עבור לתוכן

RAID 5 על xp/vista ועוד כמה בעיות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

בשעה טובה, קיבלתי את המחשב השולחני שלי (המסך עדיין בהחלפה לאחר פיקסל שרוף :kopfpatsch:).

הבעיות אבל רק התחילו:

1. לוח האם שלי הוא Gigabyte GA-73PVM-S2H שתומך ב RAID 5 ויש לי 3 דיסקים קשיחים 500gb כ"א בשביל התצורה הזו. במעבדה הגדירו לי את תצורת ה RAID על ה BIOS וכשבאתי להתקין את Windows XP התהליך כל הזמן נתקע. הפתרון של המעבדה היה להתקין לי את Windows Vista Ultimate. הייתי שמח מאד לחזור ל XP הישן והטוב, אבל אומרים לי במעבדה שבעצם אין ל XP תמיכה ב RAID 5 (כלומר דרך לוח האם). האם מישהו עם נסיון ב RAID שמע על כזה דבר?

2. בכל אופן, ניסיתי לעבוד עם ה VISTA אבל הוא כל הזמן נתקע לי (מדובר ב SP1). באתי להוריד את כל הקבצים שלי מהכונן הנייד למחשב השולחני אבל בכל פעם ההעתקה נתקעת בשלב כזה או אחר והפתרון היחיד הוא לנתק את הכונן הנייד, כי גם כשאני מנסה לבטל את פעולת ההעתקה הוא לא מסכים לבצע ומציע לי אפשרויות: "חפש פתרון והפעל מחדש את התוכנית"/"סגור את התוכנית"."המתן עד שהתוכנית תגיב". מישהו יודע איך מתקנים את זה?

3. יש לי מדפסת HP 3055 שיושבת על הראוטר (יש לה כרטיס רשת) ועד היום לא היתתה לי בעיה איתה. כשבאתי להתקין את הקבצים של HP ב VISTA אז בערך במחצית הדרך VISTA שלחה אותי לעזאזל ואמרה לי שאני צריך להיכנס כ Administrator או משהו כזה (אע"פ שאני בחשבון Administrator). מישהו אי פעם נתקל בשטויות כאלו?

4. משום מה ה Media Center לא מצליח לקבל אות וידאו מכרטיס הטלויזיה שלי: Hauppauge WinTV PVR 150 MCI. חיברתי את הכל כמו שצריך ולפני כן גם התקנתי את התוכנות והדרייברים של הכרטיס. מישהו יודע איך עושים את זה כמו שצריך?

מיואש לגמרי מכל ה VISTA הזו ורק מת לחזור ל XP...

הרבה תודה!

פורסם

אין שום בעיה בXP לעבוד עם כל תצורת RAID אבל יש צורך בהתקנת הדרייבר שלו דרך F6 בהתקנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים