניסטים וכו'..)

כבר שמעתי לא פעם בנות שלא רוצות להתגייס, בגלל שיודעות שרוב הסיכויים שהתפקיד שלהן יהיה להכין קפה לאיזה קצין.

אני אישית רואה באנשים שעושים שירות לאומי במקום צבא גם משתמטים.

צבא זה צבא ואין מה להשוות. אין מדים, אין מפקדים, אין שמירות, אין אבטשים (למרות שבנות גם ככה בדר"כ לא עושות את זה), אין מטבחים וכו'.

אנשים בשירות לאומי בדר"כ הולכים הביתה ב 1 ויכולים לעבוד אחרי זה.

בסופו של דבר- הם מקבלים אותו תשלום כמו חיל. אני אישית, לא מקבל את זה.

ברור לי ששירות לאומי הוא תחליף ראוי לצבא לאנשים שבאמת אינם מתאימים לצבא, אבל לא לשם אנשים שפתאום החליטו להיות דתיים וכל מני שטיקים כאלה (שלא נדבר על זה שדתיים יכולים לשרת בלי שום בעיה, אבל לא משנה).

(גילוי נאות- הייתי "ג'ובניק")

לא חסר חיילים שחוזרים ב-1 הביתה והולכים לעבוד. אז נכון פה ושם יש שמירות.. לדעתי אין הבדל גדול בין שירות לאומי.

שלא נדבר על אלה שרוב השירות שלהם הוא בבית.

פורסם

פקידות זה לא עציצים

פורסם

אוהבים להקצין את התפקיד של פקידות ובאמת יש כאלה שלא עושות שום דבר יעיל.

אבל בסופו של דבר פקיד זה לא מקצוע שהומצא בצבא ובהחלט יש בו צורך.

יש דברים שקצינים "בכירים" (נגדיר אותם ככקצינים שגם מפקדים על קצינים אחרים, משהו כזה, אין לי פה הגדרה מדוייקת) לא צריכים לעשות וגם לא תמיד יכולים לעשות, מפאת עומס. זה שתהיה להם פקידה (או פקיד) זה דבר חיוני למערכת ואין מה לעשות. ככה זה בכל ארגון בעולם.

להקל על האנשים שעושים דברים יותר "חשובים" (לפעמים, לפחות) זה גם דבר מועיל ויעיל.

בדיוק כמו שראיתי את תפקידי הג'ובניקי כשליחות לעזור לכוחות בשטח כמה שיותר ולספק להם דברים שיועילו להם לשם כך כמה שיותר.

(שלא נדבר על זה שהחיים שלהם לפעמים יכולים להיות תלויים בחלק מהדברים, אבל לא משנה)

אני גם חושב שאוהבים להקצין עם הקפה. אני אישית הייתי מכין קפה למפקד גף שלי לפעמים (ולא, לא הייתי הפקיד שלו ולא הייתי קשור אליו ישירות פיקודית או מקצועית) מרצוני החופשי. הייתי רואה שהבן אדם עמוס בטירוף ומכין לו קפה, אני לא רואה בזה שום רע. הייתי מכין גם קפה ותה לחיילים שלי. לא ראיתי בשני המקרים שום בעיה וכמובן שהצד השני גם היה מכין לי קפה\תה מדי פעם. אז מה? בדיוק- כלום.

פורסם

^

לדעתי אתה קצת מגזים בקשר לעניין של שירות לאומי מול צבא-

שירות לאומי הוא תרומה למדינה.

ההבדל בין צבא לשירות לאומי הוא שבשירות לאומי לא טוחנים לך את הצורה 24 שעות ביממה בטירונות ו 18 בשאר השירות.

איך שאתה מציג את זה גורם לזה להיראות כאילו אתה טוען "הם לא סובלים מספיק, אז זו לא באמת תרומה".

פורסם

לא.

אבל העניין הוא שזוהי לא בחירה (אני מדבר פה על אנשים מהשורה- יהודים שאינם חרדים, בלי בעיות קשות, בריאותיות או סוציאליות). זוהי חובה להתגייס לצבא.

אנשים שהגיעו לשירות לאומי השתמטו בדרכים לא דרכים מהצבא (כמו לשקר בלי להניד עפעף על זה שהם "דתיים", לא שאני מבין למה ה"דתיים" האלה לא יכולים לעשות צבא).

פורסם

לא מסכים. לדעתי בשירות לאומי אפשר (והרוב גם תורמים) הרבה יותר מאשר בשירות צבאי. אולי אין מדים ואין משמעת, אבל בחורה שהולכת לטפל בחולים במשך שנתיים תורמת הרבה יותר מאיזה פקידה מיותרת שיושבת במשרד ומדברת עם החבר במטכ"לי.

פורסם

ומאיפה הבחורה יודעת מה היא תעשה בצבא?

הרבה פחות אנשים תורמים באמת בשירות לאומי מאשר בצבא.

גם בשירות לאומי הרוב הן "סתם" פקידות.

אתם מביאים פה את מקרה הקיצון של הבטלה בצה"ל מול התפקיד הכי מועיל בשירות לאומי. אז מה בדיוק החוכמה? :nixweiss:

פורסם

לא.

אבל העניין הוא שזוהי לא בחירה (אני מדבר פה על אנשים מהשורה- יהודים שאינם חרדים, בלי בעיות קשות, בריאותיות או סוציאליות). זוהי חובה להתגייס לצבא.

אנשים שהגיעו לשירות לאומי השתמטו בדרכים לא דרכים מהצבא (כמו לשקר בלי להניד עפעף על זה שהם "דתיים", לא שאני מבין למה ה"דתיים" האלה לא יכולים לעשות צבא).

מי שמשתמט על שקר מסריח כזה לא יעשה גם שירות לאומי, וזה בדוק.

סרבני מצפון מתחלקים ל 2 קטגוריות-

פציפיסטים או "עדיני נפש" שלא מוכנים להשתתף במסגרת צבאית (בד"כ עם תיבול קל של "לא בא לי שידפקו לי 3 שנים מהחיים") אבל הולכים לעשות שירות לאומי במקום, כי כן צריך לתרום, ושמאלנים מהסוג הגרוע ביותר, של "אני לא אקח חלק במסגרת שעוזרת למדינה לבצע כיבוש נתעב בלה בלה בלה" ואז גם לא הולכים לעשות שירות לאומי.

עם הסוג הראשון אין לי בעיה, לגיטימי.

את הסוג השני צריך להכחיד.

פורסם

The Avatar אתה באמת קצת מגיב בצורה נוקשה. הייתי בדעה שלך אבל זה לא נכון... לא הייתי ממליץ לבחורות להתגייס, שיעשו שירות לאומי. מתי זה לא בסדר? המציאות לא בסדר כי חלק מתגייסות (לא כי הן רצו) וחלקן עושות מה שבא להן... זה כבר לא מקובל, שכל הבנות יעשו שירות לאומי וזהו. הן גם מאבדות משהו מהאופי כשהן מתגייסות.

עשיתי שירות מלא 3 שנים, פרופיל 97, לא פטור ולא נעליים... הייתי ג'ובניק (בן יחיד). ובכל זאת מעצבן אותי שיש בנים שלא עושים שירות ואלא שעושים שירות סתמי ולא עושים מה שאומרים להם בצבא (עציצים, פצועים איך שתרצו) הם גרועים יותר ממשתמטים, כי הם מורידים את המוראל של כולם ככה.

והקטע האחר, עם המשפט האהוב עליי "לא רוצה להתגייס כי אהיה פקידה", אם היא משקיעה ומראה יכולת אז ישימו אותה למשהו יותר תורם. לא ייקחו מישהי עם יכולת (לא אומר תמיד, אבל ב-90% מהמקרים) וישימו אותה כפקידה. יש מספיק חובשות, טכנאי מחשב/רשת, סמב"ציות ושלל תפקידים מועילים שבנות יכולות לעשות.

פורסם

אתה אומר את זה כאילו אתה מבוגר ממני ב 40 שנה.

ומאיפה הבאת את הנתון שזה סביר מבחינת הצבא לוותר עכשיו על כל כח האדם הנשי, כח אדם לא מבוטל כלל וכלל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים